Shatters hope 27.

autor: Sayurii

Už si nepamatuju, jak se to dělá. Já vím, že jsem dlouho nepsala, co vám na to mám říct? Ono je to asi jasné, nebyla nálada. Ale nemohla jsem nechat Shatters hope nedokončenou. Strašilo by mě to do konce života. Vážně. Díl je trochu delší, než normálně píšu, ale to proto, že je předposlední. Hurá! 😀 A někdo mi prosím vysvětlete jakýsi projekt Billy, protože já vůbec nevím, co to je za novou populární aktualitu… Sayurii

BILL

Kevin vzal Hayley na rande. Podle věrohodného zdroje plného nepřesných informací ji nepožádal o ruku, jak jsem mu radil, ani se nerozplakal, což nevadí, protože i tak byla Hayley prý s večerem spokojená. Ze seznamu záchranných akcí zbývaly už jen dvě neodškrtnuté. Pařba a děti. Hayley prý, podle důvěryhodného zdroje, miluje děti. Party se z praktických důvodů odsunula na konec, poděkujte informačnímu pramenu, který mě neochotně informoval o zdravotním stavu tvrdohlavé Hayley. Ano, náš skvostný Tom. Co bychom bez něj dělali? Vy? Nevím. Já? Byl bych šťastný. Teď vážně. Kde mám sehnat malé děti? Jsem snad nějaký Slanderman? Nebo Petr Pan? Nemám při sobě malé děti. Já se totiž v mateřství moc nevyžívám. Radši utrácím za šminky než za plínky. A pak mě to napadlo. Moje teta Sarah přece čeká dítě! Stačí, aby ho už konečně porodila, abych ho mohl dát Hayley, probudím v ní pocit, že nutně potřebuje zůstat naživu, aby se jednoho dne stala matkou, vrátím bratrance Sarah a všechno bude v pohodě. Vidíte to? Ani nemusím pobíhat po lese s bílou ponožkou na hlavě. Holt ne každý může být tak chytrý a fešný jako já.

Trvalo mi dva dny, než jsem zjistil, že bratranec Neal už dávno na svět přišel. Nechápu, proč mě o tak cennou informaci nikdo neobohatil dřív…

Před sedmnácti dny:
„Bille, tetě včera praskla voda.“ Oznámil mi Nath.
„Ok, tak ať si koupí novou nádobu.“ Poradil jsem věcně, aniž bych vzhlédl od notebooku. Tohle je teď důležitější než nějaká rozlitá voda. Když porazím tohohle čaroděje, dostanu se na dvacátý osmý level!
„Jdeš s námi do porodnice?“
„Cože? Ne, ani náhodou, nenávidím nemocnice. Možná proto jsem se narodil na zadním sedadle, pamatuješ?“ A možná proto mě můj otec nenávidí… ty potahy ho musely stát majlant.
„Jak myslíš.“ Nath pokrčil rameny a odešel z mého pokoje.
„Myslím,“ zamumlal jsem, „že dvacátý osmý level mám v kapse.“

Co na to říct? Klasika. Zavolal jsem tetě, že přijedu na návštěvu se svojí kamarádkou. (Podívat se na třítýdenního Neala, který dle mých vadných myšlenkových pochodů měl ještě plavat v tetině děloze.) Musím vám říct, že nic zvláštnějšího jsem neviděl. Ten malý kluk neměl skoro žádné vlasy, byl celý růžový a tak… uřvaný. Celý já. Svaté příčesky a make-up. Z nějakého mně neznámého důvodu se od něj Hayley nedokázala odtrhnout. A vinu neneslo vteřinové lepidlo, z Neala bude super balič, až bude starší. Teď už chápu význam Hayleyiných slov, že je Neal celý po mně. Jenže já mám alespoň styl. Bílo-modré bolerko s hnědými dupačkami? Jak ho tohle napadlo?


„A podívej se na ty jeho hnědé oči! Jsou tak veliké! A ty černé vlásky. Jste si tak podobní!“ Rozplývala se Hayley s Nealem v náručí. „Máš takové štěstí, že máš miminko v rodině, taky bych chtěla malého bratrance nebo sestřenici. Jenže ten pošuk Ed… no znáš ho.“ Neal udělal zvláštní zvuk, zmáčkl prsty v pěst a zazíval. Nuda. Teta Sarah si šla odpočinout, museli jsme slíbit, že si Neala ponechám alespoň tři hodiny. Prý ho máme utahat v kočárku.
„Myslíš, že ho můžeme vzít na procházku?“ zeptala se Hayley. Myslím, že i kdybychom nemohli, udělala by to.
„Jdeme.“ Řekl jsem rozhodně. „A vezmi to mlíko.“
„Tak mi Neala podrž, já připravím jídlo.“
„Cože? Ne, ne, ne, já ho nemůžu-“ než jsem stihl cokoliv namítnout, Hayley mi položila bratrance na ruce, napodobil jsem pozici, kterou Hayley zaujala předtím a sedl jsem si s ním na pohovku. Byl tak lehoučký, lehčí než tetina kočka, ale ta mi přišla milejší. Určitě mě nekopala nohama a nekroutila se za doprovodu zvuků, jako by čipmanek Alvin kašlal. A pořád na mě nekulila oči, ne tak jako Neal. „Na co čučíš?“ Neal se začal protahovat, natáhl pravou ruku a zašklebil se. „Teď jsi superman?“ Vztekal se, bůhvíproč. „Co chceš? Najedený seš, čistý seš, co bys tak ještě mohl chtít?“ Když si strčil palec do pusy, došlo mi to. „No tak to jsme si nedomluvili, chlape. Moje prso nedostaneš.“

Mise proběhla úspěšně. Hayley se párkrát zmínila o svých vlastních možných budoucích dětech. Jak by asi vypadaly, jaké asi je být těhotná, jestli si myslím, že je Neal rozkošný, a že by taky chtěla tak roztomilé děťátko. Odpovědi zněly následovně: nevím, nevím, nevím, chtít můžeš. Návštěva bratrance se líbila jen tetě Sarah, která se mohla poprvé za dva měsíce nerušeně vyspat, aniž by musela měnit polohu, čůrat nebo kojit, a Hayley. Já a bratranec jsme byli lehce rozrušení. Já nemám rád jeho a on nemá rád mě. Bojím se ho. Je tak křehký a já tak nešikovný, nerad bych mu ublížil. Je jako koťátko, jen nechodí. Až mu budou tři roky, budeme parťáci, naučím ho mluvit jako borec a dělat si kouřovky, aby mu vynikly ty boží oči, které po mně zdědil. A do té doby se budu držet dál od jeho pláče, nikdy nevím, co po mně chce nebo co mám dělat. Nicméně jsme u tety nakonec zůstali celé odpoledne a pomáhali jí. Cestou domů mi Hayley řekla něco, co mě donutilo mluvit s ní otevřeně.

„Vím, o co se s Tomem snažíte, ale moje rozhodnutí nezměníte.“
„Kdybys to skutečně věděla, takhle bys nemluvila.“ Zareagoval jsem naprosto vážně.

Je to tak, každý nosíme masku. Někdo si ráno obleče masku drsňáka a chrání tak svůj poraněný, bolavý vnitřek, to dělá Tom. Někdo si nasadí masku neslyšící veselé holky jako Hayley, aby dala najevo, že takhle to chce. Nikdo není stoprocentně upřímný. A já jen nechtěl, aby mé okolí vědělo, že mám problém. Aby dostalo podezření, že nějaký mám a vyptávalo se. Když jsem byl dítě, všichni v sousedství a ve škole znali můj příběh a rozebírali ho, protože ho řešila média. Bavili se o mně, i když jsem seděl přímo za nimi, jako bych tam ani nebyl. Chudáček Bill. Co se mu stalo? Podívejte se na něj, sedí u stolu sám. Nechce se s námi bavit. Proč ukradl auto? Proč byl v kómatu. Jaké je to být v kómatu? Proč s tebou mluvila policie? Máš problém? Litovali mě. Nemám rád, když se někdo jen lituje, ani se sám do litování druhých nehrnu. Lítost nikomu nepomůže. K čemu je lítost dobrá? Lítost neotevírá oči, nepostaví vás na nohy. Spíš vás dokáže srazit na kolena. Lituju jen mrtvých, zmařených životů, které mohly pokračovat. A lituju zvířat, kterým nemůžu pomoct. Když pomoct můžu, vykopnu lítost z okna a pomůžu. Nejsem hrdina, takže… To je rarita. Jako ten ježek před rokem, nebo žába, šneci, kočky… mamče ani slovo. Ani už netuším, kolikrát jsem dostal blechy. Jsem taková dobrá duše. Snad za to půjdu do mírnějšího pekla. A v dešti se snažím nešlapat na žížaly. Ovšem z trochu jiných důvodů, nechci to mít na botě. Jo, nosím masku flegmatického, bezstarostného šaška, tak mě lidi vnímají, jako pošuka, který nic neřeší. Nemá žádné starosti, problémy. Po překročení prahu vchodových dveří vypnu stres a nahodím usměvavou masku. Věřili jste mi to? Určitě, protože to dělám tak dlouho, že je to moje druhá tvář, jsem to já. A alespoň na chvíli žiju ten život, který si ostatní myslí, že mám. Na chvíli tomu věřím i já.

Toho dne s Hayley jsem masku odhodil, ale nelitoval jsem se, nelitoval jsem ani Hayley, nebyl důvod. Povídali jsme si hodiny a pak jsem Hayley doprovodil domů.

„Jen opravdu osamělí lidé, bez rodiny a bez přátel, jsou nesobečtí, když si šáhnou na život a dobrovolně umřou, a i tak je to špatné. Jednou tady jsi a měla bys udělat vše proto, abys tady zůstala, zvlášť když máš proč. Nevím, jak se cítíš, a nebudu tě soudit, ať se rozhodneš jakkoli, ale můžu tě poprosit, abys nebyla sobecká, sobecká sama k sobě, a aby ses snažila přežít. Protože tě mám rád a nechci, aby tě tvoje nemoc porazila. Nechci, abys umřela. Abys nás všechny opustila. A jednou, až budeš mít vlastní miminko, slibuju, že si nebudu myslet, že je divný.“ Hayley zadržela slzy a zasmála se. „Teda jestli nebude mít šišatou hlavu jako Kevin.“ Dodal jsem.
„Kevin nemá šišatou hlavu!“ Ohradila se Hayley.
„To říkáš ty.“
„Nemá!“
„Chtěla bys mít děti s Kevinem?“
„Bille,“ protáhla Hayley moje jméno a protočila hnědo-zelené oči. „Ještě jsme se spolu ani pořádně neseznámili.“
„Cože? Je teplej?“
„Tak jsem to nemyslela.“ Hayley mě bouchla pěstí do ramene. Musel jsem se řehtat. Je to jasné. Hayley o budoucnosti přemýšlí. Dostal jsem ji. Jsem prostě Viking. Vrrrr.

Uběhlo dalších pár dní a přišly Hayleyiny narozeniny a s nimi poslední bod seznamu, pařba. Chtěl jsem něco velkolepého, ale Hayley nesouhlasila. Pozvala pár nejbližších přátel a místo punče se naléval džus. Chyběly dekorace, vše se odehrálo ve vile v obývacím pokoji. Hayley oplývá nesmírnou skromností. Večer oslavenkyně rozkrájela ovocný tvarohový dort, ze kterého by Tom nemusel nutně zkolabovat nebo co by se mu z toho množství cukru stalo. A zatímco jsme se všichni cpali, o rok starší Hayley se chystala rozbalit dárky. V ten moment, kdy mé zvědavé oči odhalily její úmysly, musel jsem se protřít davem a podstrčil jsem Hayley svůj dárek pod nos.

„Prvně ode mě.“ Zazubil jsem se. Hayley se na mě podezíravě podívala a převzala si ne moc velký, ne moc úhledně zabalený balíček. Teď si myslíte: a) dal jí nějakou kravinu, b) dal jí nějakou kýčovitou kravinu, c) dal jí něco originálního a symbolického, d) koupil jí parfém a čokoládu. Hele, jsem jen obyčejný chlap, který naprosto netuší, co koupit k narozeninám ženám, aby měly radost. Obdaroval jsem Hayley náramkem s citátem od Stephena Hawkinga. Něco ve smyslu, kde je život, tam je naděje. A dětské papučky menší než moje dlaň. To aby nezapomněla, že jestli přežije, bude je smět nasadit vlastnímu dítěti. Takže kdo hádal za b), měl pravdu. Blahopřeju, získáváte ode mě malé bezvýznamné plus. A bez čokolády se žádná ženština neobejde, takže… jsem jen chlap, jasný? A holky jsou složitá stvoření, když přijde na jejich obšťastňování. Hayley si s mojí pomocí připnula náramek na zápěstí, usmála se, natáhla ruku před sebe a zatřepala s ní, aby řetízek zacinkal. Pak mi poděkovala a já jí už asi potřetí poblahopřál k sedmnáctým narozeninám. Nebo osmnáctým? Sakra… Radši jsem Hayley políbil, úplně normální blahopřející polibek na rty, nic moc, ale Kevin se tvářil jinak. Takže buď za a) žárlí, b) přehnal jsem to, c) i muži jsou komplikovaná stvoření, ve kterých aby se čert vyznal. Vsázím pěťák na C.

Zpovzdálí jsem sledoval, co dalšího Hayley rozbalí a musím říct, ne že bych se chlubil, že náramek ode mě všechny ostatní šperky, jež Hayley obdržela, strčil do kapsy. Obrazně řečeno, protože náramky nemají kapsy. Ok, přiznávám, nalil jsem si do džusu trochu rumu, ale kdo ne? Zhruba po půl hodině, kterou vyplnila menší diskotéka, při níž jsem Hayley gentlemansky požádal o tanec, abych jí pošlapal střevíčky, a snažil se vytáhnout i Toma na taneční parket, nevydařilo se, se hosté odebrali domů. Zůstal jsem jen já a samozřejmě obyvatelé vily. Uklidili jsme binec, slečna Haddenová se vydala spát a my ostatní přeživší jsme si na zemi ustlali ve spacácích jako za starých mladých časů. Hudba ještě potichu hrála a my si povídali.

„Taky pro vás mám dárek, kluci.“ Řekla Hayley a usmívala se jako sluníčko. Usrkl jsem ze skleničky džum (rum a džus, chápete?) a chňapl jsem po krajkou ozdobené obálce. „Chtěla jsem počkat, až budeme sami.“ Lampička sice vytvářela pěkný, romantický efekt, ale nic jsem ani za boha nemohl přečíst, tak mi Hayley podala baterku. Byl to dopis. Ale nic ve stylu Milý Bille, blablabla. Jen divná slova a šifry.

„Přeložte mi to někdo do řeči mého klanu.“ Můj mozek se koupal v rumové lázni. Pardon. Tom se ujal slova po několika uplynulých vteřinách čtení.
„Je to dopis.“
„Wow! Tome, ty jsi opravdový génius, řekni mi něco víc.“
„Dopis je určen Hayley od jejího doktora, který ji léčil před pěti lety.“ Pokračoval Tom bez rekce na moje opilecké šišlání.
„Jak intimní, jsi si jistá, že je to určeno pro naše oči?“ Hayley přikývla a bylo rozhodnuto, chci vědět víc! „Slyšel jsi dámu, čti dál.“ Popoháněl jsem Toma.
„Píše se tu, že je velice rád, že se Hayley rozhodla pro léčbu.“
Svět utichl. Náhle znovu ožil, vybouchl mi před očima v pestrých barvách. To ten džum. Můj mozek zpracoval informace, které prostřednictvím mých uší získal, vypořádal se s ohňostroji a vyslal signál mým rukám, aby okamžitě popadly Hayley, a objaly ji. Málem jsem na nás vylil lahodný obsah sklenice. Naštěstí nás Tom zachránil, sklenici mi vzal a položil ji ode mě dál. Beztak si džum chtěl nechat pro sebe. Prase jedno.

„Nech to být a přidej se.“ Sebral jsem Tomovi volnou rukou papír z rukou a odhodil ho za sebe. „Vyhráli jsme. Mise byla úspěšná.“ Radoval jsem se.

„Stěhujeme se do Austrálie?“ Tom mě ignoroval jako většinou, a obrátil se k Hayley. Objetí bylo přerušeno a nastala dlouhá chvíle vážného debatování.
„S mamkou jsme našly vychváleného psychiatra.“ Spustila Hayley a vypadalo to, že mluví s námi oběma. No já psychouše nepotřebuju. „Mohl by ti pomoct, Tome. Je na tvou nemoc specializovaný a několika svým pacientům už dost pomohl. Dalo by se říct, že je vyléčil. Kontaktovaly jsme ho a dozvěděly se, že žije v Austrálii, něco málo jsem mu o tobě řekla a on souhlasil s tím, že změna prostředí bude dobrým začátkem pro uzdravení, pokud tě k tomuhle místu pojí nějaká nešťastná událost z minulosti, a já vždycky chtěla cestovat.“ Všichni jsme mlčeli, než Tom ticho prolomil.
„Mohly jste mi to říct.“
„To by nemělo smysl,“ namítla Hayley. „Až včera jsem zjistila, že by se cesta do Austrálie mohla uskutečnit, že bys mohl souhlasit. Včera jsem napsala email Ianovi, že se chci léčit, včera jsem se rozhodla, že se chci léčit. A tím jsem spustila naši dohodu. Když se budu léčit já, budeš se léčit i ty, vzpomínáš si, Tome? Slíbil jsi to.“ Zase jsem byl někde navíc. Ani jsem se moc nechytal. Kde to jsme? O čem se to bavíme? Tom se zhluboka nadechl.
„Já slib neporuším. Jsem rád, že ses rozhodla správně.“ Ani kapka emocí. To je radosti. Jéééj, pojďme skákat do stropu. Tome, ty mrazáku!
„To je souhlas?“ Ujišťovala se Hayley a sedla si do tureckého sedu.
„Mám na výběr?“
„Ne.“
„Tak je to souhlas.“
„Uvidíš, že nám to prospěje.“ Hayley se zářivě usmála. Na Tomova mizící záda. Jen ať si jde.

„Ale mně jsi to mohla říct dřív.“ Namítl jsem.

„Nebylo to jisté, Bille.“ Obhajovala se Hayley. A měla pravdu. Dozvěděl jsem se to hned, jak to bylo aktuální, a k tomu jako jeden z prvních, na co si stěžuju? Nevím.
„Pravda.“ Uznal jsem nahlas. „Ale Austrálie… to je daleko.“ Konstatoval jsem. „A vůbec-“ skočil jsem Hayley do řeči. Kdo ví, co chtěla zase říct. U ní jeden nikdy neví. „Co tě přimělo změnit názor?“ Bylo mi to jasné, chtěl jsem to prostě jen slyšet.
„Co asi? Vy dva idioti. Měl jsi pravdu, nechci umřít. Chci mít klid od všech těch nemocnic a kapaček a bolesti, ale nechci umřít a všechno tady nechat. Toma, mamku, Kevina, tebe. Chci mít budoucnost.“
„Tak co s tím?“
„Musím bojovat a modlit se, aby to bylo naposledy.“
„To je moje holka.“ Věnoval jsem Hayley opilý úsměv a pusu na tvář. „Jdu čůrat. Džum chce ven!“
„Džum?“ Nechápala Hayley.
„Dlouhá historie.“ Mávl jsem rukou v lhostejném gestu.

Časem jsem se smířil s tím, že Tom a Hayley odjedou a fakt, kterým mě Hayley uklidňovala, že budou v Austrálii jen tak dlouho, jak si to její a Tomova léčba vyžádá, mi usnadnila vypořádávání se s jiným faktem, jenž říkal, že můj život se vrátí do starých nudných kolejí. Budu muset chodit do školy a vídat se s tou sebrankou obhroublých motorkářů, ne že bych je neměl rád, ale po dvou měsících strávených se slušnou Hayley a hodným Tomem… až moc jsem si na ně zvykl. Navíc se sám sobě teď zdám víc etický… možná jsem i trooošičku dospěl, nezdá se mi, že bych mohl znovu zapadnout do svého dřívějšího gangu. Asi bych nad svým původním já ohrnul ret.

Loučení netrvalo dlouho. Fňukali jsme s Hayley v objetí a pak si dělali srandu z toho, jak Hayley chrochtá, když se po breku směje. Mé falešnými řasami obtěžkané oči zaujal Tom opřený o Edův Range Rover.

„Bude tam jen tak stát, nebo se přijde taky rozloučit?“
„On teď prožívá vnitřní neklid.“ To určitě… „Neumíme si ani představit, jaké to je, být doopravdy otupený. Nebo jaké to je ztratit pojem o skutečné realitě a být ponořený jen do svých představ, které chvíli vnímáme jako realitu a ta se pak rozplyne a je tu znovu ta, která tu byla vždy. Je to asi jako sledovat svět se na chvíli rozpadnout, pak se najednou poskládá a vše je normální. Jen necitelné.“
„Takové to je? V Tomově hlavě?“ Divil jsem se.
„Nějak takhle to jednou popsal.“
„To musí být šílený.“
„Jo.“ Přikývla Hayley. Najednou se usmála a vychrlila na mě: „Vsadím se, že kdyby byl Tom zdravý, vyjel by po tobě.“
„Prosim tě,“ zašklebil jsem se.
„Nejsem slepá, vidím, jak po sobě pokukujete, tobě se Tom líbí! A ty… no řekněme, že Tomovi nejsi lhostejný.“ Hayley mě s úsměvem píchla prstem do tváře. Založil jsem ruce na hrudi.
„To je hloupost.“ Protestoval jsem dál.
„Jistěže. A o tom, jak moc velká je to hloupost, si povíme, až se Tom uzdraví.“ Hayley se chytla za srdce a spustila dramatickým hlasem. „Až si nahlédne do duše a zjistí, jak vroucně tě miluje.“
„Oba dva potřebujete psychiatra.“ Hayley se zařehtala a políbila mě na tvář.

Ed trpělivě čekal v autě se zapnutou klimatizací, šel jsem ho pozdravit, zatímco se Nath a mamča loučili s Haddenovými. Hlavně jsem si chtěl promluvit s Tomem, ale mamina si ho zavolala k sobě, takže jsme se míjeli. Zatraceně. Není nám souzeno se rozloučit. S Edem jsem si zatím pokecal, než se mamča uráčila pustit Toma z výslechu. A tak nám bylo dopřáno posledních pár minut před odjezdem. Prohodili jsme pár slov, nemůžu říct vět, protože znáte Tomovu výřečnost.

„Já vím, že mě asi nemáš příliš v lásce, a že jsme spolu nevycházeli moc dobře, ale budeš mi chybět.“ Přiznal jsem. Ne moc odhodlaně, nerad projevuju to, co cítím, nahlas, radši to prokazuji činy. Tom se na mě chvíli díval, pak se pokusil o úsměv, ale nic moc z toho nevzešlo.
„Já tě ani v lásce mít nemůžu.“ Ty hnusáku! „Když jsem emocionálně otupený.“ Dodal Tom. Na tom něco bude. „Takže bychom se o takových věcech měli bavit, až se vrátím. Třeba se něco dozvíme.“ No ty určitě. Proč mě napadlo zrovna tohle? Co by se jako dozvídal?
„Hlavně si pohni, nebudu tady na tebe čekat navěky.“ Tom jen přikývl. „A moc se nezměň.“
Tom naklonil hlavu mírně na stranu, jak měl ve zvyku. Asi chtěl říct: to mi vysvětli. Zkrátka tě mám rá, takového, jaký jsi, ty nechápavá dredatá palice!
„Ty taky ne.“ Zareagoval Tom nakonec a mně přišlo, že to bylo to nejhezčí, co mi kdy řekl. Musel jsem zopakovat Tomovo gesto, aby mi to Tom trochu objasnil. „Zůstaň takový, jaký jsi teď.“
„To je to nejkomplimentnější, cos kdy vypustil z pusy.“ Pookřál jsem.
„Nejkomplimentnější? To je slovo?“
„Naser si.“ Ukázal jsem Tomovi prostředníček. Určitě jsem vypadal hrozivě v tom modro-bílém pyžamu s půlměsíčkama. Vzal jsem si příklad z Neala.

Tom byl tak cynický a tak otravný s tou svojí „emocionální otupělostí“, ale za poslední měsíc jsem si na jeho divnou povahu zvykl. Nakonec jsme se docela sblížili při plnění záchranné akce, myslím, že jsme byli sehraná dvojka. Sakra, bude mi fakt chybět! Chuligán jeden. Počkat. Jsem nutně bisexuál, když mám rád jiného muže? To asi podle toho, jak moc ho mám rád. A to já nevím… Tom je záhadný. Tom je zlý a padoušský a já mám pro padouchy slabost. Ironie osudu? Zjistil jsem, že se mi líbí Tom v den, kdy odjíždí do Austrálie. Ono by stejně bylo zbytečné ohledně toho něco podnikat, když je Tom schizoidní. Hmm… a třeba to je jen puberťácký rozmar. Jsem naměkko z toho, že jede pryč. Jen ať si jde. Mě to do té doby přejde, než se pan Tom uráčí vrátit.

„Tak už vypadni.“ Strčil jsem Toma lehce do ramene. A tak Tom nasedl do auta vedle Eda, jenž nastartoval. Hayley nám naposledy zamávala a byli pryč. Jako by tu nikdy nebyli.

autor: Sayurii

betaread: J. :o)

3 thoughts on “Shatters hope 27.

  1. Neee  já nechci, aby odjeli…. Ale zase, jestli jim to pomůže  tak fajn, ale ať jsou brzo zpátky!!!

  2. veľmi dúfam, že ich oboch vyliečia a vrátia sa domov a Tom už prejaví emócie a Bill nezabudne…
    Ďakujem, že pokračuješ a poviedku dokončíš.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics