Just admit it 4.

autor: Gabby

Tak tentokrát se přiblížíme textu písničky Masquerade. Přeji příjemné čtení. 🙂

Vaše Gabby

Pouliční lampy se odrážely a míhaly na předním skle Billova auta. Držel volant až moc křečovitě. Venku se již smrákalo a on neměl ani tušení, kam má namířeno. Nemohl přijít na to, jak se uklidnit. Stále se cítil trapně za to, co před chvílí udělal. To rovnou mohl Tomovi říci celou pravdu. Avšak nejhorší bylo to, že se začínal nenávidět za svoji příšernou naivitu a tu skutečnost, že si na pár vteřin připadal opět jako tenkrát. Byl si tak šíleně moc jistý tím, že se vše okamžitě vrátí do starých, zajetých kolejí, že se div Tomovi vlastně nevrhnul do náruče.
„So dumm!“ Prudce pravou dlaní praštil do volantu a zkřivil obličej do otrávené grimasy. Uvědomoval si, jak moc byl neopatrný. Co kdyby snad Tomovi něco došlo? Jak by mu tohle vysvětloval? Tohle by určitě neuhrál jen na to, že Riu neměl rád.

V podstatě byl v tuhle chvíli velice rád, že text nakonec zmačkal a zahodil. Vlastně ani netušil kam, ale to teď nehodlal řešit. Hlavní bylo, že tu věc nedopsal. Myslel si, že do ní vkládá své pocity na Tomovy nespokojené stavy, když s Riou býval, ale ani na chviličku ho nenapadlo, že to tak třeba Tom vůbec nevnímal. Možná s ní byl dokonce i nějaký ten moment šťastný, jen to prostě nevyšlo. Toť vše. Nebo ne? Možná. Možná… ne. Bill prostě jen chtěl být znovu s Tomem, ale věděl, že to nejde. Ne po tom, co Tomovi dal svůj slib a on zase jemu.

Bylo to stále velice ošemetné téma. To si uvědomoval velice dobře, i přesto, že už to byly čtyři roky od té doby, co to s Tomem ukončili, ale stačila jedna jediná vzpomínka na to, jak dlouho jim trvalo se dostat zpátky k bratrskému vztahu a Billovi bylo jasné, že by staré rány byly okamžitě znovu otevřeny. Přesně si vzpomínal, jaké měl tendence Toma každé ráno políbit, když vstal. Vybavoval si i následující pocity, když mu došlo, na čem se domluvili. Viděl i ty pohledy, které mu Tom dával. Byly plné omluv a smutku. Při té jedné jediné vzpomínce se mu hned vybavily i pocity úzkosti, které pociťoval každý večer, když usínal v jejich luxusním tour busu. Bylo to tenkrát před začátkem Humanoid tour. Věděl, že stačilo jen vylézt ze své provizorní postele a odhrnout zástěnu té vedlejší. Představy toho, jaké by to bylo opět ulehnout vedle rozehřátého těla svého milovaného bratra, byly vysilující. Často se snažil v takových situacích nějak rozveselit, proto nejčastěji vzpomínal na to, když jim bylo šestnáct a vždy se takhle tajně navštěvovali.


Pokaždé velice potichu, aby nevzbudili Géčka. Vybavovalo se mu, jak se pokaždé hrozně nahlas hihňali a ne jednou je Gustav nebo Georg načapali, jenže to nikdy neřešili. Brali to jako jednu z dalších vylomenin dvojčat Kaulitzových. Kdyby tenkrát jen věděli, co se ve skutečnosti dělo. Jak se Tom s Billem oddávali vášnivým polibkům a chtivým dotykům jen za tenkou látkou zástěny. Najednou však vše bylo, jako by je od sebe dělila tlustá, avšak průhledná zeď. Byli si téměř na dosah, přec nedosažitelní.

Bill si nad vzpomínkami povzdechnul a konečně se pořádně zahleděl kolem sebe. Už dávno nebyl ve čtvrti, kde bydleli, byť ani ne v části města. Řinul se po nějaké silnici, absolutně nevěděl, kam vede. Prostě jen jel dál a dál, jako by snad doufal, že odjede všem svým problémům a už ho nikdy nedostanou. Ale copak mohl ujíždět před svým vlastním dvojčetem?
Nedaleko před ním se začínal rýsovat menší billboard, jenže nedokázal přečíst, co se na něm píše. Čím víc se přibližoval, tím více se však zdálo, že se jedná o reklamu na nějaký motel. Několik metrů před ním zpomalil, aby si mohl přečíst, o co se tedy jedná. A měl pravdu. Opravdu se jednalo o ubytování, které bylo jen necelé dva kilometry před ním. Bylo jasné, že dnes večer se už domů nevrátí.

*

Bill procházel chodbou ucházejícího motelu, v ruce držel klíče od svého dnešního pokoje a sám pro sebe si pobrukoval jakousi neznámou melodii. Na hlavě měl naraženou kšiltovku a i přesto, že už venku byla tma, měl na očích tmavé sluneční brýle, které vyštrachal v autě.
Stačilo udělat už jenom několik kroků bíle vymalovanou chodbou a došel k pokoji číslo 83. Již po druhé si dnes odfrknul. Poprvé to bylo, když mu mladá recepční podala již zmiňovaný klíč. Stačilo přidat jen jedno jediné číslo a byl by v pokoji 483. Zastrčil klíček do zámku, otočil jím a otevřel dveře. A právě v tu chvíli na něj dýchla vzpomínka z dávné minulosti…

„Tome, běž! Musíme si zabrat ten pokoj s balkónem!“ Bill utíkal prostornou chodbou hotelu, ve kterém se právě ubytovávali. Dlouhé havraní vlasy za ním rozevlátě vlály. Běžel jako o život. „Nemůžeme to nechat Géčkám!“ Dodal ještě a snažil se předhonit Georga, který lokty zabraňoval komukoliv jej předhonit.
„Snažím se!“ Křikl zpět na bratra Tom, zatímco odstrčil Gustava do zdi. „Sejmi ho, Bille, sejmi ho! Ten pokoj musí být náš!“ Tom pořádně chytil batoh, který měl hozený jen přes jedno rameno a zrychlil. „Pojď, Billi!“ Rychle čapnul bratra za ruku a i s ním hbitě předběhli Georga, kterému Bill ještě stihnul vyškubnout klíče od pokoje 483. Společně poté rychle zmizeli v již zmiňovaném pokoji.

„Jo! Jo! Zvládli jsme to!“ Radoval se Bill a hned přeběhl k tvrdě vybojovanému balkonu, který dokořán otevřel a zplna se nadýchal čerstvého vzduchu.
„Jsme nejlepší!“ I Tom se zaradoval a vytáhl z kapsy svých velikých kalhot klíč od pokoje 482 a jednoduše jej vyhodil za dveře, za kterými se poraženě plazila Géčka do vedlejšího pokoje. Poté dveře zase zavřel a pro jistotu i zamknul. „Máme ten nejlepší pokoj, Bille, to je prostě boží.“ Pochvaloval si Tom a očima přejel po celém pokoji. Bylo to opravdu luxusní. A to hlavně ten veliký balkón s výhledem na město. Byl za něj skutečně rád, aspoň nebudou muset tajně kouřit v koupelně u větráku.

„Ty jsi boží,“ Bill se se smíchem došel k bratrovi a vpil se do jeho rtů.
„Billi…“ Vydechl rozněžněle Tom. Rychle obmotal kolem svého dvojčete paže a přitáhl si ho blíž. „Hmmm, mám na tebe neskutečnou chuť.“ Slastně přivoněl k Billovu krku, který hned poté zasypal několika vášnivými polibky.
„I já na tebe,“ zavrněl Bill a nechal se povalit do nadýchaných, bílých peřin. „Vem si mě, Tomi,“ zašeptal bratrovi do ucha. Tom byl mezitím zaneprázdněn prozkoumáváním Billova těla. Zajížděl bratrovi pod upnuté červené tričko, zasypávaje jeho krk a část hrudi polibky. Bill spokojeně oddechoval a sám zajížděl bratrovi pod tričko, kde jej lehce škrabkal dlouhými nehty.
„Hej blbečkové, v noci k vám přelezu na ten debilní balkón a oba se vzbudíte s oholenou hlavou!“ Dvojčata od sebe okamžitě ucukla, když přes otevřený balkon slyšeli z vedlejšího okna Georgovy hrozivé výhružky.

Bill svěsil hlavu a pravou rukou se zapřel o oprýskané dveře. Zhluboka se nadechnul a pokusil se zadržet slzy, které se draly na povrch. Pomalu poté vypouštěl vzduch přes své rty a doufal, že i s ním odejdou veškeré vzpomínky. Kéž by to tak šlo…
Posléze za sebou zavřel dveře a porozhlédl se po malém, spoře zařízeném pokoji. Byla tu jen jedna postel, noční stolek, který musel být pořádně starý, malá šatní skříň, stolek s podloženou nohou a jedna židle. Samozřejmě nechyběly dveře, které pravděpodobně vedly do koupelny. Popravdě to tak zlé nebylo, ale Bill na takové, pro ostatní možná i normální podmínky, nebyl zvyklý. Už několik let žil v luxusu, ale pro dnešek se rozhodl tohle neřešit. Možná dokonce i potřeboval změnu, nějaké dobrodružství, aby se odreagoval od svých zmatených myšlenek a znovu objevených citů. Vlastně spíš obnovených. Vždy tam byly, to bylo jasné, jen si toho nějakou dobu nevšímal a teď to byla jedna veliká bouře, kterou ještě stále nedokázal ovládat. Byl jí naprosto podvolený, proto taky způsobovala takové výkyvy jeho nálad.

Mladík přešel ke stolku s židlí, na kterou se posadil a zahleděl se do prázdna, které bylo najednou tak hmatatelné. V tu chvíli mu hlavou proběhlo, co tady vlastně bude dělat? V malém pokoji, kde byl úplně sám. Úplně sám, v překladu bez Toma. Zčistajasna se objevil příšerný pocit odcizení. Tak hrozně moc byl zvyklý být téměř dvacet čtyři hodin denně s Tomem, že představa noci bez něj byla k neunesení.
Bill bezmyšlenkovitě sáhnul do kapsy a vytáhnul krabičku cigaret a jednu si zapálil. Neobtěžoval se ani tím, aby otevřel okno, a už vůbec ne tím, aby šel k větráku, jako to dělávali s Tomem, když byly mladší. Hodil si nohy na stůl, požitkářsky potáhl, zaklonil hlavu a pomalu nechával dým stoupat z úst.

Začínal si připadat hrozně ironicky. Myslel na to, jak k němu vlastně vzhlíží ostatní. Byl milován, to bylo jisté. Neřešil lidi, kteří pohrdali jím a jeho kapelou. Ti nebyli důležití. Myslel na své úžasné fanoušky, přátele a rodinu. Byl obklopen uznáním a obdivem. To si vždy přál a užíval si každou sekundu toho, když mu to ostatní dávali najevo. Uvědomoval si, že mu to občas, ba ne, vždycky, velice nadzvedává ego, ale to k němu prostě patřilo. Ale pomysleli někdy tihle úžasní lidé na to, jaké to je, když slavná hvězda, kterou na pódiu všichni milují, odejde do zákulisí do své prťavé místnůstky, na jejíchž dveřích je přišpendlené jejich jméno? Všechna ta energie, kterou mu dají, najednou zmizí během jedné jediné sekundy a opět se vyvalí všechny problémy, který dotyčný má. A s Billem to nebylo jinak. Před kamerou bezchybným hrdinou, ale za ní? Jen obyčejný smrtelník s problémy jako má každý jiný.
I když přece jen i jeho problémy musely být trošku speciální, ale o to víc komplikované.

Bill cítil, jak se mu uvnitř hlavy opět vytváří nový námět na další píseň. Bylo to na jednu stranu opravdu úžasné, jak mohl využívat vlastních situací pro tvorbu tak dlouho očekávaného alba. Na druhou stranu uvědomění si toho, že jeho život asi není zas tak skvělý, jak se zdál, už tak dobré zjištění nebylo. Avšak nehodlal to teď řešit. Porozhlédl se po pokoji, jestli uvidí nějaký sešit, papír, cokoliv, na co mohl psát, jenže se zdálo, že nic takového k dispozici není. Co teď? Pero u sebe měl. Už z dávných dob byl naučený u sebe nosit něco na psaní, jelikož na něj fanoušci skákali ze všech možných i nemožných světových stran. Nakonec mu nezbývalo nic jiného, než vytáhnout papírový kapesník, opatrně jej rozložit a začít psát.

To the people in the new world
haven’t you heard?
Everybody’s got a great life
we are living in the blur
In time we hide
in a masquerade of heroes
Scars in our faces are showing the traces
You don’t know what a life is until you die for it

Lidé nového světa,
slyšeli jste o tom?
Každý má skvělý život,
jen my žijeme v mlze.
Jsme ukryti v čase v maskách hrdinů.
A jizvy na našich tvářích po nich ukazují stopy.
Nevíš, co vlastně je život,
dokud pro něj nezemřeš.


Bill při psaní kouřil jednu cigaretu za druhou a nedopalky házel do květináče. Samozřejmě měl v plánu je poté všechny vyhodit a nepřidělávat uklízečkám zbytečnou práci. Kapesník se mu při psaní kroutil, sem tam se i natrhnul, ale přesto se zpěvák snažil být opatrný, aby slova byla čitelná a on je poté mohl přepsat na papír.
Věděl, že většina textů, které už napsal, byly jen stručnou strukturou toho, co z nich teprve vznikne, ale musel uznat, že byly opravdu dobré. Byl se sebou spokojený.
Netušil, kolik času mu mohlo zabrat, aby napsal kostru textu, ale po nějaké době kapesník odložil stranou a znovu si natáhnul nohy na stůl a zapálil si už alespoň pátou cigaretu.
Mladík sebou znenadání prudce škubnul, div nespadnul ze židle. Příčina jeho úleku byl jeho telefon, který mu začal hrát a vibrovat v kapse upnutých džínů.
Bill si rychle sundal nohy ze stolu a už se pokoušel dostat do své kapsy pro stále vyzvánějící telefon. Srdce mu vynechalo několik úderů, když uviděl, kdo volá.

„Ano?“ Promluvil nejistým hlasem. Nebyl si jistý, jestli zrovna teď chtěl s Tomem mluvit.
„Billi, kde jsi?“ Ozval se ustaraný hlas staršího dvojčete.
„Hmmm,“ Bill se porozhlédl po pokoji, jestli náhodou nenajde něco, co by mu řeklo, kde vlastně je. „Já ani nevím.“ Řekl nakonec. Holé zdi mu toho moc neřekly.
„Co?“ Nechápal Tom.
„No já vážně nevím,“ zopakoval Bill, zvednul se a došel do koupelny, aby mohl do záchodu spláchnout nedopalky.
„Ehm… no, ok, ale přijedeš domů?“ Vyzvídal dál Tom.
„Já… nevím…“ Bill se posadil vedle vany na ledové kachličky.
„Vrať se domů, chci ti něco ukázat.“ Tomův hlas zněl podezřele nadšeně, a jelikož je Bill neskutečně zvědavý, okamžitě v něm vzplanul nápad, že by se přeci jen vrátil domů. „Ano?“ Na chvíli bylo ticho. Billovi to v hlavě šrotovalo. Jistě, že se chtěl vrátit domů a spát ve své posteli, jako tomu bylo obyčejně, ale na druhou stranu možná potřeboval být chvíli sám. „No tak, bráško! Opravdu ti musím něco ukázat!“ Zkusil to znovu Tom. „Nebo víš co, poslouchej,“ Tom přiložil svůj mobil blíž ke svému laptopu a zmáčknu play. Do sluchátka telefonu se začaly linout tóny pro Billa neznámé písně. Bylo to energické, nové a naprosto ho to odrovnalo.

„Co je to?“ Zajímal se hned.
„Jestli se ti to líbí, tak to můžeme doladit a bude to hudba k tomu textu, který jsi napsal.“ Vysvětlil Tom. Stále se zdál být tak nadšený.
„Počkej, ale run, run, run má být pomalá a Invaded-„
„Ale ne, nemyslím tyhle dvě.“ Přerušil ho rychle Tom. „Mluvím o tom textu, který jsi pak zmačkal.“ Bill před sebe vytřeštil oči.
„Cože?“ Na nic nečekal, zvednul se z ledové podlahy a už mířil pryč z motelu. „Za chvíli jsem doma.“

*

Tom spokojeně seděl rozvalený na sedačce, v klíně laptop a neustále si hrál s různými funkcemi, které vylepšovaly skladbu, kterou během uplynulých hodin složil. Bylo to zatím jen několik pospojovaných zvuků se spoustou efektů, ale kdyby se přidal Billův text a jeho úžasný hlas, určitě by to bylo skvělé. A kdo ví, třeba si Tom nakonec prosadí i svůj ztřeštěný sen.

„Tome?!“ Vchodové dveře se najednou prudce rozevřely a do bytu vlítnul zadýchaný Bill. „Cos to udělal?“ Hodil po svém dvojčeti ukřivděný pohled a okamžitě přiběhl k sedačce, na které seděl Tom. Ani se neobtěžoval sundat si svoje značkové boty.
„No konečně jsi tady,“ zazubil se na Billa a poplácal na volné místo vedle sebe. „Sedej, pustím ti to.“ Bill si povzdech. Už v telefonu zněl Tom tak nadšeně, a teď, když ho viděl, se Bill cítil příšerně, že jeho nadšení stále neopadá. Nevěděl, jak reagovat, jelikož nechtěl z těch několika nesmyslů, které načmáral na papír, dělat něco víc. A to hlavně ne píseň do nového alba! Popravdě byl ještě trochu z šoku z toho, že se Tom chytnul právě tohoto. „No tak,“ probral ho bratr a povzbudivě se na něj usmál. Billovi nezbývalo nic jiného, než se posadit.
„Tomi, ale já z toho nejsem moc nadšený,“ pípnul tichým hlasem a svěsil hlavu mezi ramena.
„Ale proč?“ Podivil se Tom, když myší přendával soubor do přehrávače. „Mně se to hrozně líbí, a navíc už se dostávám do stejného stavu jako ty, Billi! Už mi zase jde tvořit hudbu. Dneska jsem po sto letech vytáhnul kytaru, věřil bys tomu?“ Bill se zatvářil udiveně.
„Vážně?“ Vydal ze sebe se smíchem. „Jako vážně?“ Během sekundy ani nevěděl, že se cítil lehce zkroušeně. Pocit trapnosti a studu byl ten tam. „Tome to je úžasný!“ Bez meškání bratra vtáhnul do objetí. „Mám z toho takovou radost!“ Tom své mladší dvojče poplácal po zádech a poté se od něj odtáhnul.

„Tak už si to pojď poslechnout.“ Z tváře mu nemizel úsměv, který byl velice nakažlivý, tudíž se už usmíval i Bill. Najednou dokonce i chtěl slyšet Tomovu nahrávku. Najednou mu prostě bylo jedno, co psal… hlavně, když to bude úspěšné. Radost z toho, že se už i jeho bratr probouzí k životu umělce, na který na pár let zapomněli, byla neuvěřitelná.
„Jo jasně, pouštěj,“ přitakal okamžitě a už očekával přicházející tóny. „To je boží! Fakt boží!“ Bill si lehce pokyvoval hlavou do rytmu skladby, nespouštěje z bratra oči. „Fakt se mi to moc líbí!“ Dodal ještě těsně před koncem.
„To jsem moc rád.“
„Hele, já jsem vlastně dneska napsal další, chceš to vidět?“ Tom přikývnul a lehce zaraženě přijímal od Billa složený papírový kapesník. „No rozlož to,“ zasmál se, když Tom na kapesník stále jen tiše civěl. „Ale opatrně,“ upozornil ještě.
Tom se dal po chvíli do čtení a jeho nadšený úsměv se stále zvětšoval.
„Mám takové tušení, že náš návrat bude velkolepý, bráško.“

autor: Gabby

betaread: J. :o)

9 thoughts on “Just admit it 4.

  1. Flashback byl moc hezký. Až mě z toho zamrzelo, že to kluci všechno jen tak zahodili. Ach jo. Mě prostě nepřestane mrzet to, jak to s nimi nakonec dopadlo. 🙁

    Masquerade je další z mých oblíbených na albu. 🙂 Je strašně hezké si číst, jak Bill postupem času přicházel na nové písničky, i když vím, že to takhle nejspíš nebylo, mě rozhodně nevadí tomuhle věřit. 🙂

    Děkuji za díl! 🙂

  2. Ten veľkolepý návrat im strašne želám:) Bolo mi tak smutno, keď Bill utiekol a zostal v tom moteli sám so spomienkami:) a potom keď mu zavolal Tom s takou eufóriou, tak ma ten smútok prešiel… skoro úplne, a tešila som sa s nimi:) Masquerade sa mi páči. A už si ju budem navždy spájať s tým útekom a motelom a touto kapitolou:)
    Teším sa na pokračovanie.Som zvedavá aká skladba bude nasledovať.

  3. Ako už napísala Mischulka, spomienky boli krásne, a preto ma strašne mrzí, že chalani niečo také krásne zahodili.
    Pri Billovom úteku a spomínaní mi bolo smutno, ale potom keď mu Tom zavolal – ako bol najskôr nahnevaný, lebo tú pieseň použiť nechcel a nakoniec si to rozmyslel a bol šťastný 🙂
    Masquerade patrí medzi mojich top  z albumu a aj keď viem, že takto asi nevznikla, tak po tvojom podaní mi bude pripomínať Billov útek, motel a spomienky 🙂
    Ďakujem za časť.

  4. Opět skvělý díl! Billa mi v tom motelu bylo moc líto, ale ten vznik písničky do toho skvěle pasoval. Masquerade je jedna z písniček, u které mi nějakou dobu trvalo, než jsem ji přišla na chuť. Ale teď ji mám moc ráda!
    Už teď se těším na to, jaká písnička bude následovat a kdy se Tomovi konečně rozsvítí v hlavě!

  5. Super sil! Povídka me bavi víc a ic. Moc se tesim na pristi písničku… A doufám, ze Bill se uz brzy přestane trapit:) Tome, prober se uz, vzdyt Billa miluješ, to je jasna vec:)

  6. Musím moc pochválit autorku za ten nápad s novým albem a za napsání každé kapitoly podle určité písně z alba.. 🙂 Je to vynikající, navíc velice čtivě a poutavě napsané.. Schválně, kdypak Tomovi dojde, že ho Bill pořád miluje? 😀 A kdy si uvědomí, že i on pořád miluje jeho?.. Jsem zvědavá.. 🙂 Těším se na další díl.. 🙂

  7. kapitolka skvělá! a jak si pročítám komentáře nezbývá mi, než souhlasit! 🙂 moc se těším nan další díly!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics