Shatters hope 6.

autor: Sayurii

Konečně se začne někam hnout tenhle příběh, tak dlouho jste museli čekat, než se Tom setká s Billem, že? No já bych z toho zešílela s mojí nedočkavostí, tak snad se konečně potkají, ne? 🙂 Užijte si díleček, jestli ho vůbec ještě někdo přečte, Vaše Sayurii 🙂

TOM

Seděl jsem u Lorda v boxu na balíku slámy zahleděný na to překrásné, vznešené, inteligentní a nezkrotné stvoření. Díval jsem se na jeho zlatavou, lesklou, na dotek hedvábnou srst, černou dlouhou hřívu a stejně zbarvený ocas, se kterým občas šlehl. Je tak divoký, dominantní, téměř nezkrotný a zároveň plachý, ale když jsem u něj já, stává se z něj podle mého názoru ten nejposlušnější a nejoddanější kůň tady na farmě. Tenhle menší, živý hřebec si vyžaduje mou péči a pozornost víc než ostatních koní, s některými se vůbec nesnese. Nikoho jiného na svém hřbetu sedět, natož jezdit zkrátka nenechá, takže z toho hříběte, co mi před třemi lety otec přivezl, vyrostl samotář, hn? Ne nadarmo se říká, že je „kůň jednoho pána“.

Vstal jsem a klidným krokem se rozešel k němu k protějšímu rohu boxu, kde se snažil prokousnout lano, na kterém byl přivázaný. Proč ho sakra někdo uvazoval, když je v boxu?

„Nudíš se tu, co? Vezmu tě na pastvu hned, co zavedou Čest a Safiru do stájí.“ Řekl jsem mu a chopil se rozvazování lana. Nevidím důvod, proč by měl stát v boxu přivázán, bude si akorát připadat ještě víc uvězněný a stísněný. Okamžitě mě začal vděčně, jemně pošťuchovat hlavou, když jsem ho osvobodil. Pohladil jsem ho něžně na hvězdě.


Od chvíle, kdy zaútočil na Ďábla, když se spolu pásli, a začal se chovat víc nepříčetně než dřív k ostatním trenérům, nudil se stále jen v boxu, pokud jsem ho nevzal na projížďku, bohužel to dnes ještě nepůjde po tom jeho úrazu, a ani zítra, protože budu muset provést farmou Simone a toho jejího synáčka. Jako by to snad nemohl udělat někdo jiný, od čeho všechny ty lidi tady matka platí? Proč sem vůbec ty lidi zvala? Fajn, Simone je v pohodě, nevadí mi její přítomnost, už jsem si na ni docela zvykl, ale co sem má sakra co lézt cizí kluk?! Karen ví, jak reaguju na cizí lidi, tak proč to sakra děla?! Pozvala ho sem naschvál? Aby mě naštvala? Protože jestli ano, tak se jí to sakra povedlo! Moje farma není rozhodně žádná atrakce! Moje koně nejsou žádná hloupá atrakce!! Nechci, aby se sem sral někdo cizí! Nicméně mě o to Hayley požádala, abych to dovolil kvůli ní. Dokud žije, udělám pro ni cokoliv, pokud jí to učiní šťastnou.

Dokud žije…

Je sakra těžký dívat se na to, jak mi před očima sestra umírá, jak pomalu slábne a nemoct s tím nic udělat, nemoct jí pomoct. Jsme všichni opravdu tak bezmocní, že to nemůžeme změnit, že jediné, co můžeme dělat, je zírat, jak pomalu ztrácí dech?! Jediné, co nám zbývá, je čekat, než přijde ten prokletej, kurevskej den, kdy o ni přijdeme?! Lze se na to vůbec připravit? Nelze… samozřejmě, že nelze. Nemůžeme, ani odhadnout v který den přesně nás opustí, abychom byli s ní, v kterou hodinu, minutu… vteřinu, abychom ji mohli držet za ruku, až přijde „její čas“. Ne! To rozhodně nebude její čas! Mohla by mít spoustu času. Tolik času, že by nevěděla, kam s ním. Dospěla by, vystudovala, našla si práci a přítele, budoucího manžela a vychovávala svoje děti. Tohle vše se jí už nedostane. Nikdy neokusí život takový, jaký ji čekal, kdyby neumírala. Hned bych s ní měnil. Dal bych jí svoje zdraví, aby si to vše ještě zažila…, kdyby to šlo, neváhal bych a umožnil bych jí to. Bez jediné vteřiny přemýšlení, protože mě už nic nečeká, ji mohlo. Ji by určitě čekalo.

A stejně…, i když umírá a ví to, že jí příliš mnoho času nezbývá, stejně má dost radosti do života, do toho malého zbytku života. Stále se usmívá, užívá si každého dne, jako by byl poslední, kdo ví, který z těchto dnů jednou opravdu poslední bude. Nikdo. Nikdo to neví, ale ona se se vším smířila. Nebojí se toho. Jediné, co ji trápí je, abychom se my potom netrápili. Ti, co ji měli rádi, ti, co ji mají rádi…, no není obdivuhodná? Je. Jistěže je. Je tak silná, tak statečná a vyrovnaná. Je to zkrátka Hayley. Vůbec netuším, kde se v ní tolik odvahy vzalo, ale já se s jejím odchodem… s její nemocí nikdy nevyrovnám.

Vyšel jsem z tmavého pokoje na stejně tmavou chodbu, možná světlejší. Zašel jsem do koupelny, vyčistil si zuby, opláchnul obličej studenou až ledovou vodou, abych se probudil a vysvlékl si bílé, volné triko, které sloužilo jako pyžamo. Jen v boxerkách jsem se vydal do kuchyně, kde už snídala Hayley, a Karen si vařila vodu na čaj.

„Bré ránko.“ Usmála se na mě hned mile Hayley, přičemž rozkousávala sousto snídaně. Jen jsem zabručel. Po ránu jsem vždy nějaký podrážděný a dávám přednost, když na mě nikdo moc nemluví, stejně se jim odpovědi nedostane. Rodinka si už zvyká, tak Hayley nic nenamítla, když jsem nebyl tak vlídný jako ona.
„Už sis vzal lék, Tome?“ zeptala se zvědavě Karen. Bránila mi v přístupu do lednice, asi budu muset otevřít pusu a odpovědět, jinak se nenajím.
„Jo vzal. Na to se nedá zapomenout, když mi to pořád připomínáš.“ Zachraptil jsem otráveně a obrátil oči v sloup.
„To je dobře. Alespoň na to nebudeš zase kašlat.“ Uhnula mi Karen a já otevřel ledničku. Rozhlížel jsem se po potravinách a vybíral si, co bych tak snědl.
„Nevím, čeho si tím chtěl docílit.“ Mlela stále Karen.
„Ticho…“ zamručel jsem. Kdo to má stále poslouchat? Já rozhodně nehodlám.
„Nebuď drzý. Dost mě to vytočilo, když jsem se to dozvěděla, tak ať už se to neopakuje.“ Zvýšila hlas a odebrala se ke stolu s talířem a hrníčkem v ruce.
„Jasně.“ Syknul jsem sám pro sebe. Tohle jsme už řešili, tak ať to na mě zase nevytahuje, natož ráno.

Nakonec jsem hrábnul jen pro nějaké ovoce, na nic víc jsem neměl chuť. Vlastně ani tohle blbý jablko bych nesnědl, kdyby mě matka bedlivě nepozorovala. Hlídá mě jako malý děcko, který už dávno nejsem. Štve mě to. No tak jsem si jednou nepíchnul, no! To je toho! Třeba jsem si to nevzal proto, že se nechci uzdravit. Napadlo ji to vůbec? A napadlo mě nevzít si lék, protože se nechci uzdravit? Nebo jen tak z trucu? Já už netuším, co vlastně chci. Už se v sobě vůbec nevyznám.

BILL

Poprvé se mi ale vůbec nechtělo z měkké, zahřáté postele. Spalo se mi opravdu nádherně, a to i přes to, že se sen, který se mi v noci zdál, už rozplynul, ale to není důležitý. Zrovna v den, kdy musím vstávat, se mi tak dobře chrupkalo, to je jako na potvoru, fakt!

Zrovna jsem usínal u pozdní snídaně, div jsem se neutopil v misce s mlékem a kukuřičnými lupínky, když ke mně přišla Simone a snažila se mě probrat hlazením po rozcuchaných vlasech a šeptáním, ať nespinkám, že musím vstávat. To mě však uspávalo ještě víc. Něco jsem ospale zamumlal a lehl si hlavou na chladný, černý kuchyňský pult. Naposledy mě pohladila a se slovy ať vstanu, odcupitala kamsi pryč. Rukou jsem si rozlepil oči, abych alespoň viděl, a rozhlédl jsem se pomalu kolem. Nepříjemné, ostré světlo mě praštilo hned, co jsem se pokusil oči otevřít víc. Vůbec jsem se neobtěžoval dál to zkoušet, zavřel jsem je a hlavu jsem položil pěkně zpátky na pult.

Bráška určitě ještě chrní. Jak já mu závidím. Stejně nechápu, proč mě mamča vyhnala z pelíšku tak brzo, když na farmu za Haddenovými pojedeme ve 12 a je teprve 10, takže… jde se dospat. Jop, dospat do té měkoučké věcičky zvané postel. Pomaloučku jsem se doplazil do schodů, které mi najednou připadaly tak dlouhé a vyčerpávající jako snad nikdy dřív. Prošel jsem dlouhou chodbou až na konec a vešel do toho pokoje, od kterého se mi dostala klika pod ruku jako první.

To není můj pokoj… v mém pokoji nespí Nath… a můj pokoj není hlavně tak uklizený. No to je ale úplně jedno, byl jsem tak unavený a nevyspalý, že jsem si zalezl za Nathem a neřešil to.

„Co mi lezeš do postele, fracku?“ zeptal se Nath, ale šlo poznat, že se usmíval.
„Co? Já tady vůbec nejsem. Spi a nevšímej si mě.“ Brouknul jsem.
„Okey, ale opovaž se teplit se ke mně.“ Zasmál se Nath.
„Neboj, nebudu se teplit málo.“ Hned jsem přes něj natáhnul nohu a přitáhnul si ho k sobě rukou, kterou jsem na něm nechal položenou, když už ležel úplně u mě, vlepil jsem mu pusinku do špinavo-blonďatých, vlnitých, neučesaných vlasů. Je doba, co jsem takové taky měl. To jsem byl ještě bezstarostné malé dítko.
„Hej! Co jsem říkal o teplení?“ zabručel Nath, ale v klidu ležel v téhle poloze.
„Že se mám moc, moc, mocinky, moc teplit, že ti to dělá dobře.“ Zkřenil jsem se.
„No mně ani ne, to někdo za mnou je teploučkej.“ Rejpnul si s úsměvem. Nad tím jsem se na chvíly zamračil. Tyhle řeči mi vadí, i když to myslí jen ze srandy.
„Bacha, aby ti ten „teploučkej“ jednu neubalil.“ Namítnul jsem poměrně uraženě.
„No ták, Bille.“ Otočil se ke mně čelem, ale oči neotevřel. „Víš, že jsem to tak nemyslel. I tak, promiň. Jsem si vědom toho, jak si na takové narážky citlivý.“ Pokračoval už vážně, bez jakéhokoli úsměvu tancujícím na jeho tváři a modro-šedé oči otevřel.
„Hmm…“

„Ale no táák.“ Pousmál se a přitáhnul si mě k sobě, jelikož jsem se od něj nabručeně odtáhnul.

„Netrucuj, fracíku.“
„Já netrucuju. Já se zlobím.“ Našpulil jsem rty. Tentokrát jsem to už vážně nebral.
„Ajej, teď mě zmlátíš jako Tylera?“ zeptal se naoko vystrašeně.
„Ne.“ Odvětil jsem krátce,
„Tak co mi provedeš, škvrně?“ vyzvídal. Pozvednul jsem obočí a zadíval se mu hluboko do světlých, pronikavých očí.
„Opravdu to chceš vědět?“
„Uhm…“ přikývnul. Zkřížil jsem ruce na hrudi a jen ho pozoroval, neusmál jsem se, neušklíbl jsem se… jen jsem ho sledoval. Za nějakou dobu pozvedl obočí i Nath.
„Nathanieli Jadene Kaulitzi,“ spustil jsem. „Dopustil jste se vážného porušení zákoníku práv nezletilého občana Billa Danaena Kaulitze, a tím vás soud odsuzuje k láskyplnému objetí svého milovaného bratříčka.“ Zahihňal jsem se a nastavil mu svou náruč. Nath si povzdychl a sedl si.
„Škvrně jedno otravný.“ Usmál se a pevně mě objal kolem pasu.
„To tě vystihuje.“ Uchechtl jsem se jen.

„Už ti je dobře co, Billouši?“ řekl bráška. Houpal se na židli ve svém pokoji a držel v ruce hrníček kávy, ze které se ještě kouřilo. Blázen. Spadne, rozbije si hlavu a opaří se.

„Jop.“ Odpověděl jsem krátce a uculil se. Simone mě celých pět nudných dnů nutila ležet a pít teplý, hořký čaj, abych se uzdravil, protože jsem nachladl, a to dost. Mazala mi nějakou chladicí mastí bříško, což kurevsky bolelo, i když se snažila natírat ten sajrajt jemně. Mast ovšem doporučil James po tom, co mě vyšetřil, takže jsem se nebránil, věřil jsem, že když mi ji předepsal on, tak zabere. Nic závažného nenašel, žádné krvácení, ani zlomené žebro. Ošetřil mi obočí a ret a pustil mě domů se slovy, abych se nenamáhal. Teď jsem nejen zdravý a čilý jako dřív, ale dokonce už nevypadám jako přejetý kamionem. Na bříšku mi po tom všem zbyly jen tři menší červené fleky a ret vypadal již jen jako lehce odřený, takže… já si nestěžuju.

„Super. Bylo by blbý, aby si Hayley na prvním rande poblinkal farmu tak jako nedávno koupelnu. Když piješ, tak se máš alespoň trefit, až se pozvracíš, čuníku.“ Smál se Nath. Posmíval se mi takhle celý včerejšek a stále mu to přijde vtipné… mně ale už ani ne. Není to vtipné. Navíc moc dobře věděl, jak se mi na farmu nechtělo, ale už to tak neberu. Poznám nový lidi a alespoň už nebudu zalezlý doma. Další den bych to tady zavřený nevydržel, ukousal bych se nudou. Já, který oplývá vždy energií tolik, že by mohl i rozdávat, musel hajinkat a zotavovat se táááák dlouho, že budu ještě rád, až se znovu postavím na čerstvý vzduch. Náhodou se docela těším na plachou Hayley a dvojníka Toma, třeba to jsou i v pohodě zazobaný dětičky… kravina. Beztak to jsou rozmazlenci nafoukaní, ale bude sranda, ne? Neměl by být problém se seznámit s mým společenským, přátelským chováním a samozřejmě šarmem. Ale ta ďábelská stvoření… Vrrrr! Budu se od nich držet zuby nehty, co nejdál to půjde, a jestli se jen přiblíží, jsem připravený prskat jako kočka, nebo vzít nohy na ramena… taky možnost.

„Haha…“ ušklíbnul jsem se na něj otráveně.

„Náhodou jsem na Haddenovic famílii zvědavý. Třeba je Tim drogový dealer, co jiného by dredař mohl být?“ Zakřenil jsem se, ale Nath zvážněl. Já zapomněl, jaký chová k drogám odpor, k drogám, jehlám, extázím… všemu i k tomu slovu samotnému.
„Za prvé… jmenuje se Tom a za druhé dredy jsou jen spletený vlasy a ne symbol pro dealery.“ Upil trochu kávy a přestal se houpat na židli. Tak to už je vážné. Našpulil jsem rty a zabručel.
„Fajn… hlavně, že mám doma potrkanýho surfaře, to mi stačí.“ Zasmál jsem se. Hned se po mně ohnal rukou, avšak stihnul jsem uhnout. Nath, jak se znovu rozhoupal, spadl i se židlí na zem. To byla sakra rána! Vyprsknul jsem smíchy.

Já jsem říkal, že se tohle stane. Naštěstí si nerozbil tu svou blonďatou hlavičku a neopařil se. „Kurva…“ zamumlal. Zvedl židli ze země, se slovy: „kde jsme to skončili?“ si na ni sedl a dělal jakoby nic. Pořád jsem se mu smál, takže jsem mu nemohl odpovědět. Ten vražednej pohled, který po mně vrhal, stál za všechno. Musel jsem se rozesmát ještě víc, až mě začalo bolet břicho, ale nešlo se tomu kudrnáčovi nesmát.

Vyžehlil jsem si před odjezdem vlasy a lehce se nalíčil, nechceme přece, aby první dojem z Billa Kaulitze byl jakkoli negativní, že? Se sluchátky v uších jsem nasedl na místo spolujezdce do mamčina stříbrného Volva s60. Povídali jsme si od doby, co mamča nastartovala a vyjela z garáže, až do chvíle, kdy mě tichá hudba, kterou jsem si pouštěl do uší, uspala. Prospal jsem tak téměř polovinu dvouhodinové cesty na farmu.

Probudil jsem se právě včas. Simone zrovna parkovala na štěrkové příjezdové cestě. Chvíli trvalo, než jsem se probral a začal se ze staženého okénka dívat kolem.

„To už jsme tady?“ zachraptil jsem rozespale.
„Jo jo.“ Odpověděla krátce mamča, která zaparkovala vedle dalších dvou luxusních aut. Poznal jsem jedno z nich, přičemž se mi okamžitě samovolně otevřela pusa.
„Woooow…“ vydechl jsem dlouze. Tak to mě probralo z únavy, kterou jsem pociťoval chvíli po probuzení.
„Krása, co?“ řekla mamka, když si všimla, kam pořád zírám. Děláš si srandu, mami? To je boží! Chci vědět, komu patří, a to hned! Kurevsky libový autíčko! Vystoupil jsem společně se Simone z vozidla, které následně zamkla a vydala se vedle mě k tomu super, božímu… nejhustějšímu autíčku.
„Proboha, to je kráska. Uvnitř stejně tak jako zvenčí. Mami… asi jsem se zamiloval.“ Řekl jsem fascinovaně. Chtěl jsem se toho skvostu dotknout, ale to by bylo nevhodné. Kdo ví čí je.
„Mamí, že mi ho koupíš?“ zakňoural jsem. Samozřejmě, že to nemyslím vážně. Kde by na to mamča asi vzala? Z alimentů, které Victor určitě neplatí, ale to by jí je musel dát. Jenže to dřív začnou létat zlatá prasátka.
„Jistě. Najdu jen pár zbytečných milionů a ty si uděláš řidičák, šiško.“
„Super, tak si prohlídni kapsy a já si skočím do autoškoly.“ Zažertoval jsem. Simone se zasmála a prohlížela si tu nejkrásnější Audinku se mnou. Sakra! Tohle je Audi R8! Nemůžu tomu uvěřit.
„Můžeš si jít prohlídnout koníčky beze mě, já si vystačím s touhle libovou hračičkou.“ Zakřenil jsem se.
„Líbí se?“ zaslechl jsem cizí ženský hlas kdesi nedaleko za mnou. Narovnal jsem se a otočil k neznámé osobě čelem.

Přede mnou stála žena středního věku, ne příliš vysoká, avšak postavu měla pěknou v tom uplém, hádám jezdeckém oblečení. Na jejích hnědých, kratších, rovných vlasech bylo poznat, že je o ně velmi dobře postaráno. Zadíval jsem se do její tváře a i zde šla vidět kvalitní, každodenní péče. Nevšiml jsem si jediné drobné vrásky. Koukala se mi hnědýma velkýma očima přímo do těch mých a vlídně se usmívala. Tuším, že tahle dobře vypadající žena je Karen.

„Aby ne, vždyť je to R8.“ Zazubil, jsme se a přijal nabízenou ruku, kterou mi žena podala a jemně stiskla mou dlaň.

„Karen Haddenová.“ Představila se.
„Bill Kaulitz.“
„Já vím. Máš nádherného syna, Simone.“ Obrátila se na mamču.
„To mám.“ Přikývla mamča a věnovala mi jeden pyšný pohled s úsměvem.
„Je zvláštní, že máš ty samé oči co Thomas.“ Podivila se najednou Karen a znovu se mi zahleděla hluboko do očí.
„Přesně ty samé. I nos a rty…“ dodala skoro až nevěřícně.
„Já jsem to říkala.“ Namítla Simone. Nevěděl jsem, co na tohle říct. Bylo zvláštní, když si mě obě ženy takhle prohlížely. Jako bych byl nějaký div přírody.
„No…“ polknul jsem.
„… určitě to nebude tak horký.“ Pousmál se nervózně. Je blbost, abych vypadal úplně stejně jako naprosto cizí kluk, no ne? I když… ten chlapec v parku před dvěma lety byl stejný, jen s malými rozdíly, hlavně tedy ve stylu oblečení a rysy měl trošku hrubší. Je možný, aby Tom byl ten kluk z parku? Ten kluk, co se procházel s dívkou z nemocnice? Jestli ano, pak ji zná a mohl by mi o ní něco říct. Třeba… třeba ji konečně najdu.

„Nicméně vás farmou provede Thomas, ale ten teď někde lítá, kdovíkde, tak vám budu zatím muset stačit já, než přijde. Thomas zná farmu mnohem líp, takže se tu s ním rozhodně neztratíte.“ Vysvětlila se stálým usmíváním Karen, čímž mě vytrhla z přemýšlení. Mamča říkala pravdu, opravdu na té ženě středního věku něco je. Chová se a působí celkově tak mile, zdvořile a přátelsky. Přijde mi vyrovnaná a společenská, je zkrátka příjemná. Zavedla nás s mamčou cestou, kterou lemovaly vysoké, štíhlé stromy, do prostorné, přímo obrovské stáje, oproti té, kterou jsem jako malý navštěvoval. Tam stáli vždy jen 4 koně a to bylo maximum, co jsem doteď pohromadě viděl, a věřte, že mi to bohatě stačilo, jenže tady jich může být tucet… dobře, trochu přeháním, ale opravdu jich tu odpočívá dost.

Některé boxy ve stájích byly prázdné a i stáj samotná neoplývala příliš bohatým osazenstvem, jen dva mladíci čistili boxy. Vidlemi nakládali znečistěnou podestýlku do koleček a studenou vodou z hadice oplachovali špínu, která se usadila v chodbě mezi boxy. Všimnul jsem si, že vzbuzuji nechtěnou pozornost u jednoho z nich. Svalnatý blonďák v bílém tílku na mě čuměl jako idiot. Chopil se koleček a vezl je ven, když procházel kolem mě, usmál se a mrknul na mně. Zdá se mi to, nebo naschvál prošel tak blízko? Kretén! Otráveně jsem od něj odvrátil pohled a ohlédl se za Simone. Věnovala se černému vysokému koni a povídala si s Karen. Vraníkovi se její péče velmi líbila. Takhle… dost daleko od toho stvoření mi nepřipadá až tak zlé.

Porozhlédnul jsem se po stáji sám, abych je nerušil. Došlo mi, že v téhle části farmy odpočívají jen hřebci. Vraníci, hnědáci, ryzáci různých velikostí i tvarů. Jeden menší hnědák se ke mně pořád natahoval hlavou, uši mu směřovaly kupředu. Najednou se narovnal a zařechtal. Jedeš, potvoro! No moc na mě nekoukej a už vůbec na mě neřechtej, nejsem ti na to zvědavý.

„To je dvouroček Faraon. Neboj se ho, nic ti neudělá.“ Oznámila mi hlasitě Karen, abych ji slyšel. Otočil jsem se k ní, ale ona zrovna odcházela. Radši jsem šel zpátky k Simone, co nejdál od Faraona. Chtěl jsem se mamči zeptat, kam Karen tak náhle odešla, jenže mě vyrušily dva hlasy – jeden Karenin, již ne tak příjemný a milý, a druhý hrubší hlas, patřil nejspíš nějakému mladíkovi.
„Kdes byl?!“ zvýšila podrážděně hlas Karen.
„Na pastvě.“ Odpověděl krátce, klidně mladík.
„Běž dovnitř a buď zdvořilý jak na Simone, tak na Billa.“ Přikázala nekompromisně.
„Jasně, jak si račte přát, madam.“ Zasyčel druhý hlas.
„A nezapomeň na lék. Za půl hodinu si ho máš vzít.“ Dodala a pak jsem slyšel kroky vzdalující se od zavřených tmavých dřevěných dveří prostorné stáje. Okey… možná první dojem z Karen ještě přehodnotím. Já být ten kluk, tak se klepu strachy. Po nějaké době se jiné kroky blížily k nám. Dveře se rozletěly a dovnitř vešel mladík se špinavo-blonďatými, dlouhými dredy svázanými v culíku a opálenou pletí. Vysoký mohl být zhruba jako já, avšak jemu se narozdíl ode mě pod uplejším černým tílkem rýsovaly břišní a prsní svaly.

Mladík zvedl hlavu, načež jsem se mu dokázal podívat do tváře. Prvně jsem si všiml čokoládově hnědých, velkých očí, skrývajících se pod černýma, hustýma řasama, potom malého nosu, který se velmi podobal mému, a potom celé tváře… A do prdele! To je ten kluk z parku! Vypadá skoro úplně jako já. No to mě poser!

Simone ho objala hned, co k ní přišel blíž, avšak on ji ne, až po chvíli, kdy se nejspíš vzpamatoval, jí jen lehce položil dlaň na záda a zamumlal něco jako pozdrav. Simone si ho vážně nějak oblíbila, úplně se rozzářila, když přišel, jenže já nedokázal příliš sledovat celý děj. S pootevřenými rty jsem se musel stále dívat mladíkovi do tváře. To je on, sakra! To je on… a něco… něco z něj vyzařuje. Nevím co, neumím to popsat…! To co v parku před dvěma lety, jen je to teď silnější, když je tak blízko.

„Tome, tohle je Bill, můj syn. Bille, tohle je Tom.“ Představila nás mamča. Já na něj jen zíral, nemohl jsem jinak. Bylo to… jako bych se díval do svých očí, do své tváře.

Taky si mě prohlížel bez jakéhokoli výrazu ve tváři, z kterého bych mohl něco vyčíst, i oči byly naprosto prázdné. Po chvíli mi podal ruku. Přijal jsem ji a on mi ji silně stiskl. No do prdele, ten má páru. Najednou… mi něco přeblesklo před očima. Vzpomínka? Viděl jsem nemocnici a dredatého chlapce zhruba v mém věku. Držel mě za ruku. Cítil jsem ten dotek, jaký jsem cítil v kómatu, tu dlaň, která se procítěně dotýkala mojí dlaně a přesně do ní pasovala, jako by byla úplně stejná. Takže… to nebyla ta holčička? Celou tu dobu to byl zazobaný kluk Tom? Nenene… já… já jsem blázen! Co by sakra u mě v nemocnici dělal? Proč by na mě šahal, když jsem nevnímal? Jsem zkurvenej magor a ta bouračka mi podělala mozek! Další záblesk. Ten park. Vzpomínka na park, vzpomínka na něj – chlapce s krátkými dredy, dvěma dobrmany, stejnou tváří a lehkým úsměvem.

„Nazdar.“ Řekl jen. Musím se probrat, ať nevypadám, jako ještě větší idiot, než nejspíš jsem. No tak, Bille! Vzbuď se.

„Nazdar.“ Zopakoval jsem. Pustil mou ruku a obrátil se k Simone.
„Chcete se jen tak porozhlídnout, nebo pořádně prozkoumat?“
„Tak to podle toho, kolik si na nás uděláš času.“ Odpověděla s úsměvem mamča.
„Já se podřídím. Tak jak?“
„My máme času dost a tohle je určitě nádherná farma. Byla bych ráda, kdyby nám nic neuniklo.“ No to dík, mami. Teď jsem vůbec nemyslel na to, že budu asi muset být u těch ďáblů dýl, ale na to, že nemám moc dobrý pocit z toho, co jsem viděl. Co je ten kluk zač? Proč se takhle zvláštně cítím a neumím ani popsat jak. Sám nevím, jak se cítím, jakoby… jako by byl Tom někdo, koho strašně dlouho znám, o kom vím úplně vše, a přesto nevím nic. A oči, které byly prázdné, zároveň křičely tolik emocí.
„Dobře, v tom případě vás provedu každým koutem téhle rozlehlé farmy.“ Pousmál se, avšak oči stále nic nevypovídaly… nic a vše.

TOM

Když jsem vešel do stájí a spatřil to vysoké, hubené, černovlasé stvoření, které se drželo dost zpátky od Faraona, jenž se chtěl spřátelit, a hodně ho ta neznámá tvář upoutala, jako by se ho bálo, myslel jsem si, že je to dívka, protože jsem stál od dlouhovlasé bytosti poměrně daleko. V okamžiku, kdy mě Simone objala, a tím natočila k neznámé osobě, uvědomil jsem si, že je to chlapec. Povědomý chlapec, až moc na to, abych pochyboval, že se mi to jen zdá, a málo na to, abych si vybavil, kde jsem ho už viděl a kdo to teda je. Pozoroval jsem ho dlouhou dobu, co mě Simone svírala a i potom, když nás představovala. Bill Kaulitz, hm? I to jméno mi něco říkalo, ale nevím co. Pořád jsem přemýšlel o tom, kde jsem ho mohl potkat už dřív a přitom si ho stále přejížděl očima.

Byl vysoký a velmi hubený, nejspíš v mém věku. Dlouhé, havraní, rovné vlasy mu spadaly na ramena. Sjížděl mě čokoládově hnědýma, velkýma očima, zarámovanýma černými stíny stejně tak jako já jeho. Jenomže on se na mě díval, jako bych byl duch, jako by nemohl uvěřit tomu, co vidí, a musel se dívat intenzivněji a pozorněji na každou část mého těla, aby se ujistil, že to jsem já. Pohled mi zavadil o malý nos a pak spočinul na červených rtech. Měl tak jemné rysy… zamrkal hustýma, dlouhýma, černýma řasama, když jsem mu nabídl ruku a zanedlouho ji přijal. Možná si něčeho šlehnul, než přijeli, protože takhle na mě ještě nikdo nezíral, teda co se kluků týče, ale dá se tomuhle říkat vůbec „kluk“? A já jsem si taky nejspíš někde něčeho našňupal, protože na cizí lidi takhle nikdy nereaguju. Je vůbec cizí? Jeho tvář… mi někoho připomíná, hodně připomíná… no do hajzlu!

Ne to nemůže být on, ale jestli to není on, proč mi jeho dotek tolik připomíná okamžik, kdy jsem se dotkl jeho? Neznám ho a on nezná mě, ale pokaždé, když jsem mu byl nablízku, cítil jsem se zvláštně. On je zvláštní, je výjimečný. Pocit když jsem s ním, je výjimečný. Je to jako bych ho znal věky, ale doopravdy ho neznám a nic o něm nevím, zároveň o něm vím vše, ale netuším, co to vše obnáší. Je jako… moje součást bych řekl, alespoň tak mi to tehdy připadlo. Chodil jsem do nemocnice denně za Hayley, protože se její stav zhoršoval ze dne na den a říkali mi, že umře. Trávil jsem s ní celé dopoledne, několik hodin a vždy, když jsem odcházel, šel jsem se podívat i za ním. Za malým černovlasým klukem, který neměl skoro žádnou šanci probrat se z kómatu, ale probral se. Teď možná stojí přede mnou, jestli je to on. Musí to být on. Ano jsem přesvědčený, že tenhle mladík s velmi jemnými rysy je ten malý chlapec z nemocnice. Až se to dozví Hayley, nebude tomu moct uvěřit. Vypadá to, že i on sám – tedy Bill – tomu nemůže uvěřit, jenže on mě nikdy neviděl, pokud mě ovšem nešmíroval, když byl v kómatu. Jeví se to, jako by o mně věděl, věděl, kdo jsem, což je blbost, takže takové myšlenky můžu rovnou zahnat.

Po domluvě se Simone na tom, že jim ukážu celičkou farmu a každé její zákoutí, jsem se rozešel k prvnímu čtvercovému boxu ve stáji, načež mě Simone a Bill následovali. Přes nízké dveře jsem nahlédl dovnitř a pohled mi přistál na zrovna žvýkajícím, letním vraníkovi. Usmál jsem se, když vesele zařechtal hned, co mě uviděl, takže okamžitě, co jsem se lokty opřel o dřevěná dvířka. Vraník se ke mně obrátil celým tělem a šťouchnul mě jemně nosem do tváře. Pohladil jsem valacha po krku.

„Takže tohle je můj úplně první kůň. Kůň Hannoverský, Sammael.“ Řekl jsem s pohledem stále zaměřeným na Sammaelovi. „Je jeden z nejlepších drezurních koní na farmě a dobrý skokan. Myslím, že se ho nemusíš bát, Bille.“ Dodal jsem s lehkým úsměvem a podíval se na toho černovlasého kluka, který se držel zpátky. Ze Sammaela jde vážně trošku strach, když se tak zamyslím, právě jeho se totiž všichni nejvíc bojí. Nejspíš proto, že je tak vysoký, černý a mohutný, ale stačí se mu zadívat do očí a první dojem na něj zkrátka musíte přehodnotit, jelikož jemný, přátelský a oddaný výraz v jeho hnědých očích mluví za vše.

„Já se nebojím… jsem jenom opatrný.“ Obhájil se hned a přistoupil váhavě k boxu, kde stál můj milovaný vraník trošku blíž. Jen jsem zakroutil hlavou a semknul rty. Simone se pomalu přidala ke mně v hlazení Sammaelovy uhločerné srsti. Hladil jsem ho přes krk na lopatku, až ke kohoutku a zpátky na krk. Nakonec jsem se usmál, podrbal ho za napřímeným uchem a obrátil se směrem k dalšímu, velkému boxu. Sammael byl pořád zaujatý Billem. Chtěl se seznámit, avšak Bill se prostě bál, a tak měl Sammael zkrátka smůlu.

autor: Sayurii

betaread: J. :o)

5 thoughts on “Shatters hope 6.

  1. No pokračuje to rozhodne zaujímavo. Tá ich podobnosť je trošku mätúca (myslím v tom, že sa nepoznajú… jedine tá nemocnica, kde ho Tom navštevoval, keď bol v kóme). Myslím, že tento príbeh bude ešte dosť zamotaný 🙂

  2. Takže Tom chodil navštěvovat Billa když byl v kómatu 🙂 Konečně mi alespoň něco začíná dávat smysl a konečně alespoň něco vím 🙂
    Ovšem ta jejich podobnost mě vážně hodně zaráží. Je to jenom blbá náhoda a nebo je v tom něco víc?
    Tahle povídka vypadá na to, že je hodně záhadnou a po dlouhou dobu asi nebudeme vědět úplně všechno 😀 Každopádně se moc těším, až se zase něco dozvím! 🙂
    Děkuji za díl! 🙂

  3. Tak tomu říkám náhoda… A vůbec nic nechápu xD
    Jak to, že jsou si kluci tak podobní? A hlavně jak na sebe reagují, je jasné, že NĚCO cítí, nějaké propojení, ale dvojčata nejsou, v některém minulém díle padlo, že je Tom starší než Bill. Tak to jsem zvědavá, co se z toho nakonec vyklube.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics