It’s a Small World 6.

autor: AshesPashes

Vyhýbání se a pokušení

Věrný svému slovu strávil Bill první tři dny v domě co nejméně času. A když tam byl, trávil většinu času ve svém pokoji. Kdykoli byl ve společných prostorách a Tom vstoupil do místnosti, odešel, jakmile to bylo možné, aniž by si o něm Stephanie myslela, že je nezdvořilý.
Stephanie si všimla, jak málo času spolu oba muži tráví, ale doufala, že když se časem více poznají, najdou něco, co mají společného.
Bill zasunul klíč do zámku u vchodových dveří, když vcházel do domu po focení, které ten den absolvoval. Stephanie seděla sama na gauči a jedla brambůrky, zatímco sledovala televizi.
„Ahoj Bille, jaký bylo focení?“
„V pohodě, ta holka, se kterou jsem pracoval, byla úplná diva. Dostala záchvat, protože jí dali špatnou značku vody. Jsem rád, že jsem se odtamtud dostal vcelku,“ odpověděl Bill a pověsil si tašku na věšák vedle dveří.
„Nechceš se mnou koukat na televizi?“ Zeptala se Stephanie a poplácala místo vedle sebe.
„Moc rád,“ odpověděl Bill a plácl sebou na místo, které Stephanie poplácávala. „Na co koukneme?“
„Tak jde čas, koukám na to, když to zrovna stihnu. Chloe, ta tmavovláska, se právě vyspala s novým manželem své brzy nevlastní dcery Melanie, Phillipem, protože si myslela, že její snoubenec spal s Melaniinou biologickou matkou.“
„COŽE?! V té větě není ani slovo, kterýmu jsem rozuměl.“
„Pšššt, přichází konfrontace, jen koukej.“

Bill se tiše opřel a sledoval se Stephanií telenovelu. Byl zmatený, ale zaujalo ho to. Nemohl si pomoct, ale měl pocit, že jeho současná životní situace může konkurovat kdejaké telenovele a jen při té myšlence mu zrudl obličej.
O několik minut později vešel dveřmi Tom a položil klíče na stůl. Uviděl oba přátele, jak sedí na pohovce a lehce se naklánějí dopředu, zatímco s napětím sledují televizi. Přistoupil ke gauči a posadil se vedle Billa na jediné volné místo.
Bill se rychle vrátil do reality, když ucítil, jak se gauč na druhé straně prohnul a Tomova ruka se krátce dotkla té jeho. Bill ucítil, jak mu po paži přeběhl mráz, jako by právě dostal šok. Podíval se na Toma a jeho tvář znovu rychle zrudla. Byl rád, že díl skončil a skočila tam upoutávka na zítřejší epizodu. Konec dílu využil jako příležitost opustit místnost a vstal. „Jsem vážně unavený. Půjdu si na chvilku odpočinout do svého pokoje.“
Bill rychle opustil místnost a zavřel za sebou dveře.

Tom si nepřítomně třel paži, kterou se otřel o Billa. Cítil v ruce mravenčení a divný pocit. Stephanie mu položila ruku na místo, které si třel, a tím účinně odstranila brnění, jež cítil.
„Tome, ptala jsem se, co si dáš k večeři.“
„Ach, promiň, nějak jsem se ztratil ve svém světě,“ odpověděl a věnoval jí malý úsměv. „Je mi jedno, co bude k večeři. Něco si objednáme; půjdu se zeptat Billa, jestli má na něco konkrétního chuť.“
Tom vstal z plyšové pohovky a zamířil po schodech k Billovu pokoji. Zaklepal a čekal, než přišla tichá odpověď. Vešel do pokoje a zavřel za sebou dveře.
„Bille, já tohle nedávám. Musíme se jeden druhýmu přestat vyhýbat. Myslím, že to věci jenom zhoršuje,“ řekl mu Tom narovinu.
„Takže co, chceš, abychom byli kamarádi?“ Zeptal se ho Bill a skepticky zvedl obočí.
„Nechci, aby měl kdokoliv z nás pocit, že musí utéct z místnosti, když do ní vstoupí ten druhý. Chci, abychom si aspoň dokázali říct víc než jen ahoj a čau. Nemůžeme to aspoň zkusit, aniž by to bylo trapný?“
Bill se na Toma několik vteřin díval, než odpověděl. „Myslím, že jsem ochotný to zkusit, pokud ty taky.“
„Skvělý. A teď mi řekni, co by sis dal k večeři.“

***

Bill se rozhodl, že je fajn nemuset se Tomovi vyhýbat, a využít příležitosti popovídat si a poznat ho. Bylo hezké nemuset utíkat z místnosti jen proto, že tam byl Tom; a nemuset se zamykat ve svém pokoji. Tohle příměří mělo učinit příštích několik týdnů snesitelnými.
Stephanii neunikl fakt, že se k sobě Bill s Tomem začínají chovat vřeleji. Samozřejmě nečekala, že se z nich stanou nejlepší přátelé, ale byla ráda, že jsou k sobě alespoň trochu srdečnější. Stephanie byla nadšená, že má Billa u sebe, a bylo příjemné, když si mohli všichni tři sednout a dívat se na film nebo konverzovat při společných večeřích.
Atmosféra v domě byla mnohem uvolněnější, když si všichni začali zvykat na společné soužití.

***

Bill vešel do domu a okamžitě ucítil vůni rajčatové omáčky, koření a zapečeného sýra. Pořádně nasál a téměř vplul do kuchyně za tou lahodnou vůní. Zastavil se těsně před prahem a sledoval, jak Tom vytahuje z trouby pekáč.
„Nádherně to tady voní.“
„Díky. Udělal jsem k večeři lasagne. Vzpomněl jsem si, že jsi předtím říkal, že máš rád těstoviny.“
„To mám. Chceš pomoct?“
„Jasně, uděláš salát?“
Bill přešel k lednici a připravil salát, zatímco Tom nakrájel lasagne a dal je na dva talíře.
„Kde ses naučil vařit?“ Zeptal se Bill, když se na Toma podíval přes rameno.
„Od mámy. Většinou pracovala dlouho do noci, tak mě naučila vařit, abych mohl udělat něco k večeři, než se vrátí domů,“ řekl Tom s úsměvem.
Tom položil oba talíře na stůl a k jednomu se posadil. Bill přinesl salát a podíval se na stůl.
„Nebudeme čekat na Stephanii?“
„Ne, předtím mi poslala esemesku. Asi přišlo hodně lidí a ona pořád čeká na konkurz.“
Bill se posadil naproti Tomovi, zvedl vidličku a podíval se na svůj talíř. Bylo jiné večeřet s Tomem o samotě, než když jedli všichni tři společně. Když si nabíral jídlo, mlčel.

„Jak jste se se Stephanií seznámili?“ Zeptal se tiše.
„Před dvěma lety jsem dělal DJ na svatbě jejího bratra, ještě než Gustav otevřel klub.“
„Nevěděl jsem, že má bratra.“
„Jo, je si s ním hodně blízká. Jeho ženě se má za pár týdnů narodit dítě a ona plánuje, že jim první týden bude chodit pomáhat.“
Jakmile se rozhovor rozproudil, bylo pro oba snadné se nechat strhnout povídáním a smíchem, zatímco jedli večeři. Společně sklidili ze stolu a vrhli se na umývání těch několika málo kousků nádobí, které použili.
Tom se podíval na Billa, který nádobí utíral. Bill se ho chystal uložit do skříňky, když jeho směrem vystříkla voda.
„Tohle je ještě mokrý,“ řekl Tom se smíchem.

Bill sáhl do dřezu a stříkl na Toma vodu s pěnou. DJ se natáhl a zapnul vodu, která stříkala z kohoutku směrem k Billovi, jenž se snažil vodu zastavit utěrkou v ruce.
Tom se díval na Billovu smějící se tvář a měl problém odolat těm plným rtům. Nechal kohoutek kohoutkem a objal černovláska kolem pasu, přitáhl si ho k sobě a spojil jejich rty. Bill ho automaticky objal kolem ramen, prsty mu zajel do vlasů a olízl jeho kroužek ve rtu. Tom otevřel ústa a zachvěl se, když ucítil, jak kulička Billova piercingu cinkla o jeho zuby, jak mu zajel jazykem do úst. Bill hltal Tomova ústa a ten hrdelně zasténal. Jeho tělo se tisklo k Tomovu a on cítil, jak se každý centimetr jejich těl dotýká toho druhého.
Poslední týden se snažil tomuto okamžiku odolat bez ohledu na to, jak moc si přál, aby se to stalo. Ta myšlenka ho donutila vzpamatovat se. Existoval důvod, proč se snažil vyhnout tomu, aby se k Tomovým lahodným rtům dostal moc blízko.
Prudce se odtáhl a Tomovy dlouhé dredy mu propadly mezi prsty, když se vymanil z jeho sevření.
Bill si rychle prohlédl chlapce před sebou a všiml si naběhlých rudých rtů a mokrého trička, než se otočil a beze slova opustil místnost.
Tom stál omráčený a plný chtíče, když sledoval, jak Bill odchází. Chtěl jít za ním, ale věděl, že by to nemělo smysl. V Billových očích viděl zmatek a pocit viny. S povzdechem se otočil zpátky ke dřezu a začal utírat vodu, kterou na sebe před chvíli cákali.

***

Stephanie si všimla, že Bill se vrátil ke svému starému zvyku odcházet z místnosti, kdykoliv tam byl Tom. Zajímalo ji, co tuto změnu v jeho chování způsobilo.
„Zdálo se, že už jste s Billem vycházeli mnohem líp, co se stalo?“ Zeptala se.
„Nic se nestalo, Stephanie, nech toho. Nejsme kurva nejlepší kámoši. Nemáme toho zas tolik společnýho, jak jsme si mysleli, takže není proč spolu trávit čas společně. Tak se na to vykašli a neotravuj s tím ani jednoho z nás, okay?“
„Okay, Tome. Promiň.“
Tom se cítil špatně, že na Stephanii takhle vyjel, ale chtěl, aby se pro jednou starala o svoje věci. Věděl, že jediné, co chtěla, bylo, aby spolu ti dva vycházeli a byli přátelé, což se ale v žádném případě nestane, protože mezi nimi bylo až moc velké napětí.
Na středeční hodině jim učitelka zadala zinscenovat skupinovou scénku, na které měli pracovat, a požádala všechny, aby se rozdělili do skupin po čtyřech. Měli týden na to, aby na scénce pracovali, a pak ji měli předvést před třídou.
Bill, Stephanie, Georg a Nicole, dívka, která se stala novou kolegyní Stephanie, jelikož Georg začal tvořit dvojici s Billem, se rozhodli vytvořit skupinu společně.
Tato čtveřice se domluvila na zkoušení u Stephanie doma v neděli v deset dopoledne, aby měli dostatek prostoru a času na nácvik.

***

Tom se probudil v neděli pozdě ráno poté, co předešlou noc dělal DJe v klubu. Vstal z postele a zamířil do koupelny, aby se rychle osprchoval a vyčistil si zuby. Na zrcadle v koupelně byl přilepený vzkaz, na kterém stálo:
Tome,
nezapomeň, že v neděli v deset máme s Billem skupinovou práci. Může to trvat několik hodin. Díky za pochopení.
XOXOXO
Steph

Tom si strčil zubní kartáček do pusy a podrbal se na čele, když se snažil vzpomenout, co mu o tom skupinovém projektu vlastně říkala. Za nic na světě si nemohl vzpomenout, o čem mluvila. Muselo to být, když její blábolení zrovna nevnímal.
Tom jen v boxerkách zamířil dolů do kuchyně.
Spolužáci seděli u stolu a mlčky pročítali poslední návrh scénáře. Když Tom vešel do kuchyně, čtyři páry očí se na něj hned upřely.
„Ehm… nevěděl jsem, že tu někdo je.“
Billovy oči rychle přejížděly po Tomově těle. Olízl si rty, když si prohlížel vypracované břicho a vzpomínal, jak ty svaly cítil pod rukama. Očima zalétl zpátky nahoru a krátce se setkal s Tomovýma. Billovy tváře zrudly, když se zadíval zpátky na papír před sebou.
„Pardon, asi se vrátím nahoru,“ řekl Tom a spěchal z pokoje.
Stephanie ho následovala do ložnice.

„Co to kurva bylo, Tome? Věděl jsi, že tady budu mít návštěvu.“
„Ne, Stephanie, nevěděl. Myslel jsem, že jsi někde pryč, a ne že jsi tady se spolužákama.“
„Možná bys neměl chodit po domě polonahej.“
„Je to kurva můj dům, budu si tady chodit klidně úplně nahej, když budu chtít! Možná by sis neměla tolik vyskakovat a pořád sem všechny zvát, aniž bys mi o tom nejdřív řekla,“ řekl a natáhl si kalhoty.
„Jde o to, že jsem řekla Billovi, aby u nás zůstal?“
„Jde o to, že o všem rozhoduješ ty. Nebyl jsem to já, kdo ti nabídl, aby ses sem nastěhovala, to ty jsi rozhodla za nás oba, že už je ten správný čas. Nejsme manželé, tohle je můj dům a já bych chtěl mít nějaké slovo v tom, co se v něm děje. Ty prostě pořád děláš všechna ta rozhodnutí beze mě, jako by na tom zatraceným listu vlastnictví bylo tvoje jméno. Začíná mi být špatně z toho, jak mě využíváš.“
„Tome, co to do tebe v poslední době vjelo?“
Tom neodpověděl, protože se otočil ke svému prádelníku a hledal tričko.
„Tak já je požádám, aby odešli,“ řekla Stephanie tiše a lehce sklopila zrak.
„Ne, pokračujte a dokončete svůj projekt. Já jdu na chvíli za Gusem.“
Tom popadl ze zásuvky tričko a přetáhl si ho přes hlavu, než se protlačil kolem Stephanie a vyšel z pokoje.

***

Když se Tom vrátil domů, Stephanie stála s Billem a Georgem venku na chodníku před domem. Podívala se na Toma a věnovala mu zářivý upřímný úsměv, když zamířil jejich směrem. Tom se akorát pozdravil s Billem a Georgem, když se ozvala Stephanie.
„Právě jsem dostala ten nejlepší nápad na světě; měli bychom si dát společně večeři. Jen my čtyři,“ řekla Stephanie a nadšeně zatleskala.
„Steph, myslím, že to není…“ začal Tom a podíval se na Billovu rudnoucí tvář, aby se ujistil.
Než stačil dokončit větu, přerušil ho Georg: „Jsem pro. Myslím, že by to mohla být zábava.“
„Skvělý, co třeba čtvrtek v šest?“
„Jo, já mám volno,“ odpověděl Georg.
„Tome?“ Obrátila se na něj Stephanie. „Nebude ti vadit, když povečeříme tady?“
„Vypadá to, že nemám jinou možnost.“
„Jupí, to bude zábava. Jsem tak nadšená, že mám přátele, kteří tvoří pár.“
Billova tvář zůstala rudá, když doprovázel Georga k autu. Věděl, že dvojité rande není dobrý nápad, ale prostě nemohl říct ne. Stephanie vypadala tak nadšeně a Georg s tím tak rychle souhlasil, že neexistoval způsob, jak se z té večeře vyvlíknout.

original

autor: AshesPashes
překlad: Lauinka
betaread: J. :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics