Kristy 11.

autor: Cincina
Kristy se ke Scottovi měla dostavit hned druhý den na další sezení. Našel si místo v diáři, tak proč ho nezaplnit Tomovou sestrou. Bral ji jako extra pacientku, protože jí chtěl opravdu pomoct. Ne, že by ostatním pacientům nechtěl… ale ona byla speciální.
Po chvíli se podíval do čekárny, a ona už tam seděla. Pozval si ji dál, a usadil na pohovku. Byla velmi vhodně umístěna a měla zelenou barvu, tudíž by měla uklidňovat. Ale nějak se to nedaří zatím.
Kristy měla z ordinace pocit, že je v bezpečí. Nemohla si pomoct. Cítila se tady dobře. A Scott je sympatický. Zajímalo by ji, odkud se zná s Tomem.

„Tak Kristy. Na začátek ti chci říct, že tě doporučím ke svému jednomu moc dobrému kolegovi. Je to psychiatr, ten ti předepíše léky, což já nemůžu, protože jsem jenom psycholog.“

„Psychiatr? Ten je pro blázny, ne?“
„To taky. Ale potřebuješ antidepresiva, a on ti je napíše. Rád bych ti je napsal, ale nemůžu.“
„Bojím se.“
„Čeho?“
„Že musím jít za nějakým dalším doktorem. Nechci.“
„To zvládneš. Tom půjde určitě s tebou. Ale nechtěl jsem tě vystresovat něčím novým. Spíš mi řekni… proč si ubližuješ?“
„Protože se nesnáším.“ Sklopila hlavu. Zní to divně, když to takhle říkala, ale opravdu se neměla ráda. Nemohla se na sebe ani podívat do zrcadla, jak se nenáviděla. Nejradši by to ukončila. Nesnášela své tělo, své vlasy, své ruce, nohy… všechno. Klukům se sice líbila, a někteří o ni jevili zájem, dělalo jí to dobře, a trochu jí to i zvedlo sebevědomí, ale nejvíc si člověk zapamatuje ty urážky.


Flashback

ZÁKLADNÍ ŠKOLA

„Hej! Kristýno!“

Ona se pouze otočila. Už jenom čekala, co se zase bude dít.
„Jsi lesba? Slyšel jsem to o tobě!“
Spolužáci kolem se rozesmáli. Nevěděla přesně, co je na tom k smíchu.
„A ty si asi debil, že?“ Nenechala se odbýt a usmála se. Před nimi nedávala najevo, jak moc ji to zraňuje. Od nich si nic nenechala líbit. A až se to dozví Tom, tak jim zase bude chtít rozbít ústa.
„Takže jsi lesba? Proč nám to neřekneš?“
„A co je tobě do toho? Starám se já, jestli jsi buzna?“ Kdyby řekla, že není lesba, tak by jí stejně nedali pokoj, a mysleli by si svoje.
„Cos to řekla, ty kurvo?“ Přiběhl za ní jeden z kluků. A ona se začala smát.
„Zkus mi něco udělat, ty hajzle, a garantuju ti, že půjdeš sedět.“ I když to bylo na základní škole, tak tuhle výhružku použít mohla. Ten kluk byl trestně odpovědný, a navíc už měl veřejně prospěšné práce.
„Ty tlustá lesbo.“ Odplivl si před ní.

Konec flashbacku

„Oh. Takhle ti říkali? To je odporné. Ale víš, co se mi líbí? Že ses nenechala, a bránila jsi sebe sama. Záleží ti na sobě, akorát si to nechceš přiznat.“

„Kdyby mi záleželo na sobě, tak si snad neubližuju, ne?“
„Ubližování je projev bolesti. Chceš si na svém těle vybít tu bolest, kterou cítíš uvnitř sebe.“
„Sakra doktore, vy máte na všechno odpověď. To je hrozný s váma.“
Scott se rozesmál. „Ty jsi první pacientka, která mi něco takového řekla.“
Pousmála se i Kristy. „Říkám, co si myslím. Nemám ráda faleš.“
A Scotta jenom napadlo, že Tom s Kristy si jsou podobní. Sice ne úplně ve všem, ale ve většině věcí ano. Je to logické, protože jsou jedna krev, sourozenci. Ale i tak je zajímavé vidět tu podobu na vlastní oči. Různá gesta, slova, a trochu i vzhled.

„A kdo ji dnes má rád?“ Usmál se na ni Scott. Dělal si pouze menší poznámky, protože zatím se dozvěděl jenom takový… dá se říci úvod. „Pověz mi o těch snech, kde tě Tom znásilňuje.“ Vrátil se zase k jejím problémům.

„Nevím, proč se mi to zdá. Je to jako… je to nechutný. Zdají se mi i jiné noční můry o nějakých příšerách, ale zdálo se mi právě i o Tomovi. Skoro ve všech snech mám obličeje rozmazané. Ale když on mi dělá… tak… tak vidím jeho obličej… a ten jeho úšklebek.“
„A kdy se ti to začalo zdát?“
„Není to tak dávno. Možná pár týdnů.“
„Neber to zle, musím se tě zeptat. Neubližuje ti Tom nějak?“ Už předem znal odpověď. Tom by neublížil ani mouše. A své vlastní sestře už vůbec ne.

autor: Cincina

betaread: J. :o)

4 thoughts on “Kristy 11.

  1. Kristy to mala vážne ťažké. 🙁 Ale ako povedal Scott, je dobré, že sa bránila. To značí, že necíti až takú sebanenávisť, ako tvrdí.
    Som zvedavá, čo všetko sa ešte o nej dozvieme a aj na dôvod, prečo sa jej snívajú také sny.
    Ďakujem za časť.

  2. Pořád je mi Kristy strašně líto a naprosto chápu, že všechny špatnosti, co se jí děly v minulosti v ní stále přetrvávají. Někdo by si mohl myslet, že to jsou jen blbé kecy, co nic neznamenají, ale někteří lidé si tyhle říči berou až moc k tělu a pak se kvůli tomu trápí. Trochu se začínám děsit toho, jaké věci se o Kristy ještě dovíme.

  3. Jen mě tak napadlo, jestli Tom náhodou opravdu něco neudělal. Třeba v opilosti, nebo tak… Snad ne!
    Ale myslím, že Scott a Kristy by se k sobě hodili. Alespoň by dal ruce pryč od Toma! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics