Lykara 21.

autor: Bitter
Když viděl Tom poprvé Caleba, mělo mu dojít, že jeho a Billovi elfové rozhodně nejsou křehotinky. Konec konců ani Skay tak nepůsobil. Nějak nechápal, kde se v něm vzalo přesvědčení, že alespoň Valren bude vypadat jako neduživá žirafa.
Nevypadal a ještě měl lepší entrée než on svým žuchnutím do vody. Milost princ ledu si to přihasil na leopardovi. Ta bestie byla skoro větší než Billova Peebee a už ta připomínala přerostlého koně.
Srst bestie byla zářivě bílá s šedostříbrnými skvrnami, a aby bylo zdůrazněno to, jak drsně má elfík působit na jejím hřbetě, měla pobitý postroj, který nápadně připomínal Billovy popruhy, jimiž si připevňoval dýky a meč.
A Valren? Široká ramena, úzký pas, tipl by si, že je vyšší než Bill s podpatkama, a naprosto nevkusně za ním vlály stříbrné vlasy dlouhé po pás, zatímco se jeho šedé oči vpíjely do Billa.
Elf seskočil z leoparda, čímž Tomovi odhalil, že se nemýlil a je opravdu o něco vyšší, a na okamžik zahlédl obrovský meč připevněný k jeho zádům. Čepel musela být široká tak patnáct centimetrů a připomínala všechny ty vyumělkované pseudo meče z fantasy her.
Valren naprosto suverénně nakráčel přímo k Billovi, který jen stál a zíral. Kam se poděla jeho výřečnost, netušil.
Tom si s hrůzou v očích uvědomil, že Bill mu neřekl, jestli on taky viděl jeho, když ho víly otrávily, a že mu pod vlivem lilie řekl, že spolu spali. Vlastně může Valrenovi poděkovat, že Billa zaučil.
Ani jeho mantra o tom, že elf je jen výplod jejich fantazie, mu nepomohla. Nebylo pochyb, čí fantazie ho stvořila, a Tomovi se zase chtělo zvracet.

Bill věděl, že setkat se s ním bude těžké. Jen netušil, že to bude až tak těžké. Část něho se mu chtěla vydat naproti a zase se ztratit v jeho objetí. Nechat vše kolem zmizet, být zase Reli. Jenže to nešlo. Reli byl pryč, i když se za něj bude teď vydávat. Všiml si, jak Tom, stojící kousek od něj, zezelenal, a dřív než se Valren stihl přiblížit až příliš, chytil Toma za ruku.

To elfa zastavilo na místě.
„Reli… Vítej zpět.“
„Valrene…“ Lehce se uklonil a elf mu úklonu opětoval. Pak se otočil ke Skayovi.
„Vaše Veličenstvo.“ Tentokrát se uklonil hloub a Skay mu jen kývnul.
„Je vás víc.“ Podotkl elf a Skay ukázal na Dariu.
„Daria, svobodná, princezna dračích elfů.“ Představil ji a Valren se s pozdvihnutým obočím uklonil.
„Nečekal jsem, že najdeme spojence i u draků. Je mi ctí, Veličenstvo.“ Uklonil se Darie.
„A tohle je Trin, pobočník královny víl Elyon a Zelfire, přístavní svobodný. Trine, Zelfire, princ zimního kraje Valren.“ Představil je navzájem Bill, a Tom se musel donutit se alespoň trochu uklonit, i když by dal přednost tomu, aby mohl z princátka vymlátit duši za všechen ten čas, co směl strávit s Billem, když on na tom byl nejhůř. On, Tom, měl léčit Billovy rány, a být první úplně ve všem. On učil Billa na kole, plavat, spolu poprvé zkoušeli kouřit, on byl u toho, když se dělo vše podstatné, a tak to mělo být se vším. Neměla to být tahle přerostlá dokonalost z fantasy, kdo mu jako první ukázal lásku.

Tom by mu nejradši omlátil o hlavu svůj královský titul, na který byl do teď tak háklivý, jen aby mu ukázal, kde je jeho místo. Místo toho vzal Billa kolem pasu a zhoupl se na špičkách.
„My půjdeme pěšky nebo…?“ Kývl směrem k leopardovi a Valren se ohlédl, jako by na bestii úplně zapomněl.
„Ta je moje. Vy půjdete pěšky.“ Odvětil mu místo prince Skay a Tom si všiml, jak samolibě se tváří. No, doufal, že když už nic víc, alespoň zažehnal dusno mezi zimním králem a princeznou…
Jinak to viděl tak, že dnes prostě nemá šťastný den.

Cesta k paláci, který stál blízko mostu, naprosto neobvykle ostatním zemím, kde se nacházel v srdci země, byla více než rozpačitá i přes to, že Skay šel nakonec pěšky a leoparda vyčlenil Darie. Ta přijala okamžitě. Byla nadšená ze všeho kolem. V Billově plášti jí bylo teplo a sníh byl úžasný. Bylo to jako brodit se peříčky. Zimní kraj byl úplný opak její země plné ohně a horka. A místní jakbysmet. Všichni bledí a zahalení v lehkých látkách, nebo ve zbroji podobné té, co měl Valren. Žádné drápy, místo toho dýky a meče v popruzích všude na jejich těle.

Všimla si, že jsou stejné jako ty, co nosil Bill.
Skay je nechal před palácem, který připomínal květ z ledu, a Daria si všimla, jak se Bill drží co nejdál schodiště. Jistě, Skay mu odpřísáhl věrnost, a pokud chtějí před Valrenem utajit, kdo je, do paláce nesmí. Naopak Tom se ohromeně dotýkal ledu a skla kolem a zkoumal každý detail zdobení zábradlí a nádvoří.
Valren toho hned využil a postavil se Billovi po levici a mírně se k němu sklonil.

„Takže co Králové chystají?“ Zeptal se nenuceně.

„Vím toho jen málo. Máme vycvičit víleníka a přístavního. Já, Skay a princezna jdeme k vránám.“
„Nezůstaneš?“
„Jen chvíli. Vale… vycvičíš je? Oba? Nebude to problém?“ Podíval se na něj s obavami v očích.
„Ne že bych byl rád. Hádám ale, že bych byl sám proti sobě nechtít, aby tě dokázal chránit.“
„Nepotřebuju chránit.“ Odvětil Bill automaticky a Valren se zasmál.
„Jistě že ne… něco jsem slyšel. Těžko tomu věřit.“ Přisadil si a Bill jen protočil oči. Moc dobře věděli, že byl jeho nejlepší žák. Lepší než Skay i Cloud, Skayův bratr.
„Nenachytáš mě. Ne tak jako vždycky.“ Usmál se a chytil jeho ruku dřív, než stihl vylovit dýku schovanou na boku. Valren jen zavrtěl hlavou.
„Jsi rychlejší. Doufám, že mi věnuješ jeden tanec na cvičišti, než odejdeš.“
„Nepochybuj o tom. Lalita poslední dobou s temnými šetří, potřebuju pořádný trénink. Nebudeš mě ale šetřit.“ Upozornil ho s rukou stále na jeho a naprosto mu uniklo, že Tom je už notnou chvíli pozoruje. V další chvíli už byl vtažen do bratrovy náruče a Valren Toma obdařil zdvihnutým obočím, jako by se ho nic netýkalo.
„Takže ty umíš úplně jakejkoli boj, jo?“ Protáhl Tom téměř posměšně a Bill se na něj jen nechápavě podíval.
„Ano, to umím, Zelfire.“
„Tak to je fajn… ale i tak si hleď svýho mečíku, jo? Myslím, že i tak bys to mohl šeredně odskákat.“ Sykl po něm a Bill už doslova šokovaně vyjekl.

Královna v kápi spěchající dlouhou chodbou Skaye pevně objala a líbla na obě tváře.

„Jsem ráda, že už jste tady. Kde je Reli?“
„Weenalee… Musíme si promluvit, je to jinak než jsme si mysleli.“ Zadržel drobnou elfku Skay, když se hned hrnula ze dveří.
„Reli je král. Celou dobu chránil hranice a pomáhal nám.“
„Ne, to není možné. Viděla jsem krále a znám Reliho.“ Namítla královna.
„Ja vím, ale je to tak. Král Tom ho změnil nedlouho po tom, co zabil Dorgona. Nikdo to ale nesmí vědět. Dorien si musí myslet, že králové jsou pořád s Calebem.“
„Takže přísahu dodržel…“
„Ano. Je venku s Valrenem a ostatními. Přísahal jsem mu věrnost, nemůže do paláce. Nechce, aby to Val věděl a věci to ještě víc zkomplikovalo.“
„A starší Král?“
„Ten je tam s nimi. Jako Zelfire. A ještě elementární víleník, pobočník Elyon, Trin a… dráče.“
„Dráče?“
„Dorgonova dcera. Přísahala věrnost a má na své straně vrány.“
„Pokud víme, vrány nestraní ani jedné ze stran.“
„Podle ní jsou na straně králů. Nechtěli se zapojovat kvůli dítěti. Dorien už ale posílá temné i tam a hledá je. Víc ti říct nemůžu. Musel jsem přísahat.“ Dodal zkroušeně a královna ho jen pohladila po tváři.
„Uvidím, co s tím udělám. Pořád je to jen Reli…“ Dodala na adresu Billa a vyšla z paláce po Skayově boku.

Bill stál se založenýma rukama vedle vysokého tmavovlasého muže a Valren stál kousek od nich. O něčem se dohadovali. Kousek dál stál vílenik a pouštěl do vzduchu ohnivé koule, mezi kterými poletoval Dariin drak.

Weenalee se zarazila.
„Neřekl jsi, že jí někdo tak moc ublížil.“ Než stihl odpovědět, Bill zvedl hlavu a jeho tvář se rozzářila.
„Královno Weenalee!“ Rozběhl se jí naproti, nechávaje ty dva kohouty za ním, ať se třeba sežerou, a před schody jen rozevřel náruč a objal ji.
Nechtěně jí stáhl kápi z hlavy a odhalil popáleniny, které se jí táhly po levé straně obličeje.
Daria jen zalapala po dechu a přikryla si ústa dlaní. Když jí Skay zastoupil výhled na Weenalee, ucouvla a rozběhla se pryč.
„Skay…“ napomenuli ho Weenalee s Billem současně. Jmenovaný ani nezkoušel říct něco na svou obranu a za princeznou se rozběhl.

autor: Bitter

betaread: J. :o)

7 thoughts on “Lykara 21.

  1. Chňa chňa, na to jsem se těšila. Chudák Tom. Další rána do jeho už tak nalomeného ega. Zvlášť když Valren vypadá tak, jak vypadá. 😀 A ještě si přicválá na takové bestií. Pecka. No, jsem si jistá že Toma čekají krušné chvíle. 😀

    [Smazaný komentář] A já jsem ten typ člověka, co nemá rád lidi, kteří si na blogu někoho jiného dělají reklamu.

  2. No to jsem zvědavá, jak ten Tomův výcvik bude probíhat, když už teď na sebe s Valrenem prskají jako dvě kočky. 😀 Žárlivost je mrcha.
    Díky za kapču, těším se na pokračování.

  3. Ááá, tak tohle se mi líbí. Já měla z toho setkání s Valrenem docela strach, ale nakonec se to vyvíjí docela dobře. Billovi ten boj o jeho osobu zřejmě dělá dobře a posiluje mu ego 😀 A moc se mi líbí majetnický Tom 😀

  4. Vyzerá, že v tom Skay bude až po uši… A Tom ešte hlbšie. No, nezavidim mu. Bude to mať teraz veľmi ťažké. Ešte že Bill odolal svojmu nutkaniy vrhnúť sa Valrenovi do náručia. Ale zdá sa, akoby nechápal Tomovi žiarlivosť. A ja nechápem, že on nechápe… Ďakujem za časť.

  5. Tak elfík si to přihasil na leopardovi:DDDDDD A Milost Princ Ledu má lepší entréééé. Bože, už zase, já z těch tvých výrazu jednou pojdu:D Prosím, chci dál a ještě! Tohle mě nikdy nepřestane bavit:D
    Emmm Valrene! Žádný vpíjení očí do Billa, jasný?! Emmm podruhý, trochu mě děsí, že Billa tenhle výplod fantazie 'zaučoval'…xD
    Baah, ty jejich patetický úklony… nějak mi ten Valren vůbec není sympatickej, přijde mi takovej namyšlenej zatím. Nafrněnej, nafrněnej, nafrněnej, egoisTIckej… lalala. Prostě první dojem.
    Mám ten pocit, nebo s nim Bill flirtuje taky?! Něco tam prostě je! "Nepochybuj o tom" (tu jednomyslnost mu nevěřím ani náhodou) a ohánět se Lalitou, že posílá málo temných, já ti dám!:D  Jestli to hraje, tak to hraje šeredně dobře (pokud je to účel, aby Val nepojal podezření), jestli ne, tak sakra ať si teda vybere mezi ním a Tomem – chápu, že tam s nim měl pouto a vztah, ale proboha, je tam s ním Tom… vyskočí z kůže, jestli bude ještě dál svědkem takovýho cukrování!  Tomovu podráženou reakci chápu, na druhou stranu mu možná Bill mohl pořádně vysvětlit, jak se k Valovi chovat a co si třeba před ním odpustit – tohle bylo na pováženou a nedivila bych se, kdy se elfík hned urazil…:D
    Btw. Skay a Cloud, ha, nebyli náhodou taky dvojčata, když maj takovýhle jména?:D
    Weenalee… to zní jak foukání meluzíny, uíínelíí, zajímavá melodie jména. Co je stalo?:O
    Oh a Skay… mám tušáka, že se zamiloval do Darii a Tom se o to přičinil. Mu na ní záleží, je to jasný!
    Děkuju za díl!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics