Kristy 4.

autor: Cincina

Jsem tady s dalším dílem 🙂 Snad se bude líbit.

„Tome, uklidni se, nemyslela jsem…“
Nenechal ji domluvit. „Mě nezajímá, co TY si myslíš! Nebudeš se s nikým o mně nebo Billovi bavit. Je ti to dostatečně jasné?!“
Marta udiveně zalapala po dechu. Tohle si k ní ještě nikdo nedovolil. Možná, že už bylo načase. Vypadalo to, že nemá nic jiného na práci, než roznášet drby. Nebylo to jen o Tomovi, ale skoro o všech lidech, kteří s ní pracovali.
Takže je zřejmé, že spolupracovníci ji moc v lásce neměli.

***

Kristy si přečetla zprávu, kterou jí Tom poslal, a aspoň trochu se uklidnila. I když byla na něho naštvaná, protože to, jak se poslední dobou choval, bylo hrozné.

V práci byla stále nervózní, že si toho všimli i někteří zákazníci a raději se přeobjednali pod myšlenkou zničeného účesu. A tak nakonec ostříhala posledního zákazníka, sbalila si věci, zamkla kadeřnictví a vydala se domů.
Rozhodla se Tomovi udělat radost nějakým dobrým jídlem, tak se hlavně modlila, aby dnes přišel domů.

***

Tom se v práci moc nesoustředil, protože byl rozhozený z toho, jak řval na Martu. Ano, zasloužila si to, ale nebyl ve své kůži. Cítil, že určitě chystá pomstu. Byla taková zlá a zákeřná. Co když se jí něco vyklube v hlavě a zničí ho nějakou dobře vymyšlenou a cílenou pomluvou? To by byl konec. Ale co. Nebude se tím zabývat.

Rychle si odbyl svou práci, o které si myslel, že je nekonečná, ale nakonec se s ní někam pohnul. Bylo to opravdu vyčerpávající, ale za ten plat, který tu dostává, to opravdu stálo.
Odpočítával minuty do konce jeho směny, rychlostí světla si oblékl kabát a vyrazil domů. Tentokrát už musí, protože Kristy by asi vylétla z kůže. Nechce jí přidělávat starosti. Už tak je toho na ně oba moc.

ASI O PŮL HODINY POZDĚJI

Tom dorazil domů, kde už byla Kristy z práce. Vařila mu jeho nejoblíbenější jídlo a doufala, že mu udělá radost, a konečně si zase po delší době popovídají. Poslední dobou na sebe nemají moc času. A oba to moc mrzí, protože si vždycky mají co říct. Dnes si to snad vynahradí.

„Tome?“ Nakoukla do chodby Kristy, když slyšela nějaké zvuky. Když ho uviděla, neměla mu ani chuť vynadat, prostě ho jen mile přivítala. Nechtěla se hádat, chtěla se pobavit. A Tom to cítil stejně.

„Ahoj. Promiň, že jsem se předtím neozval. Nestíhal jsem.“ Omluvně se usmál a vydal se za ní do kuchyně.
Tam už na něj čekalo jídlo. Zasedli spolu ke stolu a pustili se do toho. Postupně se jejich konverzace rozvířila a měli se o čem bavit.

„Co v práci?“ Zeptala se Kristy a nabrala si další sousto. Opravdu se jí to povedlo. Musela se pochválit.

„Poslední dobou je toho moc, ale jinak dobrý. To jsem ti říkal, že k nám přišel nový kluk? A šéf mi ho dal na starost. Ukázat mu podnik a všechno okolo.“
„Myslím, že neříkal. Vážně? To je zajímavé. A jaký je?“
Tom se pousmál. „Jo, je celkem v pohodě.“
„Nějak moc se usmíváš. Asi musí být super.“
„Ale tak nestěžuju si. Už jsme spolu byli i popíjet a poznali jsme se o něco více.“
„Jak moc?“
Tom se rozesmál. „Takhle moc zase ne. Neblázni, Kristy.“
Kristy se taky usmívala. „Jenom se ptám.“
„Změníme téma prosím.“ Uculil se zase. „Co u tebe v práci?“
„Ale dá se to. Akorát mě to poslední dobou moc nebaví. Nevím. Cítím se nějak divně.“
„Jak divně?“
„V depresi.“ A nabrala si další sousto. Ani se mu nepodívala do očí, protože neměla na to sílu. Nějak se jí zase všechno vracelo.
„To mě mrzí. Můžu ti nějak pomoct?“
„No. Neuděláme si hezký večer?“ Usmála se znovu. To by jí rozhodně velmi pomohlo. Přece jen, hezký večer s Tomem neměla dlouho, protože na sebe neměli moc času.
„Dobře. Bude to super. Neboj, já tě rozveselím!“
Kristy se zasmála. „Ano, v to také doufám.“

***

Po jídle si pustili film Taxi, taxi. Tenhle film má Kristy hrozně moc ráda, hlavně kvůli herci, který tam hraje taxikáře. Chtěla by od něj svézt. Proč takové taxíky nejsou vlastně i u nich? A ještě od tak hezkého chlapa. Sakra to by bylo!

Tom se do filmu taky zakoukal. Chytl ho ten děj a bylo to celkem zábavné. Hodně se mu líbil ten taxík. Takové bílé auto. Opravdu luxusní kára.

autor: Cincina

betaread: J. :o)

4 thoughts on “Kristy 4.

  1. No som zvedavá na život Toma a Kristy. Stále sú tu náznaky na niečo veľké, čo sa v ich životoch stalo a je chcem vedieť čo 😀
    Vďaka za časť.

  2. Zatím to vypadá, že Tom a Kristy mají hezký a hodně pevný vztah, tak jsem zvědavá, co je tak utužilo 🙂 Neznám totiž moc sourozenců, kteří by si spolu až tak rozuměli 🙂 Já mám s bráchou hodně dobrý vztah, ale kdybych měla depresi, tak by si se mnou žádný hezký večer neudělal, což je škoda 😀
    Jsem zvědavá na pokračování 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics