Two is better than one 1.

autor: Kiki


Oy!:3 Hlásím se po nějaké době s novou povídkou!:) Je to pro mě taková oddechovka, která mě napadla a já ji chtěla zrealizovat. Taky mi trvalo snad měsíc vymyslet název, so… Je to podle písničky – ten název, ne ffka 😀 No, myslím, že i tak se k tomu hodí 🙂 Konec keců. Enjoy!:) K.

„No tak, dávej pozor.“ Byl první školní den a už hezky začínal. Ne, že by stačilo, že ráno skoro zaspal a nestíhal, ještě je v úplně nové škole mezi novými lidmi. Otočil se za dotyčným, ale už jej moc nestihl zahlédnout, zmizel v davu několika lidí. Všichni pospíchali do svých nových tříd.

Konečně vysněná vysoká škola. Pomyslel si. Věděl, že to nebude mít vůbec lehké s jeho současnou situací, ale byl si jist, že to nějak zvládne. Vydal se po značce, která ukazovala směr do auly. Mělo tam proběhnout přivítání nových studentů. Alespoň tak to bylo psáno v dopise. Doufal, že se nezdrží první den moc dlouho. Slíbil Rin, že pro ni přijde hned po obědě. Dnešek byl pro oba velmi důležitý a náročný – ostatně jako celý Rinin dosavadní život.

Dnes byla Rin první den ve školce a černovlásek na vysoké škole. Rin ještě nikdy nebyla ve školce, máma s ní chtěla být co nejvíce, protože s tátou hodně cestovali, tak ji dávala jen pohlídat k sousedce, aby si ji mohla vzít kdykoliv se vrátí. Měla naštěstí v práci úlevu, že bude pryč maximálně dvě noci, střídali se ve výchově s manželem, ale bohužel někdy to nevycházelo, někdy museli oba být současně pryč, tak jim pomáhal černovlásek, který hlídal svou sestru přes noc a během odpoledne, kdy nebyl ve škole. Sousedka byla rodinná známá, měla taktéž svoje děti. Bylo jim 2 a 10 let a ona byla na mateřské. Ve školce bohužel měli stejně plno, tak to nešlo jinak vymyslet. Simone – mámě černovláska – a Rin, to vyhovovalo. A černovlásek? Černovlásek se jmenoval Bill. Bylo mu pouhých 20 let a život se s ním zatím vůbec nemazlil.

Celý školní den utekl strašně rychle. Ředitel školy měl proslov, poté byli představeni třídní učitelé, prohlídka školy a mohl jít domů. Budova vypadala opravdu hezky, zaměstnanci byli taktéž sympatičtí a studenti? Těch si zatím moc nevšímal, bude ještě dostatek času na to se s nimi poznat. Vzpomněl si, že na dnešek dal Rin veliký slib. Musel jej splnit, i když věděl, že to bude další starost navíc. Avšak po tom, co si malá tříletá slečna prožila, je to maličkost.


Vytáhl mobil z kapsy a podíval se, kolik je hodin. Půl jedenácté. Tak akorát, aby stihl nakoupit potřebné věci, zavezl je domů a pak se mohl s Rin vydat splnit slib.
Sjel autem do nejbližšího obchodu, kde nakoupil potřebné věci, které, jak už bylo zmíněno, odvezl domů, kde je vybalil a hned na to se vracel zpět do auta po rodičích, aby mohl vyzvednout svou mladší sestru.

Ve čtvrt na jednu už parkoval u školky. Vystoupil z vozu, zamkl jej a v ruce nesl pytlíček želé bonbonů. Věděl, jak jej Rin milovala. Snažil se ji dělat šťastnější a šťastnější, aby nebyla smutná a zapomněla na bolest. Avšak žádné rozmazlování. Dnešek byl ovšem povolen. Z malého děvčátka se stává mladá slečna.

„Kéž byste to mohli vidět, mami, tati…“ povzdechl si černovlásek a vydal se k bráně. Zajímalo jej, jaký pohled se mu naskytne. Jestli se Rin bude ostatních dětí stranit, nebo jestli si našla kamarády. To zjistil během pěti minut.

„Dobrý den,“ Slušně pozdravil paní učitelku – Rottigerovou. „Jdu si pro Rin,“ Pousmál se, když si všiml, že jeho sestřička si našla kamarádky, kteří taktéž čekali, až si pro ně někdo přijde, hrajíc si v dětském koutku.
„Dobrý den, oh, jistě.“ Pozdravila taktéž učitelka. „Rin, jdeš domů!“ Zavolala na ni. „Jak to zvládáte?“ Zeptala se. Malý Bill sem chodil do školy, takže znala téměř celou jeho rodinu. Kromě jeho biologického otce. To věděl i černovlásek, že se rodiče rozvedli, ale nikdy po pravém tátovi nepátral.
„Zatím docela dobře, je to už mnohem lepší.“ Pohladil po hlavičce děvčátko, které k němu přiběhlo. „Jdi se převléknout, dobře? Já za chvíli přijdu.“ Dal ji pytlíček bonbonů a Rin s výsknutím odběhla do šatny.

„Rin je vážně statečná a šikovná slečna, našla si tady hned kamarády,“ pověděla Rottigerová. „Poslyšte, Bille, kdybyste cokoliv potřeboval, stačí říct,“ nabídla svou pomoc.
„Děkuji vám,“ Chystal se k odchodu, přeci jen, nemůže nechávat tak dlouho samotné tříleté dítě. „Nashledanou zítra.“
„Nashledanou, Bille,“ Rozloučili se a Rottigerová zavřela za černovláskem dveře.

Bill se vydal za Rin, která zápasila s kloboučkem na hlavě. Musel se zasmát. „Ukaž,“ pomohl jí ho pořádně nasadit tak, aby jí už nepadal. Šaty si zvládla přes hlavu obléknout sama. Obul jí střevíčky a mohli se vydat na cestu.
„Tak co, byla jsi hodná?“ Optal se, když ji pásal do dětské sedačky.
Dívka okamžitě přikývla. „Paní učitelka je opravdu hodná, dala každému bonbon,“ vytáhla jej z kapsy u šatů, aby jí starší bratr uvěřil.
„Dobře, ale teďka si jej nedávej do pusy, ano? Aby ti nezaskočil.“ Dal jí pusu na čelo a zavřel dveře. Nastoupil na místo řidiče a rozjel se do obchodního centra, aby mohl splnit svůj slib.

autor: Kiki

betaread: J. :o)

7 thoughts on “Two is better than one 1.

  1. Zatiaľ môžem povedať len toľko, že som rada, že sa tu objavila nová poviedka a som zvedavá, čo také bolestné sa stalo v ich minulosti (vyzerá to na niečo s rodičmi).
    Takže ďakujem za prvú časť a prajem ti veľa inšpirácie a chuti na písanie príbehu 🙂

  2. Zatim mam pocit, ze Billovo rodice umreli a se svou sestrickou jede koupit stene xD aspon tak to na me dychlo. Kazdopadne jsem, stejne jako Kirsten, rada, ze nam pribyla dalsi nova povidka 🙂

  3. [2]: 😀 taky mě napadlo štěně 😀 Beztak to nebude štěně, ale co?
    Povídka se mi zdá tak trošku smutná, ale Rin to vše ulehčuje, páč spojení Bill a Děťátko je prostě ňuňu! :3 A taky jsem si myslela, že Billovi rodiče umřeli 🙁 Takže jsem zvědavá, co se vlastně v Billově a Rin…(jak se to jméno skloňuje? :D) v životě těch dvou… udělejme kompromis 😀 vlastně stalo, ale jak napsala Lexi 'dýchlo to na mě' 😀 tak, že jejich rodiče umřeli 🙁
    Ale Bill je suprovej bráška :3 Pěkně se o sestřičku stará. To je sladký :3 Nicméně, Bill asi Toma pozná na Vysoké, že? A pak se z nich stane jedna velká šťastná rodinka 😀 :3 Myslím přiliš do budoucnosti, co?
    Nuže… začátek povídky 'Two is better than one' se mi i přes smutný nádech líbí, těším se na další díl, jsem zvědavá, jak to vše bude pokračovat. Cítím v křidýlkách, že to bude ještě řádně zajímavé 🙂
    Děkuju za díl, Kiki a doufám, že další díl nebude za dlouho 🙂

  4. Jelikož mám děti strašně moc ráda, tak mě potěší každá povídka, kde se nějaké dítě vyskytuje. 🙂 Malá Rin zatím vypadá strašně mile a už se těším na pokračování téhle povídky! 🙂
    Zatím to taky na mě působí poněkud smutně a jsem opravdu zvědavá, co se jim stalo. Ovšem mám úplně stejný pocit jako holky ohledně jejich rodičů. Hrozně ráda bych se ale pletla! 🙁
    Děkuji za povídku! 🙂

  5. Na začiatku sa mama Simone spomína, tak teda neviem… som zvedavá čo museli prežiť Bill so sestričkou. Teším sa z novej poviedky a budem čakať na pokračovanie.

  6. Jsem moc ráda, že se tady objevila nová povídka a navíc s mými oblíbenými tématy. Dítě + vysoká škola. Zatím toho sice moc nevíme, ale souhlasím, že dva jsou lepší než jeden a už se moc těším na další díl!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics