Lykara – postavy, vysvětlivky

POSTAVY
Bill Kaulitz (Reli) 26 let
Barva očí hnědá.
Barva vlasů černá s bílým žíháním v Lykaře.
Fobie z výšek a tmy.
Největší strach má z věcí, kterým nerozumí. Z toho plyne jeho potřeba neustále o všem vědět a umět vše vyjádřit slovy.
Vlastnosti fyzické: miluje běh, ale špatně snáší fyzickou bolest a dlouhodobou zátěž. Ovládá bodné a sečné zbraně jednoruční s výjimkou dýk pro boj zblízka.
Jeho meč je magicky upraven, při krádeži nebo pokusu použití proti němu a jeho milovaným se ledová čepel roztříští.
Vyniká v taktice “kouř a zrcadla“ (používá třeba Batman, různé triky na odvádění pozornosti nepřítele).
Vlastnosti obecné: hlučný, lehce hádavý a melodramatický, panovačný, nesnáší, když za něj někdo rozhoduje, aniž by to dovolil. Podvědomě vyhledává fyzický kontakt, ale má problém s důvěrou, pokud se zklame, druhou šanci téměř nikdy nedává. Má sklony k paranoii.
Často dělá více věcí najednou. Není ale zbrklý a nemá sklony k panice.
Má rád ticho po ránu, barevná světla, vůni kouře ze svíček, vůni tabáku, nepřizná to, ale líbí se mu Tomovy moderní obrazy, o kterých říká, že jsou to jen fleky, i když jim nerozumí.
Když se dostal do Lykary, vychovávala ho Elyon.
Tomovo mladší dvojče. On první dostal nápad s psaním deníku o imaginární zemi Lykaře.

Tom Kaulitz (Zerfire) 26 let
Barva očí hnědá.
Barva vlasů černá.
Tetování: lebka s hady na lopatkách, kotvový kříž na pravém nadloktí, nilský kříž kolem levé bradavky, nápis na levém předloktí (a boy who lost in a dream), podobizna Billa jako spícího anděla na pravém předloktí (ruce má složené pod obličejem a křídlo mu halí slabiny a stehno), černé náramky kolem zápěstí, kotvový kříž na hřbetech dlaní, slovo soul na prstech jedné ruky a na druhé Billův čas narození, pentagram a znaky pro pět živlů na pravém nadloktí. Dva hadi na klíčních kostech s otevřenýma tlamama setkávající se těsně pod ohryzkem.
Fobie z doteku, davů, lehká fobie z komunikace s neznámými lidmi
Kotvový kříž – starý symbol naděje
Největší strach má ze sebe samého a sklonu k agresi. Nechce ublížit někomu blízkému.
Vlastnosti fyzické: aktivně se věnuje horolezectví, a bojovému umění krav maga vydrží fyzickou zátěž a v rámci mezí mu bolest nevadí.
Vlastnosti obecné: málo mluví, často jedná v afektu, je velmi tvrdý, neústupný a ve vyhrocených situacích jedná agresivně
Silný kuřák.
Bývalá přítelkyně Dominika.
Nilský kříž – zjednodušeně „klíč k nesmrtelnosti“
Ze začátku ho hra na Lykaru nebaví, ale po zvláštním zážitku na stromě začne deník doplňovat o kresby a taky zapisuje.
Leslie
Billova a Tomova o tři roky mladší sestra. Studuje, chce se stát psycholožkou a o Toma má strach

Dorien

vládce Temných elfů, úhlavní nepřítel Billa a Toma
Lalita
Dorienova družka, kterou mu určil Bill v deníku, ještě než mu byl ukraden. Zabila královskou rodinu lesních elfů Billovi před očima, když mu bylo jedenáct. Královna Temných, princezna Lykarská
Elyon
Billova lykarská matka, pravá královna víl, žena krále lesních elfů. Ona zachránila Billa před Lalitou
a
Caleb
Král lesních elfů, Billův lykarský otec. Tři roky po události v přístavu se s Elyon oženil a snažili se Billa vychovat, jak nejlépe dovedli
Treemeria
královna víl bludiček. Jediná krom Billa a Toma zná jejich největší slabinu. Jejich pravou lásku, protože ona otrávila oba. Billa jako Reliho, o kterém si myslí, že je mrtvý, a Toma, když si o něm myslela, že je obyčejný svobodný
Trin
vílí kluk, ovládá živly, Billův nejbližší přítel v Lykaře a nejsilnější spojenec. Živly ovládá i Dorien, a Trin je tak jeho nejlepší šance ho přemoct. Trinovi bylo čtrnáct, když Bill spadl do Lykary, a stvořil ho Tom podle Billa a Leslie. Je po Arie, jeho sestře, Elyonin druhý pobočník
Daria
dračí princezna, když draci Billa zradili a zabili Skayova bratra, když Billa osvobozovali z paláce, bylo jí deset let. Svoje rodiče nenávidí, hlavně matku. Je tajně ve spojení s vraním lidem. Když to zjistil její snoubenec, trýznil ji hlady a zimou, aby ji zlomil za souhlasu dračí královny. Daria je míšenec, ale neví o tom, díky tomu přežila.
Skay
Zimní princ a po smrti bratra král. Bill mu v den, kdy zabil dračího krále, přísahal, že už se nic takového nikdy nestane a že Lykaru ochrání, a když se pak v zimním kraji Bill objevil jako Reli a vypadal jinak, Skay ho nepoznal, a než mu to stihl Bill vysvětlit, rozohnil se na adresu lykarského krále Skay tak, že Bill pak ztratil odvahu a utvrdil se v tom, že jako král Bill je slabý a k ničemu. Naplno díky Skayovi přijal identitu chladného Reliho za svou.
Skay zkoušel Billa učit, ale nakonec přenechal jeho výuku Varlenovi.
Valren
svobodný zimního kraje, Billův mistr a milenec. Bill byl v zimním kraji pět let od svých osmnácti, Valrena poznal během prvního a půl roku, na to se z nich stal pár. Když Bill zimní kraj opustil, Valren to dal za vinu králi a nikdy na hranicích za Billem nebyl.
Lykara – smyšlená země

Temní Elfové – jako jediní umí cestovat mezi realitou a Lykarou pomocí portálu u řeky pomocí temné magie. Elfové tu schopnost nemají.

Vraní lid – mají křídla a místo chodidel mají pařáty

Národ zimního kraje – převážně elfové a místní jsou mistři kováři, mágové a mistři boje

Dračí elfové – ovládají ohnivý element a chovají draky, do kterých se umí vtělit

Lesničky – víly lesa, některé jsou jedovaté a většinou zlé

Mořanky – mořské panny, většinou hloupé, ale hodné

Přístavní – obyvatelé oblačného přístavu, původní obyvatelé, mají dlouhé zahnuté rohy

Bytosti:

Houlky – veverky, špehové Doriana

Saltinky – sovičky s obrovskýma očima, drbny, vědí o všem, co se kde v jejich teritoriu děje, dají se posílat i se zprávami, nedoletí ale dál než ke kraji přístavu.

Kasis – ohniví psi velikosti menšího koně, vznášejí se těsně nad zemí a jejich plameny nepálí pouze jejich pány, k nimž mají pouto. Pouto se pozná i podle barvy konečků vlasů kasisova pána.

Slavíčci – maličcí ptáčci velikosti myši, barevní podle kraje, někteří zpívají lidským hlasem

Místa:

Lykara – imaginární země vymyšlená Billem. Začíná u domku na stromě a obepínají ji Nekonečné hory, které po vyšplhání na vrchol vrátí Lykariana zase zpět k úpatí.

Jména krajů i obyvatel se hodně liší podle toho, jestli je pojmenovával Bill nebo Tom.
Nedá se po ní cestovat v noci, venku panuje absolutní neproniknutelná tma. Výjimka je jen Lucernový les.
Na Billa a Toma působí lykarská magie jen dočasně. Bez deníku ale nemají žádnou výjimečnou moc, pouze jsou zesíleny jejich přirozené fyzické vlastnosti.
Bill je rychlejší, Tom silnější.
Lykara je neměnná, bez samostatného vývinu. Vše se řídí základem v deníku, pouze „dospěla“ spolu s Billem a Tomem, který Lykaru nevědomky ovlivnil zvenku.
Život jednotlivých obyvatel neovlivňuje spor Billa, Toma a Doriena. Nikdo s výjimkou Billovy lykarské rodiny neví, kdo Tom a Bill jsou a proč je Dorien chce.

Oranžová alej Oriana – alej s oranžovými stromy, Billovo oblíbené místo je úplně skryté mezi lucernovým lesem a elfí zemí a je tam lavička ve tvaru motýla

Lucernový les – les, ve kterém jsou všude na stromech lucerničky se svíčkami, jediné místo v Lykaře, kam Temní elfové nechodí. Ztrácejí zde svou magii.

Domek na stromě – Billův lykarský domov. Má tři patra. Úplně nahoře je malá koupelna s litinovou vanou na nožičkách a ložnice. V prostředním patře je kuchyňka a obývák. Dolní patro je terasa a pod ní je pověšená houpací síť.

Duhový palác – nachází se uprostřed Slaného jezera, je z bílého mramoru se stříbrným žilkováním a stojí na skleněném útesu

Zimní kraj – Billův domov na pár let. Od jeho dvaceti do třiadvaceti. Jeho nejoblíbenější kraj. V zimním kraji nejsou Saltinky, oblačné balóny nelétají, protože se mraky rozpadají.

Černý les – domov Vraních lidí, domy jsou zde zavěšené na stromech, vždy po jedné místnosti.

Elanie – elfí země

Dalerie – dračí země

Zvláštnosti:

Billův deník – obsahuje veškeré zákony a pravidla, kterými se Lykara řídí. Pouze prostřednictvím deníkových zápisů Billa nebo Toma se může Lykara změnit.

Poslední, co Bill zapsal, byly vlastnosti a plány Doriena a poté byl deník ukraden jedním z temných elfů. Mimo jiné jsou v deníku zapsána jména Lykarianů, kteří se sami mohou rozhodovat bez vlivu deníku. Jedině ti mohou Billovi a Tomovi pomoct.

Billovo oblečení – Tom párkrát nakreslil Billa a obraz a zasadil ho do Lykary. Obrazy s místy, které se shodují s původním deníkem, pak mají vliv přímo na Billa, kdy se změní šaty na šaty obrazové po vykročení na dané místo.

Billův meč – je dílem zimního kraje, kryje ho kouzlo proti odcizení a Billa dělá na nějaký čas silnější

Modré lilie – čaj z modrých lístků přinutí toho, kdo jej vypije, říkat jen pravdu

Billovo a Tomovo pouto – v Lykaře je jejich pouto daleko silnější a intenzivnější. Bill ho záměrně zablokoval hned, co se Tom v Lykaře poprvé probral
Oblačné balony – balony, které mají místo balonu naplněného horkým vzduchem k sobě připoutaný mrak pomocí zlatých lan
Zlatá lana – každý pilot má na zápěstí náramky z lan, z těch se lana uvolňuji a podřizují se vůli pilota

Hraniční mosty – každou část Lykary od sebe dělí řeka a velký hraniční most

Motýlí lodě – po Slaném jezeře se plaví výhradně lodě s plachtami z motýlů, ze zimního kraje se k paláci dostat nelze právě kvůli lodím, motýli v zimě zahynou

8 thoughts on “Lykara – postavy, vysvětlivky

  1. Páni, toho je! To aby som si to nechala v odkazoch a vždy, keď pôjdem čítať ďalšiu časť, nechám si to ako nápovedu keď sa stratím, xi Ale vyzerá to skutočne zaujímavo. Uvidíme… :-p

  2. Pustím sa do toho napriek tomu, že fantasy moc nemusím, ale asi neskôr, keď budem mať pár dní voľna. Nič nestíham, žiaľ a na toto potrebujem viac času.

  3. wow tak tohle zní hodně dobře, snad budu mít čas to číst, moje miminka mě zaměstnávají až až… no nic nebudu si tu stěžovat 😀 Hoďte po mně první kapitolu!

  4. Tyyjo, listovat tímhle slovníčkem je jako prohlížet kuchařku exotických pokrmů! Musím se sem zase vrátit, až nebudu něco pobírat:p!^^

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics