Look at me 2.

autor: Cchii-chan
Přátelé

„Takže, o čem byla ta noční můra?“ Zeptal se najednou Tom.

Měli zrovna tělocvik, poslední hodina dnešního vyučování. Tom střílel na koš, zatímco Bill seděl na matraci. Černovlasý chlapec se snažil držet co nejdál od cvičení, jak jen to bylo možné. Bill nepotřeboval upoutávat pozornost tím, jak neatletický ve skutečnosti byl. Takže obvykle předstíral nemoc nebo něco podobného a omlouval se ze všech tělocvičných činností.

„Tome…“ zakňučel. „Říkal jsem ti to, byl to tvůj ošklivý obličej!“

Tom zachytil basketbalový míč do rukou a obrátil se k němu. „Billeee!“ Zakňučel na něj zpátky a vzápětí se rozesmál. „Pokud jsi snil o této tváři,“ ukázal Tom na sebe, „pak to musel být vlhký sen.“

„To je pouze tvé přání, Trümpere. Zas tak moc tě rád nemám,“ lhal Bill lehce.
„Lžeš, Bille! Prokouknul jsem tě, víš? Já vím, že mě miluješ,“ ušklíbl se Tom samolibě.

Bill zasténal a vrhnul se zpátky na matraci, zíral do stropu místo na svého nejlepšího přítele. Ve skutečnosti věděl, že Tom nevěděl. Ta dredatá hlava byla tak natvrdlá, že i kdyby na sobě měl Bill tričko s nápisem Miluju Toma, stejně by mu to nedošlo. Sakra, možná by si dokonce myslel, že Bill tím myslí Toma Cruise nebo tak něco.


„Nedělej si s tím starosti, nic to nebylo.“

Slyšel, jak Tom nepříliš přesvědčeně zabručel a usmál se. Bill jej dál sledoval, jak se rozběhl přes hřiště a kličkoval mezi studenty, kteří hráli jiné hry. Byl dobrý, Bill věděl, že on sám není tak dobrý jako Tom. Bylo tady hodně věcí, které Tom uměl lépe. No, kromě módy – v té Billa nikdo porazit nemohl.

„Sejdeš se s Andym?“ zeptal se jej Tom, když se opět objevil v jeho blízkosti.

„Jo, půjdeme někam, zatímco ty budeš po škole.“
„Zrádci! Budete se bavit, zatímco já budu uvězněný s Rybounem!“ Obvinil jej Tom škádlivě.
„Přesně tak! To tě naučí poslouchat pravidla!“

Oba chlapci se rozesmáli a Tom ještě jednou prohodil míč košem, než si přisedl na matraci. Bill mu podal ručník a lahev s vodou, aniž by se musel moc hýbat. Vždycky měl tyto dvě věci u sebe, když měli tělocvik.

„Hele, Bille?“

„Hm?“ Odpověděl mladší chlapec se zavřenýma očima, zatímco poslouchal ostatní studenty hrající volejbal a dívky, které je povzbuzovaly.
„Chceš později dorazit ke mně?“ Pokračoval Tom a naklonil se, aby se podíval na svého kamaráda.
Bill najednou otevřel oči a málem se s Tomem srazili, když se prudce zvedl. Tom na poslední chvíli včas uhnul, aby zabránil kolizi.
„Omlouvám se,“ zamumlal a podrbal se na hlavě. „Neměl jsem se… takhle naklonit.“
„Nedělej si s tím starosti,“ polkl Bill, než se samolibě ušklíbnul. „A ty jsi říkal, že já tě miluju.“
Tom se pousmál a postavil se zpátky na nohy. „Samozřejmě, ty přece víš, že tě taky miluju!“ zažertoval, a Billův úsměv se rozšířil. „Tak co říkáš?“

Bill byl šťastný, že nenastal žádný trapný okamžik. Vždy nesnášel, když věci mezi ním a Tomem byly rozpačité. Byl z toho nervózní.

„Myslím, že snesu tvůj ošklivý obličej ještě dalších pár hodin,“ ušklíbl se Bill předtím, než vyskočil z matrace a uhnul před Tomovým pokusem praštit jej do ramene.
Bill si uvědomil, že bude muset vynechat noční trénink, protože zastávka u Toma se většinou proměnila v přespání. Ne, že by si na to stěžoval.
Před tím, než jej Tom mohl chytit, zazvonil zvonek a všichni se rozběhli ke skříňkám. Tom se začal svlékat a odhodil dres a šortky, než popadl čistý ručník.

„Ach, můj bože! Je to pravda, máš sexy zadek!“ zašeptal Bill dramaticky, zakryl si ústa rukou a rozšířil oči.

Tom otočil hlavu a před tím, než vstoupil do sprchy, na něj mrknul. Bill protočil oči a vystrčil prostředníček na několik kluků, kteří jej nazvali teploušem.

Bill byl šťastný, že se přes tyhle věci dokázal přenést, ačkoliv byl gay. Od prvního dne se rozhodl, že ze sebe nenechá udělat oběť za to, co byl. Držel hlavu nahoře a dokázal se bránit, když proti němu někdo měl nějaké námitky. Navíc se přátelil s Tomem Trümperem a jeho gangem. Zakládal si na tom, že je školní módní ikona a ne boxovací pytel. To ovšem neznamenalo, že se čas od času neobjevil nějaký nejapný komentář. Naučil se s tím žít. Alespoň ve škole.

Bill dál seděl na lavičce vedle skříněk a čekal, než Tom dokončí svou sprchu a půjde na svou hodinu po škole.

„Hej, Bille?“
Bill se probral ze svých myšlenek a pohlédl ke sprchám. I když bylo všude spousta páry, rozeznal Tomovy dredy svázané do ohonu, aby si je nenamočil.
„Jo?“
„Chceš, abych šel s tebou? Víš, že se vždycky můžu na Crowleye a jeho pitomý trest vykašlat.“
„Jdeš na rande, Tome?“ Zvolal jeden ze spolužáků.
„Naser si, Tylere!“ Křikl na něj Tom zpět.
Bill protočil oči a rozhodl se ignorovat to pitomé škádlení.
„Tome, víš moc dobře jako já, že Crowley ti utrhne hlavu, jestli jen pomyslíš na to, že by ses na něj vykašlal. Kromě toho, nevydržíš u nakupování ani deset minut,“ řekl Bill.
„Aaaa, byl jsi odmítnut, Trümpere?“ Rozesmál se opět Tyler.

Tentokrát Tom neodpověděl, ale ozvalo se švihnutí ručníku a vyjeknutí. Všichni se začali pochechtávat nad pronikavým zakvílením, dokonce i Bill.

Brzy poté se Tom vynořil z páry s ručníkem uvázaným kolem pasu. Bill polkl a snažil se nedívat na kapky vody stékající mu po hrudi na břicho. Miloval Tomovo tělo, jeho opálené paže a svaly. Nejednou si představoval tyhle silné paže držící jej blízko k Tomově široké hrudi.

Bill vydal potěšený povzdech a usmál se na postavu před sebou. Tom se s úsměvem naklonil, až se Billovi zatajil dech. Ale Tom si jej nevšímal a dál se přehrabával ve skříňce, aby našel své oblečení. Bill si jej však všímal velmi dobře. Stačilo by vypláznout jazyk a olíznout kapky stékající po nahém těle…

Před Billovým nutkáním převzít kontrolu nad svým tělem, se Tom narovnal s oblečením v ruce. Posadil se a začal se oblékat, aniž by si sundal ručník. Tom věděl, že na rozdíl od zženštilých gayů z filmů Bill nechtěl zírat na kluky, speciálně ne na jejich zadky a ptáky. Ale Toma by mu rozhodně vidět nevadilo.

„Okay, myslím, že jsme skončili,“ prohlásil Tom, postavil se a hodil ručník do koše k ostatním.

„Au, Tome, jen proto, že nechci, abys šel se mnou nakupovat? To je pěkně podělaný důvod k tomu, aby ses se mnou rozešel!“ Našpulil Bill rty, zatímco se ostatní rozesmáli.
„Ha – ha. No tak, jelikož mě nechceš, musím zůstat s Rybounem! Nepotřebuju přijít pozdě a dostat se ještě do větších problémů,“ protočil Tom oči a ignoroval ostatní, kteří na něj pokřikovali, že neví, jak zacházet se svou holkou.
„Jako by to bylo vůbec ještě možné,“ odfrkl si Bill a následoval Toma ven.

Studenti se již shlukovali na chodbě u východu. Tom s Billem mezi nimi kličkovali, byli prakticky jediní, kteří mířili opačným směrem. Ke svým skříňkám, kde se setkali s Andreasem. Tom se s nimi rozloučil a odešel si odpykat svůj trest.

„Takže můžeme jít?“ Zeptal se Andreas.

„Jo, můžeme,“ přikývl Bill, zabouchnul dvířka od skříňky a hodil si batoh na ramena. „Kam chceš jít jako první?“
„Veď mě, Bille. Víš, ty jsi tady ten génius přes oblečení. Odmítnul bys cokoliv, co bych já navrhnul,“ řekl Andreas a nakrčil nos.
Bill se rozesmál a dobromyslně blonďáka poplácal po hlavě.

„Takže, co bylo dneska s Tomem? A s tebou, když na to přijde,“ zeptal se Andreas přes okraj své sklenice.

Ti dva seděli v kavárně, dávali si malou přestávku před tím, než zamíří do skateparku. Skončili s nakupováním docela rychle, až příliš rychle k Billovu zklamání. Andreas prostě nebyl ten typ, který utratí všechny své peníze za oblečení. Stále ještě měli patnáct minut čas, a tak Bill souhlasil, že si zajdou někam sednout.

„Co tím myslíš?“ Zeptal se blonďáka a vytáhl si brčko z úst.

„Víš… Tom byl naštvaný a tys byl mimo. Něco je špatně?“ Zeptal se Andreas zvědavě.
„To nic nebylo. Tom měl o mě jen strach,“ pokrčil rameny Bill a míchal brčkem nápoj ve své sklenici.

Andreas si povzdechl a opřel se o židli, podíval se na hodinky na svém zápěstí. Viděl, že mají stále ještě čas, proto se naklonil a zadíval se na Billa pozorně.

„Ty víš, že mu na tobě opravdu záleží, že?“ Zeptal se a Bill přikývnul. „Přísahám, že by za tebe strčil ruku do ohně, možná i nohu.

„Jo,“ Bill se usmál. On by také pro Toma obětoval cokoliv, ale jeho důvody byly jiné. „Neboj se, Andy. Záleží mi na něm taky, opravdu. Jsme nejlepší přátelé, víš?“
Blonďák si znovu povzdechl, ale nic dalšího neřekl. Bill se napil své vychlazené Coly a zahleděl se někam do neurčita.

Pokud by s ním šel Tom domů, aby si tam mohl odložit své školní věci a vzít si náhradní oblečení, potřeboval by nejdřív pár věcí schovat. Protože jeho matka mu do pokoje bez dovolení nevstupovala, neměl důvod obvykle schovávat svůj skateboard, šroubováky a ložiska. A stále potřeboval nová kolečka…

„Bille!“

„Kurva!“ Bill vyjekl překvapeně a vytrhl se ze svých myšlenek. Sakra, potřeboval zůstat soustředěný. „Co se sakra děje?“
„Jsi si jistý, že jsi v pořádku? Možná bys měl jít domů a nechodit dnes do skateparku. Odpočineš si, promluvím s Tomem,“ nabídl mu zamračeně Andreas.
„Ne, já půjdu. Tak jako tak mám s Tomem něco v plánu. Neboj, jsem v pořádku.“ Zdálo se mu to, nebo opravdu opakoval ‚neboj se, jsem v pořádku‘ až příliš často?
„Jak chceš. Ale jestli někde spadneš nebo něco, protože jsi byl mimo, osobně Tomovi jednu vrazím za to, že tě nenechal odpočinout,“ řekl blonďák a vypjal hruď.

Bill se rozesmál, protože moc dobře věděl, že Tom by Andreasovi snadno nakopal prdel.

„Okay, Andy. Dávám ti plný souhlas pokusit se porazit Toma, pokud se mi něco stane,“ odpověděl Bill a hravě zakoulel očima.

Dalších pět minut strávili vtipkováním, než zaplatili a zamířili ke skateparku.

Bill se s Andreasem cítil příjemně. Tom byl jeho nejlepší přítel, ale Andreas byl hned za ním. Bylo snadné s ním vyjít a měli přece jenom pár společných zájmů. Gustav s Georgem byli taky fajn, ale jejich rozměrné postavy Billa přece jen trochu děsily.

Když dorazili do skateparku, všichni už tam byli. Andreas se široce usmál a Bill se lehce naštval, protože věděl, že bude opět další tři až čtyři hodiny ignorován všemi kromě Toma. Dorazili k lavičkám a Bill pozoroval, jak Andreas shodil boty a vytáhl z batohu in-line brusle. Tom s Georgem a Gustavem byli na rampách. Tom byl tak zaujatý zkoušením nových triků, že si jich ani nevšiml.

Andreas se šel pozdravit s Gustavem, ale Bill mu nevěnoval příliš pozornosti. Tom se pokoušel o trojitý flip a Bill si nemohl pomoct, ale byl na něj hrdý, když se mu to povedlo.

Usmál se, když si všiml, že se Tomův úšklebek proměnil ve šťastný úsměv, když jej spatřil. Rozjel se k němu, a nakonec popadl skateboard do ruky a posadil se vedle Billa.

„Ahoj. Jaké bylo nakupování?“ Zeptal se jej, když si umístil skate pod své klátící nohy. Prostě nedokázal sedět v klidu, když měl skate po ruce.

„Odkdy tě tohle zajímá?“ rozesmál se Bill. „Chceš slyšet o tom, jak se Andy snažil najít pěkné tričko, aby vypadal dobře?“
„Jako by mu tričko mohlo pomoct!“ Zavrtěl Tom pobaveně hlavou.
„Já jsem to slyšel!“ Zvolal blonďák, když se otočil ke svým přátelům.

Oba se rozesmáli a sledovali, jak se Andreas rozjel a s výskokem sjel po zábradlí dolů. Potom už seděli vedle sebe v tichosti, užívali si teplé slunce, lehký vánek a jemný zvuk koleček na betonu. Bill si povzdechl, těšilo jej, že žádný z ostatních kluků momentálně po Tomovi nic nechtěl.

„Jak bylo po škole?“ Zeptal se Bill, protože věděl, že se Tom brzy zase vrátí ke skateboardingu a chtěl si užít jeho společnosti tak dlouho, jak jen to bylo možné.

„Nuda, jako obvykle. „Hej,“ řekl Tom, když vstal. Bill se snažil skrýt své zklamání. „Platí pořád dnešní večer, jo?“
Billova tvář se okamžitě rozzářila a vesele se na něj usmál. Úplně zapomněl na to, že u něj dnes stráví noc. Snažil se tvářit jako obvykle, zatímco pokýval hlavou.
„Skvělé!“ Tom se rozzářil, zvedl skateboard a počechral Billovi vlasy. Bill zaječel a vykřikl nějakou nadávku, zatímco se smějící Tom rozjel opět směrem k rampám. Jakmile zmizel z dohledu, Bill zčervenal a usmíval se, když se ujistil, že vlasy mu stále v pořádku stojí.

autor: Chii-chan

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

original

7 thoughts on “Look at me 2.

  1. 😀 jak je znat, ze to neni ceska autorka… rucniky a sprcha po telocviku xD do tech hnusnych sprch co jsme mely ve skole bych nevlezla ani v gumovem obleku, natoz naha 😀 jinak super, vypada to, ze Tom ma pro Billa velkou slabost 🙂 treba bude ta zamilovanost vzajemna 😀 dekuji za preklad 😉

  2. Tahle povídka se mi ohromně moc líbí! 🙂 Skvěle pohodová, vtipná, zajímavá a moc se mi líbí vztah kluků 🙂 Stejně si myslím, že i Tom k Billovi cítí něco víc 😛 I jak povídal Andreas o Tomovi, tak to tomu úplně naznačovalo 🙂
    Dneska se kluci skvěle popichovali 😀 Musela jsem se strašně smát a vážně mi tenhle díl zvedl ohromně náladu 🙂
    Nemůžu se dočkat dalšího dílu!!!!
    Mockrát děkuji za překlad! 🙂

  3. Strašne sa mi páči, ako majú chalani medzi sebou vzťah. To ich podpichovanie je zábavné. 🙂
    A ako napísala Mischulka, aj ja začínam mať pocit, že aj Tom cíti k Billovi niečo viac. A tiež myslím, že Andy o tom možno niečo vie. 🙂
    Však uvidíme. A už teraz sa teším sa na ďalšiu časť.
    Vďaka za preklad.

  4. To je tak krásne, milé a vtipné. Som zvedavá kedy Tom zistí, že Bill cíti niečo iné ako kamarátstvo. Boli strašne podarení s tým doberaním sa. Úžasne to tam iskrí… ďakujem za preklad♥

  5. Já se při čtení téhle povídky musím pořád usmívat 🙂 Dýchá z ní úžasná atmosféra. A jsem zatížená na příběhy, ve kterých je Tom kladný hrdina, někdy i tak kladný, že to až není normální :))) Tak kladný, že bych si ho hned přála potkat. A tohle je přesně jeden z nich.
    Celé mě to hladí po duši. Moc děkuju za překlad.

  6. Ještě jednou. Líbí se mi jaký mají kluci mezi sebou vztah. Billovi to moc nezávidím, být zamilovaný do svého nejlepšího kamaráda, ale jak na to tak koukám, Tomovi taky není lhostejný, i když ten si to nejspíš vůbec neuvědomuje. Jenom teda jsem zvědavá, co provede s tím vykloubeným ramenem. To musí sakra bolet. Mno těším se na jejich ponocování 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics