Scar Tissue 30. (konec)

autor: Chayenne7
Nový měsíc

Und alles bis hierher,

Zaelt ab Heut‘ nichts mehr,
Alles Gute liegt vor dir.
Silbermond : Alles Gute

A všechno až dosud,

odedneška neplatí.
Neboť všechno dobré leží před tebou.
Silbermond: Alles Gute

Celý život je neustálou ozvěnou toho, co už se přihodilo dříve, pomyslel si Tom, zatímco stál u okna a hleděl do noci. Byl na tom místě už předtím, v těch samých společenských kalhotách, možná dokonce i ve stejné košili se stejně povolenou kravatou, a jeho smoking byl stejně nedbale přehozený přes opěradlo křesla za ním. Ano, život byl cyklus a věci došly do uzavřeného kruhu, jakmile k tomu uzrál čas, jakmile byl člověk připravený se posunout dál. Ale legrační na tom bylo, že věci, které jste nechali za sebou, byly věcmi, které vždy zůstávaly s vámi. Když jste uzavřeli mír s nemožností se jich navždy zbavit, tak přišla chvíle, kdy jste opravdu mohli začít žít, aniž byste byli svázaní jejich břemenem. Ta výzva byla vždy stejná, velké otázky se nikdy neměnily, pouze odpovědi.

Ano, chlapec jménem Tom tady byl už předtím, o své svatební noci zíral na úplněk, který mu přišel zbytečný, a neměl žádné odpovědi, protože už dávno zapomněl, jaká byla otázka. Ten Tom, který stál u okna nyní, vzhlížel k tmavé, hvězdné obloze a vítal ten úzký bílý srpek nového měsíce nad lesem s úsměvem. Trochu více si upravil uvolněnou kravatu a rozepnul si horní dva knoflíčky své košile. Vzrušení v jeho břiše mělo velmi daleko ke svíravému napětí, které cítil na tom samém místě asi před půl rokem. Nyní tam stál ze své vlastní vůle a v jeho srdci nebylo nic více než jen naděje.

Známé cvaknutí koupelnových dveří jej přinutilo zamrkat a otočit se.


Bill vstoupil do místnosti v ničem jiném, než jen v hedvábném županu, pod kterým byl, jak Tom věděl, nahý v celé své kráse. Bill postával u dveří, opíral se o ně s téměř troufalým úsměvem na rtech a jedním nahým chodidlem se třel o druhé, zatímco si pohrával s páskem svého županu. Pohled na něj Toma doslova pohladil zvenku i zevnitř.

„Není tohle dokonalá chvíle pro svatební noc?“ Zeptal se Bill s pozvednutým obočím.

Tom vrhnul rychlý pohled přes rameno ven z okna.
„Podle věštby ne…“ odkazoval tím na nový měsíc.
Bill se odstrčil od koupelnových dveří a přešel k němu. Jeho štíhlé, pružné tělo perfektně pasovalo do Tomovy náruče.
„Pak je čas na novou věštbu,“ řekl Bill a omotal paže kolem Tomova krku, „protože, ať se ti to líbí, nebo ne, moje manželství začíná dnes.“

A náhle znal Tom odpovědi na všechny otázky.

KONEC

autor: Chayenne7

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

6 thoughts on “Scar Tissue 30. (konec)

  1. Tahle povídka se bude řadit k mým oblíbeným.I když bylo nezvyklé prostředí a celkově byl povídka napsána aspoň podle mě jinak než ostatní.Tak byla krásná a vyjímečná.Díky překladatelce za překlad,že jsem si tenhle skvost mohla přečíst v češtině.

  2. Musím se přiznat, že původně jsem si tuto povídku ani číst nechtěla, protože nemám ráda alternativní reality. Ale z nudy jsem si prvních pár dílů přečetla, a ty mě vtáhly do celého příběhu. Nyní můžu říct, že tato povídka patří k mým nejoblíbenějším. Hltala jsem každé slovo, smála jsem se a plakala.
    Doufala jsem, že poslední díl bude delší, ale chápu, že to není třeba, vše již bylo řečeno. Oba kluci jsou spolu šťastní a už jim nic nebrání užívat si život naplno a beze strachu. Naprosto jsem si jejich charaktery zamilovala, určitě mi tato povídka bude chybět.
    Mockrát děkuji za úžasný překlad! 🙂

  3. Svadobná noc už bude vlastne len formalitou, po tej predchádzajúcej, ale predsa len to bude iné. Naozajstné. Bez stresu, bez strachu, iba i nich a o láske. Ďakujem za preklad, bude l úžasný, ako vždy.

  4. no teda, kluci to nemeli vubec jednoduchy ani jeden z nich. teda takhle pokrouceny osudy sem dlpiho necetla. az mi jich bylo lito a rikala sem si ze tohle proste nemuze dobre dopadnout. ale dopadlo. byla to moc hezka pohadka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics