Insecure II – Nový domov, nový začátek 7.

číst celé: http://bit.ly/11e8ip8


autor: Wind

Tom

Ležel jsem na posteli a četl si, když se Anett vrátila. Už od dveří jsem z ní cítil Billyho a znovu mě začalo bolet srdce. Neměl jsem ovšem moc čas na sebelítost, protože Any si sedla ke mně a upřela na mě svůj typický podezřívaný pohled.

„Co je?“ snažil jsem se znít klidně, ale uvnitř jsem se třásl jako malé štěně.
„Nic.“ Usmála se, ale pořád bylo znát, že to NIC rozhodně nebylo nic.
„Tak…“ nevěděl jsem, co říct, celá tahle situace mi přišla trochu tísnivá. „No… jak bylo na rande?“ snažil jsem se, opravdu jsem se snažil znít v pohodě, ale nevím, jestli to zrovna na ni zabralo.

„Jo, bylo to hezký… Will mi vyprávěl o svém životě. Dozvěděla jsem se třeba, že hodně cestoval a tady se usadil před dvěma lety.“

„Aha… no… hezký.“
„Hele, Tome… ty jsi z Německa, že jo.“ Proč se najednou ptá na tohle?
„Jo, jsem… proč?“
„Víš, že’s mi o tom nikdy pořádně nevyprávěl? Ráda bych věděla něco o tom, kde můj velký bráška vyrůstal.“ Situace se najednou tak nějak zjemnila.

Anett se uvelebila vedle mě, z mojí ruky si udělala polštář a upřela na mě zvědavé oči. Cítil jsem se zase jako velký brácha, který vysvětluje malé sestřičce, jak je vlastně svět veliký.

„No… žil jsem v takovém malém městě, nic moc tam nebylo, jen jeden malý klub a kousek za městem les, kde se každý podzim konal hon. Nijak rušno ale ani mrtvo.“
„Tam jsi potkal toho svýho?“
„Jo, přesně tam.“ Zase se přese mě převalila taková tíživá vlna. Dopadly na mě vzpomínky, jak ty krásné, tak ty černé. Jenže Any mě nenechala moc dlouho snít.

„Povídej mi něco, Tome… chci to slyšet.“ Škemrala a koukala na mě jako malé štěně, nešlo odolat. Navíc… třeba mi pak bude líp, když o Billovi konečně někomu řeknu. A komu jinému, než právě jí?

„Nebyla to nejspíš úplně láska na první pohled… nějak mě k sobě táhnul, ale jen… jak bych to řek… fyzicky. Byl jsem tehdy hroznej zmetek, takže mi v podstatě ze začátku šlo, jak se tak říká, jen o to jedno. Ale… postupně, a netrvalo to dlouho, jsem začal poznávat, jak je vlastně milý a takový… zranitelný. O to víc jsem ho chtěl chránit, když jsem poznal jeho rodinu. Mámu měl naprosto příšernou, dodneška tvrdím, že ta ženská by vůbec neměla mít děti. A jeho mladší sourozenci… no malou ségru jsem skoro neviděl, takže o ní zase tolik nevím, ale jeho brácha, tehdy mu bylo patnáct, to byl tak příšernej spratek. Hned bylo znát, kdo ho vychoval. Billa tam v podstatě nikdo neměl rád.“

Ani jsem si neuvědomil, že jsem řekl jeho jméno, což jsem vlastně vůbec nechtěl, ale v zápalu vyprávění mi to nedošlo.

„Vlastně jo… měl psa, fenu. Ta ho nejspíš měla hodně ráda a on ji taky. Poprvé jsme spolu mluvili, když šel večer od vlaku. Vlastně když se teď nad tím zamyslím, seběhlo se to všechno strašně rychle. Druhý den jsme šli spolu do baru a… pak jsme skončili u něj doma… ale nic nebylo,“ dodal jsem rychle, když jsem viděl Anettin podezřívavý výraz. „Popravdě… před tím, než jsem o něj přišel, jsme se spolu ani jednou nepomilovali.“

Anett

Proč mám pocit, jako by ve vzduchu viselo něco velkého? Jsem ráda, že se Tom takhle rozmluvil, obvykle si dával moc dobrý pozor na to, co mi prozradí a co ne, alespoň pokud šlo o jeho někdejší lásku. Čím víc mi toho řekl, tím víc věcí začínalo být trochu jasnější, ale na druhou stranu vyvstávalo nekonečné množství dalších otazníků. Možná je jen náhoda, že Will i Tom jsou z Německa… možná je to ale mnohem složitější. Mohl by… ale to asi ne. I když… podle jejich reakcí… no zatím mám málo důkazů na to, abych hned udělala závěr. Tak mě napadá, všiml si Tom vůbec toho, že mi řekl, jak se jmenoval ten jeho přítel? Celé tři roky jsem z něj to jméno nedostala a teď? Vypadlo z něj a ani se nad tím nepozastavil. Což je ostatně bod pro mě.

Tomův hlas ustal. Podívala jsem se nahoru na jeho obličej. Zdál se být zase ztracený ve vzpomínkách. Co to sakra dneska se všemi je? Nebo bych měla říct jen s Willem a Tomem?

„Tome… a co se pak vlastně s ním stalo?“

Tom

Snadno se mi s Anett mluvilo. Bylo to takové… cítil jsem se lehčí. Ovšem jen do chvíle, než jsem se v příběhu dostal v podstatě na konec.

„Něco jsem posral.“
„A co?“
„Nechci o tom mluvit.“

Anett

Tak nějak jsem věděla, že mi to neřekne. Alespoň ne teď. Muselo to být ale něco hrozného. Tom se zvednul. Neptala jsem se, kam jde. Je mi jasné, že teď chce být sám. Bill, jo? Mám nápad… ale uskutečnit ho budu moct až zítra. Dneska se toho stalo víc než dost.

autor: Wind

betaread: J. :o)

7 thoughts on “Insecure II – Nový domov, nový začátek 7.

  1. Noooo tak jestli je teď bude dávat Anett dohromady, tak to jí bude slušet daleko víc než se cpát mezi ně 😀 😀

  2. Jsem fakt zvedava, co ji napadlo. Ale jsem rada, ze ji to pomalu zacina dochazet, prece jen je to vsechno dost viditelne. Zajimalo by me, jestli Tom Anett rekne celou pravdu, o tom, co udelal a o tom, kym je.
    Nemuzu se dockat, az se zase ti dva uvidi, hlavne na tu jejich vypravu nebo co 😀 Ale uz ted Toma lituju, asi mu nebude zrovna nejlip, kdyz bude ve spolecnosti Billa, ktery ho mozna bude ignorovat.
    Dekuju za uzasny dil <3 🙂

  3. A už mám Anet oveľa radšej než na začiatku 😀 Som rada, že z Toma vytiahla tie veci. A možnože sa Anet ani nestihla zamilovať a ani sa nebude moc trápiť:)

  4. [2]: Taky jsem přemýšlela, jestli jí celou pravdu odhalím nebo ne. Mohlo by to zničit její představu o Tomovi a třeba by ji ztratil jako kamarádku. Nebo by ho pochopila a bylo by všechno fajn. (Jak jsem se nakonec rozhodla, to se časem dočtete 😉

  5. Vidím, že to všechno Anett pěkně vrtá v hlavě! 😀 Je to hold chytrá holka a umí si dát jedna a jedna dohromady. Přiznávám se, že na jejím místě bych možná ta zpozorovala to, že jsou Will i Tom divní, ale asi bych si je k sobě nespojovala 😀 Takže bod pro ni 🙂 Jsem taky zvědavá, jestli jí Tom někdy odhalí celou pravdu a jak na to bude reagovat 🙂
    Moc se těším, až budou ti dva spolu na té výpravě 🙂
    Děkuji za další díl 🙂

  6. [6]: Její reakci na pravdu o Tomovi jsem dlooooouho promýšlela a upřímně… nemohla jsem vůbec přijít na to, jak by měla reagovat. Nakonec jsem ji nechala zachovat se tak, jak by to bylo u mě. 😀 ale víc neřeknu, nebylo by to pak takové překvapení 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics