Insomniax II 6.

autor: Becs
L. A. Stars
Už nějakou dobu víme, že se kolem Toma pohybuje jistá Tina Sommerfeld. Celou dobu jsme ji brali jen jako zaměstnankyni Insomniaxu a Tomovu kamarádku. Není za tím ale něco víc? Zahlédli jsme je, jak spolu opouštějí večírek jen pro zvané a dělali, co mohli, aby se nedostali do hledáčku našeho fotoaparátu. Nutno podotknout, že neúspěšně. Nepřerostlo jejich přátelství v něco víc? Nezrodila se za zdmi klubu nová láska? To vše a mnohem víc již brzy ve Vašem oblíbeném L. A. Stars.
„Ne,“ odmítl razantně Georg Tomův jedinečný nápad a kroutil při tom zběsile hlavou, aby dal svým slovům patřičnou váhu.
„Proč ne?“ zeptal se Tom a opravdu nechápal, co by kamarádovi mohlo vadit na tak skvělé nabídce, jako je vedení jeho klubu.
„Nechci to dělat. Něco tady poseru a ty mě za to zabiješ,“ bránil se urputně. Tom se však jen rozzářil ještě víc a vstal ze židle. Odběhl si do kanceláře pro všemocný tablet a najednou se mu zdálo, že všechny problémy na světě se dají vyřešit, pokud máte plán. A ten jeho byl geniální.
Georg klub zná dost dobře. Nespočetněkrát v něm byl a viděl Toma řešit různé situace. Zná personál, zná zákazníky. A na rozdíl od Tiny vyrůstal v prostředí plném luxusu a věděl, co je pro takové lidi důležité. Ač to znělo hrozně, Tina tenhle náhled neměla. Vyrostla v normálním prostředí, takže nikdy nebyla schopna pochopit, jak to funguje ve vyšších vrstvách. Georg naproti tomu se narodil bohatým rodičům a byl v tom odmalička. Dokázal se na svět dívat pohledem bohatých. A navíc by ho v životě nenapadlo stavět osobní záležitosti nad ty pracovní. Byl pro Toma ideálním řešením, i když si to zatím nechtěl připustit. Ale až mu dokáže, jak málo se toho bude muset naučit, ještě práci s nadšením příjme.

„Jen ti ukážu, co a jak a ty pak můžeš odmítnout,“ ujišťoval kamaráda, když se vrátil zpátky. To pro něj však bylo jen falešné ujišťování. Byl odhodlaný Georga udolat, i kdyby ho to mělo stát cokoliv.

„Budeš se namáhat zbytečně,“ založil si Geo ruce na hrudníku, ale i přesto se naklonil blíž, aby mohl nakouknout do Tomova tabletu.
„Podívej se, potřebuju odjet jen na pár dní. Slíbil jsem Billovi, že s ním strávím nějaký čas na tour a nemůžu to tady nechat bez dozoru.“
„Tys slíbil Billovi, že s ním pojedeš jeho turné?“ vzhlédl k němu překvapeně. „Proč?“
„Ale tím se teď nezabývej,“ odmávnul to Tom rukou. Nechtělo se mu narychlo hledat výmluvu. „Mrkej na to. Rozvrh směn jsem udělal na měsíc dopředu, a pokud si někdo vyloženě nevyžádá volno, po tu dobu, co budu pryč, bys tohle řešit nemusel. A zaplácnout díru v rozvrhu bys snad zvládl, ne? Objednávky jsou momentálně hotové. Ale až bude potřeba je udělat, ukážu ti, jak na to. Vess je v tomhle zběhlý a teoreticky by ji zvládl udělat sám. Pak už se řeší jen drobnosti a prkotiny. Zůstaň tady se mnou pár dní, abys viděl, jaká flákárna to ve skutečnosti je. Já tě tady pak nechám tak týden samotného a ty si to trochu osaháš. Budu pořád na telefonu, takže na to nikdy nebudeš sám. A až se vrátím, tak si promluvíme o tom, jestli bys byl ochotný to dělat i dál. Co ty na to?“

„V tvém podání to zní až moc jednoduše,“ mručel Georg. „Já moc dobře vím, jak to tady vypadá, když se něco semele.“ Narážel tak na dvě rvačky, které se za celou dobu provozu Insomniaxu udály.
„To byly výjimečné situace. U té první tu byla špatně zorganizovaná akce a za druhou mohla Tina. Ty bys nic takového na starost neměl. Chci po tobě jen běžné věci, abych tady nemusel pořád trčet, chápeš? Pokud by ses rozhodl, že zůstaneš i po tom, co se vrátím, měl bys na starost tyhle maličkosti. O jednání s lidma z venku bych se postaral. Organizování akcí, jednání s novináři a tyhle sračky by pořád byly moje starost,“ nenechával se odbýt Tom. V hlavě už jasně viděl, jak to všechno bude vypadat. On pořád bude hlavou a srdcem podniku, ale část zodpovědnosti přenechá někomu jinému. Měl sto chutí poplácat se po rameni.
„Takže bych teda nedělal všechno, co děláš ty?“ nakrčil Georg obočí a Tom věděl, že teď už má vyhráno. Pokud už o tom kamarád začíná uvažovat, nakonec ho dostane.
„To ani zdaleka ne. V podstatě bys mi na to tady jen dohlížel,“ zlehčoval situaci, jak jen mohl.
„Nenávidím tě, Kaulitzi. Už tehdy, když jsi škemral, ať tě u sebe nechám bydlet, jsem tušil, že budeš moje prokletí,“ skuhral Georg a složil si hlavu do dlaní. „Tak já to teda zkusím.“
„Brácho, nebudeš litovat,“ bouchnul ho nadšeně pěstí několikrát do ramene, aby dal průchod svým emocím. „Chceš se teď opít, nebo to radši omezíme, abys byl zítra v práci fit?“
„Hele, moc si nevyskakuj nebo tě pošlu do háje,“ varoval ho se vztyčeným ukazováčkem.
„Geo, až jednou překonáš tu svoji komfortní zónu, zjistíš, jaký báječný svět se za ní nachází.“

Když Tom v pozdních nočních nebo možná spíš brzkých ranních hodinách ležel v posteli, musel odolávat nutkání, aby okamžitě nezavolal Billovi a nevylíčil mu události dnešního dne. Nakonec se rozhodl, že mu dá vědět, až bude jisté, že Georg s křikem a nadávkami z klubu neuteče. Překulil se na bok a prohlédl si prázdnou půlku postele. Už se nemohl dočkat, až bude zase usínat vedle brášky a tisknout ho v objetí. Někdy člověku k radosti stačí úplně maličkosti. Spokojeně vydechl a pak už s úsměvem na rtech usnul.

„Proč musím jít s tebou? Vždyť s tím nemám nic společného,“ hučela Tina a stahovala si lem šatů přes kolena, protože jí pořád vyjížděl nahoru.

„Je to večírek, Tino. Očekává se, že si přivedu někoho s sebou,“ ignoroval její podrážděný tón a vedl ji hloučkem lidí ke vchodu do soukromé části jednoho z největších losangeleských klubů. „Navíc máš co žehlit. A nevím, co si stěžuješ. V Avalonu jsi určitě ještě nebyla.“
„Nebyla, protože mi to přijde, jako bych Insomniax podváděla,“ povzdechla si.
„Tvoje loajalita mě sice dojímá, ale dneska tě tam prostě potřebuju,“ odbyl ji Tom. Vytáhl z kapsy dvě pozvánky a ukázal je gorile u vstupu. Muž se zamračeným výrazem jen kývl a uhnul jim, aby mohli vstoupit dovnitř.
„A k čemu?“
„Protože Venturra je na ženské a já potřebuju, abys byla sexy a rozptylovala ho. Doufám, že se mi podaří spolupráci s ním doklepnout už dneska a ty mi k tomu dopomůžeš, kočičko,“ vysvětlil jí a rozhlížel se po impozantním místě. Všechno tu bylo podsvíceno neonově modrým světlem a prostor nad nimi se zdál přímo nekonečný, jako by tam strop ani nebyl. Na obřím parketu tancovala masa lidí a jejich pohyby působily trhaně díky stroboskopu nad jejich hlavami.
„Ty vole,“ vypadlo z Tiny, když odtrhla oči od své neposlušné sukně.
„Je to jako podvádět Insomniax s mnohem větším a sexy klubem, co?“ nadhodil Tom.
„Zas až tak skvělé to tu není,“ zhodnotila to a vysloužila si tak zamračení od právě procházející servírky.
„Dneska tu nejsme, abychom porovnávali konkurenci. Byznys je byznys. A když to chce mít Venturra tady, má to mít,“ pokrčil Tom rameny a ukázal Tině směrem k VIP boxům, kde už na ně čekal starší muž. Po každém boku mu seděla blondýna v kožených minišatičkách a se strnulým úsměvem na rtech.

„Pane Venturro, rád vás znovu vidím,“ napřáhl k němu ruku Tom a muž ji přijal.

„Pane Kaulitzi, potěšení na mé straně. Zvlášť s tak půvabným doprovodem,“ řekl a mlsně mrkl na Tinu, která se pokusila nahodit stejný úsměv jako její spolutrpitelky.
„Donesl jsem s sebou nějaké podklady, abychom se mohli začít bavit trochu konkrétněji,“ pokusil se okamžitě přejít do obchodního jednání, protože tady chtěl strávit co možná nejméně času.
„Ale Tome,“ přešel Venturra do familiárnějšího módu. „Nechme na moment práci stranou. Je to večírek. Rozhlédněte se po všech těch ženách okolo. No není to nádhera?“
„Naprostá,“ zašklebil se Tom a slyšel, jak se vedle něj Tina zachichotala. Byl vděčný za číšníka, který jim přinesl pití, ačkoliv si nic neobjednali. Pan Venturra měl očividně rád, když šlo všechno podle něj. Tom s nelibostí pozvedl sklenici neidentifikovatelné tekutiny a se všemi si přiťukl.
„Byl jste tady někdy, Tome?“ načal znovu rozhovor.
„Ano, několikrát,“ přiznal Tom a doufal, že tahle konverzace povede k uspokojivému závěru. „Když jsem byl mladší a neměl svůj vlastní podnik, byl jsem tady dost často.“
„Je to tady ohromné, nemyslíte?“ pokračoval Venturra.
„Ano, nepochybně.“ Tom se musel neustále v duchu upomínat, aby dýchal a nenechal se vyprovokovat.

„Ale víte, jaký je největší problém tohoto místa?“ naklonil se k němu blíž a Toma do nosu praštil zápach z jeho úst. Sklopil hlavu a mlčel. Soustředil se na kostky ledu, které se mu rozpouštěly v tmavé tekutině. „Největší problém je, že je to tady hrozně profláknuté. Všichni to tu znají a všichni už tu byli. A já teď hledám něco nového, svěžího. Neokoukaného,“ pokračoval ve svém monologu. „Musím přiznat, že to, co jste v Insomniaxu vytvořil za tak krátký čas, mě ohromilo. Ta atmosféra je unikátní. To jsem v žádném jiném klubu nezažil. A že jsem jich navštívil za ta léta hodně.“

„To rád slyším,“ zamumlal Tom, ale nemělo to prakticky žádný význam. Venturra se prostě potřeboval vykecat a líbilo se mu, jak všichni sedí a naslouchají mu.
„Všiml jsem si vás díky tomu charitativnímu večeru, který jste tam měl. Ten koncept mnoha umělců mě velmi oslovil,“ pokračoval líným tónem. Tina si pod stolem poklepávala nohou a Tom měl sto chutí položit jí ruku na koleno, aby se zklidnila. Zvažoval, jestli mu tahle spolupráce vůbec stojí za utrpení. Bohužel, ať počítal, jak chtěl, pokaždé mu vyšlo, že ano.

Venturra něco pošeptal dívkám a ony se bez řečí zvedly a odešly. Na moment zazíral na Tinu a dával tím jasně najevo, že očekává, že je bude následovat. Tom byl rád, že potlačila přirozenou touhu si hlasitě odfrknout. Nesnášela sexistické chování.

„Budu na baru. Vyzvedni mě,“ zamumlala Tomovi do ucha a zmizela v davu.
„Jsem rozhodnutý přesunout všechny naše akce a večírky do vašeho klubu. Četl jsem ten koncept, který jste mi poslal. Nemyslete si, že to beru lehkomyslně. Proklepl jsem si vás. Nejsem žádný začátečník. A v podstatě se mi líbí všechno, co jsem zjistil,“ jeho tvář najednou ztratila onu pobavenou masku. Stal se z něj tvrdý obchodník. Tom se nadechoval, že mu něco odpoví, ale Venturra ho zarazil jedním pohybem ruky.
„Jsem připravený s vámi podepsat smlouvu a dám vám svou exkluzivitu, což vám nepochybně dost namastí kapsu,“ udělal dramatickou pauzu, než pokračoval. „Mám jen jednu podmínku.“
„Jakou?“ polkl nervózně Tom a v hlavě se mu přehrávaly scénáře, kde dělá Venturrovi osobního sluhu.

„Chci vašeho bratra,“ oznámil muž prostě a zatočil ledabyle skleničkou. Tom zůstal zírat a marně si zkoušel v hlavě srovnat, co tím vlastně myslí. Byl snad Venturra gay a chtěl, aby mu ho Tom dohodil?

Venturra si očividně užíval Tomovy rozpaky, protože na něj jen samolibě zíral a mlčel.
„Chcete ho pro nějakou spolupráci?“ vysoukal nakonec ze sebe.
„No ano, pochopitelně,“ ušklíbnul se Venturra. „První akce, kterou chci ve vašem klubu pořádat, je koncert. Mám pár svých umělců, kteří mi jsou kdykoliv k dispozici, ale rád bych si k nim přidal i Billa.“
„Pane Venturro, nejsem si jistý, jestli je tohle v mých silách. Nejsem jeho manažer.“
„Tome, nedělejte ze mě hlupáka. Vím, že jste si s bratrem blízcí. Pokud ho hezky poprosíte, určitě neřekne ne,“ odporoval.
„Dobrá,“ povzdechl si Tom. „Mám v úmyslu za bratrem jet, takže o tom s ním promluvím a ozvu se vám.“
„Nespěchejte. Času máme dost,“ nahodil úsměv, který se Tomovi vůbec nelíbil.

Byl rád, že se dokázal vymluvit na další povinnosti a rychle zmizel pryč. Tinu našel na baru, jak do sebe hází panáka tequilly. Ztěžka se vedle ní posadil a promnul si vousatou bradu.

„To je kretén,“ ulevil si Tom.
„Ani jsi mě nepotřeboval, co?“ povytáhla Tina obočí a zakousla se do citrónu. „Dáš si?“ nabídla mu, ale on jen zavrtěl hlavou. „Tak co? Klaplo to?“
„Ještě ne. Pan Venturra má nějaké výhrady,“ mlžil, protože se mu nechtělo vysvětlovat, k čemu ho nutí. Nedokázal si vůbec představit, jak se bude Bill k takové nabídce stavět. Pokud by šlo o jeden večer, nepochyboval, že by to pro něj rád udělal, ale Venturra dal jasně najevo, že by ho chtěl mít k dispozici i v budoucnu pro jiné akce, a to po bratrovi nemohl chtít.
„Jdeme odsud, než se mi zvedne kufr,“ navrhla Tina. Na nic nečekala, chňapla ho za loket a táhla ho ven. Tom se podřídil. Byl rád, že si vzali auto s řidičem, protože v momentálním rozpoložení by nebyl schopný řídit. Jeho výlet za Billem už byl prakticky na dosah, a teď mu ho zkalila tahle nepříjemná záležitost. Povzdechl si a slepě Tinu následoval.

autor: Becs

betaread: J. :o)

9 thoughts on “Insomniax II 6.

  1. Tak ten zmetek chce Billyho… Hmmm ze by se nam precejen pridal na podijko k tanecnicim pokazdy kdy si Ventura piskne? 😀 to by az tak zle nebylo, alespon by hezky zustal doma s Tomem.

  2. Ten Venturra sa mi nechce páčiť… vyzerá to, že si chce z Billa spraviť svojho osobného otroka. Sviniar jeden. Tom, nedaj sa!

  3. Holky, vy mi v tom s těma jménama děláte takový bordel… Tina Sommerfield… Bože 😂
    Ten návrh toho Venturry se mi vůbec nelíbí a ani celý Venturra se mi nelíbí. Doufám, že si spolu Tom s Billem alespoň užijou mějaký ten společný čas, než se to zase nějak zvrtne!

  4. [3]: Slibuju, že to je jediná podivnost v povídce. Potřebovala jsem kvůli fotkám někoho, kdo má k Tomovi blízko. 😉

  5. Tinu jsem si teda představovala jinak 😀 mno, dokud nevystartuje po svém šéfovi, jsem v cajku 😀
    Venturra, mno, hnusně úlisný chlap. Vůbec se mi nelíbí jeho poznámka, že si nechal Toma pořádně proklepnout… navíc jeho narážka, že když Tom svého brášku hezky poprosí, určitě mu neřekne ne… brrr…
    Já teda jenom doufám, že to Geo zvládne a Tom si dokáže získaný čas se svým bráškou užít naplno a nezničí si ten čas přemýšlením, jak to Billovi nadhodí 🙁 jak je znám, komunikace není jejich silná stránka
    každopádně krásná kapitolka 🙂 moc moc děkuji, zlatíčko :-*

  6. Ten Ventura vypadá na pěkného slizouna. Čert ví, jaké jsou jeho skutečné záměry. Díky za kapitolku, těším se na pokračování.

  7. Christina Ria Sommerfeld alias Tina a mate to 😀 Nemuzu si pomoct, ale tady na ty fotce mi neprijde nesympaticka, je takova mrkaci panenka a ma pekne namalovanou pusu:D Az na ty cigaro teda, co je to furt za modu – to samy dvojcata, to je jediny, co mi na nich nesedi. Ach ty zavislost:D Ale at si kouri, co chteji, nemuzu jim do toho kecat.:D
    Tiny je mi furt lito… Nevim, jestli mi neco neuniklo, ale ona bude zase delat vedouci uklizecu nebo…? Byla by skoda ji proste vyhodit… Nebo Tom proste jen uvazoval minule nad tim, ze ona jen nemuze uz nikdy delat provozni? Ja jsem trochu zmatena, omlouvam se, asi jsem si to udelala sama, pac fakt nevim ted…:D A Tina me pobavila, prej podvadet Insomniax s vetsim a mnohem vic sexy klubem..:DD
    Ooooh a Ventura, let me say… Ja si nemyslim, ze by to byl az tak obchod, on to proste Tomovi oznamil:D Z toho, jak se choval, ten clovek neni zvyklej na odpoved "ne"…. Obavam se, ze kdyz by mu Tom nabidku odmitnul, on by si ji taky klidne mohl vzit sam….. Nechtela bych byt v situaci ani jednoho, ani Tom ani Billa. Jako Tom bych se bala o Billa a jako Bill o sebe xD Ne to vazne. Ten chlapek se mi aaaani trochu nelibi, prestoze prvni, koho jsem si predstavila pod tim jmenem, nebyl nikdo jiny prdly a skvely Ace.:D
    Mimochodem ten klub, neonove modre podsviceni, stroboskop a temer nekonecny strop… Trochu jako kombinace stropu klubu a Velke sine?:D chtela bych ho videt a jmeno Avalon se mi libi taky… A rozhodne ZNI jako pekne velky, honosny staveni!
    Dekuju za cast!

  8. Venturra je rozhodně divný a já se docela bojím toho, co se v budoucnu stane, jestli Bill svolí. Já jen doufám, že to Bill vezme v klidu a nebude Toma nějak obviňovat z toho, že jej chce využít ve prospěch sebe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics