Oheň pouště 4.



autor: Davidoff a Viollett Shadow

Mockrát děkujeme za vaše komentáře, opravdu potěší. 🙂 Doufáme, že i nadále budete komentovat. Konečně se vám plní přání a máte tu první shledání. 🙂 Krásné počteníčko. 🙂

Pac a pusu Davidoff a Lízatko

„Já a poslední naděje? Jak to myslíte? Jsem jen pouhý bylinkář a vím, jak léčit, to je vše, co umím.“ Odpověděl Bill a hltavě se napil vody. Chvíli poslouchal, jak zrnka písku naráží o sebe v hříšném divokém tanci. Zvuk písečné bouře byl tak charakteristický, že by poznal mezi tisíci jinými. Utápěl se ve svých myšlenkách a také v tom, co mu velvyslanec řekl. Na jednu stranu se sultána bál, ale na druhou byl velice zvědavý, jak se k němu bude sultán chovat a co vše mu dovolí.
Přece nemohl být tak zlý, když jej uctívali jako boha.

Velvyslanec se na něj mlčky díval. Chvíli žmoulal v rukou svůj talár a také přemýšlel, co bude dělat, jak dorazí do sultánova paláce, protože věděl, že ho to zpoždění bude stát minimálně prst. Uvažoval nad tím, jaký důvod si vymyslí, aby se trestu vyhnul. Ovšem jeho oči skrývaly i jinou starost. Bál se o černovlasého chlapce, jenž s ním sdílel stan. Věděl, jak je sultán zvrhlý, a pochyboval, že by byl Bill jen pouhý léčitel pro sultánovu armádu… Těžce nesl představu, že by nebohého chlapce musel po sultánových hrátkách odklízet. Byl to právě on, kdo se mladíků zbavoval na příkaz vládce.

Byl u toho, když chlapci umírali. Viděl, jak nebohé chlapce předhodili lvům, kteří je roztrhali na kusy, anebo chlapce uvázali za koně a táhli jej po kamenité cestě, dokud z něj nezůstala jen krvavá kaše. Ovšem nejhorší pohled byl, když chlapce vládce odsoudil k rozsekání mačetou, a to z toho důvodu, že se on musel také chopit mačety a připojit se k dalším dvěma strážím.

Jeho žaludek se zhoupl nad vzpomínkami a proto zatřásl hlavou, aby tyto vzpomínky zahnal. Ovšem nedařilo se mu to. V uších stále slyšel křik nebohých chlapců, kteří marně prosili o své holé životy. Před očima se mu míhaly tyto hrůzostrašné vzpomínky, které zaplavovaly jeho mysl a také jeho tělo další psychickou bolestí. Musel to udělat, jinak by k tomu byl odsouzen sám. Neměl totiž na vybranou. Kdyby na vybranou měl, chlapce by pustil, protože viděl, že umí držet jazyk za zuby. To jen vládce se bál prozrazení, proto volil tuto možnost. Když se nad tím velvyslanec zamyslel, zjistil, že je to vlastně vina sultána, protože on žil ve hříchu a hanobil jméno Alláhovo. Bylo mu ze všeho špatně.


„Měl by ses vyspat, Bille. Ještě nám chybí pár hodin cesty, ale už tak máme zpoždění, proto tento čas využij k odpočinku.“ Řekl velvyslanec a podíval se na chlapce vedle sebe. Ten však už spal klidným spánkem, a proto jeho poslední větu ani nezaznamenal.

Bouře se již uklidňovala. Zrnek písku bylo čím dál méně, a proto již jen některé tančily. Jako první se vzbudil Bill. Sednul si rozespale a promnul své hnědé oči. Jeho pohled sjel na starého velvyslance a napadlo ho, že zatímco spí, mohl by se podívat po okolí. Protáhnul své tělo a jeho kosti zakřupaly. Pomalu se postavil a šouravým krokem šel ke vchodu do stanu a vykoukl ven. Viděl pár menších stanů, které byly do půlky zasypané pískem, jenž zde zanechala písečná bouře. Velbloudi líně leželi na vyhřátém písku. Koně již postávali a nervózně přešlapovali z nohy na nohu.

Bill se podíval na oblohu a zjistil, že už se blíží pravé poledne. Rozhodl se, že vzbudí velvyslance, aby se mohli dát zase na cestu. Věděl, že mají zpoždění, a proto šel zpět do stanu a vzbudil velvyslance.

Velvyslanec jen tiše zamručel ze spaní a přetáhl přes sebe tenkou látku na znamení, aby ho všichni nechali být. To že usnul, byl pro něj malý zázrak, protože jeho svědomí ho nechtělo nechat na pokoji. Po chvíli však oči otevřel a s tichým výdechem se posadil a zamžoural na osobu, která se ho snažila vzbudit.

Velvyslanec vstal a uhladil si svůj zmuchlaný talár. Děkovným pohledem se otočil na Billa a jeho další kroky vedly ven ze stanu, aby mohl probudit karavanu. Zbývaly necelé tři hodiny, aby dorazili do sultánova paláce. Velvyslanec se trochu děsil, protože se vážně obával, že se králova důvěra tímto sníží, a on bude vystaven bolestivému trestu. Jedinou výhodou byla písečná bouře. To byl také důvod, proč se tak zdrželi. Cestování v písečné bouři je téměř nemožné. Písek vlétává do všech lidských otvorů, jako jsou uši, nos, ústa a v neposlední řadě oči. Proto se mnoho cestovatelů, kteří se vydávají přes poušť, skrývají za velkými hrby velbloudů. Velbloudi, jsou pro tyto účely už vyvinutí.

Cesta pouští je však velice nemilosrdná. Ovšem po několika měsících se sultánova karavana dočkala svého cíle. Bylo již po poledni, když karavana překročila brány Tariq Ibn Ziyadu. Z paláce se ozývalo troubení, které symbolizovalo, že se z daleké cesty vrací sultánova karavana.

„Už jsme tady?“ Zeptal se Bill a zvědavě vykouknul ze stanu. Slunce nemilosrdně pálilo do jeho havraních vlasů a oslepovalo jeho oči. Se zájmem si prohlížel pískovcové stavby, a také se snažil koutkem oka zachytit lesk sultánova paláce. Svou hlavinku natáčel tak zběsile, až mu z toho málem rupla krční páteř.

„Ano. Jsme v hlavním městě Tareq Ibn Ziyadu. Doufám, že se ti tu bude líbit, pro teď tu bude tvůj domov.“ Odvětil velvyslanec a společně s karavanou mířili k branám paláce.
Bill se celou tu krátkou cestu snažil pochytit všechno, co se mu mihlo před očima. Pozoroval ruch, který v městě panoval. Pozoroval děti, jež si hrají, a plno obchodníků na trzích, kteří nejdráž a nejlépe dokázali prodat své zboží. Připadalo mu to tak exotické. Podvědomě tušil, že si jistě toto místo zamiluje.

Za bránami paláce už takové rušno nebylo. Sem tam proběhla nějaká služka, sem tam proběhla nějaká stráž, jinak tu bylo dokonalé hrobové ticho. Celá karavana zakončila svou pouť na jednom z mnoha velkých nádvoří. Velvyslanec pomohl Billovi ze stanu. Poklonil se a po chvíli zmizel za jedněmi velkými ebenovými dveřmi. Bill se kolem sebe rozhlédl, a nevycházel z údivu. Bylo to tak noblesní a tak elegantní. V životě nic takového neviděl a zašimralo ho v břiše, když si pomyslil, že to bude teď jeho nový domov.

***

Sultán se celou dobu díval z okna, seděl na svém obvyklém místě a hleděl na své nádvoří. Od dob, co začaly troubit jeho stráže, čekal a vyhlížel karavanu, jež se po chvíli skutečně objevila.

Málem se mu zatajil dech, když uviděl ze stanu vycházet černovlasého mladíka. Byl mnohem krásnější než na plátně. Byl sice vysoko, ale to mu nezabraňovalo uznat mladíkovo krásu. Dychtil po tom utíkat dolů a okamžitě se poddat hříchu.

Alláh se určitě na něj již teď zlobí. Stále žije ve hříchu a nedodržuje jeho zákony. Ale snad mu odpustí, protože je král…

Zdobný koberec, který se táhnul po pískové chodbě, doprovázel sultánovy kroky k hlavnímu mramorovému schodišti. Schodiště mělo šnekovitý tvar a protínalo tři podlaží.

Sultán honosně vykročil do paprsků slunce. Vyhřáté dlažky, které pokrývaly celé nádvoří, se nemilosrdně snažily propálit Anisovy zlaté sandále. Jeho kroky vedly sebejistě k černovlasému chlapci.
Starší oči se setkaly s mladšími. Chvíli na sebe zkoumavě hleděly. Zdálo se, jako by každé z nich bojovaly o převahu.
Bill již v momentě, kdy jeho oči spatřily vysokou, svalnatou a snědou postavu, která šla pomalu k němu, oněměl a zasekl se v pohybu. Nespouštěl oči ze snědé pokožky a mužných rysů mužovy tváře. Ani na chvíli neuhnul pohledem. Postava muže jeho oči doslova omámila a jeho mysl byla zachvácena různými pocity a myšlenkami. V bříšku cítil jemné zašimrání.

„Jsi mnohem krásnější než na plátně.“ Vydechl sultán a z obou dvou se probral jako první z nich. „Vítej v Tariq Ibn Ziyadu. Mé jméno je Anis Ibn Mohamed Youssef Ferchichi a jsem tvým pánem.“ Dodal a jeho pohled přejel po chlapcově štíhlé postavě. Se zájmem si ji prohlížel a v jeho hlavě se urodily myšlenky, co všechno s tímhle tělem jednou provede.

Bill jenom chvíli zaraženě stál na místě a sledoval, jak se mužovy rty hýbají pod náporem slov. Jeho jazyku neporozuměl, ale byl si jistý, že zaslechl jeho jméno, a také věděl, že tón jeho hlasu byl příjemný a přátelský.
Bill měl pocit, že se nemusí ničeho bát. Sice jej mrzelo, že mužovým slovům nerozuměl, ale byl si jistý, že se jazyku naučí. Měl nepopsatelnou potřebu rozumět všemu, co muž vypustí z úst. Po chvíli kývnul hlavou na znamení, že ví, že s ním mluví. Muž se mu líbil a přitahoval ho, chvíli doufal v to, že by se s ním mohl seznámit i důvěrněji, pokud by to sultánovi nevadilo.

„Můj pane. Již vidím, že jste se seznámil s Billem. Bille toto je sultán, tvůj pán.“ Uslyšel za sebou velvyslancův hlas. Velvyslanec byl snad jediný člověk, který mluvil jeho jazykem.

Černovlasý chlapec zalapal po dechu. Myslel si, že sultán je jedním z lidí, kteří pracují pro sultána na vysokém postu. Vůbec ho nenapadlo, že by mu sám sultán přišel naproti, a také že byl tak neskutečně přitažlivý muž. Přeci jen, představoval si ho docela jinak. Teď mu představa malého, starého a vousatého muže přišla zábavná.

„Musíte jej omluvit, můj pane. Bill ještě neumí naší řečí, ale jsem si jist, že se základy naučí brzy.“ Odpověděl velvyslanec a hluboce se uklonil.

„Zajisté.“ Vydechl sultán a otočil se k němu zády. „Máš ho na starosti, a nyní již pojďte, nechal jsem uspořádat krvavé hry.“ Odpověděl sultán a jeho záda se začala vzdalovat. Velvyslanec rychle popadl Billa za ruku a snažil se s Billem dohnat sultána.
„Pane! Můj pane! Myslíte, že je moudré vystavovat návštěvu z cizí země podívané na krvavých hrách? Určitě nic takového neviděl a kdo ví, jak by na to reagoval.“ Zašeptal velvyslanec a opatrně zvedl pohled do sultánových očí.
„Nesmysl.“ Pronesl sultán a mávl rukou. „Všichni milují mé krvavé hry.“ Usmál se sultán a popadl Billa za bradu. Díval se do jeho lehce vyplašených a zaskočených očí a snažil se číst to, co v něm pro něj bylo doposud skryté…

autor: Davidoff a Viollett Shadow

betaread: J. :o)

4 thoughts on “Oheň pouště 4.

  1. No teda, tak nějak jsem v šoku 😀 Musím se totiž přiznat, že jsem docela dost překvapená z chování těch dvou. Ale nemůžu říct, že by to bylo nemilý překvapení 🙂 Sice jsem nečekala že Bill nalezne v Anisovi takové zalíbení hned, ale aspoň to usnadní pár věcí… i když pár věcí by to mohlo taky naopak zhoršit 😀
    No jak jsem už říkala, rozhodně jsem nečekala takovou Billovu reakci na Anise. Jako ne, že by mě to nepotěšilo, ale myslela jsem, že bude Anise zprvu vidět prostě jen jako sultána a nic víc. A stejně tak jsem ani nečekala, že se Anis zachová tak, jak se zachoval-on přišel naproti Billovi?! 😀 No to snad ne, takhle si zkazit své sultánské ego! 😀 😀 Čekala bych, že si Billa nechá přivést až pod nos! Ale tak aspoň se Billovi ukázal (alespoň prozatím) v tom nejlepší světle. I když přesto mám takový pocit, že Anisovi tahle jeho nálada moc dlouho nevydrží… Už jen podle těch jeho myšlenek, co všechno s Billovým tělem udělá. Tuším, že Bill v bezpečí už moc dlouho nebude a stejně tak mám strach, že i jeho stále uvolněná nálada brzo zmizí.
    No dál se musím ještě přiznat, že jste mě docela vyděsili těma vzpomínkama velvyslance. Předhození lvům, rozsekání mačetou… i když pevně doufám, že Billovi se nic takovýho nestane, tak jen ta myšlenka, že Bill je v blízkosti někoho, kdo něco takovýho spáchal, mě děsí. A taky se dost bojím toho, co se stane na těch krvavých hrách.  Nemyslím si totiž, že by Bill byl jedním z těch, kteří si libují v takový násilnostech. Každopádně doufám, že hry dopadnou dobře a že nezkazí první dobrý dojem, který Anis na Billa udělal (i když v to teda moc nevěřím :D).
    Ale abych se pořád jen neděsila, tak i přes všechny mé obavy se mi hrozně líbil závěr! 😀 OOooch, to jak vzal Anis Billa za bradu… Asi ste objevili mé slabé místo-miluju, když někdo někoho bere v povídkách za bradu! :D:D A v podání těch dvou to bylo dvakrát tak dobrý! 😀
    Děkuju za dnešní úžasný díl, který mi naprosto neuvěřitelně zvednul náladu, což jsem už opravdu nutně potřebovala! 🙂  A samozřejmě se už nehorázně těším na pondělí! 😀

  2. jejda .. Bille, Bille .. tak ja te zacinam opravdu litovat .. 😀
    ja doufam, ze te krvave hry nezaskoci a ty budes v pohode ne ze to s tebou nejak sekne .. :/  a sem zvedava, co vsechno na tobe bude Anis provadet .. 🙁 Popravde se o tebe dost bojim ..

  3. I když nemám moc povídky s A. v oblibě, tahle mě zaujala…
    Setkání zajímavé, těším se na další díl :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics