Nájemník 7.

autor: Shefifty

Stará žena vzhlédla od košů na prádlo, když se Bill procházel po kamenné cestě k jejímu domu. Její vnuk se v poslední době zdál mnohem šťastnější a ona chápala, jak moc mu chybělo mít kolem sebe nějaké kamarády, když byl u ní na návštěvě. Nesetkala se s tím Tomem, o kterém pořád mluvil, ale byla vděčná, že tam je, aby dělal Billovi společnost.

„Myslela jsem, že jsi ještě v posteli,“ řekla, když k ní přistoupil, sklonil se a spontánně ji objal. „A za co to bylo,“ zasmála se a podívala se na něj. Její vnuk za poslední rok tak moc vyrostl, že teď byl o hlavu vyšší než ona.
„Jen tak,“ usmál se Bill. Byl tak šťastný, že měl pocit, jako by mohl každou chvíli prasknout. Rozhlédl se. „Chceš, abych dneska posekal trávu?“
Zvedla obočí a zatvářila se překvapeně.
„Odkdy dobrovolně děláš něco, o čem vím, že to nenávidíš víc než cokoli jiného?“
„Nezáleží na tom, jestli to nenávidím nebo ne. Vím, že ty to dělat nemůžeš,“ řekl Bill.
„Pak proti tomu vůbec nic nemám,“ řekla a pocuchala Billovi vlasy, které byly ještě trochu vlhké. „Byl sis zaplavat?“
„Ne, bylo už pozdě v noci, takže jsem spal u Toma,“ řekl a vyhýbal se tomu, aby jí hleděl do očí. Kdyby věděla, že se opil, a byl s Tomem nahý a intimní, určitě by byla v šoku.

Po posečení trávníku Bill seděl na verandě a popíjel sklenici vody. Byl zalitý potem a toužil po další sprše. Uvažoval, že by měl zavolat Andreasovi. Nemluvili spolu už dva dny a Billovi chyběl. Věděl, že je načase, aby Andreasovi řekl o svých citech k Tomovi, i když ho ta myšlenka děsila. Vytočil číslo a Andreas okamžitě odpověděl, nikdy nebyl daleko od telefonu.

Obvykle se se svým nejlepším kamarádem úplně uklidnil a Bill stále mluvil okolo tématu, ke kterému se chtěl dostat, a snažil se přijít na to, jak nejlépe to vyřešit, když zpoza domu vyjelo auto. Když poznal Simonino auto a řidiče za volantem, překvapeně sklopil telefon.

„Ahoj,“ usmál se Tom, když vystoupil z auta a přešel k němu. Dredatý chlapec byl oblečený v černém tričku a odpovídajícím šátku, který mu držel vlasy z obličeje místo jeho obvyklého ohonu. Bill mohl přísahat, že ho nikdy neviděl vypadat lépe. „Není moc těžké to tady najít; je tady jen jedna cesta.“

Bill se šťastně usmál a byl nadšený, že za ním Tom přišel. Pak se rychle ohlédl přes rameno, aby zjistil, zda je jeho babička někde poblíž. Co kdyby Tom dostal takovou bláznivou myšlenku, že ho políbí před ní? Bez ohledu na to, jak moc by miloval, kdyby ho Tom políbil, tak nechtěl, aby se to stalo.
„Byl jsem právě na cestě do města, abych přivezl nějaké věci pro mámu a napadlo mě, že se stavím a zeptám se, jestli chceš jet na pořádné rande? Dostal jsem auto na celý večer,“ řekl Tom, když vyšel po schodech k verandě, zavrtěl tmavým obočím a dodal: „Má obrovské zadní sedadlo.“

Bill si nemohl pomoct a rozesmál se nad Tomem a tím, jak jeho mysl neustále kroužila kolem sexu, když si vzpomněl, že má na telefonu Andrease. Pomalu ho zvedl zpátky k uchu a uvědomil si, že jeho kamarád musel celý ten rozhovor slyšet.
„Ehm, můžu ti zavolat později?“ Zeptal se, náhle nervózní.
„Počkej! Vážně jsem slyšel, jak tě nějaký kluk právě pozval na rande? „Andreasův hlas zněl šokovaně.
„Ehm, jo, hádám, že ano.“
Ticho.
„Nevypadá to, že by sis dělal srandu,“ řekl Andreas vážně.
„Ne, nedělám. To je tak trochu důvod, proč jsem ti volal,“ řekl Bill a podíval se na Toma. Bože, tohle byla tak trapná situace. Naštěstí se zdálo, že Tom chápal, že Bill chtěl soukromí, a elegantně se vzdálil a zkoumal zeleninovou zahrádku.
„Poslouchám,“ řekl Andreas, když byl Bill až příliš dlouho ticho.
„No, už jsem ti říkal o Tomovi,“ začal Bill.
„Ten kluk, který tam kousek bydlí,“ řekl netrpělivě Andreas. „Říkal jsi, že jste kámoši.“
„To jsme,“ řekl rychle Bill. „Jen prostě… no, je v tom trochu víc.“
„Jako co?“ Přemýšlel Andreas. „Chceš říct, že se ti ten kluk líbí?“

Bill pohlédl do zahrady, kde si Tom podřepl vedle řádku s mrkví a jen Bůh věděl, co tam našel tak zajímavého.

„Jo,“ řekl Bill, cítil, jak mu z ramen spadl obrovský balvan. „Jo, opravdu jo.“
Andreas na druhé straně linky tiše dýchal.
„Neměl jsem ani tušení,“ řekl nakonec.
Bill čekal, že přijde víc, ale nepřišlo.
„Jsi na mě naštvaný?“
„Naštvaný? Proč bych měl být naštvaný?“ Zeptal se Andreas překvapeně. „Jsme pořád spolu, tak jen přemýšlím, jak mi to kčertu mohlo uniknout.“
„Nemyslím si, že já sám jsem si tím byl jistý,“ řekl Bill tiše. „Až doteď.“
Bill mohl slyšet, jak Andreas v pozadí vydává nějaké zvuky a věděl, že se pohybuje po svém pokoji. Stále tady byla ještě jedna otázka, na kterou Bill potřeboval znát odpověď.
„Změní to něco mezi námi?“
„Kurva, ne, samozřejmě, že ne,“ řekl Andreas rychle a Bill vydechl vzduch, který zadržoval. „Ne, pokud nezačneš vyjíždět po mně,“ řekl Andreas, a Bill mohl slyšet, jak se na druhé straně zubí.
„Zkusím se kontrolovat,“ usmál se Bill a Andreas se zasmál.
„Okay, promluvíme si později. Tvoje rande čeká,“ řekl Andreas a zavěsil.

Bill si zastrčil telefon do kapsy a cítil takovou úlevu, že se na Toma široce usmál. Tom vstal a naklonil hlavu ke straně, lehce se usmíval a vypadal naprosto rozkošně.

„Všechno v pořádku?“ Zeptal se.
Bill přikývl, stále se zubil. „Jo.“
„Takže… co to rande? Jsi pro?“
Taková hloupá otázka.
„Jen se nejdřív musím osprchovat. Jsem celý zpocený,“ řekl Bill a nakrčil svůj jemný nos.
„Jasně, já počkám, ale myslím, že to vypadá docela sexy, pokud můžu říct,“ ušklíbl se Tom.
„Nebudeš si to myslet, až si lidé začnou stěžovat na smrad,“ usmál se Bill a šel dovnitř.
Nikdy předtím se nepřipravoval tak rychle, ani když strávil téměř půl hodiny vysoušením a narovnáváním svých vlasů. Jinak to prostě nešlo. Nemohl jít na rande s Tomem a nevypadat u toho co nejlépe.

Když opouštěl dům o čtyřicet pět minut později, našel Toma, jak si na zahradě povídá s jeho babičkou. Babička mu něco ukazovala a Tom přikyvoval hlavou a věnoval jí plnou pozornost.

Bill byl nervózní a spěchal, aby se k nim připojil dřív, než Tom dostane příležitost zmínit se o rande, hvízdnout na něj nebo něco jiného, podobně ztrapňujícího.
„Jsme připravený,“ řekl a otočil se ke starší ženě. „Jedeme do města. Vrátím se později, pokud je to v pořádku?“
„Samozřejmě, drahoušku. Bavte se, chlapci.“
Bill jí věnoval široký úsměv; byl si docela jistý, že budou, a pak na ni zamával, než naskočil do auta.
„Dal sis na čas,“ řekl Tom a podíval se na něj. „Ale stálo to za to.“ Mrknul a lišácky se pousmál.

***

Tom zaparkoval auto před železářstvím, aby vyzvedl novou vodovodní hadici, kterou po něm Simone vyžadovala, a Bill ho následoval dovnitř.

„Po tomhle můžeme dělat cokoliv, co budeš chtít,“ slíbil Tom, když platil za zboží.
Bill nepřemýšlel o tom, co přesně budou dělat, jelikož nikdy dříve s klukem na rande nebyl, ale uvědomil si, že je to v podstatě stejné, jako jít na rande s dívkou. Největší rozdíl spočíval v tom, že místo toho, aby se cítil nepříjemně a nepohodlně jako na všech svých schůzkách s dívkami, cítil vzrušení a v žaludku mu příjemně vířilo.
Venku bylo stále neuvěřitelně horko. Zdálo se, že horká vlna se prostě nechce vzdát. Bill se podíval dál po silnici a spatřil kino.
„A co film?“ Navrhl. „Mají klimatizaci.“
„Dobrý nápad,“ řekl Tom. „A kdyby nepromítali nic dobrého, vždycky se můžeme muchlovat na zadních sedadlech.“ Zlomyslně se usmál a vzal Billovu ruku do své, než zamířili k budově.

Bill si nemohl pomoct a rozhlížel se kolem, aby zjistil, jestli někdo vidí, jak se drží za ruce. Nebyl na to příliš hrdý, ale byly tady šance, že by mohli narazit na někoho, koho zná, a kdyby se přitom držel za ruku s jiným klukem, cítil by se neuvěřitelně rozpačitě. Ta fáma by jej pravděpodobně pronásledovala, jakmile by se vrátil do školy, a měla by efekt i na Andrease, jelikož trávil veškerý svůj čas s Billem.

Tom si toho buď nevšiml, nebo se o to nestaral, protože jeho ruku nepustil, ani když vstoupili do haly a prohlíželi si seznam titulů, které v současné chvíli promítali.

„Na co máš náladu?“ Zeptal se Tom a Bill rychle něco vybral, aniž by věděl, o čem ten film je.

Tom zaplatil za dva lístky a dostali sedadla vzadu, přesně jak Tom chtěl.
Ukázalo se, že film, který vybral, byl psychologický thriller; opravdu děsivý, s hrůznou hlavní ženskou postavou, která dělala ty nejšílenější věci, a samozřejmě že tam bylo také spousta perverzních sexuálních scén. Bill rozhodně věděl, jak si vybírat.
Jediná pozitivní věc na celé té katastrofě spočívala v tom, že byli v celém kině v podstatě sami, s výjimkou tří dalších párů. Tom měl ruku kolem Billových ramen, s prsty pod Billovými vlasy, kde mu jemně hladil krk. Bylo to tak příjemné, že se Bill soustředil víc na Tomův dotek než na plátno, a čas od času se Tom naklonil pro polibek, který mu Bill s radostí pokaždé dal.

„Taková šílená ženská, co?“ Řekl Tom, když vyšli ven do oslňujícího slunce.

„Jo,“ řekl Bill a zamžoural do světla.
Tom ho vedl do parku a posadili se na dřevěnou lavičku vedle muže, který z vozíku prodával zmrzlinu.
„Takže co byla ta nejdivočejší věc, jakouk jsi dělal v posteli s holkou?“ Chtěl Tom vědět.
Bill věděl, že toto téma dříve či později přijde, ale přesto zrozpačitěl.
„Ehm, opravdu nic,“ odpověděl.
„Ale no tak, to rozhodnutí nech na mně,“ trval na svém zvědavě Tom. „Musí tady být nějaká chvíle, kdy věci zašly příliš daleko, nebo ne?“
Bill sklopil pohled ke svým ošívajícím se prstům, jeho hlas nebyl hlasitější než šepot.
„Nikdy jsem nebyl intimní s nikým… kromě tebe.“
Ačkoliv Bill dál upřeně pozoroval trávu u svých nohou, koutkem oka mohl vidět, jak na něj dredatý chlapec zírá.
„Oh, kurva,“ řekl a přinutil tak Billa vzhlédnout a krátce se na něj podívat, než se znovu zaměřil na zem. „To bych si nikdy netipnul,“ pokračoval Tom. „Chci říct, podívej se na sebe. Musíš mít kolem sebe pořád lidi, kteří se na tebe vrhají.“

Nyní červeň na Billových tvářích tak ztmavla, až vypadal, jako by měl namalovaná líčka.

„Promiň, moc dobře se s tím nevypořádávám, co?“ Tom se usmál. „Takže ty si s nikým jen tak neužíváš? Na tom není nic špatného,“ řekl a natáhl se pro Billovu ruku. Vtiskl mu polibek do dlaně. „Jen říkám, že kdybys nebyl ta nejžhavější věc, jakou jsem kdy viděl, nemusel bych mít takové potíže udržet od tebe dál svoje ruce.“
„Není to tak, jako bych si snad stěžoval,“ usmál se plaše Bill. Přiznat, že se mu líbí pozornost, kterou od Toma dostával, byla pro něj velká věc, a když se Tom tiše rozesmál a stiskl mu ruku, neváhal mu to gesto oplatit.
Tom otočil hlavu ke zmrzlináři.
„Dáš si?“ zeptal se.
„Jasně,“ odpověděl Bill s úlevou, že Tom změnil téma. Kdo by řekl na zmrzlinu ne?
„Jakou?“
„Jahodovou a vanilkovou,“ řekl Bill a sledoval, jak Tom zaplatil za jeden kornoutek a vrátil se k němu.
„Ty si nedáš?“ Zeptal se Bill překvapeně.
„Já se radši podělím s tebou,“ usmál se Tom a podal Billovi kornoutek.
Bill přijal zmrzlinu s úsměvem a olízl ji, zatímco ho Tom sledoval s malým úsměvem na rtech.
Po několika olíznutích se dredatý mladík naklonil a olízl zmrzlinu pomalu z druhé strany, záměrně nechal svůj jazyk krátce zavadit o Billův, zatímco s ním držel pohled. Ten pocit poslal příjemné chvění do Billovy páteře a na pažích ucítil husí kůži.
Podělili se o pár dalších líznutí, při kterých se zdálo, že má Tom daleko větší zájem o ochutnání Billova jazyka než samotné zmrzliny.

Když na ně padl stín, Tom vzhlédl k obloze.

„Vypadá to, že bude pršet,“ řekl a vstal. „Pojďme zpátky do auta, než začne.
Trochu zklamaný, že rande už bylo u konce, ho Bill následoval, ale když Tom odemkl auto, skočil na sedadlo řidiče a poslal mu intrikánský úsměv, věděl, že toto rande bylo všechno jen ne u konce.

autor: Shefifty

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

10 thoughts on “Nájemník 7.

  1. [1]: Bitter tys mě tak vycukala, že s každým dílem čekám nějakou katastrofu. 😀 Zatím to všechno vypadá ideálně. Ale to ukončení před tím nejzajímavějším není úplně příjemné. 😀

  2. Tak já nevím 🙂 na jednu stranu vypadá Tom, že Bill pro něj není jenom taková letní záležitost a pak to zabije nějakou hláškou, kdy mám obavy, aby Billovi nezlomil srdce

    Super, že Andy reagoval takhle pohodově, chápu, že z toho měl Bill strach, jestli jsem to pochopila správně, tak mu na Andyho přátelství dost hodně záleží

    A ten film? Bože, Bitter, ty bys tohle opravdu chtěla vidět? Ty jsi drsoň. Mě by na to nikdo nedostal, nejspíš ani kdyby mým doprovodem měl být Tom nebo Bill nebo i oba 😀 I když kdyby tam byli se mnou oba a postarali by se o to, abych z toho pak neměla noční můry 😉 tak bych nad tím  možná zauvažovala 😀

    [2]: taky doufám, že se nesemele nějaká kalamita, takhle idylka je jak pohlazení po duši, ale je mi jasné, že něco musí přijít, aby si ti dva miláčci uvědomili, co pro sebe znamenají (prosím, ať to není až Tomův návrat domů 🙁 )

    super dílek a já moc děkuju za překlad

  3. [4]: zni to zajimave no 😀 taky nemam svoji povest nadarmo, jak nekde caka krev a litaj streva nesmim u toho chybet 😀
    A s nema na to jit? Hmmm nevedela bych co sledovat driv 😀
    Jinak se prave taky dost bojim co z toho vyleze a kdo odejde se zlomenym srdcem. Achjo… ale je to tak krasny <3

  4. Jeeeezis ja se picnu. Co to je za modu vsechno useknout tak napinave 😀 z te zmrzliny mam husi kuzi i ja teda. Uplne to vidim pred ocima. No…tak Tom uz vi jak ke Bill neposkvrneny tak doufam ze mu neublizi. Citove. Ono samotne louceni ktere se zatim zda nevyhnutelne je dost bolestive. Z Billovy babicky mam dobry a prijemny pocit. Myslim ze az se to dozvi jak to vsechno mezi nimi je, bude mozna sokovana ale urcite ne pohorsena. Kor kdxz vidi kak je jeji vnul stastny.

  5. Já jsem čekala, kdy Tom před Billovou babčou vyvalí, že jsou spolu a nebo mu prostě vlepí pusu! 😀 To by se pak Billovi asi hodně špatně vysvětlovalo. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics