Caught on Camera 1.

autor: Zarlina

Dneska tady pro vás mám první díl nové povídky od autorky jménem Zarlina, od níž jsem pro vás už překládala povídku The Hitchhiker, která tady měla hodně velký úspěch. Proto jsem si od ní vybrala k překladu další šestadvacetidílnou povídku. Byla dokončena před dvěma týdny a moc se mi líbila, a proto doufám, že se stejně tak bude líbit i vám. Nic podrobnějšího vám k ní neřeknu, protože si myslím, že vám stejně během prvních dvou, tří dílů bude jasné, o co půjde.

Takže s chutí čtěte, užijte si to a komentujte, protože autorka se už na náš český překlad moc těší a nadšeně si všechny komentáře čte! To jen abyste věděli, že ty komentáře tady nejsou jen pro mě 😉
Zuzu
Dlouhý den

Bill se napil ze svého nápoje, zatímco si prohlížel fotky na svém fotoaparátu a mračil se, jelikož žádná z nich nebyla ani trošku zajímavá. Všechno to byly fotky jednoho muže, slavného rappera s blond dredy a pytlovitým oblečením, rappera, který nikdy nedělal žádné chyby, nemluvil s nesprávnými lidmi, ani se neukazoval po boku s cizími ženami.

Tom Kaulitz. Zasáhl svět jako nečekaný hurikán. Nikdo nevěděl, odkud přišel, jaké bylo jeho skutečné jméno nebo jeho přesný věk. Tisk o něm psal asi rok, fanoušci sledovali každý jeho krok, paparazzi jej pronásledovali vždy, když k tomu měli příležitost a všechny známé televizní pořady a rozhlasové kanály hrály jeho písně a obsazovali jej do jednoho rozhovoru za druhým, a přesto o něm nikdo nevěděl tyto věci, ze kterých by mohl být dobrý příběh. Jediná věc, kterou věděli, byla, že každý, kdo oceňoval dobrý rap, měl rád jeho hudbu a že s lehkostí zaplnil kluby a nakonec i haly, všechny lístky se vždy vyprodaly.

Byly tady drby, samozřejmě. Jeho fanoušci, Poskoci, jak sami sebe nazvali po jednom z Tomových vtípků o tom, jak nikdy nepostáli v klidu, ale neustále poskakovali kolem, kdykoliv byl na pódiu, vytvářeli nejrůznější teorie o tom, odkud jejich idol možná pochází, s kým chodí a jaká jsou jeho tajemství, ale nikdo neměl žádné zdroje informací, protože prostě žádné nebyly k nalezení.

Tom držel vše v tajnosti. Když se jej tazatelé zeptali, odkud pochází, řekl jim, že je to místo, které už před dlouhou dobu nechal za sebou. Když se zeptali na jeho milostný život, jen se zasmál a řekl, že na tyhle věci nemá čas, a když se zeptali, kolik je mu let, věnoval jim jen oslnivý úsměv s tím, že není ani o den starší, než by chtěl být.

Nikdy tady nebylo nic zajímavého, o čem by se dalo psát a fakt, že se zdál být jako nějaký druh dokonalého chlapa, to nedělal o nic snazší. Zdaleka jediná věc alespoň blízká něčemu skandálnímu, byla, když upustil na zem starou účtenku, zatímco vytahoval peníze navíc jako dýško pro chlápka, který mu po noci strávené venku přivezl auto, ale poté, co na to byl upozorněn, se překvapeně podíval dolů, jen aby ji následně s přátelským úsměvem a tichým ´díky´ opět zvedl. Takže dokonce i když to bylo dost zajímavé na to, aby o tom napsal článek, Bill fotografie smazal, protože v konečném důsledku to nebylo nic, o co by se chtěl podělit s ostatními.

Byl mu přidělen úkol Toma sledovat prakticky ve stejný den, kdy ten chlápek vyprodal svůj první koncert, a nyní, téměř o rok později, stále trčel na stejném místě. Byl prakticky jediný, kdo se stále snažil udělat nemožné a získat o něm nějaký příběh, a kdyby to bylo na něm, vzdal by to už dávno. Bohužel, jeho šéfka opravdu chtěla něco nového a zajímavého, a jelikož časopis, pro který Bill psal, téměř umíral, začínali být zoufalí. Nikdy neměli nic nového, o čem by mohli psát, nic zajímavého, a každý pátek, když vydali nové číslo, ho prodali ještě méně než týden předtím.

Lidé nikdy nekupovali časopisy, které neměly nic nového nebo zajímavého ke čtení.
Bill jim to neměl za zlé. On sám by si taky nikdy žádný nekoupil. Jediný důvod, proč stále četl ty kecy, které psali, byl ten, že on sám byl součástí týmu, který to psal, a každý týden měl sto chutí se někde skrýt, jakmile své články, ve kterých nebylo nic jiného, než jen další ubohé fotky Toma, jak jí, jde, kupuje si novou čepici… nic, co nikdo neviděl už dřív.

Vypnul fotoaparát a vydal ze sebe další povzdech, přičemž sklesle jedl jednu ze svých hranolek a pohlédl k restauraci na druhé straně ulice. Tom tam stále seděl a jedl s některými ze svých přátel. Jednoduše si povídali, široce se usmívali a velmi zřetelně si užívali dne. Říkalo se, že se Tom brzy chystá na dovolenou, pravděpodobně dokonce dnes večer, pokud Bill dostal správné informace, a hádal, že tohle byl nějaký druh setkání brzy-se-uvidíme nebo něco takového. Rapper bude pryč něco málo přes týden, než se vydá na menší turné na podporu svého nového alba, a zatím nikdo ani nevěděl, kde bude trávit svůj volný čas.

Bill doufal, že na to přijde, aby jej tam mohl následovat a vidět, jestli tam bude něco zajímavého, o čem by mohl psát. Fotka mladého muže bez trička by pravděpodobně stačila na to, aby se prodalo několik časopisů navíc šíleným fanouškům, ale zatím neměl štěstí. Mluvil s každým, na koho mohl jen pomyslet, ale nikdo zjevně nic nevěděl a Bill možná byl nějaký druh stalkujícího paparazzi a tak, ale nezašel by tak daleko, aby se snažil přiblížit k Tomovi a jeho přátelům jen proto, aby vyslechl jejich rozhovor.

Konec konců, měl nějaké způsoby.

Kromě toho, kdyby Toma nemohl následovat, znamenalo by to, že by si mohl vzít týden volna. Jeho šéfka od něj neočekávala, že bude postávat kolem, aniž by měl někoho, koho by mohl fotit, a on neměl volno už věky. Pokud Tom bude pryč, byl by na to ideální čas, protože pak by nemusela přidělovat nikoho jiného, aby Toma pronásledoval.

Bill viděl, jak tři muži vstali od stolu, a s povzdechem odstrčil hranolky, aby zvedl fotoaparát a se zamračením pořídil pár fotek z jejich odchodu z restaurace, než se rozešel ke svému autu, jež bylo zaparkované tak, aby měl perfektní výhled na vstup do restaurace i na parkoviště, kde na Toma čekalo jeho auto. Jakmile se Tom dostal dovnitř, nezůstalo tam nic, co by Bill mohl fotit, jelikož všechna okna byla černě tónovaná a z venku bylo nemožné prohlédnout skrz, ale říkal si, že by ho měl minimálně ještě pár hodin pronásledovat.
Možná když bude mít štěstí, nebo smůlu, v závislosti na úhlu pohledu, pojede ten chlap na letiště, a s ještě větším štěstím by Bill mohl přijít na to, který let by byl jeho.
Nemyslel si, že by se to mohlo stát, ale naděje umírá poslední a Billova pracovní doba stejně ještě neskončila, tak co.

Mohl vidět, jak Tom mává na své přátele, než střelil pohledem po Billově autě. Bill se ani nesnažil schovávat, Tom jej stejně znal dost natolik, aby věděl, že je to on, a také věděl, že Bill je tvrdohlavý a dál jej bude sledovat.

Vlastně spolu nikdy osobně nemluvili, ale Tom už jej znal a Bill už se neobtěžoval skrývat.
Tom stejně nikdy nedělal žádné chyby, takže nemělo smysl se nijak plížit.

Ale tentokrát Tom nevypadal, jako by mu bylo fuk, že je Bill kolem. Tentokrát se mu sevřela čelist a se zamračením se podíval Billovi přímo do očí, než svůj pohled opět odvrátil a zavrtěl hlavou, zatímco přistoupil ke svému vlastnímu autu. Bill si nebyl jistý, ale měl pocit, jako by Tom měl něco za lubem, a když jeho vůz začínal opouštět parkoviště, Bill jej rychle následoval v naději, že konečně získá něco, o čem bude moct psát.

autor: Zarlina

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

11 thoughts on “Caught on Camera 1.

  1. Stopař byl skvělý a tohle vypadá taky hodně slibně, takže jsem moc zvědavá, co si pro nás autorka připravila. Hodně mě baví představa paparazzi Billa a docela by mě zajímalo jakou má teď aktuálně vizáž, protože paparazzi by měl být pokud možno nenápadný a to mi u něj připadá naprosto nemožné 😀 V každém případě je to docela sympatická "novinářská hyena", když aspoň necháva Toma relativně v klidu a nepřekračuje hranice. Na druhou stranu, právě tahle jeho korektnost je zřejmě důvod, proč ještě nic pořádného nezjistil. Bude se muset Tomovi vloupat do hotelového pokoje, nebo mu prohrabat odpadky, nebo tak něco, jako jeho méně slušní kolegové 🙂
    Upřímně mu fandím, aby něco pořádného zjistil. Nejen kvůli sobě a svému časopisu, ale taky kvůli Tomovým fanouškům. No vážně, umíte si představit, že by kluci z TH byli takový tajnůstkáři a my o nich nic,  naprosto ale naprosto nevěděly ? On je to asi jeho záměr, mít takovou tajemnou image a je pochopitelné, že si chrání soukromí, ale čeho je moc, toho je moc. Bille, do toho 🙂
    Díky za překlad

  2. Juchů, to vypadá dobře. Tu předchozí povídku jsem milovala tak doufám že tahle bude stejně dobrá. Nemůžu se dočkat dalšího dílu. Díky za překlad

  3. Zápletka vypadá hodně zajímavě. Jsem zvědavá, jestli Bill zjistí, kam Tom pojede. Je jasné, že Tom o Billově existenci ví, když ho pronásleduje už takovou dobu. A navíc, Bill nepatří k těm, kteří by se dali přehlédnout. 😀
    Díky za překlad, moc se těším na pokračování.

  4. Páni!! Vypadá to zajímavě a slibně. Jsem zvědavá, jak to půjde dál. Záplezka vypadá slibně. Jen jsem zvědavá, co se bude dít až se chlapci sblíží a oni se sblíží….😀😀😀 Bill bude mít o čem psát, ale když v tom bude láska?! 😊 Díky za překlad.

  5. První díl rozhodně hodně zaujal! Vypadá to na další skvělou povídku, kterou budu s chutí číst a už teď můžu říct, že se těším na další pokračování. 🙂

    Billa celkem obdivuju, protože po roce práce, kdy stejně na nic nepřišel, by mě osobně už nebavilo Toma pořád někde stopovat. Ačkoli jak se říká, trpělivost růže přináší, takže věřím, že jednou Bill na něco pořádného dojde. Upřímně si neumím představit, jak nikdo o Tomovi nemůže nic vědět. Samotnou mě všechno o Tomovi zajímá, protože s tím, jak o sobě nic neřekne, mi to trošku přijde, jako by tajil něco velkého. A nebo je to prostě jen součástí jeho image, protože věřím, že i tahle jeho tajemnost k němu poutá všechny oči.

    Závěr dílu mě celkem zajímá, protože to vypadá, že by možná Tom na Billa něco šil? Rozhodně to vypadá zajímavě a mě to nechalo ve velmi zvědavé náladě, takže budu nový díl vyhlížet asi každý den.

    Moc se těším na nějaké sblížení kluků a jsem celkem zvědavá jak k tomu dojde, protože si nejsem jistá, zda by Tom neměl zprvu strach se s Billem nějak kamarádit, když je přece jen paparazzi. Asi to ze začátku trochu utrpí na důvěře k Toma k Billovi. Rozhodně jsem ale zvědavá na celý děj.

    Moc děkuji za další skvělý překlad Zuzu. Jsi náš poklad!

  6. Veľmi sa mi páči ako sa Bill nesnaží skrývať a ani nie je dotieravý, ale aj tak musí Tomovi poriadne liezť na nervy… Som zvedavá či mu Tom bude chcieť zmiznúť aby sa Bill nedozvedel na ktoré letisko pôjde, alebo si ho počká aby mu vysvetli, že mu už vážne vadí ako je mu stále za pätami. V každom prípade si Billa všimol a ja sa teším na to ako sa zoznámia. Veľmi pekne ďakujem za skvelý preklad a som zvedavá na pokračovanie. Táto poviedka zase vyzerá na skvelý výber Zuzu, ďakujem a ďakujem aj autorke za povolenie k prekladu 🙂

  7. prvá časť vyzerá sľubne a som zvedavá čo vymyslí Tom na dotieravého novinára…
    ďakujem za novú poviedku od tejto autorky..a veľká vďaka za preklad..

  8. Ojooj tesim sa velmi,vyzera to na zabavnu uvolnenu poviedku 🙂 velmi dobra tema,nic podobne som este necitala,som velmi zvedava na pokracovanie,dakujem.za preklad Zuzke 🙂 . Great idea for story , I am looking forward to read next parts. Tom as a famous singer is great imagination for me ,in the past I prayed a lot for a song by Tom,or duet with Bill…soo pity it has never happened :(. Thank you for nice first part :-*

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics