Second time around 1.

pokračování Lessons Learned
autor: elvisfan
Billovy pneumatiky zapískaly, když prudce zabrzdil na jednom z míst speciálně rezervovaných pro členy kapely. Zaparkoval, vyskočil ven a z kufru vytáhl kytary v obalech. Špehoval svoji kamarádku a hlavní zpěvačku, která číhala u zadního vchodu s cigaretou. Snažil se vyhýbat pohledu blondýnky až do poslední sekundy.
„Neříkej to, Hallie.“
„Nepoukazuju na to, že jdeš pozdě,“ nakřivila Hallie ústa do úšklebku, když se odrazila od cihlové zdi. „Jen mi přijde vtipné, že pokaždé podceníš to, jak dlouho ti to trvá.“
„Mám hodně vlasů.“
„A oční linky,“ připomněla mu Hallie. „Nezapomeň na oční linky.“
Konečně se Hallie smilovala nad svým kamarádem a vzala mu jednu kytaru.
„Nikdy jsem si nemyslela, že potkám kluka, který potřebuje víc času než já.“
Bill si odfrkl. „Ne o moc.“
Držel dveře, aby Hallie mohla vejít, a zaznamenal červený Jeep na parkovišti. Zíral dostatečně dlouho na to, aby se cítil hloupě, že to dělá, a dovolil svým přátelům vstoupit do klubu jako první.

***

„Schäfere,“ objal Tom svého kamaráda, kterého ještě neviděl od té doby, co před týdnem dorazil domů. „Šťastné prázdniny, kreténe.“

„To samé tobě,“ mávl Gustav na číšníka, když dosedl vedle svých kamarádů. „Bože, neměl jsem ani ponětí, že mám tolik zatracené rodiny. Strávil jsem Vánoce s bratranci, o kterých jsem ani nevěděl, že existují.“ Objednal si pivo a whisky. Servírka zavrtěla hlavou, když odcházela. „Moje máma nechtěla, abych šel dneska večer ven, ale řekl jsem jí, že je dobrá šance, že nastane úmrtí v naší nově rozšířené rodině, pokud dneska nebudu moct trávit čas s váma ubožákama.“
Bill si odfrkl do svého vlastního piva. „Máma si stále užívá zkušební běh na předkové.com?“
„Oh, miluje to.“ Gustav okamžitě zavrtěl hlavou. „Podle všeho můj pra pra cokoliv byl důležitou osobou v občanské válce.“

Skupina přátel si přiťukla lahvemi a konverzovali spolu, zatímco čekali, až show začne.

Tom sledoval různé kapely, které postupně přicházely a odcházely v průběhu večera, a nakrčil obočí nad párem dlouhých nohou v černo-červených kostkovaných kalhotách a lesklých vojenských botách. Jeho oči cestovaly nahoru, ale všechno, co viděl, byly dlouhé černé vlasy s bílými dredy a potetovanou ruku držící obal s kytarou.

***

První skupina stála za hovno. Zpěvák si spletl zpívání s křikem a kytarista se zajímal víc o holky v první řadě, než aby se staral o to, co se děje na podiu. Druhá skupina byla o něco lepší, dav se do toho pomalu dostával. Dle Tomova názoru hrál kytarista celkem dobré sólo a on s přáteli zpíval společně poslední písničku.

O třetí skupině Tom nikdy neslyšel. Podle všeho byli spolu jen pár měsíců.
„Jakže se jmenujou, ještě jednou?“ Zeptal se svých přátel.
„Monsoon.“ Georg si odříhl a zasmál se. „Slyšel jsem, že jsou docela dobří.“
Klubová světla zhasla a poukazovala na to, že poslední show večera začíná. Zpěvačka měla dlouhé platinově blonďaté vlasy hozené přes jedno rameno. Uchopila mikrofon a řekla: „Hej, my jsme Monsoon.“ Kytarista začal hrát první písničku.
O sekundu později Tomova pusa dopadla na podlahu, pivo se mu zaseklo před obličejem. Byl si zcela jist, že mu Georg mává rukou před obličejem, když zíral na kluka, kterého neviděl dva a půl roku, ale poznal by ho kdekoliv.
Georg ho taky zaznamenal.
„Hey, není to ten kluk?“
Tom přikývl, stále zíral, ale jeho pusa už nebyla otevřena dokořán. „Jo, je to ten kluk.“

***

Dav křičel, když Billova kapela pár minut před půlnocí dohrála poslední písničku. Bill pil z flašky, když na něj Hallie záhadně mrkla, zatímco měla mikrofon stále v ruce.

„Takže… dneska máme Silvestra,“ řekla. Dav ji povzbuzoval a Bill na ni hodil nechápavý pohled. Jen se na něj ušklíbla a znovu se otočila na diváky. „Lidi, co asi nevíte, je, že tady můj kamarád Bill…“ ukázala rukou Billovým směrem, „měl nedávno zlomené srdce zlým klukem jménem Gavin.“
Bill jen zíral, co sakra měla Hallie v plánu?
„Takže nemá koho políbit o půlnoci.“
Hallieino jméno vyletělo z jeho úst jako varování skrz reproduktory.
„Nějaký sexy kluk, který se chce líbat o půlnoci s tímto zpěvákem?“ zakřičela Hallie.
Dav zařval a jeden kluk z první řady zakřičel: „Udělal bych to, kdyby tady nebyl můj přítel,“ čímž si vysloužil bouchnutí do ruky. Bill byl totálně ponížený.
„Hallie, jsi mrtvá.“
To přimělo dav křičet ještě víc. Když se hluk uklidňoval, Billovo ztrapnění jen více vzrůstalo. Jakmile se hlasy totálně zklidnily, chtěl, aby se podium otevřelo a pohltilo ho. Hallie držela mikrofon nad hlavou, aby zopakovala svoji nabídku, když Bill rozpoznal hlas, který si myslel, že už nikdy znovu neuslyší.
„Já to udělám.“

***

Bill se snažil dívat do davu, aby se pokusil zjistit, od koho půlnoční pusa bude, ale Tom věděl, že mladší chlapec rozpoznal jeho hlas. Sledoval Billa po celou show, byl uchvácen jeho hraním, a tak mohl vidět, jak se jeho oči rozšířily a pusa otevřela, když Tom odpověděl na Halliinu výzvu. Představoval si, že Billův žaludek dělá kotrmelce, když si razil cestu k podiu, protože on cítil v břiše to samé.

Došel na podium a vzájemně na sebe zírali. Za posledního dva a půl roku se oba změnili k lepšímu. Bill byl trochu vyšší, ebenově černé vlasy měl až do půli zad a Tom si všiml pár bílých dredů. Makeupu už nebylo tolik a vypadal lépe než dřív. Tomovy dredy byly nahrazeny černými copánky, tvář měl štíhlejší a Bill se cítil, jako by mu bylo zase šestnáct, když se díval do těch oříškových očí. Tom se zastavil krok před ním a zírali na sebe, dokud Tom neměl mikrofon před obličejem.

„Jak se jmenuješ, půlnoční polibku?“ zeptala se ho Hallie.

Tom se na ni podíval. „Uh… Tom.“
Tom se lehce usmál a Billův úsměv byl najednou stydlivý, když se jejich pohledy znovu setkaly.
„Okej, Tome, jsi připraven na polibek?“ Zeptala se Hallie nadšeně.
„Uh jo, asi jo…“ přikývl Tom.
Hallie se odmlčela, jakmile dav začal odpočítávat poslední sekundy, viděla něco tajemného ve vzájemném pohledu těch dvou.
„Připraven, Bille?“
Bill přikývl a nasucho polkl, když dav zakřičel. „Sedm!“ Sundal si kytaru, podal ji Hallie a přiblížil se k Tomovi.
„Čtyři!“
Tom zíral do široce otevřených čokoládových očí. „Ahoj.“
„Tři!“
Bill se usmál a cítil, jak se mu začínají nervozitou potit ruce. „Ahoj.“
„Dva!“
„Běž do toho, Tome.“ Křičeli jeho kamarádi.
Tom chytil Billa za tváře, mohl slyšet, jak se Bill nadechl, když se dotkli čelem.
„Jedna!“
Bill zavřel oči.
„Šťastný Nový rok!“
A jejich rty se setkaly.

autor: elvisfan

překlad: Danny
betaread: J. :o)

original

4 thoughts on “Second time around 1.

  1. Karta sa obratila a teraz je rockstar Bill. 🙂 totalne romanticke stretnutie. Snad to uz chlapci spolu dotiahnu do riadneho vztahu.

  2. Bože, toto bolo… Úžasné. Ten koniec… Nemám slov. Paráda. Dokonalé. Usmievam sa jak mesiačik na hnoji a nedokážem prestať. Je to dokonalé. Ďakujem za preklad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics