Darkroom 7.

autor: Sapere aude

„Řekni mi to“

Čtyři chlapci seděli u kuchyňského stolu a večeřeli výborné lasagne. Gustav dostal od matky speciální recept své sestry a rozhodl se, že ho vyzkouší. Nakonec se mu to docela povedlo, což všechny překvapilo, jelikož Gustav obvykle moc nevařil.
„Je to vynikající,“ pochválil ho Bill a uznale pokýval hlavou.
„Jo, je to docela dobrý,“ souhlasil Tom, „ale moje speciální omáčka na špagety je lepší.“
„Tím si nejsem tak jistej,“ dobíral si ho Bill a potlačil úsměv.
Tom zalapal po dechu a předstíral zděšení. Gustav hravě obrátil oči v sloup. „Jsem rád, že ti chutná,“ přerušil ho.
Tom na Billa hravě vyplázl jazyk a vrátil se k lasagním. Bill se usmál na svůj talíř a na vidličku si nabral poslední kousky lasagní.
„Bylo to moc dobrý.“ Georg se opřel a říhl si, jako by chtěl svoje slova zdůraznit. „Musíš mi pak ukázat, jak se to dělá. Tohle by na holky mohlo udělat dojem,“ usmál se na Gustava.
„Na to nemáš trpělivost, Georgu. Ty tvoje by lasagně ani zdaleka nepřipomínaly,“ řekl mu Gustav.

Georg ho ignoroval a obrátil se ke dvojčatům. „Když už mluvíme o holkách, zejtra se jdeme s Gusem podívat do toho novýho baru, co otevřeli hned za rohem, nepřidáte se?“ Zeptal se.
„My zejtra jdeme k Andymu a nevím, jak dlouho se zdržíme. Možná tam budeme i přes noc, takže s váma asi nepůjdeme,“ vysvětlil.
„Jedeme k Andymu?“ Bill zmateně nakrčil obočí.
„Jo, zapomněl jsem ti to říct,“ řekl mu Tom, „dneska mi volal a ptal se, jestli bychom nechtěli zejtra přijít, takže jsem si říkal, že budeš pro,“ pokrčil rameny.
Bill se opřel do opěradla židle. „Ehm… jo, jasně,“ maličko se usmál.
Andreas volal Tomovi? Divný, pomyslel si Bill. Když Andymu volal, jeho nejlepší kamarád nezněl, jako by si chtěl povídat. A proč ho prostě k sobě nepozval, když s ním telefonoval?
Bill cítil, jak v něm narůstá panika. Co když Andy věděl, že ten kluk, o kterém mluvil, byl Tom? To však nebylo možné, jak by se to dozvěděl? Přece se choval nenápadně, nebo ne?
Možná Andreas jen předstíral, že mu nevadí, že má rád nějakého kluka; možná ve skutečnosti nebyl zas tak moc nadšený z toho, že je Bill gay, bisexuál nebo co to vlastně byl.

Bill si povzdechl, to byl další problém – jeho sexuální orientace. Jednou musel Tomovi říct, že ho přitahují kluci. Vlastně to chtěl s Andym probrat a vymyslet, jak to Tomovi říct, ale blonďák nezněl, že by se mu do toho chtělo. Proč tedy Tomovi volal? A pozval je oba k sobě?
Tohle všechno Billa neskutečně mátlo. Udělal snad něco špatně? Řekl něco, co Andyho vyděsilo? Opravdu Andreasovi přišlo tak špatné, že šel do Noir? Andy tam přece šel taky, nebo ne? Tak proč byl takový problém, když tam šel i on?
„Jsi v pohodě?“ Vytrhl ho z myšlenek Tomův hlas.
Bill zvedl hlavu a setkal se se třemi páry očí, které na něj ustaraně hleděly.
„Uh jo, jasně, jsem v pohodě,“ usmál se a věnoval jim ujišťující pohled.
Tom zabořil ruku do Billových vlasů a hravě mu je rozcuchal. „Pojďme si pustit ten film, co jsme si půjčili,“ navrhl a začal uklízet stůl.
Ostatní tři souhlasili a pomohli Tomovi uklidit stůl.

***

„No, to byla sračka,“ prohlásil Tom, když se na obrazovce objevily titulky.
„Mně se to líbilo,“ zívl Georg a protáhl se.
„Líbilo se ti to jen proto, že si ta ošklivka na konci sundala tričko,“ zasmál se Tom.
Georg ho odmávl, vstal a oprášil si zadek. „Dneska si zahraju na Gustava a půjdu brzo spát.“
Gustav už šel spát v polovině filmu, jelikož prostě nebyl taková noční sova jako ostatní tři.
„Nech si zdát sladký sny o kozách tý ošklivky!“ Zavolal za ním Tom.
„Nechám!“ Slyšel Georga, jak říká, než zmizel nahoře.
Tom se pro sebe ušklíbl a podíval se na hlavu, která mu ležela v klíně. Prsty prohrábl hebké černé vlasy, což Billa donutilo pohnout se.
„Hej,“ řekl Tom tiše. „No tak, pojď, dostaneme tě do postele.“ Pokusil se trochu pohnout nohama, ale Bill se ani nepohnul.
„Bille,“ řekl Tom tiše, ale naléhavě a šťouchl bratra do ramene.
Bill nereagoval.

Tom si povzdechl. „Fajn, nedáváš mi na výběr, Bille.“ Opatrně položil jednu ruku pod prohlubeň bratrových kolen a druhou obtočil kolem Billových zad. Prudce vstal a jedním pohybem zvedl Billa s sebou.
Bill vypískl, reflexivně zakopal nohama a pevně zaryl prsty do bratrova obrovského trička.
„To máš za to, že mě ignoruješ,“ usmál se Tom a nesl Billa jako nevěstu směrem ke schodům.
„Tomi!“ Bill ho lehce udeřil do hrudi a pevně objal bratra kolem krku, jelikož se bál, že ho upustí.
Tom se jen ušklíbl, a když došel ke schodům, položil Billa zpátky na nohy. „Promiň, ale nemám dost síly, abych tě vynesl do schodů. Jsi až moc těžkej.“
Bill na něj vyplázl jazyk, čímž mu ukázal piercing v jazyku a vyskákal po schodech nahoru.
„Ah, takže teď už jsi vzhůru, jo?!“ Zavolal za ním Tom a přidržoval si kalhoty, když mířil po schodech nahoru.
„Jo!“ Slyšel Billa, jak říká, než se otočil na patě a zmizel v koupelně.
Tom nad bratrovým chováním zavrtěl hlavou; někdy dokázal být tak dětinský.

***

Bill za sebou zavřel dveře a opřel se o ně. Zavřel oči a hlavou se opřel o dveře. Po celou dobu filmu byl vzhůru a užíval si bratrovy doteky. To, jak ho hladil po vlasech nebo po tváři, a to, jak mu třel paži, kdykoli Billovi naskočila husí kůže kvůli otevřenému oknu.
Bill měl pocit, že Tomovi lže. Říkal svému bratrovi vždycky všechno a neříct mu o své sexuální orientaci mu připadalo jako lhaní. Samozřejmě, že nehodlal Tomovi říct o svých citech; to prostě udělat nemohl. Ale říct Tomovi, že je s největší pravděpodobností gay, už měl dávno; neměl to před ním tajit. Kromě toho měl chuť si o tom s někým promluvit, potřeboval to, a Andreas teď pro něj nebyla ta nejlepší volba.
Musel to Tomovi říct, a to co nejdřív.

***

Bill vyšel čerstvě osprchovaný z koupelny, a bez váhání zamířil k Tomovu pokoji. Rozhodl se, že „co nejdřív“ znamená „teď“. Hned teď. Tomovy dveře byly zavřené, a tak zaklepal; nikdy nevtrhl dovnitř, když potřeboval mluvit o něčem vážném nebo důležitém.
„Jo?“ Slyšel Toma, jak říká.
„To jsem já,“ odpověděl Bill.
Tom okamžitě poznal, že se něco děje. Billa něco trápilo, jinak by neklepal.
„Pojď dál,“ řekl mu a posadil se na posteli do tureckého sedu.
Bill vstoupil do pokoje a tiše za sebou zavřel dveře.
„Co se děje?“ Zeptal se Tom a poklepal na místo vedle sebe.
Bill si vylezl na postel a posadil se těsně vedle Toma, až se jejich kolena dotýkala. Musel Toma cítit, aby mu něco takového dokázal říct. Měl pocit, že Tom homosexuály nemá příliš v lásce. Samozřejmě by se k němu neotočil zády jen proto, že se mu líbí kluci, to by nikdy neudělal a Bill to věděl, ale pokud opravdu nebyl nadšený z představy, že jsou dva kluci spolu, mohlo by to celou situaci ještě zhoršit.

„Já… musím ti něco říct. Už to nedokážu dál skrývat,“ řekl Bill tiše a v jeho hlase byla patrná nervozita. Tomovi se na milisekundu zastavilo srdce. Ztěžka polkl a zjistil, že jeho srdce najednou začalo bít dvakrát rychleji než předtím. Chystal se mu to Bill říct? Chystal se mu přiznat své city? Tom cítil, jak mu tělem projel záchvěv vzrušení smíšený s nervozitou. Šlo o tohle?
Položil Billovi ruku na koleno a láskyplně ho třel. „Řekni mi to,“ hlas se mu skoro zlomil.
Bill slyšitelně polkl a sklopil pohled k Tomově ruce, která ho hladila po koleni.
„Ehm, já…“ zhluboka se nadechl. „Nevím, jak to vezmeš, a vím, že jsem to před tebou neměl tajit, ale… já jen… ani já sám jsem si tím nebyl jistej.“
Tom povzbudivě stiskl Billovo koleno a přitáhl si ho zpět. „Pokračuj,“ řekl tiše.
„Ehm, já…“ Tomovo srdce se rozbušilo a čekal, až bratr ta slova řekne. „Myslím, že…“ dredař málem vybouchl. „Myslím, že jsem gay.“ Bill otočil hlavu a vyhnul se Tomovu pohledu. Srdce mu zběsile tlouklo a on se bál bratrovy reakce.

Tom roztřeseně a slyšitelně vydechl, když všechno to vzrušení a nervozita z jeho těla vyprchaly. V duchu si vrazil facku za to, že si myslel, že mu chce Bill vyznat svoje city. Věděl, že k němu Bill něco cítí, a přesto mu on sám nedokázal vyznat svoje city, takže proč by mu je vyznával Bill, když absolutně netušil, co k němu cítí Tom.
„Ehm, wow, uh… to je překvápko,“ zalhal Tom a poškrábal se na hlavě.
Nebyl zklamaný, alespoň mu bratr důvěřoval natolik, že mu to řekl, přesto doufal v něco jiného.
„Prosím, nechci, abys mě nenáviděl, Tomi, není to moje chyba, nemůžu ovlivnit, na jaký pohlaví se moje tělo a city rozhodnou reagovat! Já-“
„Hej, Bille, hej,“ přerušil ho Tom a položil bratrovi ruku zpátky na koleno. „Proč se tak staráš o to, co si myslím? Nikdy bych tě nedokázal nenávidět, Bille, to snad přece víš.“
„Já vím, já vím,“ řekl Bill a zvedl hlavu, aby se na Toma podíval. „Já jen, že vím, že nemáš moc rád homosexuály a…“

„Woah, počkej,“ přerušil ho Tom a stáhl ruku zpátky. „Proč si tohle myslíš?“
„Uh, no, já… jen jsem si myslel…“ začal Bill trochu zaskočeně. „Já… já jsem si jen myslel, že jsi, chci říct, že to, jak se chováš, ve mně prostě… vzbudilo dojem… tak trochu…“
Tom sklonil hlavu, nechal ji bezvládně viset mezi rameny a tiše se zasmál. „Bille,“ ušklíbl se, „já s homosexuály nemám vůbec žádnej problém, absolutně žádnej.“
„Nemáš?“ Bill překvapeně zvedl obočí.
Tom zavrtěl hlavou. „Vlastně…“ naklonil se dopředu a přiblížil rty k Billovu uchu. „Někdy mě určití kluci taky přitahujou,“ zašeptal, jako by v místnosti byl ještě někdo, kdo by to neměl slyšet.
Bill překvapeně zalapal po dechu. „Vážně?“ Otevřel oči do široka.
Tom přikývl. Měl pocit, jako by mu z ramen spadla nějaká tíha a cítil se špatně, že Billovi neřekl o tom, že ho přitahují kluci, ale nakonec mu to řekl… tak nějak.
„Jací?“ Zeptal se Bill zvědavě a na tváři se mu objevil úsměv.
„To ti neřeknu,“ usmál se Tom drze.
„Tomi,“ zakňučel Bill a vystrčil spodní ret.
„Ne, neřeknu,“ zavrtěl Tom tvrdohlavě hlavou.
Bill vystrčil ret ještě víc, čímž Toma rozesmál. „Možná někdy.“
„Kdy?“ Billovy oči se rozzářily.
„Brzo,“ slíbil Tom.
Bill hodil Tomovi ruce kolem krku a pevně ho objal. „Jsem tak rád, že jsem ti to konečně řekl.“
„Já taky,“ usmál se Tom a objetí mu opětoval.
„Děkuju,“ Bill ho sevřel v objetí pevněji.
„Za co?“
„Za to, že jsi to vzal tak v pohodě a řekl mi, no však víš, že to občas cítíš tak trochu stejně. Ani si neumíš představit, jak se mi ulevilo!“ Vtiskl bratrovi na rameno pevný, vděčný polibek.
Tom se zasmál a něžně Billovi prohrábl vlasy: „Jsme v tom spolu, bráško,“ usmál se.

***

Bill padl na postel a spokojeně si povzdechl. Nemohl uvěřit, jak dobře to dopadlo, jak dobře jeho bratr tu novinu přijal. Ještě neuvěřitelnější mu připadalo, že se jeho bratrovi líbí i kluci. To bylo něco, co by Billa ani ve snu nenapadlo, a i když to bylo hloupé, dávalo mu to maličkatou naději. Věděl, že Tom jeho city neopětuje, obě zamilovaná dvojčata, to bylo prostě až příliš absurdní. Ale možná Toma přitahoval, možná někdy považoval Billa za hezkého způsobem, který nebyl jen bratrský.
Motýlci v Billově břiše se probudili a začali divoce třepotat křídly. Věděl, že si dělá plané naděje, ale nemohl si pomoct, byla to zábava a bylo to prostě příliš příjemné na to, aby to ignoroval. A možná, jen možná, Tom změnil masáž, kterou Billovi předtím poskytl, v něco lehce sexuálního záměrně.
Bill zabořil hlavu do polštáře a zavýskl.

autor: Sapere aude
překlad: Lauinka
betaread: J. :o)

original

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics