Shatters hope 9.

autor: Sayurii

BILL

Pomalu jsem otevřel slepené oči. Ostré světlo mě hned praštilo, a to mě donutilo oči opět zavřít. Po chvíli jsem se zamrkáním zaslzené oči otevřel znovu. Přede mnou se objevovala bílá rozmazaná místnost, kterou se proháněl hlasitý nepříjemný až otravný zvuk – pravidelné pípání. Rozevřel jsem oči úplně až za nějakou dobu. Konečně jsem si mohl prohlédnout neznámou místnost pořádně. Prostorný, téměř prázdný, ostrým světlem zalitý pokoj, však ne můj, se mi teď plně zobrazil. Rozhlížel jsem se, osahával rukama hadičky, které mi vedly z nosu a přes hruď, a začal panikařit. Proč… proč jsem v nemocnici? Co se stalo? Nic. Nic si nepamatuju. Šel jsem ze školy domů a… a probudil se tady. Dýchání se stávalo těžší a těžší. Srdce jsem cítil bušit až někde v krku. CO se stalo?!

Panikařil jsem a panikařil, a vůbec si nevšiml, že mě někdo za velkým proskleným oknem naproti nemocničního lůžka sleduje. Očima jsem o ni zavadil jen nakrátko a pohled odvrátil, než jsem si uvědomil, co jsem vlastně spatřil. Okamžitě jsem se znovu zahleděl na místo, kde jsem ji viděl před chviličkou stát. Drobná holčička s prázdným výrazem ve tváři asi v mém věku se ani nehnula, jen se dívala přímo na mě zelenýma prázdnýma, pronikavýma očima. Dlouhé hnědé vlnité vlasy jí sahaly až k útlému pasu. Oblečena byla v černé volánkové sukni a bílém tílku, takže hádám, že pacientka není.

Z prázdného výrazu se náhle stal zářivý usměv. Položila svou malou, bledou ručku na sklo. Nepobral jsem za těch pár chvil od doby probuzení sílu, ale donutil jsem se zamávat jí a doplnil jsem i lehký úsměv, i když mi do smíchu ani přinejmenším nebylo. Úsměv mi oplatila a odhopsala vesele kamsi pryč z mého dohledu.

V hlavě mi vířilo několik otázek, myšlenek, žádná odpověď, což se rovná naprostý chaos a zmatek. Zmatek, který ve mně vyvolával pocit bezmoci a chaos strach. Zakrátko do místnosti vešel vysoký starší doktor s naopak drobnou mladou sestřičkou. Prvně se začali vyptávat, jak se cítím, pak něco kontrolovali, zapisovali, předělávali, přidělávali… když odešli, začala se mě zmocňovat únava. Usnul jsem.

Doktor si přisunul židli k lůžku, složku papírů položil na bílý stolek vedle sebe a spustil klidným hlasem.

„Bille, určitě by ses rád dozvěděl, proč tu jsi a co se s tebou za dobu, jakou tu jsi, dělo.“ Jen jsem přikývnul, avšak přímo jsem přetékal touhou se vše konečně dozvědět.
„Tak prvně se tě zeptám, co si všechno pamatuješ, než ses probudil tady.“ Pokračoval.
„Nic. Šel jsem ze školy domů a… to je… vše.“ Odpověděl jsem.
„Zkus víc přemýšlet, víc se soustředit.“ Nabádal mě doktor v bílém dlouhém plášti, ale já… já se soustředil už dlouho, na nic jsem však nepřišel, nikam to nevedlo, nic si nepamatuju. Jsem totálně vygumovanej.
„Snažím se, ale nemůžu si na nic jinýho vzpomenout. Nic jinýho si prostě nevybavím.“ V mém hlase se odráželo čiré zoufalství.
„Dobře, v pořádku. To je v pořádku.“ Uklidňoval mě muž. Nepomáhalo mi to.

Třásly se mi ruce a do očí se tlačily slzičky. Nenávidím to, nenávidím tenhle pocit. Nic nevím a CHCI to vědět, chci si vzpomenout, a to jak se snažím, mě akorát vyčerpává a způsobuje mi to jen bolesti hlavy. Žádné vzpomínky to nepřivádí.

„Bille, dovezli tě před třemi měsíci. Byl jsi v kómatu tři měsíce.“ Oznámil mi doktor pomalu a opatrně. Cože?! Tři měsíce?! Tak dlouho… tři měsíce. Ta dvě slova se mi zařezávala do hlavy. Pootevřel jsem rty a dech se mi zadrhl hluboko v krku.
„Z toho, co si myslíme, že víme, tě někdo nejspíš unesl, protože byly jasné známky toho, že ses bránil.“ Pokračoval stejně opatrně. A já stále nemohl uvěřit svým uším. Třásl jsem se ještě víc a oči mě štípaly, jak jsem se snažil zadržovat slzy zoufalství. „Jenže bez tvojí výpovědi policie nezjistí, kdo to byl. Ne tak snadno, ne tak rychle. Kdyby sis vzpomněl-„
„Já vím, ale já si prostě nedokážu vzpomenout!“ Skočil jsem mu do řeči. I ten hlas mi vypovídal službu. A co mám ksakru dělat?! Já se snažím! Snažím se, ale ono to nejde. Nejde to!

„Dobře, Bille. Pamatuješ si vše, co se stalo den před tím, než jsi šel naposledy do školy?“

„Jo. Všechno si pamatuju. Poslední se mi vybavuje cesta ze školy. Vždyť vám to říkám nejmíň po sté!“
„Dobře.“ Kývnul doktor.
„A co ještě si myslíte, že víte?“ prolomil jsem ticho, které chvíli nastalo.
„No… jak jsem řekl, někdo tě unesl, potom se nejspíš vyboural i s tebou v autě a zmizel. V autě policie našla jen tebe.“

Kráčel jsem si to společně s Hayley – konečně znám její jméno! – a mamčou do kopce na pastvu, na které budou volně pobíhat koně. To je překvapení, co, Bille? Chybí tu Tom, aby mi nahodil pocit bezpečí. Ne, že bych ho při sobě nějak zvlášť potřeboval, to ne, jen… třeba by nevzešlo nic špatného z kamarádství s Tomem. Rád bych ho víc poznal. Sice se nebavil tolik, kolik by mohl, ale zdá se mi sympatický a milý. Předsudky, že je Tom jen arogantní, rozmazlený fracek pomalu zaháním, jelikož první dojem z něj nedopadl vůbec zle. Popravdě ani nevím, jaký přesně z něj mám pocit. Jaký bych z něj měl mít pocit. Je to vše takové matoucí, domotané.

Jeho společnost není totéž, co společnost například Hayley, a to i když jsem ji chtěl tak strašně moc najít. Přepadají mě myšlenky na to, že jsem měl spíš hledat Toma. Ta vidina nemocnice, kdy jsem ležel v kómatu, a on mě hladil po ruce, byla tak skutečná, že jsem zkrátka nedokázal přemýšlet o tom, že by to mohl být jen nějaký přelud ze slunce. Ten dotek byl tak opravdový a totožný s tím, který jsem cítil tehdy. Nemůžu na to vše nemyslet. Je to opravdu strašně divné a šílené. Nic už mi nedává smysl. Jsem z toho naprosto zmatený. Tak kdo mě navštěvoval?! Hayley sice stála za oknem, když jsem se probudil, jenže vše ostatní nasvědčuje něčemu jinému. Moje podvědomí říká, že Tom není jen kluk s dredy. Třeba se sestřička v nemocnici spletla a nechodila za mnou Hayley, ale Tom. A možná za mnou chodili oba, když jsou sourozenci. To je vlastně jedno, kdo za mnou chodil, důležité, o hodně důležitější je pro mě proč. Proč za mnou chodili, ať to byl kdokoli z nich.

Paprsky červencového slunce pražily, ptáci zpívali ve větvích vysokých listnatých stromů, které rámovaly cestu, a čas od času k nám z pastvin dolehlo tlumené zařechtání či zaržání koňů. Minuli jsme výběhy s hřebci, jež se pásli, a další s živými, hravými ročními hříbaty, která nám Hayley téměř všechny vyjmenovala. Pamatuju si však jen Kentaura a Hayley. Je pěkné, že Tom pojmenoval hříbě po svojí sestře. Kdybych si pořídil nějaké zvířátko, dal bych mu jméno Nathaniel nebo Simone. Vlastně to není tak špatný nápad opatřit si mazílka, jak o tom tak přemýšlím. Už strašně dlouho si přeju hada, ale takových stvoření se mamča štítí, takže jsem ji nikdy nepřemluvil, aby mi hadíka dovolila.

Pamatuju si, jak mi Victor koupil nádherně zbarvenou tarantuli. Tehdy jsem nejspíš chodil do třetí třídy a stále jsem Victora otravoval, že chci zvířecího kamaráda. Usmyslel jsem si, že mi musí dovést lva ze Zoo. No co? Byl jsem malinký! Victor mi řekl, že když si přeju exotické zvíře, ať si vyberu něco menšího a nabídnul mi ještěrku, ale já jsem odmítal cokoli se šupinami, nevzal bych si v té době nic bez chloupků. Jednou jsem přišel s Nathem domů ze školy a všimnul si, že Victor v ruce držel něco malinkého a chlupaťoučkého. Pískal a vřeštil jsem, co to je, a že to chci taky. Hned když jsem se dozvěděl, že je to chlupaté jemné stvořeníčko moje, tahal jsem s sebou Osmiočka všude, kam jsem se hnul. Do školy, z čehož se učitelka rozbrečela, protože jsem jí ho položil na stůl. Osmiočko se chtěl proběhnout, tak co? Učitelčin stůl mi přišel nejvhodnější místo k vypuštění pavoučka z aktovky.

Bral jsem si ho i do postele, což se nelíbilo Osmiočkovi, a tak mi občas ukázal svoje velká červená kusadla. V koupelně se mu naopak líbilo moc, hlavně šplhání po ručnících, a nakonec i do kuchyně jsem ho tahal, a tak jsem o něj přišel – mamča ho bytostně nenáviděla a ve chvíli, kdy jí vlezl do zástěry a utkal si v ní obří lepkavou pavučinu, ho vypustila ven. Hledal jsem ho nejmíň měsíc, ale tarantule nikde.

Jako útěchu jsem dostal Barneyho – bojovnici pestrou. Rybičku s lesklými modrými šupinkami, maličkatýma červenýma očičkama, dlouhými ploutvičkami a rozkošnou pusinkou, co vypadala, že se stále jen šklebí. Okamžitě jsem přilnul i k němu a do mých jedenácti let jsem ho považoval za nejlepšího, nejmenšího kamaráda. Pak umřel. Vytvořil jsem mu rakvičku a vypustil ho po řece. Byl jsem malinkej!, na to nezapomínejme. Po Barneyim přišel papoušek Frido, který uletěl, když mu mamča čistila klec, z okna. Stejně si myslím, že ho vypustila. Frido mluvil až moc sprostě na její vkus, ale já ho to neučil! To všechno Nath. Ano, svedeme to na Natha a nebo na strejdu Gordona, typická a velmi stará výmluva. Vždy zabrala, protože kdo by si kdy pomyslel, že ten sladký, malý chlapeček zná slova, jako jsou například „sračka“ nebo „hajzl“ a slovo, které používal Frido nejčastěji: „sráč“. No a proto jsem zůstal osamělý. Protože jediné, co se ode mě Frido kromě věty: „Dejte mi najíst, mám hlad.“ naučil, byly samé vulgární výrazy.

„Budete se chtít i projet?“ Optala se s úsměvem Hayley. Ne, to ani náhodou. Hodila by se k tomuhle tématu otázka: „Budete chtít zůstat vcelku?“. Ano, budu, a proto ne, nechci se projet na těch mrakodrapech.

„Budeme. Teda já budu chtít. Bill asi ne, podle jeho výrazu.“ Odpověděla Simone a zasmála se. Obě moje společnice se na mě podívaly s otazníkem v očích. Semknul jsem rty k sobě. Nebude brát Hayley odmítnutí jako urážku?
„Nemusíš, Billy, jestli nechceš. Nikdo tě do toho nutit nebude.“ Ujistila mě mile Hayley.
„Ale nepřeber si to nějak ve zlým.“ Požádal jsem ji opatrně místo jasné odpovědi.
„Nepřeberu, neboj. Nejsi první ani poslední, kdo si netroufne vylézt koni na hřbet.“ Řekla vyzývavým tónem, jako by mě tak chtěla dokopat, abych předvedl, že já si troufnu.

Možná bych se odhodlal, kdyby mě k tomu dokopal Tom. S ním jde všechno tak snadno. Ani jsem si neuvědomil, že Sammaela vážně hladím, protože jsem se soustředil na Tomův dotek a na to, že mnou projela vlna bezpečí…, takže… ne, tentokrát si netroufnu.

„Někdy příště.“
„Jestli nějaké příště bude, Billy.“ Ta se jentak nevzdá. Pořád lze poznat, že mě chce jistým způsobem překecat.
„Já doufám, že jo.“ Mrknul jsem směrem k hnědovlásce.
„To by musel Tom souhlasit.“ Pokračovala však drobná dívka a mrknutí mi oplatila.
„Bude.“ Ani já se nehodlám jen tak vzdát.
„Nebuď si tím tak jistý.“
„Budu.“
„Nemá rád cizí lidi.“
„Mě ano.“
„To nemůžeš vědět.“
„Můžu.“ Simone jen mlčky těkala očima po naší nevinné výměně názorů. Je roztomilá, když se takhle snaží, abych povolil. Ten její sexy tón hlasu, když chce, abych povolil.

„Nemůžeš, neznáš ho.“ A pokračuje se. Jsem zvědavý, za jak dlouho přijme porážku, protože já nehodlám.

„U mě udělá výjimku.“
„Neudělá.“ Zakroutila Hayley hlavou s úsměvem. Na okamžik jsem ztichl.
„Tak to se asi neprojedu.“ Vydechl jsem na oko smutně po chvíli.
„Projedeš se teď.“ Namítla dívka rozhodně a nekompromisně, ale stále se usmívala.
„Ne, vážně ne, Hayley.“ Nesouhlasil jsem už vážně. Hayley jen nespokojeně zabručela a našpulila narůžovělé rtíky.
„No ták, bude to super, vybereme ti koně, který tě zaručeně neshodí.“ Škemrala prosebně. A co když shodí, co pak? Ušlape mě a naprosto se v tom vyžije, potvůrka. Je to jako říct: „Vybereme ti draka, na kterém se svezeš, a slibuju, že tě nesežere.“, nebo něco podobného.
„Uvidíme.“ Brouknul jsem nakonec rozhodně. Ještě si to nechám projít hlavou.
„Dobře.“ Přikývla nakonec.

Po nějaké době jsme došli na místo, které nám chtěla Hayley jako poslední ukázat. Vstoupili jsme do areálu, kde probíhaly tréninky koní. Uvědomil jsem si již dávno, že farma je o dost větší, než jsem si představoval. Prošli jsme kolem několika louk s pasoucími a pobíhajícími koňmi, prohlédli jsme si stáje, kde odpočívali hřebci a klisny s hříbaty. Skoukli jsem i tři sedlovny, místnost s léky a přepravními pomůckami pro koně a dva sklady krmení. Je mi jasné, že po dnešku budu chrnět jako zabitý. Jsem poměrně šťastný, že už se návštěva farmy chýlí ke konci a na druhou stranu mě to mrzí. Chtěl bych ještě nějakou dobu pobýt tady s Hayley. Jen tak si popovídat, ne jen o koních. Toužím se jí zeptat na tolik věcí, že kdybych dostal šanci, tak bych zcela určitě nevěděl, kde začít a kde skončit. Docela rád bych se ještě rozloučil s Tomem, nějak ho nemůžu vyhnat z hlavy a nehodlám tenhle fakt zapírat. Je to tak, ten kluk je záhada, tohle celé je záhada, jsou moje minulost… nejspíš.

V areálu panoval klid. Pár mladých ošetřovatelů se proházelo s vyhřebelcovanými plnokrevníky ve stínech stromů a ostatní posedávali na lavičkách, pozorovali průběh trénování a slunili se.

„Tyhle koně připravují Ed a Tom na závody, když však nejsou po ruce tak jako teď, trénují je zkušenější ošetřovatelé, jako je Brad a Kevin.“ Oznámila Hayley a ukázala do dálky k blonďákovi a vysokému černovlasému chlapci. To se tady opravdu kromě Karen nenajde jediný dospělý člověk? Všichni tu jsou tak mladí, a přesto farma ještě stále stojí, zvláštní. Vlastně farma je nádherná, nebýt těch koňských příšerek, úctyhodné.
„Nejdůležitější teď bude derby, na které Tom přihlásil Uriela a Ďábla. Kde vlastně je Uriel?“ Zamyslela se Hayley spíš sama pro sebe.
„Jaké šance na vítězství mají?“ Zeptala se zvědavě mamča. Nemusím už ani říkat, že mě to nijak zvlášť nezajímá.
„Ďábel velké, protože minulé derby vyhrál. Uriel trošičku menší, ale předminule se mu taky dařilo dost dobře.“ Odvětila vlídně Hayley a zahleděla se ke koňům.

Tréninkovou jízdárnu obklopoval bílý nízký plot. Na tyčích byly vyznačené číslice, které označovaly vzdálenost od začátku dráhy, a poblíž vchodu byla řada startovacích boxů. U plotu stál mladík, který probodával stopky ve své ruce pohledem. Došli jsme do jeho blízkosti a on jen nakrátko zvedl oči k nám. Tiše zamumlal na pozdrav a obrátil hlavu k jezdci, jenž uháněl na koni po dráze.

„To je Kevin.“ Prohlásila Hayley hned, co z něj spustila oči. Já nejsem slepý, asi spolu něco pečou, už jen to, jak se usmívá v jeho společnosti. Tak nějak jinak, spontánně.
„Jojo…“ zabručel nepřítomně mladík. Nejspíš nevnímal, co Hayley řekla.
„To bylo dobré!“ Prolomil chvilkové ticho Kevin, když zavolal na jezdce, který obratně zastavil, sesedl a zvolna vedl hřebce ke Kevinovi. „Lepší než předevčírem.“ Dodal, jakmile jezdec přišel k nám.
„Jo? Tak to pak jo.“ Řekl vyčerpaně. Co jeho mohlo tak zmoct, to Ďábel se namáhal. Jezdec si sundal helmu a pozdravil Hayley, pak Simone.
„A tebe neznám…“ Odtušil správně, když si mě prohlédnul.
„To je Billy.“ Zakřenila se Hayley, jako by se mnou chlubila. Věř však, že není čím.
„Aha… Billy. No já jsem Zayn.“ Strčil si helmu pod paži a podal mi druhou ruku, kterou nedržel otěže. Ruku jsem přijal, stiskl a lehce potřásl. Hnědovlásek už jen přikývnul a začal se bavit s Kevinem, jenž v rychlosti zkontroloval končetiny koně. Zayn se pak znovu vyšvihl do sedla a odklusal na hřebcově hřbetě k východu.

Vyšli jsme krátce po mladíkovi z tréninkové jízdárny k pastvám a už se jen tak poflakovali. Hayley si sedla na červený, dřevěný plot, Simone se šla podívat na březí klisny s Kevinem a já se zadíval do blba, nebo na blba, protože naproti nám se objevila známá tvář – svalnatý blonďák.

„Ajej.“ Vydechla Hayley, když ho zaměřila z dálky pohledem.
„Co?“
„Sebastian. Dělej, že ho nevidíš. Zírá na tebe, jak na jídlo.“ Zašeptala a začala se rozhlížet kolem, hlavně aby nezavadila pohledem o něj. Udělal jsem to samé. Vyskočil jsem na plot vedle Hayley a ignoroval mladíka jdoucího naším směrem.
„Hayluško!“ zvolal vesele s úsměvem nedaleko nás. Protočil jsem očima a snažil se ho i nadále ignorovat, dělat, že tu není.
„Sebastiene… neříkej mi Hayluško, zní to jako haluško.“ Poprvé zněl Haylinin tón hlasu sklesle. Nejspíš jí ten kretén zkazil dobrou náladu.

„To nevadí, mně se to líbí.“

„Ale mně ne. Kde je Tom? Byli jste zase spolu na vyjížďce?“
„Jakej Tom?“ Hayley se na blonďáka jen ušklíbla stylem, že je idiot a nejradši by ho uškrtila.
„Je u Lorda, tuším.“ Odpověděl konečně normálně.
„Jdu za ním, jdeš se mnou, Billy?“ Obrátila se na mě dívka, když seskočila z ohraničení.
„Jo.“ Odpověděl jsem okamžitě bez přemýšlení a následoval dívku v cestě do kopce.
„Idiot.“ Zamumlala frustrovaně.
„Do boxu za Lordem nemůžeš, je agresivní a nebezpečný pro cizí.“ Super, to byla odpověď na mou otázku, kterou jsem chtěl Hayley položit, proč je Lordův box tak izolovaný od ostatních.
„Klidně počkám tady.“ Pousmál jsem se na dívku, úsměv mi krátce oplatila a vydala se k boxu.

TOM

Hřebelcoval jsem Lordovu kovově lesklou, zlatavou, hedvábnou srst a lhostejně přešel to, že vešla Hayley. Zdá se mi, že je naštvaná.

„Proč jsi mi neřekl, že Simonin syn je Bill? Ten Bill.“ Spustila rychle. I její otázku jsem mlčky přešel a dál se věnoval jen Lordovi. „Nechtěls dokončit prohlídku, protože je to ten Bill?“ Neodpověděl jsem ani na tuto otázku. Nehodlám se bavit na tohle téma- na téma Bill, a nehodlám se s Hayley hádat. Prostě nechci být v jeho blízkosti, je-li to pro ni tak těžké pochopit, pak pochybuju o její inteligenci. „Odpověz mi, Tome.“ Přikázala mi. Je naštvaná. Nechápu proč, nic jsem neudělal. Začal jsem pročesávat hřebcovu černou hřívu a na sestru jsem se ani nepodíval. Nevidím důvod rozebírat zrovna tohle, jsem ochotný bavit se s ní o čemkoli jiném, jen ne o Billovi.

„Co ti na něm vadí, žes s ním nevydržel ani tu blbou hodinu?“ Pokračovala Hayley. Nic, nic mi na něm nevadí, to já si vadím. Vadí mi celej svět! „Nic ti neudělal, vždyť si tě ani nepamatuje. Mohl si ho jen províst a už bys ho nemusel nikdy vidět.“

„Co ti na tom tak záleží? Proboha! To tě tak sere, že si je provedla farmou za mě? No tak sorry! Sorry, no! Se toho tolik nestalo, ne?“
„Záleží. Nesere mě, že jsem je provedla já. Vůbec ne, užila jsem si to, ale stranit se ho nemusíš, nic ti neudělal.“ Odpověděla na moje otázky již klidně, dokonce smutně si myslím.
„Udělal mi toho víc, než myslíš.“ Brouknul jsem tišeji a měl v plánu přestat s touhle zbytečnou výměnou názorů.
Udělal mi vše, co mohl. Zamotal mi hlavu. Nějak mě donutil, abych si ho oblíbil a po tom všem… je to až k smíchu, že já jsem mu zachránil život, ale on to neřeší, on to neví. Neví, kdo jsem, takže jsem to vše dělal nadarmo. Nikdy jsem za to nechtěl žádnou odměnu, nechci, aby mi to oplácel, jen… je to těžší, než to vypadá. Tak jsem se snažil… tak jsem si přál, aby se probudil, na nic jiného jsem tehdy nemyslel. Nepamatuje si nic! Vůbec nic. Stále mě nutí cítit v jeho blízkosti něco, o co se neprosím. A přitom o ničem z toho, co se stalo a co se děje neví.

„Například co?“ Zeptala se sestra ostře. Odmítám jí už odpovídat. Nechci se hádat, nechci se nahněvat a nechci jí ublížit. „NO?!“ zvýšila na mě hlas a já se snažil nereagovat. Dál jsem hřebelcoval svého koně a nevnímal její další slova. Takže teď jsem špatnej, hm? Teď jsem pro každého ten, co ubližuje ostatním a je k nim lhostejný, ale to, že mi ubližuje taky, to je jedno. „Nic ti neudělal, nikdy nic, tak proč se k němu tak chováš?“ Mlčel jsem. Sestra ke mně rychle přistoupila a vytrhla mi kartáč z ruky. „Proč jsi takový?“ zadívala se mi hluboko do očí, jako by hledala odpověď tam, když z mých úst nic nevychází. Žádná slova, žádná odpověď, která by jí stejně neuspokojila, a ona to ví. „Nebudeš se mnou mluvit?“ Zeptala se po chvíli hrobového ticha, jen Lord tiše zařehtal.

„O tomhle rozhodně ne, Hayley.“ Odpověděl jsem s klidem, vzal jí kartáč a pokračoval v dosavadní činnosti.

„Tome, prosím odpověz mi jen na jednu jedinou otázku. Co ti udělal?“ Zaškemrala náhle a sedla si na malou stoličku kousek ode mě. Lord se na mě podíval hnědýma velkýma očima. Leskl se v nich otazník. Naklonil jsem hlavu a pohladil ho po hvězdě. Taky by to chtěl vědět, hřebeček můj? „No, Lorde, jen mu to řekni. Ať mi odpoví.“ Usmála se sestra na plaváka.

„Lord se s tebou taky nebaví.“ Namítnul jsem a hladil stále Lorda po čumáku.
„Tome, prosíím!“ Naléhala Hayley čím dál tím víc. Zakroutil jsem jen hlavou.
„Fajn, jak myslíš.“ Prohlásila nakonec posmutněle a chystala se k odchodu.
„Bill je úžasnej, jen ho musíš chtít poznat.“ Dodala ještě, než otevřela dveře od Lordova boxu.
„Nemůžu.“ Šeptnul jsem neslyšitelně, ale ona to zastihla.
„Já vím. Je to proti tvým zásadám.“ Praštil jsem do stěny pěstí a povzdychl si. Proč to nechápe? Nemůžu se s ním bavit, když není jako ostatní. Ostatní jsou mi u prdele, tak proč on není?!

BILL

Čekal jsem na Hayley docela dost dlouho, než se rozrušená vrátila ke mně.

„Jdeme?“ Zeptala se, i když se už rychlým krokem rozešla pryč od boxu, šel jsem za ní a chtěl se zeptat, co se stalo.
„On je takový idiot!“ Postěžovala si naštvaně, avšak rozkošně špulila rtíky. To mluví o Sebastienovi nebo o Tomovi?
„Kdo?“
„No Tom!“ Odsekla. Nastalo ticho. Je naštvaná, nechci se šťourat do něčeho, do čeho mi nic není, abych ji nerozzlobil ještě víc.
„Už mi to došlo, co ho žere. Nepamatuješ si to.“ Zauvažovala najednou nahlas sama pro sebe. Cože?
„Co si nepamatuju?“ Zeptal jsem se a překvapeně zamrkal. Proč Toma žere, že si něco nepamatuju? Co si nepamatuju? Srdce se mi rozbušilo rychleji, ani nevím proč.
„Ahm… nic.“ Jevilo se to, jako by byla překvapená, že to vůbec řekla nahlas, že jsem to, co řekla, slyšel.
„Hayley.“ Upřel jsem na ni pohled a poznal, že ztuhla.
„Vždyť říkám, že nic.“ Vysoukala ze sebe po nějaké době, co jen šla a snad ani nedýchala. Opravdu to nebylo určeno pro moje uši, ale už se stalo a já chci vědět, co tím myslela. Potřebuju to vědět, ať už to je cokoli.

„Hayley, no ták. Já nejsem blbej.“ Bral bych, že se třeba přeřekla, kdyby se to netýkalo mojí paměti a Toma. Třeba to má něco společného s tou vidinou, nebo co to vlastně bylo. Něco s mojí minulostí. Žere ho, že mě navštěvoval a já si to nepamatuju? Tak to myslela?

„Nechej to být, Bille.“ Snažila se usmát, ale už to nebyl ten upřímný úsměv. Byl nucený a křečovitý. Nechci na ni tlačit, ale já to musím vědět, kdyby to byla jen nějaká prkotina, a kdyby to byl jen přeřek, a kdyby o nic nešlo, tak by se nechovala, jak se chová teď.
„Hayley…“ Zakňoural jsem naléhavě a dívka si povzdychla.
„Není to fér, Billy, víš?“
„Ale co není fér?“ Nechápal jsem. Nechápal jsem nic.
„To, co Toma štve, ti musí říct sám, já to za něj dělat nebudu, ale můžu ti říct to, co si myslím, že bys vědět mohl, a i přesto to nevíš. Nechci teď mluvit za Toma, ale za sebe a za Leu. Neviděla jsem tě jen dvakrát, tak jako ty mě. Navštěvovala jsem tě v nemocnici před čtyřmi lety častěji, Bille. A nejen já.“ Za Leu… kdo je Lea? Nejen ona… kdo ještě? Ta Lea, Tom?
„Vím, že si mě navštěvovala, sestra mi to řekla.“ Pokýval jsem hlavou a vyčkával, co mi řekne dál. Napjatý a netrpělivý. Srdce si občas vynechalo jeden úder nedočkavostí a napětím z toho, co asi uslyším.
„Jenže ona neví to, co vím já.“ Řekla tajemně Hayley.

autor: Sayurii

betaread: J. :o)

6 thoughts on “Shatters hope 9.

  1. No tak dnes ma potešilo, že Bill už viac premýšľa nad Tomom a všetkým tým, čo ho k nemu ťahá. A som strašne zvedavá na všetky okolnosti Billovho pobytu v nemocnici.
    Vďaka za časť.

  2. Billove pocity a jeho premýšľanie o Tomovi by Toma určite veľmi potešili. Je mi ľúto, že sa Tom trápi a hnevá. Keby sa snažil s Billom zoznámiť prišiel by na to, že aj keď si udalosti Bill nepamätá, jeho duša áno, pretože inak by nemal tie pocity aké má. Teším sa na pokrašovanie, ďakujem za kapitolu.

  3. Hmm, vazne jsem zvedava, co se to delo a deje. To spojeni musi byt opravdu unikatni. Nicmene dekuji za dil a tesim se priste 🙂

  4. Taky moc doufám, že k sobě kluci brzy najdou cestu 🙂 Tom je takový pořád strašně nabručený, myslím, že je to škoda. Určitě ale brzy zjistí, že i přes to všechno si jej Bill  pamatuje 🙂
    A tahle povídka je fakt taková tajemná 😀 A já, jakožto velice zvědavý člověk, nesu blbě to, že ještě nevím spousty věcí 😀
    Děkuji za další díl 🙂

  5. Chudák Tom, myslím, že Billa opravdu miluje a právě proto si ho nechce pustit k tělu, bojí se Billa i citům k němu.
    A Billovi jsem nejspíše křivdila, řekla bych, že ho Tom zaujal mnohem víc než Hayley, i kdy to tak na začátku nevypadalo.
    Už minule jsem si říkala, kdo je to Lea a ptám se znovu. Ona mi nepřijde skutečná, říkám si, jestli to třeba nebyl nějaký strážný anděl 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics