Darkroom 8.

autor: Sapere aude

Odhalení

„Připravenej?“
„Jo,“ odpověděl Bill a nasoukal se do bundy. „Jdeme.“
„Lidi!“ Zakřičel Tom. „My jdeme, tak se uvidíme zítra!“
„Ahoj!“ Zavolala Géčka jednohlasně.
Bill už byl za dveřmi a Tom ho následoval. „Seš si jistej, že Andy chce, abych šel taky?“ Zeptalo se nejistě černovlasé dvojče.
Tom nakrčil obočí. „Proč by nechtěl, abys přišel taky? Seš si s ním ještě bližší než já,“ řekl a při těch slovech pocítil osten žárlivosti.
„Já vím,“ povzdechl si Bill. „Ale… nic, zapomeň na to. Asi dělám z komára velblouda,“ přinutil se k úsměvu.
Tom podezřívavě přimhouřil oči. „Stalo se něco mezi váma dvěma?“ Zeptal se a doufal, že se mýlí.
„Ne, ani ne,“ pokrčil Bill rameny. „Jen včera, když jsme spolu mluvili po telefonu, se ke mně choval divně.“
„Oh, no, jsem si jistej, že se mě ptal, jestli přijdeš taky, takže pořád nechápu, proč by neměl chtít, abys přišel,“ pokrčil Tom rameny.

Bill sledoval svoje nohy, když se blížil k Andyho domu. „Ehm, jo, asi máš pravdu, asi jsem jenom paranoidní.“ Zvedl hlavu a podíval se na Toma s drobným úsměvem na rtech.
Tom Billa láskyplně šťouchl do ramene. „Jo asi jo,“ usmál se.
Po zbytek cesty mezi nimi panovalo příjemné ticho. Brzy došli k Andreasovu domu a Bill cítil, že začíná být nervózní. Ani nevěděl proč, ale Andy se včera v telefonu opravdu choval trochu divně. Možná jeho nejlepší kamarád někam spěchal nebo tak něco. Andy však řekl, že mu zavolá později, a neudělal to.
„Hej,“ řekl Tom tiše a objal bratra kolem ramen. „Přestaň si s tím tolik lámat hlavu. Včera večer, když jsi přišel do mýho pokoje, jsi měl na tváři stejně ustaranej výraz, a moje reakce byla jiná, než jsi čekal, že?“ Bill přikývl a opřel se do bratrova objetí. „No nevím, proč přesně máš teď z Andyho strach, ale ať už řekl nebo udělal cokoli, nejspíš sis to vyložil špatně a není se čeho bát. Vždyť o mně sis taky myslel, že nemám rád gaye a mýlil ses; podobný je to i teď s Andym, jasný?“ Tom stiskl Billovi ramena.

Bill se zamyslel a musel uznat, že má jeho bratr pravdu. Byla to podobná situace jako včera večer, takže si nejspíš zase dělal starosti zbytečně.
„Máš pravdu,“ usmál se Bill maličko, ovinul bratrovi ruce kolem pasu, aby ho rychle stiskl, a pak se odtáhl.
Tom ho pustil a něžně mu prohrábl vlasy. „Vidíš? Žádnej strach, a teď si pojďme dělat legraci z Andyho nehtů,“ ušklíbl se.
Bill se zasmál a zazvonil u dveří. Andy se vždycky snažil pěstovat a lakovat si nehty tak, jak to dělal Bill, ale moc se mu to nedařilo. Dnes však Andyho nehty budou vypadat nejspíš báječně, jelikož mu je Bill udělal teprve předevčírem. Ale na tom nezáleželo, stejně si z nich mohli dělat legraci.

***

Tom a Andy se rozvalovali na pohovce a hráli nějakou závodní hru na Playstationu, zatímco Bill pohodlně seděl v křesle a okusoval studený kousek pizzy. Tom měl pravdu, Bill si dělal starosti zbytečně. Andy se k němu choval jako vždycky a stále bylo naprosto jasné, kdo je jeho úplně nejlepší kamarád. Tom a Andy spolu vycházeli opravdu dobře; v některých ohledech si byli velmi podobní a mohli spolu mluvit o čemkoliv, aniž by se kvůli tomu cítili nepříjemně. Andy však vždycky více tíhl k Billovi. Říkali si naprosto všechno a Andy byl jedinou osobou, o které Bill věděl, že jí může věřit stejně jako Tomovi.

„Oh, ty sráči!“ Vykřikl Tom a držel ovladač vysoko ve vzduchu spolu s jednou nohou.
Bill se tomu pohledu zasmál. Nikdy nechápal, proč Tom hází nohama a rukama kolem sebe, kdykoli hraje nějakou hru na jedné z mnoha existujících konzolí. Jeho bratr se zkrátka do her, které hrál, vždycky až příliš zažral, což byl nejspíš důvod, proč taky vždycky vyhrával.
„Do prdele! Ne!“ Andy vyskočil na nohy a neuvěřitelnou rychlostí stiskl palcem tlačítko. „Neee!“ Zakňučel a hodil ovladač na pohovku.
„Jo!“ Jásal Tom a máchal ve vzduchu ukazováčkem, jak to dělal vždycky.
Bill položil napůl snědený kus pizzy zpátky na talíř, který mu balancoval na kolenou, a bratrovi zatleskal.
„Tomi, ty jsi můj hrdina,“ zamrkal hravě řasami.
„Děkuju,“ uklonil se Tom a na rtech mu hrál vítězoslavný úsměv.
„Kreténe,“ zamumlal Andy a lehce kopl Toma do zadku.
„Hej!“ Zaprotestoval Tom se smíchem a svalil se zpátky na pohovku.

„Bože, po tom pivu se mi chce pořád na záchod,“ zasténal Bill a s vyčerpaným povzdechem vstal.
„Ty jsi horší než holka,“ zažertoval Andy a padl na křeslo, na kterém předtím seděl Bill. Bylo mnohem pohodlnější než pohovka. Bill svému nejlepšímu příteli ukázal kuličku v jazyku a zamířil nahoru do jediné koupelny v domě.
Andreas nastražil uši a čekal, až uslyší zvuk zavírajících se dveří koupelny.
„Hej, Tome,“ řekl tiše, když uslyšel, že se dveře koupelny zamknuly.
„Hm?“ Tom se protáhl a otočil se na Andrease.
„Ehm, co přesně jsi myslel tím, když jsi říkal, že jsi viděl Billa v Noir? Jako že jsi ho viděl v klubu?“ Zeptal se skoro šeptem.
Tom se skoro neslyšně zasmál, než tiše zavrtěl hlavou. „Neviděl jsem ho v klubu, viděl jsem ho v darkroomu.“
Andyho čelist skoro padla až na podlahu. „Tys ho viděl v darkroomu?“ Zeptal se nedůvěřivě.
Tom přikývl.
„Viděl jsi, co tam dělal?“ Zeptal se blonďák s vytřeštěnýma očima.
Tom znovu přikývl. „Měl pásku přes oči, takže mě neviděl.“
Andy si odfrkl. „To je typickej Bill, že si vybral pásku přes oči,“ ušklíbl se.
Tom se zasmál. „Jo, no, asi prostě není dominantní typ,“ pokrčil rameny. „Ale já si při první návštěvě taky vybral pásku přes oči.“
„Jo, já taky, ale vsadím se, že Bill by si ji vybral klidně znova.“
„Jo,“ souhlasil Tom s úsměvem. „Mimochodem, řekl mi, že je gay, nebo okay, že si myslí, že je gay. Jsem rád, že mi to řekl.“

„To ti řekl?“ Zeptal se Andy. „To je dobře,“ přikývl. „A řekl ti taky, koho má rád, nebo koho miluje, nebo jak to je?“
Tom vyslal pohled ke schodům a uslyšel spláchnutí záchodu. Rychle se otočil zpátky k Andymu: „Neřekl mi to, ale myslím, že vím, kdo to je.“
Andyho oči se s očekáváním rozšířily.
„Sleduj,“ zašeptal Tom a přiměl Andyho zmateně nakrčit obočí. „Dívej se a uvidíš, co tím myslím.“ Zašeptal rychle, než popadl studený kousek pizzy a zakousl se do něj, když uslyšel, jak Bill sestupuje po schodech.
„Tvoje koupelna hezky smrdí,“ řekl Bill Andymu, když vešel do obýváku.
„To proto, že jsi v ní byl ty,“ odpověděl Andy.
„Smrděla, už když jsem do ní vešel,“ protočil očima Bill.
„No, tvůj smrad se šíří rychle,“ ušklíbl se zlomyslně.
„Ha, ha, ha,“ řekl Bill sarkasticky. „A teď slez z toho křesla, je moje,“ položil si ruku v bok.
„Když jsem se díval naposledy, bylo mých rodičů.“
„Andyyy,“ zakňučel Bill a dupl nohou.
„Co je špatnýho na tom sednout si vedle mě?“ Ušklíbl se Tom. „Pojď sem,“ řekl Billovi a poslal Andymu pohled.
Andy okamžitě pochopil, že to je ten okamžik, kdy se má dívat.

Bill se na Toma váhavě podíval a poslal poslední pohled směrem ke křeslu, než se pomalu vydal k pohovce. „Okay,“ usmál se a posadil se na ni.
„Hele, chceš snad naznačit, že smrdím jako Georg, nebo proč sedíš tak daleko?“ Předstíral zděšení.
Bill se zasmál a přisunul se o něco blíž. Andy nakrčil obočí a sledoval scénu před sebou; Bill byl nepřirozeně tichý a choval se divně.
Tom hravě protočil očima a přisunul se k Billovi blíž, až se jejich stehna přitiskla k sobě. „Myslel jsem takhle,“ ušklíbl se a objal bratra kolem ramen. „Mhmm, voníš opravdu krásně,“ řekl, přiblížil nos k Billovu krku a zhluboka se nadechl. „Andy očividně neví, co mele,“ ušklíbl se.
„Tomi,“ začervenal se Bill a zabořil obličej do Tomova trička.
Tom využil příležitosti a vyslal směrem k Andymu všeříkající pohled, a Andy okamžitě pochopil. Oči se mu nevěřícně rozšířily a čelist mu padla.

Tehdy, když mu Bill vyprávěl o klukovi, který se mu líbil, přece nemohl myslet Toma, nebo ano? Rozhodně to tak vypadalo. Nikdy se před svým dvojčetem nechoval tak plaše. Do prdele, vždyť on se červenal. Většinou bratrovi řekl, aby se držel zpátky a na Toma se vždycky lepil, jen když byl unavený nebo měl jednu ze svých citových nálad, ale Andy si byl jistý, že ani jedno z toho právě teď nebylo příčinou toho, že se na Toma lepil takovým způsobem.
Tom se láskyplně otřel rukou o Billovu paži a vyslal k Andymu prosebný pohled; prosebný pohled, který ho žádal, aby nic neříkal ani se na to Billa neptal.
Andy přikývl, ztěžka polkl a lokl si piva, zatímco sledoval, jak Bill odtáhl tvář od Tomovy hrudi.
„Ty taky hezky voníš,“ řekl Bill tiše a do tváří se mu vkradl viditelný ruměnec.
Andy si skoro odfrknul. Bill se před ním choval jako školačka.
„Díky,“ usmál se Tom a obrátil pozornost zpátky k bratrovi. „Co kdybychom se podívali na film?“ Navrhl Tom, aby přerušil trapné napětí, které cítil, že se v místnosti tvoří.
„Jasně,“ souhlasil Andy a Bill přikývl. „Mám novej film s Jessicou Albou v hlavní roli, chceš na něj mrknout?“
„No jasně!“ Souhlasil Tom.
Bill rozpačitě pokrčil rameny a stále měl Tomovu ruku kolem ramen. „Mně to neva,“ řekl.
„Tak teda Jessica Alba,“ ušklíbl se Andy a vylovil film ze skříně s DVD.

***

„Jessica Alba v bikinách je ten nejlepší pohled na světě.“ Andreas skoro slintal.
„To jo,“ souhlasil Tom s očima upřenýma na obrazovku.
Bill protočil očima a ruce si založil na hrudi. Začínal být otrávený; film, na který se dívali, byl ta největší sračka, jakou kdy viděl, a ti dva si ho užívali jen kvůli té pitomé herečce. Jediné, co si Bill užíval, byla Tomova ruka, kterou měl stále obtočenou kolem ramen, a to, jak ho ty mozolnaté prsty občas nepřítomně hladily po paži nebo krku.
Andy a Tom si všimli Billova nepohodlí. Ale Andy si prostě nemohl pomoci, byl až moc zamilovaný do té krásky na obrazovce. Tom se však připojil jen proto, aby viděl Billovu reakci. Koneckonců si stále nebyl zcela jistý, zda je jeho předpoklad o Billových citech k němu správný, ale cítil se čím dál jistější.
„Bože, ty její kozy jsou úchvatný,“ popíchl ho Tom. Všiml si, jak se Bill v jeho náručí napjal, a koutkem oka ho pozoroval.

Billův obličej poklesl. Líbilo se mu být Tomovi tak blízko, a rozhodně se mu líbilo, jak s ním Tom občas nevinně flirtuje, nebo to tak alespoň vypadalo. Ale právě takové chvíle Billovi neustále připomínaly, že jeho bratr miluje dívky a všechno, co s nimi souvisí.
Bill sice vypadal dost zženštile a často si ho pletli s dívkou, ale to nic neměnilo na tom, že měl plochý hrudník a penis.
Tom i Andy si všimli Billovy náhlé změny nálady. Najednou vypadal smutně, mrzutě, zklamaně?
„Co se děje?“ Zeptal se Tom a okamžitě zalitoval své poznámky o prsou Alby.
Bill zavrtěl hlavou. „Nic, já… úplně jsem zapomněl, že musím doma ještě něco dodělat.“ Vstal, čímž způsobil, že Tomova ruka klesla na pohovku.
„Co?“ Zeptal se Tom zmateně.
„Ještě musím…“ zamumlala Bill něco nesouvislého a popadl bundu, čepici a šálu. „Uvidíme se později,“ řekl Tomovi. Pak se otočil k Andymu. „My se nejspíš uvidíme zítra.“ Přinutil se k úsměvu, než zamířil ke vchodovým dveřím.

„Bille, počkej!“ Tom vyskočil na nohy a následoval bratra.
Andy zůstal přilepený na svém místě a se zájmem sledoval tu scénu.
„Kam jdeš?“ Chytil Tom Billa za paži.
„Domů,“ zalhal Bill a vykroutil se z Tomova sevření. „Zůstaň s Andym,“ řekl mu. „Jen si musím něco zařídit, zapomněl jsem na to. Uvidíme se později nebo zítra.“
„Ale…“ než to stačil doříct, Bill mu zavřel dveře před nosem. Tom na ně nevěřícně zíral.
„To bylo zajímavý,“ objevil se za Tomem Andy.
Tom zavrtěl hlavou. „Zase tam jde. Jde tam… kurva!“
„Hele, uklidni se,“ položil mu Andy ruku na rameno. „Myslíš, že jde do darkroomu?“
„Nemyslím, Andy, já to vím!“
„Jeho city k tobě nejsou neopětovaný, že?“ Zeptal se.
Tom polkl a nechal hlavu viset mezi rameny.
„Já to věděl,“ řekl Andy. „Bylo to naprosto jasný.“ Na tváři se mu objevil úsměv.
„Drž hubu,“ zamumlal Tom a lehce se začervenal. „Co mám dělat?“ Povzdechl si a přejížděl si rukou přes obličej.

„Jsi si jistej, že jde vážně do darkroomu?“ Zeptal se ho Andy.
Tom přikývl. „Nechci, aby byl zase s nějakým jiným chlapem. Minule mě málem zabilo, když jsem ho viděl s někým jiným,“ přiznal tiše.
„Tak běž,“ pohladil ho Andy po zádech.
Tom nakrčil obočí a otočil se čelem k Andreasovi. „Cože?“ Zeptal se.
„Jdi rychle za ním, než si ho někdo z těch chlapů utrhne pro sebe.“
„Máš pravdu.“ Tomovy oči se rozzářily.
Andy se ušklíbl. „Samozřejmě, že mám pravdu, ty idiote. Teď vypadni,“ usmál se.
Tom Andyho vděčně objal. „Jsi ten nejlepší přítel, jakýho si kdo může přát, víš to?“ Poplácal ho po zádech.
„Já vím,“ ušklíbl se Andy, když se Tom odtáhl. „Zejtra mi zavolej, chci podrobnosti,“ mrkl na něj.
Tom se zasmál. „S tím určitě počítej,“ ušklíbl se a vyšel ven.
Naposledy Andreasovi poděkoval, než se rozběhl po kamínkové cestičce a sprintoval ulicí směrem k Noir.

autor: Sapere aude
překlad: Lauinka
betaread: J. :o)

original

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics