Psycholog 2.

autor: Cincina

Jsem ráda, že se vám první díl líbil. Doufám, že vám to komentování vydrží 🙂


„Táhla se s vámi šikana dlouho?“ Zaměřil na něj svůj pohled.
„Jenom na základce. Na střední to pak bylo dobré.“
„A myslíte si, že to ve vás něco zanechalo?“
Bill se zamyslel. „Ano, šikana v člověku pokaždé něco zanechá. Ale to není to, proč jsem tu přišel.“
„Dobře. Jste schopný jít za někým cizím na ulici a oslovit ho?“
„Ne.“

Odpověděl bez přemýšlení Bill. To věděl naprosto přesně. Byl hrozně nesmělý. Už jenom to, že se dokopal zajít sem, byl nadlidský úkol. Ale je rád, že se tady dostal.

„Ano. A jaké máte sny?“ Tom udeřil na to správné místo. Zprvu to netušil, ale jakmile zachytil Billův výraz, tak mu okamžitě došlo, že ten problém našel.

„Hrozné.“ Špitl Bill. Hlavu měl tentokrát opět sklopenou a v očích se mu objevily slzy. Ty sny byly ubíjející. Je to deptající pocit, když si myslíte, že vás někdo chce zabít. Díváte se všude kolem sebe, máte úzkostné pocity a bojíte se skoro všeho.


„Chcete mi to říct? Svěřte se mi.“
„Jo… občas… občas se mi zdává, že… že mě někdo chce zabít a já pak z toho nespím, jsem podrážděný, pořád se otáčím, když někam jdu. Jsem paranoidní a nezvládám to.“
„A proč se vám zdá, že vás chce někdo zabít? Máte k tomu nějaký důvod?“
„Jednou mě někdo přepadl. Dodnes ho nechytili. Ale nevím, jestli to je tímhle. Tohle se mi objevilo tak před rokem asi. A jsem z toho totálně vyřízený. Aspoň jednou bych se chtěl pořádně vyspat. Chci toho tak moc?“ Složil hlavu do dlaní. Nešlo mu ani brečet a to tak moc chtěl.

„V klidu, neplačte.“ Naklonil se k němu a jemně mu stiskl paži. „Bude to v pořádku. Objednám vás na další sezení. Chtěl bych s vámi zkusit takový pokus.“

Bill zvedl hlavu a kývl. Nemusel mluvit. Tom ho objednal hned na zítra. Našel si ve svém diáři volno, tak proč to nezkusit hned?
„Děkuju.“
„Nemáte za co, Bille. Uvidíme se zítra.“ Usmál se na něj.

Bill se ještě jednou rozloučil a odešel. Musel na to sezení myslet. Tom to ani nevěděl, ale černovlásek se při sezení cítil opravdu dobře. Věděl, že ho Tom poslouchá a přišlo mu, že ho i zajímá, co se děje a že mu chce pomoct. To ho překvapovalo, protože si myslel, že doktoři a taková ta havěť jsou všichni stejní. Že jim všem jde o prachy. A on mu chce asi opravdu pomoct.

Vyšel z budovy a ohlédl se za sebe. Zase měl ten pocit, že ho někdo pronásleduje. Viděl stín nějaké osoby. Během dne! Chtělo se mu brečet a cítil, že se mu derou do očí slzy strachu. Měl toho už po krk. Nevěděl, jak dál.

Šel velmi rychlým krokem a pořád se otáčel, jestli se mu to nezdálo. Už byl opravdu paranoidní.

Uklidni se sakra!

Musel se okřiknout aspoň v duchu, když to jinak nešlo. Nebo šlo, ale nebude sám sebe okřikovat mezi lidmi. Od budovy, kde měl ordinaci Tom, se dostal na náměstí, kde byla spousta lidí. Jako by dneska všichni kašlali na práci a měli chuť procházet se městem a jenom tak bloumat. Bylo zde opravdu hodně lidí a Bill se necítil dobře. Měl raději místa, kde moc lidí nebylo.

Konečně dorazil domů. Svlékl se a hned si vlezl do sprchy, protože musel ze sebe smýt ten stín, který měl pořád před očima. Moc dobře věděl, že mu to stejně nepomůže, ale něco pro to udělat chtěl.

Pustil na sebe teplou vodu a spláchl si i vlasy. Potřeboval to ze sebe nějak dostat. Cítil, že se mu do očí derou slzy, které zadržoval celou cestu domů. Teď už je držet nemusel. Rozbrečel se naplno. Najednou mu brečet šlo. Bylo to jako na houpačce. Hrozně ho deptalo, že neví, proč se mu to zdá. Proč pořád někoho vidí? Proč on? Vždyť nikomu nic neudělal. Chtěl mít klid a hlavně se zase jednou pořádně vyspat.

Vzpomněl si, jak mu Tom vykládal o tom pokusu. Byl zvědavý, co tenhle mladý psycholog zmůže. Přemýšlel nad tím, že on je opravdu mladý. Tak mladého psychologa ještě neviděl. Mohl by se ho příště na to zeptat a třeba se i blíže poznají. Ale to si zase Bill jenom něco maloval. Věděl, že se ho na to beztak nezeptá, protože je srab.

DALŠÍ DEN

Bill se v noci zase nevyspal. Zdálo se mu o nějakém člověku, který ho pronásledoval. Jeho obličej byl rozmazaný, takže nemohl identifikovat, kdo ho to sledoval. Což ho deptalo ještě víc.

„Kurva!“ Zařval. Původně ho to mělo uklidnit, ale prakticky mu to vůbec nepomohlo.
Přichystal se. Ani se nemaloval, neměl na to náladu. Bylo mu to jedno.

***

„Dobrý den.“ Vzdychl Bill u pozdravu.

„Ále, dobrý den.“ Usmíval se Tom. „Copak, copak? Nevypadáte vůbec dobře.“
„Taky mi dobře není.“ Ani nečekal na Tomův pokyn a sesunul se na sedačku. „Už nemůžu.“ Zašeptal a opět složil hlavu do dlaní. Byl hrozně unavený, oči se mu klížily, ale nemohl spát s vědomím, že prožije zase další noční můru.

„Uděláme tedy ten pokus.“ Tom zajel židlí ke svému stolu a začal se přehrabovat v jedné zásuvce. Nakonec to našel. Vypadalo to jako náhrdelník, ale byl to vlastně kruh na provázku. Kruh měl černobílé pruhy a celkově to vůbec nebyl náhrdelník.

Sakra, co s tím chce dělat?
„Slyšel jste někdy o hypnóze?“
„Něco málo.“ Ošil se Bill nervózně. Trochu se bál. Nevěděl, co ho čeká a uvnitř sebe cítil zase ten svíravý pocit, že se něco stane. A přesně to nechtěl.

autor: Cincina

betaread: J. :o)

10 thoughts on “Psycholog 2.

  1. Fíha,pokračuje to zaujímavo.. je mi ľúto Billa,za to ,že sa nemôže pre zlé sny poriadne vyspať. Pretože sama viem,aké nahovno to vie byť.. :/ som zvedavá,čo si Tom naňho pripravil a či sa Bill odváži a opýta sa ho na vek a tak 🙂 Teším sa na ďalší diel ! 🙂

  2. Tak jsem zvědavá, jestli je Bill opravdu paranoidní nebo ho vážně někdo sleduje. Na hypnózu se těším, tak honem další díl. 🙂

  3. Chudáčik Bill, nechcela by som byť v jeho situácii a musím súhlasiť s Rin, že som tiež zvedavá, či Billa naozaj niekto sleduje, alebo sa mu to len zdá. Dúfam, že mu Tom pomôže a na hypnózu sa teším 🙂

  4. Wow tak hypnóza 😀 no..jsem dost zvědavá na to jak to bude pokračovat..ty Billovy sny jsou vskutku úděsné :/

  5. Billa je mi fakt líto 🙁 Občas taky nemůžu spát a pak jsem na druhý den děsně přešlá a nevrlá a představa, že se mi tohle děje tak dlouhou dobu jako Billovi, tak se mi udělalo zle. Strašně moc doufám, že Tom Billovi pomůže, protože jde vidět, že je na tom Bill už opravdu hodně špatně.  nejde se tomu ani divit.
    Na hypnózu jsem skutečně zvědavá, ale musím říct, že se toho i malinko obávám. Občas to může být pěkně nebezpečné, tak doufám, že Tom ví co dělá a všechno se v pořádku povede 🙂
    Těším se na další díl 🙂

  6. Vždy som premýšľala nad tým, či by som sa dokázala natoľko uvoľniť aby ma mohol niekto zhypnotizovať:D Chcela by som to raz skúsiť. Som zvedavá na ten pokus. Mám z toho trochu strach. Nechcela by som aby bolo Billovi ešte horšie. Je mi ho strašne ľúto.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics