My bodyguard 12.

autor: Muckátko :o*
Těžké začátky

Po tom, co se Tom musel během chvilky smířit s novou realitou, se na chodníku otočil a vracel se zpět do domu. Pohledem zakotvil na svém bodyguardovi, který vypadal, že na místě, kde stál, hodlá vystát díru. Má nejspíš svatou trpělivost, ušklíbl se Tom v duchu, když vešel do chodby a zavřel za sebou dveře. Popošel dál do domu, dokud se nezastavil pár kroků od druhého muže. Tom věděl, že v tuhle chvíli má navrch. On je tu ten důležitý, kdo musí zůstat na živu, a ta osoba naproti němu je tam proto, aby v případě nutnosti položila svůj život za ten jeho. On tam byl pro Toma, ne Tom pro něj, a přesto to byl on, kdo si najednou připadal pod drobnohledem. Ačkoli měl pevně sevřenou čelist a díval se na svého bodyguarda tvrdým pohledem, ani zdaleka se to nedalo přirovnat k tomu, jaký pohled vysílal on k Tomovi. Něco se v jeho očích změnilo. Nejspíš opatrnost a pokora, když se nacházel v přítomnosti svých nadřízených, ale teď, když nejsou kocouři doma…

Ticho, které se mezi nimi za tu chvíli téměř zhmotnilo, začalo Toma silně znervózňovat a nutilo ho něco říct. Klidně tu největší blbost, kterou dokázal vymyslet. Cokoli, co by prolomilo to ticho, ale když se podíval na agenta před sebou, zaskočilo ho, jak klidně vypadal, naprosto srozuměný a v pohodě s jejich mlčením, ochotný v tom pokračovat. Prostě stát na stejném místě, dívat se na něj a mlčet.
Tom se už už nadechoval, aby ho drze obeznámil s tím, že není slušné na někoho takhle zírat a aby toho nechal, ale jeho bodyguard ho předběhl, když k němu promluvil ledovým hlasem.

„Mám jen jedno jediné pravidlo,“ pronesl pomalým zřetelným hlasem. „Žádné – zbytečné – hlouposti,“ řekl s důrazem na každé jednotlivé slovo a prolétl pohledem tvář svého klienta.

„Hodně zvláštní způsob, jak se spřátelit,“ odfrkl si Tom.
„My nejsme přátelé a nikdy nebudeme. Jak jsem řekl. Žádné hlouposti,“ zopakoval a hned na to se k Tomovi otočil zády. Díky pár krokům se dostal do řídící místnosti, kde měl podle instrukcí trávit většinu svého času.
„To se ještě uvidí, frajere,“ zamumlal Tom zamračeně, vypaluje pohledem díru do dveří, kde zmizel jeho bodyguard.
Rozhlédl se po chodbě a vydechl. Výraz v jeho tváři trochu zjemnil, když mu ta osina v zadku v podobě jeho bodyguarda zmizela z očí. Neviděl z domu sice úplně vše, ale už teď mohl říct, že byl pěkný. Díky kombinaci barev – bílá, různé odstíny šedé a další pastelové barvy a skla, vypadal dům elegantně, jednoduše, a především do něj opticky pronikalo daleko více světla. Byt, který vlastnil, než ho prodal, byl daleko luxusnější, ale ani tady si nestěžoval. Nepůsobilo to na něj ani chladně ani přeplácaně. Uvažoval, zda tenhle dům sloužil pouze pro tyhle krycí účely, nebo je to dům, kde někdo normálně bydlí.

Kuchyň Toma zajímala skoro ze všeho nejvíc, protože jestli to dobře pochopil, bude tu bydlet jen on a pan otrava. Nikdo jiný. Nevěděl sice, jakým výcvikem prošel, ale hádal, že žádný kulinářský kurz zrovna neabsolvoval. Po otevření lednice i mrazáku zjistil, že byla přeplněná jídlem k prasknutí. Z potravin by se dala splácat spousta jídel, které Tom miloval, ale stále bylo otázkou, kdo bude ta osoba, která z toho vykouzlí nějakou dobrotu, protože jeho drahý agent tam byl zřejmě jen proto, aby hlídal Tomův zadek. Ne aby mu dělal společnost, zabavoval ho, nebo mu vyvářel. Taky ho velmi zajímalo, jak to bude třeba s pečivem. Jasně. Kdyby sem někdo jednou týdně přijel, aby doplnil potraviny, bylo by to v pohodě, protože většina věcí v lednici vydržela i déle než týden, ale těžko se můžou zásobit pečivem, které po dvou – třech dnech už není poživatelné, protože se z něj stane kámen. Nemyslel si, že bylo dovolené někomu dalšímu, aby se tu promenádoval a přišel sem, kdykoli se mu zachtělo. Ať už to byl někdo prověřený nebo ne. Čím méně na sebe budou upozorňovat, tím pravděpodobně lépe.
Tom zalitoval, že nedostal žádný manuál s názvem „Jak přežít“, protože teď by to uvítal. Měl spoustu otázek praktického rázu jako například, kdo bude vařit, kdo bude uklízet, co když se jeden z nich zraní, co když bude chtít mluvit s kapitánem Brandtem, ale zároveň se vyhnout Trümperovi, co když se bude kolem pozemku toulat někdo podezřelý a vůbec, jak se tady z toho nezbláznit.
Spousta otázek a zdroj odpovědí jen pár kroků od Toma, ale díky tomu ‚vřelému‘ seznámení neměl Tom nejmenší chuť dělat první krok k tomu, aby tu mohli vedle sebe alespoň dýchat.

Vzal z otevřené lednice plastovou láhev s jemně perlivou vodou a zase ji zavřel. Kromě kuchyně, chodby a prostorného obýváku se v přízemí nacházela už jen ta místnost, kam zmizel jeho bodyguard a pak ještě dvoje další dveře. Jedny vedly nejspíš do koupelny a druhé do pokoje agenta. Tom na chvíli vystrčil bradu odhodlán dům prozkoumat opravdu se vším všudy, ale jak se blížil ke schodům, jeho drzost opadala a nahrazovala ji úcta k soukromí druhého. On by toho magora asi něčím přetáhl, kdyby ho našel čmuchat v jeho pokoji, proto schody neobešel, jak měl původně v plánu, ale naopak po nich vystoupal do patra, kde byly jen dvě místnosti. Jeho pokoj a jeho vlastní koupelna, o kterou se, zdá se, nebude muset s nikým dělit.

Hodinky na zápěstí mu prozradily, že do oběda je ještě daleko, tudíž bylo třeba vymyslet nějakou zábavu, ale když se podíval na všechny ty sbalené kufry a prázdné skříně, bylo jasné, že o zábavu měl už předem postaráno.

*

Bylo něco málo po jedné hodině a Tom seděl u barového stolku v kuchyni. Doufal, že se třeba dozví za pochodu, jestli se tu někdo objeví, aby jim uvařil oběd, ale když se ručičky hodin pomalu ale jistě plazily ke druhé hodině odpolední, začal Tom ztrácet naději, že bude mít teplý oběd, proto se naštvaně zvedl a hodlal si vzít z lednice cokoli, s čím se nebude muset nijak párat. Prostě to sní a nenechá za sebou žádné špinavé nádobí, o které by se musel postarat.

Po dost mizerném obědě, který ho sice zasytil, ale nijak neuspokojil jeho chuťové pohárky, se přesunul do obýváku, kde sebou praštil na tmavě šedou pohovku. Zadíval se kolem a nakonec se posměšně uchechtl, když očima zakotvil na paroží, které leželo pod skleněnou plochou konferenčního stolku. Vážně ho zajímalo, jaký tam mělo smysl kromě toho, že lapalo prach.
Trochu sebou cukl, když slyšel bouchnutí dveří někde za rohem. Za okamžik se na chodbě objevil jeho bodyguard. Periferním viděním Toma musel zaregistrovat, a přesto o něj pohledem nezavadil ani na chvíli. Sebevědomým krokem mířil rovnou do kuchyně, odkud se nějakou dobu ozývalo jen otevírání a zavírání skříněk, jak se osoba snažila zjistit, co se kde nachází, pouštění vody a cinkání nádobí. Podle všech těch zvuků Tom hádal, že si agent připravoval kávu. Jeho odhad později potvrdilo i pískání konvice na vodu.
Tom krátce zauvažoval, že nad šálkem horké kávy by jim to seznamování šlo třeba jen lépe, ale pokud se jeho bodyguard rozhodl pro roli studeného psího čumáku, Tom rozhodně nebude ten, kdo ho bude prosit, aby vzal jejich seznámení na milost a dal jim šanci se spřátelit, když už tu spolu musí trčet. Na to byl Tom příliš hrdý, aby udělal první vstřícný krok.

Šramot v kuchyni pomalu utichal a brzy se agent Trümper znovu mihl v chodbě, naprosto ignoruje Tomovu přítomnost. Jedinou změnou byl hrníček v jeho pravé ruce, ve kterém nesl svoji kávu, když se stejnou cestou vracel do místnosti, kam zmizel na celé dopoledne a nejspíš nevystrčil nos.

Tom naštvaně zavrčel. Zajímalo ho, proč mu sem šoupli tak nespolečenského nedůtklivého tvora, když se dalo očekávat, že nějaká konverzace a spolupráce mezi nimi bude muset probíhat, aby vedle sebe vydrželi, ale zatím to vypadalo, že Tom bude odkázán sám na sebe, zatímco jeho agent bude celé dny zavřený v jedné místnosti a ven bude vycházet jen na záchod a do kuchyně, ale jen v případě, že tam nebude Tom. Ale co! Možná je lepší, že spolu nebudou mluvit, třeba má jeho bodyguard naprosto debilní povahu a jeho pitomé kecy by Toma leda tak otravovaly.

*

Dva dny uběhly jako voda a kromě pár tichých nadávek na agentovu adresu Tom nepromluvil ani slovo. Za celé pro Toma nekonečně dlouhé dva dny potkal druhého obyvatele domu jen jednou a to ho ještě ani neviděl. Šel se do kuchyně něčeho napít, než půjde spát, když zaslechl klapnutí dveří od agentovy ložnice pozdě v noci. Netušil, jestli tomu napomáhal osud, že se nepotkali tváří v tvář, přestože se Tom dole v přízemí poflakoval velkou část dne a odcházel jen výjimečně, nebo měl Trümper nějaký zvláštní radar, aby odhadl právě ty chvíle, kdy se Tom na chvíli ztratil, aby vylezl ze své nory pro jídlo, pití, nebo na toaletu. V každém případě, když se Tom vrátil dolů, společné prostory opět zely prázdnotou.

Tom se snažil předstírat, že mu to nevadí a že je se vším v pohodě, ale to ticho kolem a samota ho pomalu zabíjely. Byl zvyklý mít kolem sebe větší množství lidí, a i když byl sám, pořád byl na blízku jeho bodyguard nebo jeho manažer, tudíž sám vlastně nikdy nebyl, ale tady ho to pomalu dusilo. Nevěděl, co se děje za dveřmi té místnosti, kde trávil agent veškerý čas, jestli tam byl, protože měl opravdu nějakou práci, nebo jen tupě zíral z okna a nudil se stejně jako Tom.

Štěstí muži v obýváku zřejmě přálo, když se po nekonečné době dveře znovu otevřely a vyšel z nich jeho bodyguard. Procházel kolem obýváku, a když zjistil, že jeho klient sedí na pohovce, předloktí opřená o kolena a bradu opřenou o spojené ruce, zíraje na podlahu pod jeho nohama, dovolil si jeden rychlý pohled, aby klienta v rychlosti zkontroloval, než bude pokračovat v jeho úspěšném přehlížení. Ten muž vypadal znuděně, sklesle a možná i smutně, ale Bill necítil nic. Vůbec nic. Ani soucit, snahu to změnit, starost, jestli je muž v pořádku, ani vinu, že možná právě jeho chladné chování a odstup jsou důvodem, proč tam muž sedí jako hromádka neštěstí. S jeho pocity to neudělalo vůbec nic. Nezaznamenal sevření srdce ani výčitky svědomí ani píchnutí u žaludku. Všechny tyhle příznaky by znamenaly, že má o svého svěřence starost, a to byla právě ta věc, kterou Bill naprosto postrádal. Když muži řekl, že nejsou přátelé a ani nebudou, myslel to smrtelně vážně, a jestli si Kaulitz myslel, že jsou to jen povýšenecké řečičky pro začátek, tak se mýlil. Billovo rozhodnutí bylo pevné jako skála a neexistovalo nic, co by jeho názor mohlo změnit. I kdyby se před ním ten muž rozbrečel, obešel by ho a předstíral by, že se nic nestalo.

Tom počkal, dokud Trümper nezdolal větší část vzdálenosti mezi obývákem a kuchyní, než si dovolil odtrhnout pohled od země a zachytit mužovu postavu alespoň na chvíli. Nebyl si jistý, jestli zrovna mrkl, nebo měl před očima podivnou mlhu z toho, jak měl hlavu skloněnou k zemi a krev se mu hrnula do mozku, ale měl pocit, jako by se na něj agent poprvé za dva dny podíval, ačkoli strhl pohled okamžitě jinam, aby nebyl přistižen. Tichý pohled věnovaný agentovým zádům sice něco málo znamenal, ale ani za mák to nebylo dost. Tom byl na chvíli rád, že mohl muže alespoň na okamžik zahlédnout, protože i to znamenalo určitý druh kontaktu mezi nimi, díky kterému se Tom mohl znovu ujistit, že není v domě sám, ale nestačilo to. Rozhodl se zahodit velkou část své hrdosti a pýchy, které se nejdřív držel zuby nehty, a v duchu se dušoval, že on nebude ten moudřejší, kdo ustoupí, ale v zájmu jeho duševního zdraví, aby se vyhnul samomluvě, se rozhodl z jeho strany udělat vstřícný krok. Zapřel se o stehna a v mžiku byl na nohou. Musel si pospíšit, protože Trümperovy výlety do kuchyně netrvaly moc dlouho, tak aby Tom vůbec stihl dojít do místnosti, než mu frkne pod nosem zpět. Do pokoje, ve kterém pobýval, se Tom neodvažoval.

Jemně si odkašlal, když se zastavil u vysokého barového stolku, aby na sebe nějak upozornil. Agent si připravoval svoje obvyklé kafe a Tom si nemohl pomoct od ušklíbnutí, když si díky dvěma dnům pozorování všiml, že si jeho bodyguard připravuje kávu ve stejnou hodinu, málem i stejnou minutu a vteřinu. Skoro jako by byl nějaký naprogramovaný stroj, který řídí satelit s přesností na setinu sekundy.
Voda v konvici ještě ani pořádně nezačala vařit, což Toma potěšilo, protože věděl, že nějakou dobu tu muž bude muset zůstat a vyslechnout ho, ať už chtěl nebo ne.

„Hele, bude to znít dost ohraně, ale asi jsme to vzali za špatnej konec,“ pronesl s velkou dávkou přemlouvání. „Nejspíš tu zůstaneme trčet nějakou dobu, takže jsem myslel, že bychom spolu pro začátek mohli alespoň začít mluvit,“ navrhl. „Nečekám, že se tu budeme večer scházet u hloupejch filmů s pivem v ruce, abychom sdíleli sračky z naší minulosti, ale čekat, dokud ten druhý nezmizí z dohledu, abychom mohli vylézt z pokoje, bychom zrovna nemuseli.“ Pára pomalu unikala z konvice, jak v ní začínala vřít voda. Agent si do hrníčku nasypal rozpustnou kávu, přidal trochu cukru a z šuplíku vytáhl malou lžičku, aby mohl pak směs rozmíchat ve vroucí vodě. „Takže já jsem Tom. Máš taky nějaké jméno, nebo tě musím oslovovat ‚agente Trümpere‘?“ zeptal se Tom malinko rozladěně, když viděl, že muž před ním nereaguje ani na jeho přítomnost ani na jeho slova a momentálně ignoruje i otázku, která už vyžadovala nějakou odpověď. Místo toho ale bodyguard vypnul hořák, na kterém stála nerezová konvice, zalil si svoji kávu, setřel pár zbloudilých kapek vody, které zůstaly na lince, a otočil se k odchodu. Tom čekal, že k němu vyšle nějaký zničující nebo alespoň otrávený pohled, ale Trümper prostě napřímil hlavu a sebejistou chůzi Toma obešel, jako by tam snad ani nestál. Tom se nechápavě otočil jeho směrem a zíral na jeho záda.

„Hele, ty primadono, to jako myslíš vážně?“ vyhrkl Tom dřív, než agent zmizel z jeho dohledu. Doufal, že oslovení, které použil, muže vyprovokuje alespoň k něčemu, ale jeho snaha se naprosto minula účinkem. Dveře klaply a přízemím se opět rozprostřelo ticho.
Tom rozzuřeně kopl do kovové nohy, která podpírala barový stůl.
„Co si o sobě, kurva, myslí?!“ zasyčel skrz semknuté čelisti. „Kretén!“ zanadával a hlasitě zafuněl. Tak on se tady poníží, stáhne ocas a doleze za tím druhým a není dost dobrý ani na to, aby se mu dostalo hloupé odpovědi? Veškerá snaha a odhodlání přišly vniveč. Akorát ze sebe udělal idiota a ten kretén se mu za těmi dveřmi nejspíš vysmívá, jak se tam ztrapnil. Ale tohle mu nedaruje, tohle teda ne.

Odstrčil se od stolu a zamířil rovnou ke dveřím od místnosti, kde zmizel ten ignorant. Vydoloval ze sebe poslední zbytečky slušného chování, aby se přinutil zaklepat, než vtrhne dovnitř, ale jakmile několikrát rychle poklepal kloubky prstů na povrch dveří, vešel bez vyzvání dovnitř. Odolal nutkání na chvíli mlčet a detailně si prohlédnout, co bylo v místnosti.

„Chci mluvit s tvým nadřízeným.“

**

Příště: „Krok zpět“

autor: Muckátko :o*

betaread: J. :o)

10 thoughts on “My bodyguard 12.

  1. Tak je ten Bill debil, nebo co?
    Chápu, že agenti by se svými klienty neměli navazovat žádné bližší vztahy, ale je rozdíl udržovat si profesionální odstup a je rozdíl někoho okatě ignorovat a neodpovědět mu ani na přímou otázku. Možná má z minulosti nějakou špatnou zkušenost podobného rázu, ale to není Tomova vina. Budou spolu v tom baráku zavření týdny, možná měsíce, takže nějaká komunikace mezi nimi bude muset probíhat, ať se mu to líbí, nebo ne…
    Jsem zvědavá co Tom hodlá dělat. Nejspíš požádat o někoho, kdo umí mluvit. A oni ho pošlou do háje… Popravdě Toma obdivuju, že to ještě psychicky zvládá. Já už bych na jeho místě asi řvala a házela věcma. Podle mě to vyjde nastejno, jestli člověka zabijou, nebo jestli zblbne…
    Díky za díl

  2. Prokristapána! Vážně si Bill myslí, že to tam společně vydrží, aniž by spolu vešli do jakéhokoli kontaktu? To je holý nesmysl. Není divu, že se Tom bude ze všech sil vzpírat. Je to, jako by ho zavřeli na samotce. Cesta k šílenství.
    A dotaz: To tam nemá ani televizi? Rádio? Přehrávač? Vždyť se vážně zblázní nudou. Myslím, že i občasné hádky by byly neskonale lepší, než tahle totální ignorace.
    Díky, těším se na pokračování.

  3. Bill se zdá být očividně pevně odhodlaný vyhnout se s Tomem i minimálnímu kontaktu, jen aby zabránil opakování toho, co se mu evidentně nepovedlo v minulosti, ať už to bylo cokoliv. Ale myslím, že na to jde dost špatně. Udělal ze sebe stroj bez emocí a takhle se podle mě nedá žít ani pracovat. Myslím, že je rozdíl mezi tím být profesionální a být robot.
    Navíc, pokud takhle bude pokračovat, tak Tom zabije jeho, protože se tam zblázní 😀

  4. Tak je to jasné, totálně se mi potvrdilo moje smýšlení. Bill je prostě chladný, protože se něco stalo, někoho si prostě pustil k tělu a zrovna dobře to nejspíše nedopadlo 😀

    Ale baví mě to, jak Toma prakticky týrá tichem a samotou, i když si to neuvědomuje. Je to stále něco nového, něco co mě a nejspíše ií ostatní nutí číst. Není to, jak sem říkával, ňuňu love story, kdy si padnou hned na začátku kolem krku, div nesežrajíc hlavu toho druhého, jak oplodněné kudlanky nábožné.

    Prostě WHOA! Pořád se těším na neděli. 😀 A opravdu jen kvůli tomu, že je zase krátký čas, úsek několika minut, na trochu krátké literatury. No, alespoň jednou týdně, to mi nikdo nemůže říct, že nečtu, když vlastně čtu každou Neděli.

    Bill je velmi sympatická osoba. Osobně bych více uvítal ticho a samotu, jelikož jsem samotář a většinou 15 dní v měsíci jsem sám a spokojený. O to víc mě baví, že Tom je tak společenský člověk a samotu neumí využít, ale líbí se mi, jak se musí doplazit, aby mohl tomu zabijáckému pařezu říct aspoň pár slov.

    Tome, Tome…. jak si to dopadl. 😀 Ne opravdu, dneska je to trochu kratší, ale to je jen tím, že pracuju od nevidím do nevidím a už na to prakticky nevidím, takže se rovnou rozloučím a letím zavřit svá úžasná očka.
    Moc děkuju za díl a zase v Neděli! Snad 😀
    Pac a pusu :* D.

    P.S. kde je můj bludišťák? 😀

  5. Jejda, jejda.
    Já chápu, že se Billovi v minulosti ani něco ne moc hezkého stalo a stále mám dojem, že s bývalým klientem neměl jen profesionální vztah, ale co je moc, je příliš.

    Na Tomově místě bych i po 14 dnech zešílela. Umím trávit čas o samotě, ale nevydržela bych za celý den nepromluvit a s někým si alespoň neprohodit zdvořilostní fráze.

    Bill se podle mě chová jako blb. Jasně, asi má nějakou minulost a pravděpodobně má strach, ale to, aby se třeba ráno pozdrvavili, znali svoje jména a denně spolu prohodili byť jen pár zdvořilostních vět, by jej nezabilo. Nemám na něj upřímně slov a ještě nikdy jsem se s takovým člověkem nesetkala. Pokud ano, rozhodně by ve mě nezanechal dobrý pocit. A ještě k tou s takovým člověkem trávit každý den? Na Tomově místě bych se na všechno vyprdla a ať by to bylo nebezpečné nebo ne, sbalila bych se a odešla bych. Jen ať si za to Bill nese zodpovědnost. Tom kdyby nějak tišše vyklouzl, což by se mu asi nepovedlo díky všem těm heslům u domu, tak by o tom Bill ani nevěděl.

    S takovou se z toho oba dva brzy zblázní. První na řadě bude Tom, ale věřím, že ani Billovi ve skrytu duše není příjemné trávit dny sám a ještě se chovat takhle. To jeho ignorování Toma, i když na něj mluvit, pokládám za vrchol nevkusu. No, Bill si u mě rozhodně nezískal sympatie.

    Děkuji za díl! 🙂

  6. Chudák Tom. Mohli mu aspoň vysvetliť čo je Bill zač aby od neho nečakal komunikáciu. Bill o niekoho zrejme prišiel koho si pripustil k srdcu a teraz nechce zopadkovať tú istú chybu? Som zvedavá ako sa Tmovi podarí dostať sa do Billovho srdca…

  7. Chápem, že si Bill chce udržať odstup a tak, ale toto fakt trochu preháňa. Urobil zo seba doslova len naprogramovaný stroj, ktorý pozná len svoju úlohu a nič okolo.
    Dobre, nemusí sa s Tomom baviť, keď nechce, ale až takáto ignorácia? Aspoň na tú otázku o mene odpovedať mohol.
    A Tom – no tak tomu nezávidím. Mne by síce skôr vyhovovala taká samota (pokiaľ by som mala čo robiť, čo je len s telkou celkom problém 😀 ), ale on ako veľmi spoločenský tvor Tom doslova umiera pri takejto ignorácii.
    Záver bol super, ako si to tam nakráčal, ale som zvedavá, či mu Bill vyhovie, ak áno, tak čo tomu vedúcemu povie a vôbec ako to celé bude ďalej.
    Ďakujem za časť.

  8. Wow, Bill je teda ledová královna v pravém slova smyslu. Už se nemůžu dočkat, až bude pomalilinku odtávat v interakci s Tomovým neodolatelným kouzlem 😁❤️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics