SCN11B 11. (2/2)

autor: Ghostie
Ve chvíli, kdy Bill dorazil, Tom právě sám sobě připravoval konvici čaje a zavolal na něj, jak nejhlasitěji v tu chvíli dovedl.
„Tome?“
„V kuchyni.“
„Mluvíš hrozně,“ dodal Bill, když zamířil do kuchyně, odměřeně jako vždy, s rukama v kapsách a s malým úsměvem na rtech.
„Já vím. Připojíš se k mé pyžamové párty?“ Zeptal se Tom zvědavě a kývl směrem k oblečení, které měl Bill na sobě. Mikinu s kapucí a tepláky, které musel Bill několikrát v pase ohnout, aby mu nespadly.
„Cože?“
„No… já nevím. Za to můžou léky.“ Tom zavrtěl hlavou a přemýšlel, proč to vlastně řekl. Vložil do konvice několik čajových sáčků a poté popadl papírový kapesník, aby se vysmrkal.

„To je hnus.“

„Já vím,“ povzdechl si Tom, hodil kapesník do koše a popadl další. Nakonec položil ruce do klína a otevřel ústa přesně ve chvíli, kdy zapípal časovač, který hlídal čas čajovým sáčkům.
„Já to vezmu,“ nabídl se Bill ještě dříve, než Tom stačil promluvit, nebo se dokonce pohnout.
„Díky.“
Bill vytáhl čajové sáčky ven, vyhodil je a natáhl se směrem k místu, kde si pamatoval skleničky a hrnky. Vytáhl dva a zeptal se, jestli by si mohl dát taky čaj.
„Ne, vlastně, chystal jsem se to pít přímo z konvice. Všechno.“
„No, jak chceš,“ řekl Bill s úsměvem a bez ohledu na to nalil oba hrnky, položil je na stůl a sedl si.
„Žádný cukr?“ Zeptal se Tom a našpulil rty.
„Je to lepší bez něj, věř mi.“


Tom váhavě zakroužil hrnkem, pomalu ho zvedl, zafoukal a napil se. Bill vedle něj bez jakéhokoliv opatření okamžitě spolkl velký doušek a Tom nedokázal skrýt úsměv, když praštil hrnkem zpátky na stůl, položil si ruku na hruď a zalapal po dechu.
„Horké?“
„Nenávidím to,“ procedil Bill mezi zuby. „Horké a studené. Obojí.“
„Spálil sis pusu?“ Zeptal se Tom a Bill se zamračil.
„Já nevím. Ah… celou pusu mám teď divnou,“ zavřel oči a zavrtěl hlavou. Tom se zasmál.
„Hádám, žes teď ve spoustě věcí zažil něco poprvé. Nemůžu tomu uvěřit, opravdu.“
„Jo…“ Bill opatrně zvedl hrnek, zamračil se na něj a opět se váhavě napil. „Bylo to… opravdu ohromné. Myslím tím, měl jsem po léčbě týden na terapii, abych si zvyknul postupně na všechny ty pocity, ale cítil jsem se opravdu dost na hovno. Myslím, že ta léčba mi toho hodně vzala. Georg si toho všiml. Vyčerpalo mě to a… cítil jsem se jako člověk s rakovinou, který právě prodělal intenzivní chemoterapii, aspoň myslím, nikdy jsem chemoterapií neprocházel.“

„Takže… teď už cítíš všechno?“ Zeptal se Tom, zatímco si uvědomil, že neslazený čaj nebyl zase tak špatný. Natáhl se dopředu a zvědavě se dotkl Billovy tváře.

„Téměř. Ta léčba… když ji objevili, využili k tomu nemoc CIPA, takže oni… víš, celé to převrátili. Ovlivnilo to vše kromě bolesti. Ten kluk, který to financoval – pamatuješ si, jak jsem říkal, že existují dva další případy? Jeden v Paraguayi a jeden v Indii. No, a ten z Indie, je něco jako… princ nebo šlechtic nebo tak něco. Spousta peněz a velký vliv. Musí být asi hodně bohatý. Bylo tady spousta případů s SCN11B, ale většina z nich umírá jako batolata. Když jsi mimino, neustálé mazlení tě nemůže příliš dostat do problémů, ale když se naučí chodit a jednat na vlastní pěst, stává se spousta věcí, a tak ve většině případů… zemřou.

Každopádně ten indický šlechtic financoval většinu toho výzkumu. To je taky důvod, proč na tom tak neústupně pracovali, jinak by se pravděpodobně ani neobtěžovali, víš? Protože ten kluk měl peníze, dost hodně jim do toho mluvil. Poté, co udělali ten průlom, uvědomili si, že by měli začít znovu a zahrnout do léčby i ten poslední kanál bolesti. To by zabralo zřejmě dalších šest měsíců a on jim řekl, aby to nechali tak, protože byl zasnoubený a měl se za pár měsíců ženit a no, však víš.
Takže zaplatil za mou léčbu, protože je bohatý a ten kluk z Paraguaye zemřel. Prostě to zaplatil a já jsem to přijal. Snažil jsem se tě zeptat ve čtvrtek, než jsem odjel, jestli si myslíš, že bych to měl přijmout. A no… vlastně jsi mi tak trochu dal odpověď, myslím.“ Bill si položil ruku kolem krku a napil se svého čaje, nedíval se na Toma, který sklonil hlavu, aby mohl zpracovat všechny nové informace.

„Posral jsem to, že?“ Zeptal se po dlouhé chvíli.

„Udělal jsem to pro tebe,“ odpověděl Bill a Tom ztuhnul. „Protože…“ Bill se odmlčel, protože zřejmě k tomu neměl co více říct.
„Pro mě?“ Tom cítil, jak se mu převrátily vnitřnosti, a zabořil obličej do dlaní. Míchal se v něm nepříjemný pocit viny s nepříjemnými pocity z jeho nemoci. „To je… ty ne… nemohl jsi. Ty nemůžeš. Ne pro mě.“
„No… udělal jsem to. Myslím, jen jsem myslel… a…“ Tom zvedl hlavu a viděl, jak Bill s obavami ve tváři koukal na svůj čaj, silně se kousl do tváře. Nechtěl vidět tu nejistotu v jeho tváři. „Bylo to pro nic za nic?“ Zeptal se Bill konečně a zvedl hlavu, aby se podíval na Toma. „Já chci…“ Jeho ruka opustila hrnek a škubla sebou, jako by se téměř násilím pohnula dopředu, ale nakonec se zastavila.

Tom váhavě natáhl svou ruku, a když se Bill ani nepohnul, pouze jej napjatě sledoval, Tom sebral veškerou odvahu a spojil jejich dlaně. Jejich prsty se navzájem nezahákly, místo toho s nimi Bill zakroutil, když je Tom pohladil. Zvedl Billovu ruku a dlouho si ji prohlížel, každý rys, každou jizvu. Měl dlouhé štíhlé prsty ozdobené něčím, co vypadalo jako tisíce jizev. Polštářky prstů měl drsné a Tom pohlédl na obvaz na jeho dlani.

„Měl jsi tam stehy,“ zamumlal, spíš pro sebe. „Takže jsi vlastně šel dobrovolně do nemocnice?“

„Proč bych to dělal, když mám jehlu a nit doma?“
„Co – oh, au au au au au,“ vyjekl Tom poněkud dětinsky, škubnul svoji rukou a zkroutil prsty. „Hnusné. Kdy se to stalo? Vlastně ses včera večer nedostal k tomu, abys mi to řekl…“
Bill trhnul ramenem a opět vklouzl rukou do té Tomovy, tentokrát se jejich prsty prolnuly. „Já… nechci to říct,“ řekl tiše a Tom se zamračil.
„Proč ne?“
„… budeš se trápit, nebo…“
„Udělal sis to sám, že?“ Podotkl Tom, ani to nebyla otázka. Bill mlčel. „Nebyla to nehoda, nebo ano?“
„Je to… tak trochu byla. Myslím, byl jsem prostě naštvaný… a zmatený… a opravdu jsem nepřemýšlel. Ve skutečnosti jsem to nechtěl, ale… udělal bych to tak jako tak.“

„Takže jsi to udělal i předtím,“ Řekl Tom tiše. Opět Bill mlčel, a tak na něj Tom netlačil. „To bylo…“ Tom se odmlčel, když si něco uvědomil. „Bylo to, protože…?“

„To je důvod, proč jsem nechtěl, abys to věděl.“ Billův hlas byl sotva silnější než šepot, odvrátil pohled pryč a jezdil prstem o okraji hrnku.
„Nikdy jsem nemyslel… já… bože, já jsem takový pokrytec.“ Tom si promasíroval čelo, než se natáhl pro kapesník a vysmrkal se.
„Proč?“

„Protože… myslím, že jsem chtěl, víš, dostat z tebe… přiznání, že nejsi tak chladný a… bezcitný. Ale, kurva, přesně tak jsem s tebou jednal, že?“ Zeptal se Tom řečnickou otázkou. „Mám na mysli, když ses vrátil… Přesvědčil jsem sám sebe, že je ti to jedno, protože jsem byl zvyklý, že se o nic nestaráš, ale ty se staráš a vždycky ses staral. Jen jsem si něco kurevsky nalhával a… prostě jsem chtěl věřit, že ti na tom nezáleží, nechtěl jsem… se tebou zabývat, protože jsem myslel, že když tě budu prostě ignorovat, nebude to mít na tebe žádný vliv. Je to jako bych chtěl věřit, že se staráš, nebo že se nestaráš, v závislosti na tom, jak výhodné to bylo pro mé vlastní zájmy.“

Tom celou dobu zíral na Billovu ruku, svíral ji svou vlastní a neměl odvahu podívat se Billovi do tváře. V žaludku mu vířily vlny studu a znechucení nad sebou samým. Bill si zasloužil mnohem víc, než mít kamaráda, jako byl Tom. Sotva se mohl počítat mezi jeho přátele.

„Je mi to líto, opravdu je, že… jsem ti ublížil. Myslím, že jsem jen… nepřemýšlel nad tím, že je to vůbec možné. Jsi přece zatracený-Bill-Kaulitz, nic ti přece nemůže ublížit,“ zamumlal Tom, opřel si hlavu o stůl a zavřel oči. Kůží mu mravenčila vlna horka a následoval ji intenzivní pocit únavy.

„Rád bych tomu věřil taky,“ řekl Bill tiše. „Já ne… no, vždycky jsem měl tyhle pocity. Předtím… byl jsem schopný udržet v rovnováze své pocity i svou nemoc. Možná jsem nebyl šťastný, ani nevím, co to znamená, ale bylo pro mě jednodušší takhle existovat. Když… když se věci otočily k horšímu, prostě jsem vypnul. Všechno jsem v sobě zablokoval a celý svět jsem od té doby nenáviděl.“ Bill také sklonil hlavu a nechal jejich ruce sklouznout ze stolu, ale zůstaly stále propletené, visící mezi nimi. „Pořád nenávidím celý svět. Ale předtím… stejně jako ty, jsem naprosto všechno popíral. Byl jsem vlastně přinucen si tohle všechno najednou uvědomit, a je to vlastně jednodušší, než jsem si myslel, přiznat si to… Myslím, že pořád vlastně nevím, co od celého světa chci, nebo kam patřím, ale… myslím, že jsem našel své místo, i když nevím, kde to je.“

„Takže teď…“

„Teď… nebudu se to už snažit všechno držet od sebe dál. Prostě mě to ničilo, opravdu. Cítím pořád to stejné, jen je to odlišné, více… svobodné.“
„… řekl bys, po tom všem, že ta léčba byla dobré rozhodnutí?“

Chvíli bylo ticho a Tom zvedl hlavu, aby se napil čaje, a zároveň pohlédl na Billa. Jednu ruku měl položenou na stole, bradou se o ni opíral a zíral před sebe. Tom si nemohl pomoct, ale usmál se. Byl tak zatraceně krásný.

„Ještě jsem se nerozhodl,“ odpověděl Bill nakonec. „Ale, ach bože, už jsem hotový z toho mluvení o tom všem,“ zasténal, narovnal se a popadl svůj čaj.

„Proč?“
„Je to únavné, a mám pocit, že jsem toho řekl až příliš. Bože, ta léčba mi musela nějak rozvázat jazyk nebo tak něco. Nikdy jsem o takových sračkách nemluvil,“ zamumlal do svého čaje a celý ho najednou dopil.
„Docela jsem si to užíval. Ale chápu, že o takových věcech pravděpodobně moc nemluvíš…“ Tom se ještě více usmál, dopil svůj čaj a postavil se. „Je to všechno, o čem jsme měli mluvit?“
„Proč, už mě chceš vykopnout ven?“ zeptal se Bill a skepticky nadzvedl jedno obočí.
„Ledaže by sis chtěl jít se mnou lehnout,“ řekl Tom, a když si zároveň uvědomil, jak moc dobrý nápad to byl, tak dodal zoufale s tím nejlepším našpulením rtů, jaké uměl, „prosím?“

„To zní prostě nechutně.“

„Je dobré vědět, že ses zase tak moc nezměnil,“ řekl Tom s úsměvem.
„Opravdu? Myslíš si to?“
„Jsi pořád přehnaně kritická mrcha. Trochu zábavy, pro jednou, bože.“
„Zábava… hmm, budu o tom přemýšlet.“
„Skvělé,“ odpověděl Tom a začal táhnout Billa směrem ke svému pokoji.
„To v žádném případě neznamenalo ano!“ Vyjekl Bill a snažil se vymanit z Tomova sevření, ten se zastavil a otočil.
„Bille, no tak. Nechystám se nic dělat. Jdeme prostě jen spát. A ty už jsi v pyžamu a…“ Tom se zastavil přede dveřmi a dodal vážněji, „dokonce i když jsme už skončili s mluvením, nechci, abys už odešel. Jen… zůstaň.“

V tom prohlášení bylo více emocí, než měl Tom v úmyslu, ale nejpodivnější na tom bylo, že Bill to vycítil. Uvědomoval si emoce, které Tom cítil, a uvědomoval si, že on chtěl to samé, mluvení bylo u konce, ale oni ještě neskončili. Bylo tady ještě tak moc nedořešených věcí, a tak Bill souhlasil a následoval Toma do pokoje.

Tom se beze slova usadil na posteli, počkal, než se Bill objevil vedle něj, přitáhnul si přikrývku až k bradě a zabořil se do matrace. Bill se natáhl do příjemného objetí postele a lehl si na bok, čelem k Tomovi. Sledoval, jak se snaží zůstat vzhůru. Když se Tom konečně přestal hýbat, Bill se natáhl dopředu a položil ruku na jeho horečnaté čelo. Bylo na dotek abnormálně horké a Bill stále cítil teplo, i když ruku odtáhl pryč. Přisunul se blíže, chtěl Tomovi poskytnout pohodlí, nebyl si jistý, jak moc bolesti mu mohla nemoc přinášet a stejně tak si nebyl jistý, jak by mu mohl pomoci bolest zmírnit. Přisunul se ještě blíže, mohl cítit teplo vyzařující z Tomova těla na každém centimetru svého těla, tiše si jej prohlížel.

Jeho tvář byla zčervenalá horečkou, nos měl červený od neustálého otírání do kapesníku a tmavé kruhy pod očima od nedostatku spánku. Ramena měl shrbená, ruce zkroucené na hrudi a kolena měl pokrčená do klubíčka. Najednou nohy neobratně natáhl a tím narazil do Billa, který se mezitím přisunul ještě blíž. Tom pomalu otevřel oči a Bill téměř zadržel dech, myslel si, že Tom usnul. Jejich oči se krátce setkaly a Bill odvrátil pohled, nejistý, jak reagovat. Byl nejistý ze všeho. Jeho kdysi pevná osobnost, postavená na nenávisti, hněvu a zlosti, byla najednou otřesena a přetvářena, stávala se proměnlivou a nepředvídatelnou. V té chvíli chtěl cítit pouze teplo a pohodlí, které mu Tom mohl nabídnout, a on neměl ani sílu sám sebe za tuto touhu nenávidět. Uvědomil si, že vždy tady budou chvíle, kdy se bude cítit slabý, a pokud byl opravdu silný, měl by tyto momenty přijmout a pustit k sobě někoho blíž.

Takže to udělal. Ležel tady před Tomem, umožnil mu, aby viděl jeho slabost, a vyzval jej, aby jednal. To vše proběhlo v krátkém rozhovoru mezi jejich očima, potom je Bill zavřel, sklonil hlavu a čekal. Tom využil příležitosti, kterou mu Bill nabídl, naklonil se dopředu, objal jej svými pažemi a přisunul si jej k sobě blíž. Bezpečí, teplo, pohodlí, přátelství, láska, a nevyslovený slib, který je svázal, to vše mělo za následek nově narozený pocit, který Billovi vybouchl v hrudi. Přísaha je oba dva navzájem spojila, vytvořila pouto, které nepotřebuje být popsáno ani vysloveno, ale oba jej pochopili. Ať už mělo přijít jakékoliv strádání, měli jej od této chvíle sdílet společně, aby je nakonec mohlo posílit.

Nakonec, jako tichý souhlas s jejich nevyslovenou dohodou, Bill nechal svou ruku najít své místo kolem Tomova pasu. Navzájem se objali, pevně a naléhavě. Bill už znal odpověď na Tomovu otázku, když sklonil hlavu, aby se vešel pod jeho bradu, že bez ohledu na to, co mělo přijít, udělal to, co bylo správné. Poprvé za celou dobu své existence se Bill cítil šťastný. Zhluboka se nadechl, cítil Toma všude kolem sebe, nechával se celý obalit jeho pohodlím, jediným pohodlím, které kdy poznal. Kapituloval před svými emocemi a uvítal slzy, které přišly, protože věděl, že právě ony dělaly tohle všechno kompletní.

autor: Ghostie

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

original

8 thoughts on “SCN11B 11. (2/2)

  1. Moja úplne prvá reakcia po prečítaní kapitoly, bol úľavný výdych, akoby sa niečo smutné a ťažké odvalilo preč. Som tak rada, že sa porozprávali a odpustili si a že Bill zostal a že Tom chcel aby zostal a povedal mu to. Je to krásna kapitola. Veľmi pekne za ňu ďakujem♥

  2. Tohle byla naprosto dokonalá část! Dokonalá… Přála jsem si, aby nikdy neskončila. K tomuhle dílu – stejně jako k celé povídce – se určitě ještě několikrát vrátím.
    Všechna čest autorce, že dokázala něco tak nádherného stvořit – nejen, že povídka má bomba nápad, ještě je napsaná úžasným stylem. A všecha čest i tobě, zuzu, žes to dokázala tak krásně přeložit.
    Díky a těším se zase na středu 🙂

  3. Tak tohle byla nádhera od začátku až do konce! ♥
    Úplně ze mě všechno spadlo, veškeré obavy z toho, jak to mezi nimi bude pokračovat dál. A po tomhle díle se cítím stejně šťastná jako Bill! 🙂
    Byla jsem strašně ráda, že si ti dva promluvili a moc se mi líbilo, jak byl Bill otevřený! 🙂 Celý díl se mi četl moc krásně a to hlavně proto, že jsem věděla, že už bude všechno fajn 🙂
    Když Bill nakonec zůstal a šel si lehnout s Tomem do postele, usmívala jsem se jako blbeček a když se pak objali, tak jsem šla totálně do kolen. Byla to prostě nádhera! ♥ Díky tomuhle dílu mám vážně krásné pocity a úplně mi to vlilo optimismus do žil! 🙂
    Moc děkuji za nádhernou kapitolu! 🙂

  4. Necekala bych, ze se Bill odvaze takhle pekne mluvit. Treba je to opravdu tou lecbou 😀 moc se mi to libilo, ale nejlepsi na konec. Bylo taaak sladke, jak se k sobe privinuli a snad oba konecne uznali, ze by jim mohlo prinest krasne veci byt spolu. Opravdu jsem si dnesni dil moc uzila, dekuji jak autorce, tak skvele prekladatelce 🙂

  5. Omg, to je taký sweet diel. To je také milé, že sa Bill mení od základov iba kôli Tomovi. <3) a ten koniec…….rozplívala som sa šťastím…. Úžasný diel, Ďakujem za preklad 😀

  6. Na začiatku som sa musela usmiať nad tým, ako Bill po prvý raz zistil, čo to znamená spáliť si jazyk. 😀
    Inak bola táto kapitola celá tak akosi optimistická. Som rada, že sa spolu porozprávali a vyjasnili tie nezhody vzniknuté Billovým odchodom. Je radosť sledovať, ako sa Bill postupne mení 🙂 Strašne ma potešilo, keď večer neodišiel a ostal späť v Tomovej posteli.  A na ten koniec… tak na ten nemám slov. Úžasné 🙂
    Ďakujem za preklad a teším sa na pokračovanie. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics