All Yours and Blind 1.

autor: Turmawenne & KarlaSka

Zdravím vás, moji milí čtenáři,

ráda bych vás uvítala u mé nové povídky. Hned na začátek bych vám chtěla sdělit, že tuto povídku se mnou začala psát výše zmíněná KarlaSka, která ovšem z osobních důvodů a nedostatku času musela s psaním této povídky skončit. Proto doufám a ze srdce si přeji, že tuto povídku přijmete i v případě, že bude psaná jen mnou 🙂
Pokud se dáte do čtení, pokusím se vás dostat do přemýšlivé nálady o tom, jaký je skutečně život a minulost hrdinů.
Snad se vám tato povídka alespoň trošku zalíbí a budete ji prožívat společně se mnou.
Předem chci poděkovat za jakékoli komentáře, jak za kladné tak i za záporné. Moc si jich cením, stejně tak jako vás :).
Nyní již přeji příjemné počtení a mnohokrát děkuji.
Vaše Turmawenne

S úsměvem na tváři vysoký černovlasý chlapec mávnul naopak plavovlasému muži, poslal mu vzdušnou pusinku a poté se rozešel na druhou stranu ulice. Berlín byl dnes rušný a plný lidí, ostatně jako každý den. Černovlásek se rychlým krokem rozešel ulicí vedoucí k zastávce tramvaje číslo 17. Jen tak tak tramvaj doběhl. Jen co nastoupil, rozhlédl se kolem sebe a upravil si lehký černý kabátek. Čekala ho několikaminutová cesta do práce, která pro něj byla až nepříjemným stereotypem.

Černovlásek jménem Bill pracoval jako redaktor vcelku známého německého časopisu. Jeho práce pro něj byla zároveň radostí. Stále něco nového objevoval a poznával, což ho motivovalo. Potřeboval stále něco nového a dosud jím nepoznaného, což mu bohužel vztah s Alanem nepřinášel.

Blonďák, s nímž bydlel, byl starší než on, usedlejší a hlavně typický Němec. Bill a Alan spolu byli již dlouhé dva roky, to už muselo něco znamenat. Jejich vztah byl harmonický, perfektní, snad až příliš nudný pro to mladé černovlasé ptáče.


Jakmile Bill vystoupil z tramvaje, vydal se směrem ke své milované práci. Jen co došel na přechod, začal nervózně přešlapovat, než skočí zelená. Světelný signál si však opravdu dával na čas, a proto Bill natáhl ruku, aby stiskl tlačítko na semaforu. V ten okamžik se ovšem s někým střetl prstem. Vzhlédl a vedle sebe uviděl urostlého, vysokého a vypracovaného muže s černými vlasy staženými do culíku. Měl na sobě jen čistě bílé upnuté tričko, které zvýrazňovalo jeho svaly, a k tomu koženou bundu s džínsy. Jeho pronikavý pohled nemohl černovláskovi uniknout stejně tak jako jeho plné rty, které podtrhnul piercing. Jeho rysy v obličeji a hlavně hustě orámované oči černými řasami se skutečně nedaly přehlédnout.

Bill se na něj mile usmál a poté se už zároveň s ním rozešel přes přechod dál. Ještě několikrát se na sebe podívali, ale poté se už oba vydali svou vlastní cestou. Bill zašel do své práce, ale u vchodu se na toho muže přeci jen ještě otočil. I on se na něj díval, když otvíral dveře od knihkupectví naproti budově, kde Bill pracoval. Bylo to, jako by ti dva od sebe nedokázali odvrátit pohled.

„Bille? Jdeš?“ oslovila vysokého chlapce náhle jeho kolegyně.
„Ahm, ano, ahoj,“ usmál se na ni hned a následoval ji dovnitř do budovy.

Spolu se svou spolupracovnicí nastoupil do výtahu a vyjeli do druhého patra budovy, kde sídlila redakce jejich časopisu, a rozešli se každý do své skrovné kanceláře. Bill popadl tlustou složku s nejrůznějšími návrhy a jen tak zběžně ji projel očima, ale přistihl sám sebe, že vůbec nevnímá rozložení článků a fotek na stránkách, ale že jeho mysl se neustále vrací ke knihkupectví na druhé straně ulice, k onomu tajemnému mladíkovi, jenž mu už na první pohled učaroval. Ze zadumání ho vytrhl hlas kolegyně, která na něj už nejspíše nějakou dobu mluvila.

„Bille?! Tak jdeš na poradu nebo ne?“
„U-už jdu,“ vyhrkl Bill, kterého skoro až vyděsilo, jak neovladatelnými se jeho myšlenky staly. Nemohl je udržet pohromadě, jako splašené ovečky se rozbíhaly směrem ke knihkupectví.

„Na titulní stránku půjde buď Cascada nebo Thomas Anders. Problém je, že to, co jednu generaci přiláká, druhou automaticky odradí a my bychom měli být časopis pro všechny generace.“ Šéfredaktor jim vše vyprávěl, jako kdyby se upřímně zajímal o jejich názor, ale všichni dobře věděli, že tam nakonec stejně dá toho, kdo mu podle něj vydělá víc, a na jejich návrzích a úvahách mu v tomhle případě moc nesešlo.

„Modern Talking není otázka pouze starší generace, v jejich písničkách se zhlíží i mladší generace-“ Niť starší kolegyni přetrhl Bill, který se v tu chvíli rozhodl jezdit zipem své kožené bundy nahoru a dolů.
„Oh, omlouvám se,“ zamumlal černovlásek, když si uvědomil, že se na něj upírají všechny oči v místnosti, a přestal vyrušovat.
„Jak jsem řekla, i dnešní mládež se dnes vrací k hudbě minulého století- Bille, mohl bys prosím přestat cvakat tou propiskou?“ povzdychla si zkroušeně, když černovlásek začal pro změnu neuroticky poklepávat tužkou o desku stolu.
„Souhlasím s Lisou, nemalé množství mladých dnes zná písničky Modern Talking, viď Bille?“
Bill se zamyšleně něco čmáral na desky, které si s sebou přinesl, a z celého rozhovoru nevnímal ani slovo.
„Bille, vnímáš nás?“
„Cože?“ vzpamatoval se černovlásek až ve chvíli, kdy se všichni začali zvedat a opouštět konferenční místnost.

Bill seděl za stolem ve své kanceláři a přerovnával si tužky. Nejdřív podle délky, pak podle barvy a pak podle tvrdosti. Když je měl srovnané dle ostrosti, přestalo ho to bavit a přešel k oknu zakrytému žaluziemi. Roztáhl je a naskytl se mu pohled rovnou na ono knihkupectví, kde zmizel onen záhadný mladík.
V tu chvíli Bill zcela spontánně popadl bundu, kterou si odložil na kancelářskou židli, a vyrazil ven.
„Jdu na oběd, vrátím se po polední pauze,“ usmál se na kolegyni, se kterou ráno přišel do práce, a vyběhl ven z budovy.

Černovlásek nenápadně přeběhl silnici na druhou stranu a přešel ke knihkupectví. Bylo mu hloupé tam nahlížet, ale cosi ho k tomu nutilo. Chtěl ho ještě vidět, to byl ten pravý důvod. Rozhodně se rozešel ke dveřím, ale když k nim došel, stál záhadnému muži tváří v tvář přes sklo. Bill hned sklopil oči a zrudnul. Cítil se náhle hloupě a trapně. Odstoupil od dveří a nechal záhadného dlouhovlasého muže vyjít ven.

Bill nevěděl, jak rychle se to stalo, ale náhle jej následoval. Šel za ním, jako by jím byl zcela omámený. Kráčel po jeho boku a připadal si hned lépe. Měl v sobě tak zvláštní pocit, nemohl si pomoci. Věděl, že dělá obrovskou chybu, které by mohl v několika příštích minutách hluboce litovat, ale i přesto nasedl do osudného taxi, které si ten namakaný mladík zavolal, a čekal, jestli ten drobný chlapec přistoupí.

A on přistoupil.

autor: Turmawenne & KarlaSka

betaread: J. :o)

16 thoughts on “All Yours and Blind 1.

  1. Záčátek je perfektní… jak ty, tak i KarlaSka úžasně píšete. Takže jsem zvědavá jak to dopadne. Mrzí mě, že KarlaSka přestala z těch důvodů co jsi napsala… Hodně štěstí do dalšího dílu. Už se těším na další díl…

  2. Ach jo, tak strašně moc mě mrzí, že jsem tule povídku musela pustit, ale kdybych to neudělala, tak byste se jí dočkali až tak za deset let "-.- Teri je skvělá autorka a nápad je stejně původně její, takže tuhle povídku zvládne napsat sama 🙂

  3. [6]: I mě to moc mrzí, ale byla to tvoje volba. Každopádně věřím tomu, že spolu někdy něco napíšeme 🙂
    A moc mě nechval, budu se akorát tak stydět. Nejsem si jistá, jak povídku zvládnu napsat, ale mám plnou hlavu nápadů, tak doufám, že je zvládnu sepsat a vám se budou alespoň trošku líbit 🙂
    KarlaSko, moc děkuju :-*

  4. Toto rozhodne vyzerá sľubne 🙂 Bill ako zvedavý redaktor a Tom.. no to uvidíme 🙂 Som zvedavá na pokračovanie.

  5. Povídka začíná moc dobře, jsem zvědavá, jak bude pokračovat a čeho všeho se v ní dočkáme. 🙂 Myslím, že o zajímavosti nebude nouze. 😀

  6. Oooo..vypadá to hoodně slibně :))..je to takové…trochu zahalené tajemstvím když spolu ještě neprohodili ani slovo…jsem zvědavá jak to bude pokračovat..jsem ráda za novou povídku a těším se na další díl :))

  7. Konecne se tady objevila nejaka povidka od vas (byt jenom od jedne), ale i tak si myslim, ze to bude naprosto uchvatny pribeh!!! Zacina to opravdu napinave, takze jsem zvedava, jak to bude pokracovat 🙂
    Mam rada tvoje psani, je to skvele ;-))

  8. Nečekala jsem tolik komentářů! 🙂
    Děkuju jak za sebe, tak i za KarlaSku, které komentáře také patří! 🙂

  9. Wow, tak tenhle díl mě vážně oslovil 🙂 Mám pocit, že jsem ještě nikdy nic podobného nečetla a to se mi samozřejmě moc líbí 🙂
    Strašně se mi líbila ta Billova nervozita, jak se nemohl na nic soustředit a musel pořád myslet jenom na toho kluka! 😀 I když já sama takovéhle pocity nesnáším 😀
    A ten konec 😀 Bill je teda odvážný! Já bych nenasedla ať by se dělo cokoli 😀 Na takovéhle věci jsem vážně opatrná! Tak doufám, že Tom nebude nějaký masový vrah či úchyl 😀
    Těším se na další díl :))

  10. Jako první oceňuju originalitu a styl psaní. A jako druhý děj. Povídka mě chytla hned po prvních dvou větách, což se mi stává málokdy a teď už sem napjatá na další díl, takže se k němu jdu pomalu odebrat. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics