Work Out 8.

autor: mohanrocks

Jako zázrakem se Billovi podařilo neusnout, přestože se udělal tak, že to vypadalo, že okamžitě odpadne. Hlavní motivací vydržet byla potřeba se navečeřet a vyprat oblečení, které mu Tom půjčil. No, hlavně ta večeře. Byl vyhladovělý.

Převlékl se do pyžama a sbalil Tomovy věci. Klopýtal dolů po schodech. Kiran afektovaným hlasem extrémně nahlas telefonovala.

Bill odhadoval, že mluví se svým posledním objevem. Osvojila si tenhle druh jižanského akcentu, kdykoliv se snažila někoho ohromit. Bohužel zněla jako jedna z těch děsivých kuřaček, které nabízejí cukrovinky v obchodu. Kiran by nemohla flirtovat, aby si zachránila život.

Bill dal oblečení do pračky a zapnul ji, ale ještě předtím se naposledy zabořil nosem do trička. Nosil ho skoro celý den, ale i tak bylo pořád trochu cítit po Tomovi. Zatraceně dobře cítit.


„Bille, dáš si k večeři čínu?“ zavolala teta, která už očividně dotelefonovala.
Bill přišel za ní a odpověděl: „Myslím, že lepší otázka je, kdy nechci k večeři čínu.“ Trochu smutně se usmál a objal Kiran kolem pasu.
„Ale ale, za copak to je?“ Teta zněla zmateně, když objetí přijímala.
„Jenom… je mi nějak divně,“ zasténal Bill.
„Oh, zlato. Bolí tě břicho? Hlava?“ pídila se Kiran horečně a sáhla svému synovci na čelo.
Bill se od ní odtáhl. „Ne… není mi takhle divně. Myslím… že je mi pěkně-divně,“ zamumlal.
„Jo, už jsem pochopila, že je ti divně… Ale jak?“
„Ne!! Je mi pěkně-divně!“

„JÁ TO CHÁPU! JE TI PĚKNĚ DIVNĚ!“ Kiran zvýšila hlas. „ALE Z ČEHO, ZATRACENĚ?“

Bill potřásl hlavou a zasmál se, když mu došlo, proč si nerozumí. „Ne ne ne ne. Je mi pěkně-divně, víš? Jako že… ne přímo zamilovaně divně… Ale… hezky!“ zazubil se na znepokojenou tetu.

„Oh, ty troubo. Mohls mi to vysvětlit hned na začátku. Pořád Tom?“ zeptala se vědoucně. „Hádám, že to má co dočinění s tím divným tanečkem, který předváděl, když jsem přišla domů.“
„Jo,“ odpověděl Bill sklíčeně. „Bylo to prostě… až moc sexy.“

„No, podle mě to vypadalo dost divně.“ Kiran pokrčila rameny a vzala si telefon, aby mohla objednat jídlo.

„Bylo to sexy divné. Perfektní kombinace! Znám toho kluka jenom dva dny a jsem z něho vážně mimo. Kdykoliv spolu mluvíme, je to jako když vyjedu z dráhy. Vážně ho chci poznat, ale místo toho vždycky skončím tak, že ze sebe chrlím ty nejdivnější sračky, a než mi to dojde, je Tom pryč,“ rozzlobil se Bill.

„Proč mu nezavoláš? Jsi o hodně míň divný, když telefonuješ. Nebo mu napsat? Ne, nepiš mu. Nebylo by dobré, aby si myslel, že na něj křičíš, kvůli tomu tvému caps lock problému.“

„Nemám nejmenší tušení, o čem mluvíš,“ odpověděl Bill, než mu došlo, že to byla narážka na jeho neschopnost psát smsky jinak než velkými písmeny. „Tak jako tak – nemám jeho číslo.“

„Tak se podívej na webovou stránku tělocvičny!“ opáčila Kiran vesele.

„Jo, protože to ho vůbec nevyděsí. ´Milý Tome. Právě jsem si tě vyhledal na internetu a napadlo mě, že bych ti mohl zavolat a pokecat s tebou.´“ Bill protočil oči. „Vážně, Kir, tohle není jeden z tvých nejlepších nápadů.“

O dvě hodiny později seděl Bill u počítače a do vyhledávače zadával jméno tělocvičny. Najel na Tomův zaměstnanecký profil a chvíli slintal nad jeho fotkou. Jeho číslo bylo přímo tam… Bylo tak lákavé si ho prostě přidat v mobilu do kontaktů. Takže to nakonec udělal. Potom se stočil do klubíčka v centru, nechávaje svou postel nedotčenou jako obvykle, a usnul s úsměvem na tváři.

***

Tom zívl a protáhl se, když vykročil ze dveří. Bylo půl osmé ráno a on mířil do tělocvičny. Moc toho v noci nenaspal, protože se cítil dost divně ohledně událostí předchozího dne. Ještě se nerozhodl, jestli je mu dobře, nebo špatně.

Navštěvoval chlapeckou školu, trávil čas s mnoha klučičími kamarády, ale ještě nikdy před žádným netancoval tak jako před Billem. Když o tom tak přemýšlel, nikdy netancoval před nikým. Dokonce ani před sebou. Neměl tušení, kde se to v něm včera vzalo.

Jak Tom kráčel, všechno si v hlavě přehrával. Měl hned několik věcí, s nimiž se musel vyrovnat. Očividně mohl tancovat… a na písničku, jež se mu zdála protivně chytlavá. Krk ho dost bolel od toho, jak švihal vlasy. A především – ohledně Billa se cítil divně. Potřásl hlavou v úmyslu si ji vyčistit, ale všechno, čeho dosáhl, bylo, že se mu zhoršila bolest krčních obratlů.

Obešel roh a pokračoval v chůzi se skloněnou hlavou. Nesnášel oční kontakt s lidmi. Takže když znal cestu, vždycky držel hlavu dole. Věděl, že asi vypadal jako blbec, ale kvůli lidem se prostě často cítil nepříjemně.

Byl tu ještě další důvod, proč byl zmatený. Bill byl tak přímočarý, když se dostal přes počáteční ostych. Vždycky se Tomovi podíval do očí. A ten se nikdy necítil nepohodlně, alespoň ne tím špatným způsobem. Jistě, Bill byl pořád pěkně divné stvoření, ale vypadalo to, že se pomalu odhaluje. Nicméně Tom věděl, že se dostal sotva pod vrchní slupku.

Jeho myšlenky byly přerušeny opakujícím se zvukem, jenž zněl jako pružina. Rozhlédl se kolem a hledal ve světle časného rána zdroj toho rámusu. Billův dům. Každé dvě vteřiny mohl Tom spatřit Billovu hlavu, která se objevila za domem, aby mu hned zase zmizela z dohledu.

Zamířil k plotu a nakukoval. Zjistil, že Bill skáče na trampolíně. Létal tak vysoko, jak Tom ještě nikoho létat neviděl. Černovlásek dělal backflipy a front-flipy a to vysvětlovalo, proč předtím Tom viděl jeho poletující hlavu.

Tom šel k brance a otevřel si. Pak zůstal stát na dvorku a zíral na Billovu akrobacii. Ten měl na sobě sexy růžové tričko a těsné šortky, což Tom tipoval na pyžamo. Zlatý hřeb Billova outfitu byl pak jeho zářivý úsměv. Tom si nemohl pomoct a začal se usmívat taky.

Najednou se Bill ohlédl a spatřil svého trenéra. Zakřičel a pokusil se utéct. Jeho úprk skončil několika skoky, načež Bill uklouzl a rozplácl se na trampolíně.

Tom byl okamžitě u něj. „Do hajzlu, Bille. Nechtěl jsem tě vyděsit. Moc se omlouvám!“ vyhrkl a poplácal svého svěřence po zádech, aby se ujistil, že je v pořádku.

Překvapivě se Bill posadil a podíval se Tomovi do očí. Smrtícím pohledem.
„NIKDY se nepliž k někomu, kdo je na trampolíně! Věděl jsi, že ve světě umřelo na trampolínách už osm lidí? Mohl jsem se zabít!! A vůbec, co děláš na mém pozemku skoro za úsvitu?!“ Mladší z chlapců měl vykulené oči, patrně strachem ze smrti na trampolíně.

Tom oněměl. Netušil, co odpovědět nebo jak se omluvit. „No, uh… já… šel jsem do tělocvičny a pak jsem uviděl tvůj obličej bez zbytku těla, tak jsem přišel, abych se ujistil, že se z tebe nestala létající hlava,“ pokrčil chabě rameny.

Bill se na něj na okamžik zadíval a pak zřejmě tuto odpověď uznal jako přijatelnou. „Jo, létající hlavy můžou být pěkně děsivé. Chceš si zaskákat? Nebo musíš do tělocvičny?“ Začal zase poskakovat.

„Ne, ty jsi dneska můj první klient. Chodím do posilovny dřív, abych se trochu rozehřál. Ale k tomu mi poslouží i skákání!“ Tom se usmál, zul si boty a připojil se k Billovi na obří trampolíně. „Víš, dělal jsi fakt dobré triky a tak. Nechápu, jak to dokážeš,“ dumal Tom.

Bill se potěšeně zazubil. „No, na pevné zemi to dělat neumím, Tome. Takže být tebou, nebyl bych tak ohromený. Ačkoliv kdyby svět byl trampolína, byl bych fakt drsnej.“

„Jo, ale nemyslíš si, že by pak počet lidí zabitých na trampolíně rapidně narostl?“
„Oh,“ zarazil se černovlásek. „Doprdele, máš pravdu!“ vybuchl smíchy a ten zvuk způsobil Tomovi husí kůži. I když to mohlo zapříčinit i chladné ráno, přemítal dredáč. Jo, to bude určitě tím.

„Hej! Přestaň mi krást odrazy!“ obvinil ho Bill.

„Nemůžu s tím nic dělat, jsi lehčí než já! Jdi skákat jinam!“ odpověděl Tom neohroženě.
„Ale potom nemůžu udělat tohle,“ řekl Bill tiše a pak se pořádně odrazil přímo u Tomových nohou, takže svého trenéra poslal na druhý konec trampolíny, kde si sedl na zadek. Bill se zhroutil smíchy.

Tom se zhluboka nadechl. „Víš, na někoho, kdo se tak moc bojí smrti na trampolíně, docela riskuješ.“ Natáhl se. Bill skákal okolo. Tom věděl, že mu to svou vahou ztěžuje.

„Promiň, ale tohle si zloději odrazů zaslouží! To je nepsané pravidlo,“ řekl Bill vážně a potom si klekl vedle Toma. Ten se na něj zadíval a jako vždy se podivil, co si Bill myslel. Černovlasý si lehl vedle něj, blízko, ale ne tak, aby to bylo divné.

„Když jsem byl dítě, skákal jsem na trampolíně pořád. Teď už to tolik nedělám,“ řekl toužebně.

„Proč ne?“ zeptal se Tom nedbale, cítil, že je kousek od toho nahlédnout Billovi do hlavy.
„Protože můj penis pak lítá všude kolem. Proč myslíš, že mám na sobě tyhle těsné kraťasy? Abych ho udržel na místě,“ odpověděl Bill.
Tom vyprskl smíchy. „Takže ty říkáš, že jsi skákal víc, když jsi byl malý, protože jsi měl v té době malý penis?“

„Ne, skákal jsem víc, když jsem byl malý, protože teď mám obrovský penis,“ opáčil pohotově černovlásek. Tom se začal znovu smát, jelikož si byl jistý, že je to vtip. Ale Billova tvář zůstala neutrální. Tom pozdvihl obočí, ale nevymáčkl ze sebe nic než: „Oh.“

„Je skoro víkend,“ řekl Bill téměř smutně. „Nemám rád víkendy.“
Tom natočil hlavu, aby se na něj mohl nevěřícně podívat. „Cože? Myslel jsem, že každý má rád víkendy.“

Bill na to nepověděl nic. Jenom nahlas vzdychl. Ale pak ho trenér uslyšel zamumlat: „Míval jsem…“ Vyskočil a dal se znovu do pohybu.

Než by se zabýval něčím, co Billovi očividně nebylo příjemné, Tom se raději připojil.

„Víš, ze včerejška mě dost bolí krk,“ zamračil se.

Bill se zachechtal. „Promiň. Ale kdybych tě mohl požádat o repete, udělal bych to. Myslím, že by to stálo za bolavý krk.“
„Možná tobě. Ty nemusíš cítit tu bolest,“ kabonil se Tom.
„Aaaach, chudák Tom. Chtěl bys masáž?“ řekl Bill roztomile tenkým hláskem, který měl určitě znít blahosklonně, ale byl prostě… roztomilý.
„Jdi do prdele, Bille,“ zakňučel dredáč.
„Myslím to vážně! Namasíruju ti to! Stejně za to můžu já,“ trhl Bill rameny, přičemž dál skákal, takže to vypadalo dost směšně.

V Tomově břiše se něco zachvělo při pomyšlení, že by mu jeho svěřenec masíroval krk. Chtěl to, ale nevěděl proč. Bez problému by si mohl říct jakékoliv holce v posilovně, nepotřeboval Billa. Ale slyšel sám sebe, jak říká: „Jo, oukej. Ale později, po naší lekci. Jestli… nejsi zaneprázdněný…“ dokončil pomalu.

„Ne, jsem volný jako ryba,“ zazubil se Bill.
„Jsem si jistý, že se říká volný jako pták, Bille,“ popíchnul ho trenér.
„Jo, ale já nesnáším ptáky,“ zavrčel černovlasý. Bez dalšího slova seskočil z trampolíny a zamířil k zadním dveřím. „Uvidíme se v deset!“ A už byl vevnitř a zavíral za sebou.

Zase nechal Toma zmateně stát. Bill ho vždycky takhle zanechal. Zmateného, a teď už i zaujatého.

Slezl z trampolíny a zamířil k vrátkům. Ještě naposledy se ohlédl k domu.
Sakra, potřeboval tohle dítě pochopit. Potřeboval pochopit, proč se ohledně něj cítil tak, jak se cítil. A potřeboval zjistit, kdo vlastně Bill je. Tohle všechno ho vytáčelo.

Nasadil si sluchátka a pustil nějakou hudbu. Než si to uvědomil, zpíval a kráčel do rytmu. „Švihám vlasy dopředu a dozadu, švihám vlasy dopředu a dozadu.“

„Jdi do prdele, Willow Smith a tvoje chytlavá písničko,“ zabručel Tom a pustil si ji znovu.

autor: mohanrocks

překlad: Allka
betaread: J. :o)

original

11 thoughts on “Work Out 8.

  1. Myslím, že Bill by si mohl pomaličku začít gratulovat. 😀 Sice to jde pomalu, ale podařilo se mu Toma zaujmout, aspoň natolik, aby ho chtěl Tom pořád více poznávat a zjistit o něm něco víc. Už se nemůžu dočkat nějakého jejich fyzického sblížení, třeba prvního polibku, ale myslím, že na to si ještě počkáme. 😀 Každopádně pěkný dílek, těším se na další a moc děkuji za překlad. 🙂

  2. Bože…opravdu miluju tu Billovu rozpustilost :D..jsem ráda že je v povídce jako 14ti letý kluk 😀 chová se úplně jinak než někteří starší 😀 a díky tomu se celou povídku culím jako idiot 😀

  3. Ježíši:D celý čas mám úsmev ako totálny pako a pri tej Billovej úvahe prečo skáče menej ma chytil totálny záchvat smiechu. To je tak úžasná poviedka 😀 A perfektný preklad:) Ďakujem, strašne moc.

  4. Bill je také malé roztomilé pako 😀 a už tým zaujal aj Toma.. no som strašne zvedavá, ako sa to bude ďalej vyvíjať a neuveriteľne sa na to teším.

  5. Já vím, že se pořád jenom opakuju, ale ono to u téhle povídky prostě nejde jinak! Zase jsem se tak zasmála! 😀 😀 😀 Bill je prostě kvítko a já miluju tu jeho rozpustilost 🙂 Nejvíc jsem se smála, když Tomovi zdůvodňoval, proč teď tolik neskáče na trampolíně 😀 😀
    Stejně se mi ale líbí, že díl od dílu má Tom o Billa větší a větší zájem 🙂
    Moc děkuji za úžasný překlad :))

  6. Nejúžasnější na tom všem je, jak se Tom vedle Billa pomaličku taky stává divným 🤣❤️ Miluju to a královsky se bavím u každého dílu. Díky za překlad 🙏

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics