Work Out 11.

autor: mohanrocks

Bill nebyl žena, a proto nikdy nezažil menstruaci. Ale z nějakého důvodu každý měsíc, když měla Kiran tu svou, to Bill vzal na sebe a choval se, jako by ji měl taky. Ale jenom na jeden den. S takovou věcí by se nemohl otravovat déle než dvacet čtyři hodin.

„KOBLIHY! POTŘEBUJU JE. HNED!“ zařval do telefonu.

„Co to má bejt, Bille? Zaznamenal jsi, že je pět-třicet ráno?! A zasraná sobota?“ zavrčela Nat v odpověď.

„Ale je TEN čas v měsíci, Nat! Potřebuju koblihy, čokoládu a romantický filmy, TEĎ!“
„Tak naposled, Bille. Jsi kluk. Nemáš zasranou periodu,“ vzdychla Natálie.
„Jednou jsem měl na spodním prádle krev!!“ trval na svém chlapec.
„To bylo proto, že jsi spadl na skleněný stůl a pořezal sis o něj zadek, Bille. A teď ti to, doprdele, zavěsím.“ Nat ukončila hovor.

Bill se nafouknul. Nechápal, jak může být jeho kamarádka tak necitelná, zvlášť v tenhle den. Jediná věc, která ho držela od zpěvu „All By Myself“ a nacpání se zmrzlinou, byla myšlenka na konverzaci s Tomem z předchozího večera.


Černovlásek byl rád, že ho Tom teď nemůže vidět. V den periody vypadal hrozně. Ale aspoň měl na tváři velký úsměv. Tom přiznal, že ho Bill přitahuje! Chlapec se převaloval v centru a čím dál víc se zavrtával do přikrývek. Nakonec se zabalil jako teplé a měkké burrito.

Rozhodl se, že se pokusí co nejvíc spát, jelikož byla sobota a on soboty nesnášel. Kdyby tenhle den, včetně menstruace, mohl celý prosnít, všechno by bylo v pořádku.
Bohužel s ním měl vesmír jiné plány. Bill už skoro usínal, když na něj najednou centrum celé spadlo. Očividně se v něm moc vrtěl.

Začal panikařit a zažíval silné deja vu, jež ho děsilo ze všeho nejvíc. Nemohl si na nic vzpomenout, všechno, co věděl, bylo, že nemůže dýchat a potřebuje se odtamtud dostat. Máchal rukama, škrábal, tlačil a tahal, dokud se konečně nevyhrabal ven.

Postavil se a prozkoumal škody. Kousl se do rtu. Zbloudilá slza si razila cestu po jeho tváři. Tak těžce na centru pracoval a teď jsou z něho jenom trosky. Nenapadalo ho, kam jinam by mohl chodit přemýšlet o Tomovi a v souvislosti s tím i masturbovat, když bylo teď centrum pryč. Něco se muselo stát.

„Musím ho postavit znovu!“ řekl Bill hlasem připomínajícím trojského vojáka z filmu „300“. Potřeboval provaz, víc přikrývek, židle, izolepu, koblihy nejlépe s želé a spoustu dalších věcí.
Rozsvítil všechna světla a šel si do skříně pro svoje „pracovní“ oblečení, které se skládalo z barvou potřísněné kombinézy a těsného tílka.

Pravdou bylo, že Bill byl známý sledováním spousty těch udělej-si-sám pořadů a v nich viděl, že hodně pracovníků nosilo právě kombinézy. A spousta holek tesařek nosila těsná tílka. Takže pro Billa bylo přirozené ty dvě věci zkombinovat. Model doplnil stavebnickou helmou, která byla pověšená ve skříni na háčku. Upřímně neměl tušení, odkud se tam vzala, ale seděla ke zbytku oblečení moc hezky.

Mrkl na hodiny. Bylo šest ráno. Zajímalo ho, jestli mají tak brzo otevřeno v Home Depot. Potřeboval zásoby a potřeboval je právě teď.

***

Tom se v sobotu ráno vzbudil jenom s malou kocovinou, ale jeho mysl byla pořád dost zatížená konverzací s Billem. Pamatoval si ji perfektně a byl si jistý, že to s tím přiznáním podělal. A byl fakt vyděšený z toho, jaké to bude, až svého svěřence v pondělí uvidí. Ale byl vděčný, že má dva dny, aby přišel na to, jak se chovat.

„Tome! Vstávej, hned!“ zaslechl Tom matčin nepřístojně radostný hlas zezdola. Podíval se na čas. Bylo osm hodin. Jasně, že by mohl v sobotu takhle brzo vstávat. To bylo to, co se stane s vaším tělem, když si zvykne každé ráno v sedm být v tělocvičně.

„Jsem vzhůru, jsem vzhůru,“ zavolal Tom zpátky hlasem ztěžklým spánkem. Sešel po schodech dolů k bohaté snídani, jež byla typická pro víkendové ráno. Tomova máma byla jedna z těch perfektních manželek a matek jako ze sitcomu. Všechno bylo vždycky dokonalé a podle pravidel. Dredáč se tady kvůli tomu často necítil jako doma, ale věděl, že to jeho máma myslí dobře.

Když snědl úžasně udělané borůvkové vafle, máma na něj začala chrlit seznam toho, co je třeba dnes udělat. To bylo taky typické a Tom se stal velmi dobrým v tom vypnout příjem, než začala úkolovat přímo jeho.

„Tvůj otec říkal, že se o to postará, ale je mimo město. Potřebuju, abys zašel do Home Depot a koupil plechovky s barvami, které jsem sepsala tady,“ řekla máma a podala svému synovi kousek papíru.

Tom se na něj nevěřícně zadíval. „Deset plechovek? Mamiiii,co budeme malovat, že na to spotřebujeme tolik barvy?“ zakňučel.
„Všechno, drahoušku, všechno!“ Žena se na něj usmála a vrátila se k výčtu potřebných věcí. Tom si povzdechl, protože mu došlo, jak asi stráví všechny letní víkendy.

Tom přejel očima po papíře. „Fajn, půjdu do Home Depot. Ale mami, co, do háje, budeme malovat na ´Polechtej mě růžovou´??“

„Oh, jenom malý koutek v tvém pokoji. Myslela jsem, že by vypadalo útulně, kdybychom to namalovali na růžovo a pak tam dali velké pohodlné křeslo!“ řekla máma a zářivě se usmála.
„Do háje, ne, mami. Půjdu pro všechny barvy kromě téhle. V mém pokoji nebude nikde žádné ´Polechtej mě´.“ Tom vyfoukl vzduch z hrudi a založil si na ní ruce, aby dal najevo, že to, co řekl, je konečné.
„Oh, ty morousi. Fajn. Tak tou barvou vymaluju jenom tvou koupelnu,“ řekla máma přezíravě a spěšně začala mýt nádobí od snídaně.

Tom se chtěl bránit, ale věděl, že by mamka nakonec stejně vyhrála. A po pravdě řečeno, on byl maminčin chlapeček a chtěl ji udělat šťastnou.

„Oukej, mami,“ vydechl. „Jenom se obleču a dojdu pro tu barvu.“

***

Bill zjistil, že Home Depot otevírá v devět, takže tam přijel na kole v osm. Nalepil se na skleněné dveře a zůstal tak, dokud ho mladá znepokojená zaměstnankyně nepustila dovnitř v osm čtyřicet pět. Zeptala se ho, jestli něco potřebuje.

„Ne moc, jenom všechno,“ opáčil Bill a dramaticky nakrčil čelo. „Musím udělat kompletní přestavbu a musím ji udělat dnes.“

Bill se ve své hlavě stylizoval do jedné z udělej-si-sám show.
Popadl vozík a dodal: „A to ani nezmiňuju, že se to nemohlo stát v horším čase v měsíci.“

Bill začal brát různé věci z regálů, prozkoumal je, pak usoudil, že to není to pravé, a položil je radši na zem, než aby je vrátil na polici. Mladá prodavačka se táhla za ním, uklízela jeho nepořádek a nevěděla, co v téhle situaci říct nebo dělat.

***

Tom dorazil do Home Depot a byl připravený tímhle projít co nejrychleji, aby se mohl brzy vrátit domů a hrát videohry. Stěží si na to poslední dobou našel čas, což byl taky pravděpodobně důvod toho, proč ho Bill před pár dny tak snadno porazil.

Vešel dovnitř, vzal si vozík a zamířil k regálu s barvami. Na místě ale zamrzl, když zahlédl Billa v kombinéze a helmě, jak tlačí vozík plný nejrůznějších blbostí.

Tom nevěděl, jestli by mu měl říct ahoj, nebo se schovat. Nebyl připravený mu čelit poté, co spolu předešlou noc mluvili, ale nemohl potlačit chvění v břiše, které cítil, když Billa uviděl. Dokonce, i když černovlásek vypadal zatraceně směšně. Zaslechl jeho konverzaci s nevesele vyhlížející prodavačkou.

„Prostě potřebuju, abyste byla na stejné stránce jako já, Emily. Máme deset hodin na to, abychom to dokončili, a já mám pocit, že do toho nedáváte všechno! No tak, musíme se podívat po ozdobách, teď!“ řekl Bill přísně a táhnul vozík k dalšímu regálu.

Tom zaznamenal, že Emily, nebo jak že se jmenuje, je dost napjatá. Bill zastavil svoje kroky, očividně si toho taky všiml. „Musíš se dát dohromady, holka. No tak! Setřes to ze sebe. Pokud já můžu ovládnout stres, když mám křeče, tak ty to zvládneš při svém normálním dni taky!“ S těmito slovy zmizel i s vozíkem a Emily slyšitelně polkla a spěchala za ním.

Tom byl dost zmatený, ale rozhodl se prostě jít pro barvu. Stejně byl Bill až moc zaměstnaný jinými věcmi, ačkoliv Tom neměl ani páru, co s tím vším hodlá dělat.

***

Bill se cítil velmi nabitý, protože v nějaké chvíli během nákupního výletu se „oprava“ změnila v „renovaci“. Konečně získal poslední kousek, který potřeboval – nůžky. Tím pádem mohl v centru vystřihovat z papíru cool tvary a pak je rozvěsit kolem.

Zrovna stál s potem na čele ve frontě u pokladny, když zahlédl známého dredatého kluka. Bill zrudnul a zavrtal se do helmy. Nebyl si ještě jistý, jak se ohledně Toma chovat, a fakt, že ho Tom požádal, aby nemluvil o svém penisu, ho nutil k tomu všechno o něm zakřičet na celý obchod. Ale kousl se do rtu, aby se ovládl, i když ho to stálo hodně úsilí. Musel se opravdu hodně namáhat, přitom byl den, kdy by měl ležet v posteli s čokoládou a filmem s Hugh Grantem.

Bohužel pro něj si Tom vybral stejnou pokladnu. Postavil se do řady za něj. „Uh… Hej, Bille?“ zakoktal se.

Bill se rozhodl hrát hlupáka. Bezcílně se rozhlížel kolem, nehty ťukal do vozíku a dělal, že je znuděný. A celou dobu se snažil ukrýt hlouběji do helmy.
„Bille! Vím, že jsi to ty, oukej? Viděl jsem tě už předtím,“ zahihňal se Tom.
Bill se najednou otočil. „Viděl jsi mě a ani jsi nepozdravil?“ nemohl věřit vlastním uším.
„Co, to ty ses přede mnou schovával, jako bys mě nechtěl vidět! Mohl jsi udělat tu samou věc.“ Tom vykulil oči.
„Co to máš ve vozíku?“ Bill koukl na Tomův nákup, jenž očividně obsahoval barvu, hodně barvy. Ale chtěl prostě změnit téma, tak plácl tohle.

„Oh, um, moje máma se chce pustit do nějakého malování v domě. A když říkám nějakého, myslím tím vymalování všech místností,“ protočil panenky. Fronta se pomalu posouvala kupředu.

Bill se zadíval do dredáčova košíku pozorněji: „´Polechtej mě růžová´, Tome?“ rozesmál se.
„Sklapni! Říkal jsem, že je to pro mou mámu,“ zčervenal trenér.
„Zlechtám tě dorůžova, jestli chceš,“ pokrčil rameny Bill, zamrkal a postoupil s vozíkem o centimetr, protože si vydedukoval, že bude vypadat cool, když bude působit opravdu zaneprázdněně.

„Bille… Myslel jsem, že jsme se dohodli na neflirtování a tak podobně,“ zavrčel Tom.

„Neflirtoval jsem. Vlastně jsem vyhrál první místo v Národní soutěži lechtačů. Konala se v Kalamazoo v Michiganu. Opravdu tě můžu lechtat, dokud nebudeš růžový. A nebudeš smíchy brečet, když na to přijde,“ odpověděl Bill. Dredáč vypadal, že mu nevěří, což Bill nechápal, protože nebylo moc věcí, které by byly legitimnější než Národní soutěž lechtačů.
„Je to účinnější než černý pás, Tome. Lechtáním můžeš složit nepřítele líp než nějakým hloupým kopancem. Měl bys to vědět,“ přikývl černovlásek vážně.

„Oukej, Bille. Když to říkáš,“ smál se Tom.

„Je nebezpečné, že mi nevěříš. Můžu na tebe odkudkoliv vyskočit a zlechtat tě.“ Bill se na Toma šokovaně podíval, nechápal, že mu pořád nevěří.
„Dobře, budu se mít na pozoru před tím, abys na mě odněkud vyskočil a zlechtal mě,“ řekl dredáč a snažil se zachovat vážnou tvář. Bill to i tak akceptoval a otočil se zpět k vozíku. Opět ho popotlačil o pár centimetrů.

„Tohle je zasraně nejdelší fronta ze všech a já musím udělat tolik věcí,“ zakoulel černovlásek frustrovaně očima.

Tom se podíval na Billův přetékající koš. „To vidím. Hezká helma mimochodem,“ řekl nepřeslechnutelně sarkastickým tónem, ale Bill považoval pochvalu za upřímnou.
„Děkuju! Nemám ponětí, odkud pochází,“ zářil Bill.
„Takže co budeš vyrábět?“ zeptal se trenér.
Bill slavnostně opáčil: „Kdybych ti to řekl, musel bych tě zabít.“
„Nebo mě zlechtat.“ Tom vybuchl smíchy.

Mladší z chlapců se zamračil. „Jen počkej, Tome Kaulitzi, já jsem ten, kdo se bude smát naposled! Nebo ne, ty budeš. Protože tě zlechtám. Ale co!“ Bill se celý rozsvítil a dodal: „A mimochodem, opravdu ti nemůžu prozradit, na čem pracuju. Je to tajemství. Ale nezabiju tě, slibuju. O tom jsem žertoval. Ale o lechtání ne,“ přimhouřil oči.

„Oukej, oukej, chápu. Je to tajemství. Přivezla tě sem teta?“
„Ne, ta je doma v posteli s jídlem a romantickými filmy,“ odpověděl Bill líně. „Což je místo, kde bych měl být taky…“ zamumlal, ale doufal, že to Tom neslyšel. Bylo by tak trapné mluvit s Tomem o periodě.

„Tak jak ses sem dostal?“

„Na kole. Samozřejmě nejsem dost starý na to, abych řídil, Tome,“ řekl Bill a zvedl pohled k nebi.
„A jak do háje dopravíš domů všechny ty věci?“ zeptal se dredáč a Bill se v duchu nakopl, když mu došla pádnost této poznámky.
„No uhh…“ začal.
„Odvezu tě,“ pokrčil Tom rameny a věnoval mu úsměv, z něhož se Billovi rozklepala kolena. To způsobilo, že Bill dotlačil vozík přímo do obrovského zadku mrzuté ženy před sebou. Ta se otočila a dala si ruce v bok. Určitě očekávala od Billa omluvu a vysvětlení.
„Bylo tu… tolik… včel. Všude,“ zabreptal vykulený černovlásek. Tom si skousnul ret, aby se nerozesmál.

autor: mohanrocks

překlad: Allka
betaread: J. :o)

original

4 thoughts on “Work Out 11.

  1. Bill zase raz bodoval! 😀 Najskôr s tým svojím dňom v mesiaci a potom nakupovaním.. ono je proste také zlaté trdlo 🙂

  2. Tahle povídka je vážně úžasná! 🙂 Vždycky se při ní tak zasměju, až se na mě všichni okolo dívají a chtějí vědět, čemu že se tak směju 😀
    No..Billova perioda… 😀 😀 😀 K tomu snad není ani co dodávat 😀 😀 Bill je fakt skvěle ztřeštěný, ale po pravdě nechci vědět, co by si o něm myslel Tom, kdyby zjistil, že má Bill periodu 😀 😀 😀 Pak to jeho nakupovaní…:D prostě, nechtěla bych být na místě prodavačky. Ta si s ním musela fakt vytrpět! 😀 😀 No a na závěr jsem se musela smát, že si toho Bill tolik nakoupí a pak to nemá jak dopravit domů 😀 Fakt by mě zajímalo, co by dělal, kdyby nepotkal Toma 😀 😀
    Strašně moc se těším na další díl!!!
    Moc děkuji za překlad 🙂

  3. Čo napísať? Len, že je to neskutočne uletená poviedka, ale strašne krásna. Tí dvaja sú dokonalá šialená dvojica:)
    Ďakujem za preklad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics