Něco cítit 10.

autor: Allka
CHCI, ABYS ZŮSTAL

Rihanna ft. Mikky Ekko – Stay

Not really sure how to feel about it

Something in the way you move
Makes me feel like I can’t live without you
It takes me all the way
I want you to stay

Nejsem si úplně jistý, jak se ohledně toho cítit

Něco ve způsobu, jakým se hýbáš
Mě nutí cítit se, jako bych bez tebe nemohl žít
Pohlcuje mě to
Chci, abys zůstal

Tom se vzbudil se skvělou náladou. Zdál se mu nějaký velmi příjemný sen, bohužel si z něho ale skoro nic nepamatoval. Byl o někom s černými vlasy, Tom si dokázal vybavit šumění moře, pláž, nějaké polibky a zvláštní vůni, která ho obklopovala… ale nic víc. Po chvíli vzpomínání mávnul rukou a zamířil do sprchy.

Cítil se výborně. Byl na krásném místě v luxusním rezortu na Maledivách, užíval si tu už druhý týden dovolené s Billem a mámou. Počasí vyšlo víc než dobře, jídlo bylo báječné… A Tom by nikdy nevěřil, kolik zábavy si užije jen tak u moře s rodinou. Ve dne se obě dvojčata věnovala hlavně mámě a v noci kluci vyráželi na párty na pláži, kde se těšili pozornosti sice příjemné, ale ne nijak přehnané. Všechno bylo zkrátka perfektní.


Po osvěžující sprše se Tom oblékl a zjistil, že do snídaně, kterou si objednali na jedenáctou, je ještě půl hodiny čas. Najednou pocítil touhu se o svou skvělou náladu s někým podělit, přenést ji na někoho dalšího. Zrak mu padl na telefon a současně ho napadlo, co asi dělají dva zbylí členové kapely. Po afterparty po posledním koncertě jejich turné spolu všichni čtyři kluci ještě dlouho seděli na baru a probírali nejenom celou uplynulou šňůru, ale i spoustu dalších věcí, a moc se spolu nasmáli. K Tomovu překvapení tohle posezení spunktoval Gustav, jenž byl opravdu v posledních týdnech jako vyměněný – přesně jak si všiml Bill. Tom si ten den znovu uvědomil, jak jsou Géčka skvělí. Litoval toho, že se za ty roky všichni odcizili a že přestali být těmi dobrými přáteli, jakými byli na začátku svojí kariéry… Nicméně teď se snad všechno obracelo k lepšímu. Tom úplně nechápal, jak nebo kdy přesně přišel ten zlom, ale bylo mu to vlastně jedno, hlavně že to přineslo samé dobré věci.
Rozhodl se zavolat Georgovi. Odemkl telefon a vytočil baskytaristovo číslo.

„Haló?“ ozval se po několika zazvoněních Georgův rozespalý hlas.

„Ahoj, tady Tom,“ odpověděl kytarista. „Jen jsem tě chtěl pozdravit z dovolený a zeptat se, jak je.“
„Oh, ahoj, ahoj. Já… ehm… akorát jsem se probudil a… no, užívám si domova, zlatý Německo. A jak se máte vy?“ zachichotal se Georg. Zněl trochu nervózně, čímž vzbudil v Tomovi zvědavost.
„Nejsi nějakej nesvůj?“ zkusil dredáč.
„Ne, ne, jen jsem ještě takovej rozespalej… ehm… nech toho,“ breptal trochu nesouvisle Georg. „Promiň, to nebylo na tebe, to bylo na… psa… jo, psa,“ zachichotal se rádoby pohodově. Geo žádnýho psa nemá, napadlo hned Toma. Leda, že by si ho pořídil někdy teď.
„Vy jste si pořídili psa?“
„Psa? No, jo, to rodiče, víš,“ odpověděl baskytarista. Tom by mu možná i uvěřil, kdyby se v tu chvíli neozval na druhé straně linky něčí smích.
„Georgu? Ty tam někoho máš?“
„Já? Co? Ne. Hele, musím pro teď končit, měj se a užívejte si na dovče, ještě si později zavoláme,“ rozloučil se rychle Georg a zavěsil.

Já mu dám psa, zachichotal se v duchu Tom. To určitě. Ten kluk tam rozhodně někoho má. Že by se v Georgově pokoji nacházela nějaká pěkná slečna, to by Toma nijak nepřekvapilo. Co ho zaráželo, byl fakt, že ten smích v pozadí zněl spíš jako mužský… Toma napadlo, kolik je ještě věcí, které o svých přátelích neví.

„Tome?“ ozvalo se z druhé strany dveří.

„Jo, Bille?“ odpověděl dredáč a usmál se.
„Už jsi vzhůru? Bezva! Vyzývám tě před snídaní na decentní vodní bitvu. Bereš?“
„To si piš! Hned jsem tam,“ odpověděl dredáč a šel hledat náhradní plavky, jelikož ty, jež měl na sobě včera, ještě neuschly z jeho a Billova nočního koupání.

***

Byl jeden z obzvlášť parných podvečerů. Bill si dal asi dvacet bazénů, přesto si pořád nepřipadal osvěžený. Rozmrzele vylezl z vody a osušil se. Vypil naráz půllitrovou lahev vody, ale ani to nepomáhalo. Bill si povzdechl. Zašel do apartmánu a zjistil, že Tom stejně jako před třiceti minutami pospává na gauči a jejich matka je zavřená ve svém pokoji, kde pravděpodobně dělala to samé. Uvědomil si, že se bez bratra docela nudí.

Bill se z hlavního vchodu apartmá zadíval na okolní krajinu. V dálce zahlédl zvláštní útvar z kamenů, jenž se nacházel hned vedle plácku s několika vzrostlými stromy. Zpěvák se rozhodl na to místo podívat. Mohlo by to být zajímavý, a hlavně tam bude díky stromům určitě líp než tady. Vytáhl si z lednice další lahev s vodou, obul si boty a vydal se na cestu.

Na místo, které ho předtím nalákalo, dorazil za chvilku. Hned ho uchvátilo. Kamenný útvar připomínal malou jeskyni. Až do něj dosahovala voda a uvnitř bylo několik dalších kamenů, na nichž se dalo sedět. Stromy v blízkosti zajišťovaly svěžejší vzduch. Bill se hned cítil lépe, horko se tu zdálo být mnohem snesitelnější. Zalezl do jeskyně, aby unikl slunci, a posadil se. Nohy spustil do vody a zavřel oči. Chvíli jen tak relaxoval.

„Ahoj,“ ozvalo se najednou. Bill otevřel víčka a spatřil svého bratra, který stál asi pět metrů od něj. Mrknul na hodinky a zjistil, že tu sedí už skoro třicet minut a že asi na chvilku usnul. Sjel Toma pohledem. Starší z bratrů měl na sobě jenom červené plážové kraťasy, nic víc. Billovi se do mysli na setinu vteřiny vkradl jeho sen. Hned ho ale zahnal.

„Ahoj,“ zamrkal trochu překvapeně Bill. „Co ty tu? Hledal jsi mě?“
„No, spíš jsem šel… sem. Objevil jsem to místo už předevčírem, když jsem se šel k večeru projít.“
„Aha,“ řekl černovlásek. „A žes mi o něm neřekl? Je to tu super!“
„Jo, to je… Člověk tu může bejt sám a jenom tak přemýšlet…“ odtušil Tom.
„Přišel jsi, abys byl sám? Já můžu jít, stejně si asi půjdu zaplavat, seděl jsem tu docela dlouho…“ začal se zvedat Bill.
„Ne, ne… Tak jsem to nemyslel,“ brzdil ho starší z bratrů. „Nevyháním tě. Cos tu vlastně dělal ty?“
„Nic… Jen jsem tak odpočíval, než jsi mě vyrušil,“ vyplázl na něj jazyk Bill.
„Pardon,“ usmál se dredáč. „Nemám teda jít já?“
„Ne,“ odpověděl rychle Bill. Podíval se Tomovi do očí. „Chci, abys zůstal.“

***

„Je tu krásně. Jsem rád, že jsme sem jeli,“ řekl Bill. Se svým bratrem seděl v oné jeskyni už asi hodinu. Moc toho spolu nenamluvili, ale nevadilo to. Billovi bylo tak jako tak… hezky.

„Taky jsem rád. Tohle je moje nejlepší volno za poslední roky,“ přidal se Tom.
„Moje taky,“ opáčil Bill. Rozhlédl se kolem sebe. Už se začalo stmívat a kamenný útvar dostal zase trochu jiný nádech. Najednou to tu bylo jako vystřižené z romantického filmu.
„Víš co? Mohl by sis na tohle místo přivést nějakou pěknou holku, je to tu dobrá zašívárna. Slečně by spadly kalhotky, jenom by tu romantiku tady viděla,“ pronesl se smíchem černovlásek.
„Jsem tu rád s tebou…“ řekl tiše Tom.
„Taky jsem tu rád s tebou. A s mámou, úplně jsem zapomněl, jak super můžou bejt rodinný dovolený…“
„Jo, to jo… Ale já taky myslím… tady… Tady jsem rád s tebou. Teď. Nemám chuť tu bejt s nějakou holkou,“ přiznal dredáč.

Bill překvapeně zamrkal a zahleděl se na své dvojče. Tom se mírně usmíval. Možná trochu stydlivě. Billovo srdce pod jeho úsměvem roztálo.

A černovlasý chlapec si najednou uvědomil, že se po několika letech vakua dočkal něčeho, o čem si myslel, že už toho snad ani není schopen. Cítil. Cítil něco opravdového.

autor: Allka

betaread: J. :o)

9 thoughts on “Něco cítit 10.

  1. Tak sa nám dvojčatá opäť trošku viac zblížili. 🙂 Je pekné vidieť, ako sa jeden bez druhého nudia a vyžívajú sa vo vzájomnej spoločnosti 🙂
    A telefonát Toma s Geom 😀 Jasné, Geo, psa ti tak vieš kto uverí 😀
    Ďakujem za peknú časť.

  2. Gustav to teda Georgovi tím smíchem pěkně zavařil 😀 Ale musím říct, že mě překvapila Tomova klidná smířená reakce na to, že tam má basák nejspíš muže. Řekla bych, že už jsme ze všech těch povídek tady "nakrmení" tím, že by si Tom z Georga neuvěřitelně utahoval, kdyby zjistil, že je s mužem, že se mi to tady zdá až nezdravé, jak je s tím Tom v pohodě. Stále si ale nemůžu zvyknout na fakt, že v jedné povídce tvoří všichni z kapely pár.

    Moc se mi ale v dnešním díle líbila Tomova upřímnost, otevřenost a odvaha přiznat, že je tam s Billem rád. Mnohem lepší než něco takového zatajovat, aby ten druhý musel odhadovat, co se děje v hlavě toho druhého. Děkuji za díl 🙂

  3. Dnešní díl se mi moc líbil! Byl takový veselý a hlavně strašně optimistický! 🙂 Líbilo se mi, jak Tom uvažoval nad tím, že jsou Georg s Gustavem vlastně strašně fajn a že jej mrzí, že se postupem času tak odcizili. 🙂 Myslím, že se nám blýská na lepší zítřky jak ve vztazích mezi kapelou, tak mezi dvojčaty! 🙂 Když mám dnešní díl srovnat se začátkem povídky, kdy jsem měla strach, že přes všechnu tu bolest ani nebudu moct číst dál, tak jsem ráda, že jsem to ze začátku zkousla a dostala se až sem, kde jsem díky vývoji děje šťastná! 🙂
    Děkuji za díl! 🙂

  4. Telefonát Georgovi byl perfektní. Taky mě zarazilo, jak Tom tu informaci o mužské společnosti vzal klidně. Ale spíš z toho důvodu, jak už jsme tady z těch povídek všichni tak přeorientovani, že v každém chlapovi vidíme potencionálního gaye a vůbec nám to nepřipadne divné. A přitom osobně žádného neznám (k mé vlastní lítosti) a kdybych najednou přišla na to, že kamarád strávil noc s chlapem, tak by mě to asi pěkně šokovalo 😀
    Jinak jsem moc ráda, že se nám dvojčátka zase o kousek sblížila a nebojí se si navzájem přiznat, že se jim jejich společnost líbí 🙂

  5. Jak vidno, Gustav se zbytecne bal, ze ho Georg uz nebude chtit videt… I me ten hovor pobavil 🙂 a musim rict, ze za to sblizeni kluku jsem moc a moc rada. J hezke, ze si spolu dovolenou uzivaji, ze si Bill uvedomuje pritazlivost sveho bratra a ze Tom odmita nejakou holku. To, ze si Bill uvedomuje, ze neco citi je tresnicka na dortu. Uzasne 🙂 moc dekuji za dil 😉

  6. To byl krásnýýý díl ^_^ Tuhle povídku jsem si vážně strašně oblíbila, protože je napsaná neuvěřitelně pozitivně, ale přitom hluboce. Na začátku byli kluci jako chodící mrtvoly, bez duše a života – a s každým dílem se to mění k lepšímu a to se mi hrozně líbí!
    Tak Tom měl stejný sen jako Bill? Dvojčata každým coulem 😀 A je to takhle lepší, než když se ta "zakázaná láska" objeví jen u jednoho z nich a ten se pak trápí. A jejich vyznání na konci je taky krásné 🙂
    No a Géčka…. prostě LOL :DDD Homosexualitou prolezlá celá skupina, to je dost silný odvar, ale je to fakt vítaný oživení. 😀 A je zvláštní, že se Tom jen na chvíli zarazil, když zjistil, že Georg je homo nebo aspoň bi. I když on sám by se měl tak co pohoršovat… 3:D

  7. O někom s černými vlásky… uhm, aha 😀 Tak já asi vím, jakej sen si měl Tomi 😀 Spíš o kom 😀 :3
    Tak Géčka už se proflakují 😀 A hlavně bylo sladký a vtipný, jak se to Georg snažil ukecat… prej psa 😀 Gustavíčku ty psíčku! 😛
    Pod vodní bitvou by si každej představil samé hříšnosti :DD … alespoň já jo… o.O Ne… jsem hodná 🙂
    Oh, jak romantické místečko .D :33 <3 A ještě sladčí bylo to, že Tom "Jo, to jo… Ale já taky myslím… tady… Tady jsem rád s tebou. Teď. Nemám chuť tu bejt s nějakou holkou," přiznal dredáč. – řekl tohle! <3 IIIIsk! <3
    ŇUŇUUU! :3 Tak se nám proflakují mezi sebou i dvojčátka! 😀 :33 Tož to se tedy moooc těším na další dílečinek! :3 Děkuju za povííídku! :333

  8. Mne to neprišlo divné, že Tom vzal Georga, ktorý má mužskú spoločnosť normálne, chalani v dnešnej dobe experimentujú oveľa viac ako za mojich čias, môj syn sa netají tým, že skúsil aj druhý breh…
    Som strašne rada, že sa Bill s Tomom tak krásne zblížili, veľmi ma mrzelo, že ten ich dvojčací vzťah iba hrali. A potešilo ma aj to Tomove zmýšľanie ako ho mrzelo, že sú G-čka fajn.
    Ďakujem za kapitolu a teším sa na ďalšiu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics