Homeless 10.

autor: S & Doris

Tom překvapeně zamrkal, když si Bill kleknul před něj a bez nějakého zaváhání vzal jeho tvář do dlaní, aby si ho pořádně prohlídl.
„Co tam mám?“ ozval se zmateně Tom.
„Jsi sedřený a teče ti krev,“ vysvětlil Bill. Rána na Tomově čele nebyla sice hluboká, ale trochu krvácela.
„Spadl jsi?“ naklonil Bill tázavě hlavu do strany. Za ten zájem by si měl nafackovat. Nechápal, co se tak stará, když Tom není na pokraji smrti.
Tom jen nesouhlasně zakroutil hlavou.

*flashback*

Bill odešel, sklepní dveře vydaly podivně plný zvuk dřeva a v tmavé místnosti se rozlilo úzko. Úzko a malý prostor, na než Tom nebyl zvyklý. Dva roky žil ve volném prostranství, mohl se pohybovat téměř kde chtěl. Žádné zdi, žádné dveře, žádný strop ani stálá podlaha pod nohama. Byl svým způsobem volný jako poletující pták po obloze. Volnost bylo jediné, co mu na tomto způsobu života bezdomovce nevadilo. Tom měl jisté náznaky klaustrofobie, na niž zcela pozapomněl.



Přitáhl si kolena k bradě a začal se nevědomky zbrkle a polekaně pohupovat dopředu a dozadu. Horká trubka narážela do jeho kostrče.
,,Nejsem zavřený, nejsem, nejsem, nejsem…“ špital si pro sebe. Nevěděl to.
Očima zmateně lítal po tmavém prostoru. Viděl jen obrysy jednotlivých věcí. Působilo to strašidelně.

„Můžu odejít. Můžu.“ Přesvědčoval sám sebe. Horké topení ho donutilo se oddálit a jeho tělo se předklonilo přesně jako ve skate parku. Pustil svoje kolena, a místo toho objal svoje břicho. Pohyboval se stále stejně, jen teď hlavou narážel o podlahu. Byla špinavá a několik ostrých kamínků mu rozedřelo kůži na čele. Necítil to. Ten houpavý pohyb ho postupně uklidňoval. Zpětně si vybavoval, kde je, až se po chvíli vcelku klidný znovu narovnal. Byl u Billa v domě. Nebyl tu zavřený. Bill mu pomáhá, a ne ubližuje.

Jenže to nesnesitelné úzko a náhlý pocit samoty a bezmoci byl příšerný. Bušilo mu srdce jako splašené a hrdlo se stahovalo. Dělaly se mu mdloby před očima. Tak moc se bál. Když si to tak uvědomoval, uklidnění záhy zmizelo a udělalo se mu špatně znova.
,,Přízrak přijde, přijde za mnou, přijde, přijde…“ sehnul se opět k zemi a tvrději mlátil hlavou o zem. Chtěl znovu cítit úlevu. Tohle mu přece pomohlo. Houpání se. „Přijde, přijde, Přízrak přijde…“

Bylo to jako začarovaný kolotoč. Nové prostředí nikdy neměl rád. Kor, když bylo tmavé. Uklidnil se, až když z chodby uslyšel kroky. Jasně poznal, že patří jemu. Kdo jiný by teď chodil do sklepa a ještě v kramflekách. Několikrát se zhluboka nadechl a zůstal nehybně sedět. Jen sledoval dveře, které se po chvíli otevřely a v nich opravdu stál jeho Přízrak.

*konec flashbacku*

„Oh bože, ty snad nejsi normální. Raději jen seď, nebo lež a moc se nehejbej. Nebo se tu ještě zabiješ,“ zalamentoval Bill a z kapsy vytáhl balení papírových kapesníků. „Na… otři si to,“ jeden mu podal a usadil se na druhý konec matrace.
„Já… já nevím, co jsem dělal, jen jsem na tebe čekal a…“ přiložil si Tom k poraněnému čelu papírový kapesník a syknul bolestí. Pálilo to. „A pak… já…“ byl zmatený. „Nepamatuju si to. Bál jsem se. Bál jsem se strašně moc…“ zavrtával pohled na Billovy boty a ubrousek držel přitisknutý na ránu. Pomalu se do něj vsakovala rudá krev jako zahradní růže. Stejně jej to bodalo, jako trny této květiny. Možná že pravou příčinou nebyla odřenina hlavy, ale stále kolující nervozita a strach v jeho žilách.

„Bál? Čeho prosím tě? Strašidla neexistujou,“ zaksichtil se Bill. Občas uměl být opravdu netaktní. Tom jen zakroutil hlavou.
„Já vím… já jen… někdy mám klaustrofobický sklony a teď… neznám to tu. Bál jsem se že nepřijdeš. Že jsi mě tu zavřel,“ zahanbeně sklopil oči k zemi a ukazováčkem si dloubal do stehna.
„Ne, nezavřel… kdykoliv můžeš odejít,“ ubezpečil ho Bill už v celku milým tónem.

„Najez se. Nebo probudíš sousedy, až ti bude kručet v břiše,“ posunul k němu celý tác a vzal jeden hrnek s čajem do svých rukou. Tom se nenuceně tiše zasmál. Bylo mu to trochu blbé, brát si od Billa jídlo. Už tak toho udělal až dost na jeho zvyklosti. Nemohl ale popřít, že měl hlad, a ten pohled na rohlíky se sýrem ho opravdu lákal.

„Děkuju ti moc, Bille,“ opět ten vděčný pohled, když si vzal do ruky jeden z namazaných rohlíků a shýbl se k šálku čaje, čichajíc jeho omamné aroma. Slastně přivřel oči a vydechl.
„Jasmínový…“ hodil Bill svého ´svěřence´do obrazu a taktéž přičichával ke svému hrnečku, složil si nohy pod sebe a zahříval své, i tak teplé, dlaně onou tekutinou. „Mohl by tě uklidnit.“
„Děkuju,“ řekl Tom těsně před tím, než se zakousl s chutí do pečiva a mlaskl.
„Přestaň…“ uchechtl se Bill a protočil oči. Sledoval Tomovy rty, jak jsou opečovávány vlhkým jazykem.
„Omlouvám se, ale musím ti děkovat…“
„Děkuješ mi pořád. Už mi z toho hrabe.“ Zavrtěl Bill hlavou a usrknul ze svého šálku. Bylo vcelku milé Toma pozorovat. Možná to bylo také tím, že byla tma, a tudíž nemohl vidět detaily Tomovy zašlosti.
„Když já opravdu musím. Vůbec nic pro mě dělat nemusíš a stejně děláš.“ zahuhlal Tom s plnou pusou. Bylo to sice neslušné, ale v této chvíli se opravdu nehodlal zatěžovat tím, co je nebo není slušné.

„Proč to vlastně děláš?“ Koukl na Billa a napil se čaje. Usykl jak si spálil jazyk. Bill jen protočil oči nad Tomovo nešikovností.
„Dobrá otázka. Až na ní zjistíš odpověď, tak mi to řekni.“

Tom jen zůstal sedět a jedl. Nevěděl, co by odpověděl a podle Billovy reakce to nevěděl ani samotný Přízrak. Nebo se styděl? To Tom nedokázal posoudit.¨

Raději se posunul blíž k Billovi, přece se jej dneska dotýkal, tak by ho nemusel odstrčit od sebe. Zhltnul rohlík a zapil čajem, hned potom odložil hrneček na zem a zadíval se na Billa.
„Sluší ti takhle rozcuchané vlasy…“ to byl snad první přímo mířený kompliment na Billovu osobu. Bill jen nehybně seděl. Ani se od něj neodtahoval, ale ani neměl v úmyslu se s ním nějak bratříčkovat. Už tak toho bylo dost.

„Rozcuchaný?“ zděšeně vyjekl Bill. Ostatně to mohl čekat. Zmoknul, a jeho vlasy se pak vždy zvlnily a dostaly nepřípustný tvar. Prstama si chvatně pročesával jednotlivé prameny a snažil se je natáhnout podél hlavy. Jeho několik hodin práce žehlení byly v trapu.
„Ne… vážně ti to sluší.“ Zaprotestoval Tom nad Billovým počínáním a chytil jeho zápěstí, aby ho zastavil v další činnosti. Bill takhle vypadal přirozeně. Ne tak uměle. Ta nedokonalost se Tomovi prostě líbila.

„A vlastně jsi docela… roztomilý,“ držel Billovu ruku v pevném stisku. Byla tma, ale i přes tmavé stíny bylo poznat, že Bill ztuhl a kdesi uvnitř sebe zrudl. Ucítil v břiše podivný pocit, jaký snad ani neznal. Stejně tak tomu bylo u Toma, když viděl Billův sklopený pohled. Tom se cítil nesvůj a zvláštně. Příjemně zvláštně. Z ramen se mu rozlilo útulné teplo. Bylo mu hezky. Vzal Billovu dlaň a odvážil se ji pohladit.
„Jez, udělal jsem to pro tebe. Klidně sněz všechno, kdykoliv ti můžu donést další jídlo, nemusíš se omezovat.“ Bill se snažil co nejrychleji zahnat tu zhoustlou atmosféru kolem. Opatrně vymanil svoji ruku z Tomova sevření. Ne kvůli nějakým pocitům odporu, ale spíš z té nejistoty. Nechtěl v sobě tyhle zvláštní pocity. A když se držel od Toma dál, byl v pohodě.
„Nemám už hlad. Ale děkuju.“ Zakroutil Tom hlavou a trochu zklamaně vrátil svoji náhle prázdnou ruku do klína.

„Tak si to tu nech. Kdybys ho náhodou dostal.“ Zvedl se Bill a oprášil si kolena.
„Ty už jdeš?“ zakňučel Tom a měl sto chutí obejmout Billovy dlouhé nohy a nepustit ho.
„Je pozdě. Přijdu ráno. Ty se vyspi a nedělej moc hluk. A neboj… nejsi tu zavřený.“ Cuknul koutky do lehkého úsměvu a hned nato černovlásek opustil sklepní prostor.

Bill běžel po schodech honem nahoru do svého bytu, nezdržoval se jízdou výtahem, která by ho jen nutila ještě hlouběji pociťovat ony zvláštnosti a musel by víc přemýšlet nad tím, co se dole ve sklepení dělo, a co v něm vyvolávalo. Zabouchl za sebou dveře a zbrkle zamkl. Klíče mu vypadly z rukou a Bill zaklel. Nechal je na koberečku ležet a jako střela vpadl do koupelny. Zase zamkl.
„Sakra, sakra,“ sjel zády podél dveří k zemi a usadil se na studených dlaždičkách karmínové barvy. Dlaně si přitiskl na spánky a ze zavřenýma očima několikrát zabušil hlavou do dveří. Zrychleně a zhluboka dýchal. A nebylo to jen tím, že vyběhl tři patra a schody přitom bral po dvou. Začínal se obávat sám sebe. Napřed se dá do řeči s bezdomovcem, pak za ním chodí, nakonec ho dotáhne až k sobě do sklepa a ještě k tomu se dostaví tyhle pocity. To nebyl Bill. Bill byl člověk bez emocí a citů. Na nikom mu nezáleželo, jen na něm samotným.

„V pohodě, Bille. To byl jen nějakej zkrat. Si to představ, že by tě takovej člověk měl…“ jen při myšlence slova líbat se otřásl. A na tohle ksakru taky myslet neměl. Co ho to vůbec napadlo… jaký líbání? Vyšplhal se na nohy a shodil ze sebe oblečení. Potřeboval sprchu. Nutně. Ta ho vždy dokázala odreagovat.

„Kurva… že já dneska nebyl v práci. Nic by se nestalo.“ Zamračil se sám na sebe a nechal se opečovávat kapkami vody. Měl by úplně jiné starosti, než měl teď. Zabýval by se…
„Ooh, ne, ne!“ dupnul a pustil si ledovou vodu, kterou měl v úmyslu si chrstnout přímo do rozkroku. Bill se vzrušil, jeho klín nejednal jako mozek. Ale naopak. Zády mu projel studený chlad v podobě horkého potu a Billův penis se vzepjal. „Proč?! Co si myslíš, že kurva budeš stát?!“ Bill byl v takovém rozčilení sám ze sebe, že by si ho snad i useknul. Prostě tohle nebylo normální. Připadal si abnormálně nenormálně. Ale co bylo horší, že ani ta studená voda nepomáhala. Nejspíše to zapříčiňovaly ty myšlenky, které se mu neustále motaly v hlavě.

„Kurva, seru na to,“ zavřel Bill oči a zaklonil hlavu, když omotal prsty kolem svého penisu. Nehodlal to protahovat. Urychleně se začal uspokojovat. Určitě ho vzrušila myšlenka na práci… na jeho pracovního kolegu. Ano, to bude určitě ono.
„Oh joo…“ zasténal a olízl si vyprahlé rty. Prsty semknul ještě těsněji a několika posledními, rychlými tahy vyvrcholil. Čelo si opřel o kachličky a zhluboka dýchal.
„Tak, teď jsi to, Bille, kvalitně posral.“

Tom na druhém konci panelového domu, a úplně v jiné nadmořské výšce, potichu seděl na ošmudlané matraci a tiše si broukal jakousi melodii. Ukolébavka, kterou zpíval malým dětem ve škole na praxi. Pamatoval si ji moc dobře. U toho zobal jako ptáček z rohlíku, odtrhával malé kousky a vkládal si je do pusy.
„Ten Bill je opravdu hodný, Tome, že ano? Věděl jsi to, ale že by až tak moc byl hodný… on je opravdu přízrak snesený z nebeských výšin.“

Musel se pousmívat. Jen chvílemi se ještě otřásl z neznámého prostředí, ale nebylo to tak zlé jako ze začátku.
„Říkal, že nejsi zavřený. Nelhal by ti. Přízrak nelže.“ Ubezpečoval sám sebe. A svým slovům i věřil. Odložil nedojedený rohlík a lehl si na starou matraci. Už dlouho se mu neleželo tak pohodlně. Bylo mu teplo a nic ho netlačilo do zad. Nerozuměl tomu, proč tohle Bill pro něj udělal, ale byl za to vděčný. Stočil se do klubka a prstem šťouchal do látky pod sebou.

Když ho Bill v jeho úkrytu držel kolem ramen a objímal jej, bylo to tak neznámé. Nebo ne snad neznámé, ale vzdálené. Už dlouho ho nikdo neměl v náručí a netiskl k sobě. Naposledy jeho dívka. Zrovna se s ním rozcházela a jednoduše jej obejmula.
„Bill objímá krásněji,“ řekl si sám pro sebe, zavřel oči a vybavil si jeho opojnou vůni. Voněl tak orientálně. Jasmínově, stejně jako onen vypitý čaj. Tom se s úsměvem natáhl pro hrneček, přitulil si jej k sobě, stejně jako milovanou flašku, a čichal k němu. „Přízraku…“ vzdychl si.
Jeho Přízrak mu byl tak blízký, a zároveň tak moc vzdálený. Právě to v Tomovi vyvolávalo ty dávno zapomenuté pocity.
„Děkuju, Přízraku,“ pousmál se a zavřel oči. Omámen vůní z hrnečku usnul.

Bill se celý naštvaný sám na sebe vypotácel z koupelny a dopadl do postele. Několikrát si promnul čelo.
„Teď z toho ani neusnu a ráno budu mít vrásky,“ založil si ruce na prsou a frustrovaně špulil pusu ke stropu. Nemohl se ani pořádně uvelebit. Jako vždy, když byl vytočený. Přetáhl si peřinu až přes hlavu, a rozhodnutý se žádným Tomem nezabývat, usnul.

autor: S & Doris
betaread: Janule

5 thoughts on “Homeless 10.

  1. Nádhera♥
    Miluju tuhle povídku xD Ten přízrak mě vždycky dostane 😀 Nádherné x)♥ Chci další dílek xD Je pěkné že se Bill takhle objetoval kvůli Tomovi x)♥ Nečekala bych to :D♥

  2. Haha, tak Bill už je taky nakažený xD, a dobře mu tak, frajírkovi, prý kolega z práce, ale Toma je mi hrozně líto, nejradši bych ho vzala do náručí a přitulula, ptáčátko jedno opuštěné =)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics