If I Had You 1.

autor: illyrias

Ahojky, tak jak jsem slíbila, začala jsem psát new povídku.
Něco k povídce. Bill a Tom nejsou bratři.
Billovi je 20 a Tomovi 22.
Každej díl má  podtitulek. První má „Jsem připraven to zkusit.“
Já  jen doufám že se vám bude líbit x)
437
Jsem připraven to zkusit.

Bill jako každé odpoledne obědval se svými dobrými kamarádkami, Lisou a Megan. S ostatníma se moc nebavil, ale jemu to vyhovovalo.
Jeho práce byla nudná, dělal operátora jedné firmy. A lidi se ho ptali pořád na to samé, aspoň jemu to tak připadalo.
„Slyšeli jste o tom, že šéfová žena mu zahýbá s jeho poradcem?“ Nahodí Megan další informaci do konverzace.
„No nekecej, fakt?!“ Udiveně Lisa.
„Je blbá, já být jeho přítel, tak po nikom už nekoukám.“ Upije Bill své limonády. Každý tu věděl o jeho orientaci, a on se s tím rozhodně netajil.
„Jo je to fešááák! A Bill se nám do něj zamiloval. A to až se dozví náš mladý šéf, tak láskou k Billovi vzplane!“ Všichni tři propuknou v smích.
„Prosím tě, Meg, nevíš, co povídáš. Neměl bych u něj stejně šanci.“ Mávnul rukou a utřel si omáčku která mu v záchvatu smíchu přistála na tričku.
„No třeba se mu líbí  i kluci, a ty nemáš k pohlaví co se mu líbí na 100% daleko.“ Rýpne si Lisa. Bill ji okamžitě zpraží pohledem.

„Liso neutahuj si z Billa, je krásnej kluk. Má své kouzlo.“ Zastaví se Meg svého kamaráda.
„Myslela jsem to v legraci.“ Protočí oči.

„Jo, já to beru.“ Usměje se Bill, něco takového ho nerozhodí, aspoň ne na moc dlouho.
„Bille, a už někoho máš?“
„Meg ne, líbí se mi náš šéf.“ Dojí svůj oběd.
„A kdyby tě šéf pozval na rande, šel bys?“ Vloží se do toho Lisa.
„To se nestane, on neví  ani, že existuju, ten jeden den v týdnu, co sejde projít naše oddělení, jsem si nevšiml, že by se na mě podíval.“
„No a co zkusit ho oslovit ty?“ Odstřelí od boku Lisa.
„To je dobrej nápad! Bille, oslov ho, my víme, jak na něj koukáš, když máš možnost ho vidět.“ Souhlasí Megan, které se to zamlouvá.
„Hm, to jo, až na to, že má přítelkyni.“ Skoro až žárlivě.
„Ta mu stejně zahýbá.“
„Taky fakt.“
„Takže do toho jdeš?“
„Jo, jasně, začnu lézt šéfovi do zadku, aby si mě všiml.“ Zasmějou se společně.
„No tak já jdu, dnes se u nás přeci zastaví, tak aby si mě všiml.“ Bill dopije svojí limonádu a postaví se, zastrčí za sebou spořádaně židli. „Tak držíme palce.“
„Dík.“ Odkráčí  do své „kanceláře“, spíš je to jen mini stůl oddělený tenkým dřevem od dalších takových. Padne do své židle. Hned vytáhne své zrcátko a zkontroluje svoje pečlivé líčení.

*-*

„Jess, miláčku, já  ti rozumím. To víš, že to tak nenechám.“ Povzdychne si mladík a popojde blíže k oknu, ze kterého má luxusní výhled na celé město, díky té vysoké budově. Byl to právě ten mladík, kterému budova patřila. Rovněž on tomu všemu šéfoval. Vlastnil velkou firmu, která vedla od každého něco, pod jednou značkou.
Na jeho kancelář někdo zaklepal. „Miláčku musím končit, zavolám ti později, ahoj.“ Zaklapne mobil a vzhlédne ke dveřím kanceláře. „Vstupte.“ Vyzve čekajícího. Do kanceláře vejde jeho osobní asistentka.
„Pane potřebovala bych s vámi něco probrat.“
„No tak začněte.“
„Dobře, víte, jsem v jiném stavu.“ Na rovinu sdělí svému šéfovi. Ten jen překvapeně kouká na svou sekretářku. Žádná kráska to není, ale byl s ní nadmíru spokojen. Teď si nedovede představit místo ní někoho jiného. „Ale… ehm, takže půjdete na mateřskou.“
„Ano, to jistě. Budu tu do doby, co budu moct, někoho za sebe najdu. Dobrou náhradu.“ Asistentka si svého šéfa váží a nechce jej nechat jen tak na holičkách. „Děkuju, přesto mi budete brzo chybět.“
„Ale jděte, toho si ani nevšimnete, počítám, že tak měsíc nebo dva bych tu s vámi mohla být.“ Usměje se a mladík jí usměv oplatí.
„Jste zlatá, děkuju moc.“
„A už je na čase jít zkontrolovat personál.“ Připomene šéfovi, ten jen přikývne a vydá gesto, že se už chystá.

*-*

„A zkusil jste to vypnout a zapnout? Né? No tak to zkuste.“ Radí Bill přes telefon zákazníkovi. To byla jeho sladká práce. „Jde to? No vidíte, mohu vám ještě s něčím pomoci? Děkujeme za zavolání, hezký den přeji.“ Ukončí hovor. Postaví se a protáhne si zmožená záda. V tu chvíli si všimne svého šéfa, kterého vidí v dáli procházet uličkama.
Rychle se sehne a upraví  se v zrcátku, půjde přeci zkusit zapůsobit na šéfa. Narovná se a vydá se směrem k šéfovi, toho doprovází jeho asistentka.

„Dobrý den.“ Pozdraví Bill zdvořile a zastaví se u šéfa.
„Dobrej.“ Odpoví,  o Billa ale ani koutkem oka nezavadí a jde dál. Bill se otočí a kouká se na vzdalující se šéfová záda. Lisa tu událost sledovala, bylo jí to líto.
„Bille, dobrý?“ Dojde až ke svému kamarádovi.
„Dobrý? Ani se na mě  nepodíval!“ Odfrkne si a založí ruce na hrudi.
„Tak třeba když  ho budeš zdravit každej den, tak se na tebe jednou koukne.“ Pokrčí rameny kamarádka.
„Ne, tohle bylo slabé, za den ho pozdraví plno lidí a on to ani nesleduje. Mám  lepší nápad, a ty mi pomůžeš.“ Ďábelsky se usměje.
„Jaký?“
„To ti řeknu po práci.“ Vychutnává si svoji zvědavou kamarádku.
„Teda, ty si ale tajemnej. Něco ti ale povím, kdybys do něj nešel teď ty, tak já  bych šla, je fakt moc hezkej.“ Bill se zamračí a přivře oči. „To sis všimla až teď? No když neuspěju, tak ti ho nechám.“ Zauvažuje a zasměje se.
„Ty jsi cvok…“ chechtá se, „už musím jít, práce volá.“ Zamává černovláskovi a mizí v dáli. Ten si jen povzdychne a vrátí se na své místo. Chvíli jen tak sedí a přemýšlí o svém triku, díky kterému si ho jeho šéf určitě všimne. O tom nemá pochyb. Rozkřičí se telefon, bezmyšlenkově po něm chmátne. „A zkusil jste to vypnout a zapnou?…“

autor: illyrias
betaread: Janule

11 thoughts on “If I Had You 1.

  1. Pletu se, nebo ten hezkej šéf je Tom? 🙂 Začíná to doost dobře, sem zvědavá, jak se to vyvine dál
    A Tomovi to strašně sluší na tom obrázku k povídce

  2. Jasně, že je to Tom, a taky je jasné, kdo mu bude dělat novou sekretářku xD Začátek je fajn, chudák Bill, úplně mi ho bylo líto, když si ho Tom ani nevšiml, no, však on si všimne =)

  3. ooo, to začíná mooc dobře 🙂 šéf je asi Tom nebo se objeví ještě jinde? ale at je nebo ne, stejěn by si ho měl jako všimnout! 😀 a jsem zvědavá, co na to Bill vymyslel!

  4. Teď mě tak dodatečně napadlo – jak si zrovna BILLA může někdo NEvšimnout? 😀 😀 😀 namalovanej vyhublej spoustametrovej kluk propíchanej na všech možnejch i nemožnejch místech, občas ve fakt zvláštním módním výstřelku 😀 😀 ale tak… stane se 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics