Nájemník 18.

autor: Shefifty

V době, kdy přišel víkend, si Bill uvědomil, jak se jeho život během pár dní dramaticky změnil. Nebyl zvyklý trávit každý den tolik hodin smutněním tak, jako smutnil po Tomovi, a nebyl zvyklý dělit se o svého nejlepšího kamaráda s dívkou. Pozitivní stránka spočívala v tom, že Bill měl Natálii skutečně rád a zdálo se, že ona jej okamžitě přijala jako přirozenou součást Andreasova života. Natolik, že kdykoliv pár diskutoval o tom, co budou dělat, vždy se podívali na Billa, aby zjistili, jestli půjde taky. Zpočátku se díky tomu cítil jako třetí kolo u vozu, ale netrvalo dlouho a začal Andreasovu přítelkyni také považovat za blízkou kamarádku.

V tuto chvíli seděl na Andreasově posteli a sledoval, jak si Natálie opatrně nanáší make-up na večerní párty. Bill už byl připravený, na sobě měl modré džíny, u kterých si jeho otec stěžoval, že vypadají, jako by potřebovaly zalátat, a tričko od Eda Hardyho s barevným potiskem přes hrudník.

Andreas se nemohl rozhodnout, co na sebe, a poté, co se třikrát zeptal na jejich názor, Bill i Natálie souhlasně zabroukali na jakékoliv tričko, které držel, aniž by se podívali.
Natálie dokončila svůj make-up s druhou vrstvou řasenky, zatímco ji Bill i nadále sledoval; fascinován tím, jak se jí podařilo vylepšit její rysy jen s malou aplikací barvy.

„Udělala bys mě?“ Vyhrkl.

Natálie se otočila a podívala se na něj, zatímco Andreas zamrzl s vybraným tričkem v jedné ruce. „Cože?“ Řekl překvapeně.
Bill rozpoznal chlípnou cestu myšlenek svého kamaráda a protočil oči. „Myslím tím make-up, ty hlupáku.“
Na Natáliině tváři se rozšířil šťastný úsměv a okamžitě vyskočila ze židle. „Absolutně!“
Andreas zavrtěl hlavou a pokračoval v oblékání, zatímco si jeho přítelkyně nadšeně sedla obkročmo na Billa na posteli a začala mu na oční víčka nanášet černé linky.
„Jen lehce,“ řekl Bill, „nechci, aby si každý myslel, že přišel teplouš.“
Andreas se uchechtl a vrhl po něm potutelný pohled. „Ale měli by pravdu.“
„Hej, buď milý,“ varovala Natálie svého přítele a naklonila se tak blízko, že Bill mohl cítit její dech na své kůži, zatímco opatrně pracovala na jeho tváři.

Když skončila, lehce se oddálila a zkoumala výsledek své práce. „Víš, máš úžasné oči, Bille,“ řekla obdivně a Bill trochu zčervenal. „Zabíjela bych pro to, abych měla tvoje oči. Kurva, zabíjela bych, abych měla tvůj obličej.“
Andreas hlasitě vyprskl z místa, kde si za nimi upravoval vlasy. „Sakra, ne! To by pak naše líbání bylo pro mě dost trapné.“ Otočil se a široce se na ně zazubil. Bill se zašklebil a přikývl směrem k Natáliině kabelce.
„Teď mě nech, ať se podívám,“ požádal dychtivě a Natálie vytáhla své kapesní zrcátko a podala mu ho. Bill se podíval na svůj odraz, natočil hlavu vlevo a vpravo a tázavě vzhlédl k Andreasovi.
„Není to moc vidět, že?“ Zeptal se.
Andreas udělal krátkou pauzu, stále s gelem na vlasy na prstech, a podíval se na kamaráda. „Ne, pořád se můžeš vydávat za kluka,“ řekl žertovně.
Pravda byla, že Natálie byla velice opatrná, aby to nepřehnala, a Bill vrátil pohled k zrcadlu a rozhodl se, že se mu líbilo, co vidí.

Zatímco druzí dva zamířili ven ze dveří Andreasova pokoje, Bill zůstal pozadu a zkontroloval svůj telefon, aby zjistil, jestli nemá nějaké nové zprávy od Toma. Dredatý mladík mu dnes večer poslal už několik chlípných zpráv, ve kterých Billovi říkal, jak moc je nadržený a co všechno by s ním prováděl, kdyby tam byl. Bill se zrudlými tvářemi odpověděl na každou z nich a tvrdnul při představách rodících se pouze v jeho hlavě.

Tom zjevně dnes večer také mířil někam ven a byl velmi nadšený, že znovu uvidí všechny své přátele. Bill nebyl ani zdaleka tak nadšený z večírku, na který byl dnes večer pozván, a speciálně nebyl nadšený nad představou svého přítele – ne, ex-přítele, připomněl si – jak se opíjí a užívá si párty, ale přinutil svou mysl nad tím nepřemýšlet. Nic dobrého by nevzešlo s představy nadrženého Toma, který se ztříská s bandou kluků.

***

Bill se cítil mimo mísu, když se rozhlížel po přeplněné místnosti. Normálně s Andreasem na tento druh večírků nechodili. Uviděl několik školních sportovců a s nechutí nakrčil nos. Derek, velký blonďatý kluk po levé straně, si Billa vždycky dobíral; nebyla to tak úplně šikana, ale zdálo se, že si popichování černovlasého kluka nekonečně užíval.

Adam je spatřil téměř okamžitě a zářivě se usmál, očividně už docela opilý, a protáhl se mezi davem, aby přivítal nově příchozí trio. Oči mu zajiskřily, když se zaměřil na Billa, zatímco si rukou uhladil své černé, rozcuchané vlasy.
„Ahoj, tak jsi dorazil,“ řekl a předal Billovi do ruky červený plastový kelímek sporného obsahu.
„Ahoj,“ odpověděl Bill a diskrétně k nápoji začichal. „Tohle je můj nejlepší kámoš Andreas a jeho přítelkyně Natálie.“
Adam se na ně přátelsky usmál a krátce na ně kývl, než se obrátil k Billovi.
„Bál jsem se, že moje pokusy o to vás nasměrovat vás dovedou na druhou stranu města.“ Krátce se rozpačitě rozesmál a pak se podíval na Billa a zamžoural.

Bill se pod jeho pohledem cítil nesměle a čekal na komentář o svém make-upu, o kterém si byl jistý, že přijde.

Nikdy nedostal odpověď na to, co si Adam myslel, protože Natálie popadla Andrease za ruku a protlačila se kolem nich, jak táhla svého přítele směrem k dunící hudbě a pohupovala boky do rytmu. „Chci tančit, Andy. Tak pojď!“
Andreas otočil hlavu, když míjel oba kluky, a věnoval Billovi úpěnlivý pohled, ale černovlasý chlapec se jen škodolibě zazubil, protože moc dobře věděl, jak Andreas nesnáší tanec.
„Takže… chceš taky tancovat?“ Zeptal se Adam a Bill překvapeně vykulil oči.
„S tebou? Tady?“
Adam se nad jeho výrazem rozesmál. „Myslel jsem tím, že bychom se měli zeptat nějakých holek.“
„Aha,“ Bill zčervenal. „Tak běž. Já nejsem moc velký tanečník.“
Adam se usmál a šťouchl Billa do ramene svým vlastním. „Nechci tak zoufale tancovat. Raději bych dělal společnost tobě,“ řekl a pobídl hlavou směrem ke stolu plnému lahví různého obsahu alkoholu. „Co kdybych ti udělal nový drink? Nebo plánuješ dopít tenhle?“ Adam se usmál a pokynul ke kelímku v Billově ruce.
Bill k drinku ještě jednou přičichl a opatrně usrkl. Musel se zocelit, aby nezkroutil obličej, protože ať už v tom kelímku bylo cokoliv, bylo to pekelně silné.

„Co to vůbec je?“ Zeptal se.

„Dělali jsme nějaké experimenty,“ zazubil se Adam. „Nemyslím si, že kdybych ti to řekl, bylo by to atraktivnější,“ mrkl Adam, vzal kelímek z Billových rukou a schoval ho za květináč, který obsahoval cosi jako přerostlou kapradinu.
Bill se usmál a následoval Adama směrem ke stolu s alkoholem, když na Adama kdosi zavolal.
„Jdi napřed,“ ukázal Adam směrem k baru. „Bude to jen minutka.“
Bill byl docela přesvědčený, že to pár minut přežije bez Adamovy společnosti, když se otočil a ocitl se tváří v tvář Derekovi, robustnímu rozehrávači z jeho ročníku.
„Vidím, že tvůj kluk ti dneska večer dal kopačky kvůli holce,“ ušklíbl se podstatně větší mladík a kývl k Andreasovi, který vypadal, jako by se se svou přítelkyní opravdu pokoušel tancovat.
Bill uštědřil Derekovi krátký pohled; cítil se malý, ačkoliv byli oba téměř stejně vysocí. Rozhodl se ten komentář ignorovat a začal si do nového kelímku nalévat rum a colu. Uvědomoval si, že pokud ten nápoj dolije, neopustí tento večírek po dvou.
Derek utrousil ještě několik posměvačných poznámek a snažil se dostat z Billa nějakou reakci, ale černovlasý chlapec dokončil svůj nápoj a beze slova odešel.

Nevěřícně potřásl hlavou, jak někdo může být bezdůvodně tak otravný, a přešel k Adamovi, který čekal u skleněných dveří vedoucích na terasu, zatímco v ruce držel nezapálenou cigaretu a usmíval se směrem k Billovi.

„Co to bylo?“ zajímal se.
„Nemám tušení. Ten kluk mě prostě z nějakého důvodu nemůže vystát,“ zavrčel Bill.
Adam vrhl rychlý pohled po Derekovi, který stále ještě na Billa upřeně hleděl s úšklebkem na tváři.
„Vsadím se, že může,“ prohlásil a Bill tázavě pozvedl obočí.
„Hm?“
„Vsadím se o cokoliv, že Dereka přitahuješ,“ řekl Adam sebejistě.
Bill na Adama upřeně zíral a pak vybuchnul smíchy. „Dereka? Je to ten největší homofob na škole,“ namítl.
„Jo?“ Řekl Adam a naklonil se blíž. „Tak jak to, že jsem ho jednou našel v klučičí šatně se stáhnutýma kalhotama, zatímco měl pusu jiného kluka kolem svého ptáka?“
Bill vytřeštil oči. „Opravdu? Nevymýšlíš si?“
Adam se zasmál a zavrtěl hlavou. „Neviděli mě, díky bohu. Přísahám, že už si po tělocviku nikdy znovu nezapomenu vzít z šatny tenisky.“
„Ach můj bože,“ zašeptal Bill a snažil se nepředstavovat obraz, který Adamova slova vyvolávala v jeho hlavě. „Asi bych zemřel.“

Adam se zasmál. „Jo, to byl přesně ten výraz, který měl v obličeji Derek. Nedokázal jsem říct, jestli má infarkt nebo orgasmus.“

Bill se začal smát tak silně, že trochu svého nápoje vylil, a Adam se rozzářil.
„Jdu si ven zakouřit. Chceš jednu?“ Řekl Adam a zvedl svou cigaretu.
Bill zavrtěl hlavou. „Já nekouřím, ale půjdu s tebou.“
Vyšli ven a našli tam dvojici, která se na terase docela silně muchlovala, než se na sebe podívali a zamířili raději na zahradu.
Billovi nevadilo dostat se na chvíli pryč a opravdu rád trávil čas s Adamem. Byl zábavný a lehce s ním vycházel. Adam si zapálil cigaretu, když si všimli dřevěné lavičky, kde se posadili a pokračovali v mluvení. Adam nijak neskrýval, že má o něj zájem, ačkoliv tam nebyly žádné doteky nebo směšné balící hlášky. Bylo to spíš v tom, jak se na něj Adam díval; kradmé pohledy, následované sklopením hlavy a nervózním olíznutím rtů.
Bill nevěděl, jak dlouho tam byli, nebo jestli ho Andreas uvnitř postrádal, ale pochyboval o tom, protože jeho kamarád byl docela zaměstnán Natálií.

Drink mu začínal stoupat do hlavy a on se více méně hihňal všemu, co Adam řekl. S úsměvem na několik okamžiků uzamkli pohledy a pak se Adam náhle naklonil s pohledem na Billových rtech. Jejich rty se jen sotva dotkly, než se Bill odtáhl s rozpačitým úsměvem.

„Promiň, já nemůžu,“ omluvil se a měl pocit, že Adamovi možná neúmyslně dával nějaké naděje. „Pořád jsem zamilovaný do Toma.“
Adam zčervenal a sklopil pohled ke svým botám, když promluvil: „Ach, myslel jsem, že jsi říkal, že jste se rozešli.“
„Ne, nerozešli. Chci říct, ne tak úplně. Musel odjet zpátky do San Diega se svou mámou,“ řekl Bill. „A nejspíš už ho nikdy znovu neuvidím, ale…“ jeho hlas se vytratil.
„Aha,“ řekl Adam a vyhýbal se jeho pohledu.
Bill nenacházel slova. Byl velmi polichocen Adamovým zjevným zájmem. Ten kluk nepochybně velmi dobře vypadal, ale nebyl to Tom.
Adam nakopl několik kamínků na zemi, očividně se cítil trochu v rozpacích po Billově odmítnutí. „Takže…“ řekl a vzhlédl s mdlým úsměvem. „Takže přátelé?“
Bill se usmál, s úlevou, že to Adam vzal tak dobře. „To bych byl moc rád.“
***
Když se Bill o mnoho hodin později vrátil domů, byl si jistý, že najde svou mámu, jak na něj čeká a očichává jeho dech, jestli náhodou nepil. Bill žvýkal žvýkačku za žvýkačkou, jen aby odstranil alkohol ze svého dechu, ale obával se, že to nebude stačit.
Jak očekával, v obývacím pokoji se z pohovky zvedla ospalá postava a Bill se ve dveřích zastavil.
„Ty jsi ještě vzhůru?“ Zeptal se, když se na něj jeho matka unaveně usmála. Na sobě měla župan.
„Jen jsem se chtěla ujistit, že ses dostal v pořádku domů,“ řekla a se zívnutím se protáhla. „Bavil ses, drahoušku?“
„Jo, bylo to okay.“
„Dobrá, tak já už jdu spát,“ usmála se a naboso se vydala ke schodům.
Bill zamířil do koupelny, aby si vyčistil zuby, a když rozsvítil světlo, najednou ho napadlo, že se ani nezmínila o jeho make-upu. Dole musela být příliš velká tma na to, aby jej pořádně viděla, usoudil, protože jeho oční linky byly trochu rozmazané a nyní i velmi viditelné.
Omyl si obličej a vyčistil si zuby, než zalezl do postele.

Nedlouho poté, co usnul, mu zazvonil telefon a on se se zasténáním posadil, než si uvědomil, co ten zvuk znamená. V tuto nekřesťanskou hodinu mu mohli zavolat pouze dva lidé a on si byl docela jistý, že Andreas to není, jelikož ten byl po cestě domů taxíkem tak opilý, že se pro podporu opíral o Natálii.

Jeden pohled na jméno volajícího mu potvrdil jeho domněnky a on přijal hovor s hlasem ochraptělým spánkem.
„Tomi… Ahoj.“
Dredatý mladík mu často volal pozdě, protože měl tendence zapomínat, že je mezi nimi časový posun několika hodin.
„Ahoj zlato,“ řekl Tom, a Bill mohl podle jeho mírně nesrozumitelné řeči říct, že ani Tom není příliš střízlivý.
„Hej, zníš pěkně ožrale,“ zasmál se a byl šťastný, že ho Tom postrádal natolik, aby mu zavolal po večeru plném pití a trávení času s jeho starými kamarády.
„Já jsem ožralý,“ přiznal Tom s úsměvem v hlase. „A tak nadržený, zlato,“ dodal. V jeho hlase byl téměř náznak zakňučení a Bill se rozesmál.
„Ty nevíš, jak se o to postarat?“
Tom se uchechtl. „Ne, nevím. Tohle léto jsi mě pěkně rozmazlil, víš.“

Ta slova způsobila, že Bill zčervenal a sám pro sebe se ve tmě usmál. Ano, vzpomínek na něj a Toma pohromadě bylo spousta a nebylo tu žádné dlouhé časové období, kdy by na ně Bill nemyslel.

„Myslím, že mě budeš muset vést,“ pokračoval Tom škádlivě a Billovi okamžitě došlo, kam tohle směřuje.
Zahihňal se trochu v rozpacích a posadil se, aby se mohl opřít o čelo postele. Sex po telefonu opravdu nebyla jeho věc; bylo mnohem jednodušší ty chlípné věci s Tomem dělat, než o tom mluvit. Jeho pravá ruka rychle přejela přes jeho rostoucí mužství a stiskla jej přes látku boxerek. „Ty chceš, abych ti to říkal po telefonu?“ Zeptal se.
„Mhm,“ zabroukal Tom souhlasně. Bill ml pocit, že Tom už možná začal, a ta myšlenka jej vzrušovala.
„Tomi… Ty víš, že v tomhle nejsem dobrý,“ rozesmál se Bill rozpačitě a nevěděl, co má říkat dál.
„Možná, že nemusíme mluvit,“ navrhl Tom. „Raději bych se na tebe díval. Nemáš webovou kameru nebo něco takového?“
Bill pohlédl na svůj laptop. „Jo, ale…“
„No tak, Bille. Neviděl jsem tvou nádhernou tvář už celý týden.“
Billa nebylo příliš těžké přesvědčit. Byl to dlouhý týden plný stýskání a myšlení na Toma.
„Okay, vydrž,“ řekl a vylezl z postele, aby přešel ke stolu.

Spustil svůj přenosný laptop a čekal na Toma, až udělá to samé, zatímco spolu zůstali na telefonu. Nemohl uvěřit, jak moc byl nadšený z toho, že Toma po celém týdnu odloučení opět uvidí.

Když obrazovku náhle zaplnil Tomův obličej, Bill se usmál a cítil, jak mu srdce vynechalo úder. Tom se na něj usmál nazpět a opřel se o židli. Dredatý mladík měl nahou hruď a vypadal tak dobře, až z toho Billa zabrnělo v žaludku. Viděl za Tomem malou část jeho pokoje a bylo divné si pomyslet, že tohle je místo, kde Tom bydlí. Jeho oči putovaly dolů po Tomových vyrýsovaných ramenech a hrudi a spěšně si navlhčil rty. Sten jej přinutil vzhlédnout, aby se podíval, jak se jeho touha zrcadlila také v Tomových sametově hnědých očích.
„Sundej si tričko,“ řekl Tom. „Nech mě vidět to tvé úžasné tělo.“
Bill se nesměle pousmál, ale poslechl a přetáhl si černé tričko, ve kterém spal, přes hlavu a hodil ho za sebe na postel. S tím, jak si jej Tom tak otevřeně prohlížel a nestydatě nad tím pohledem zasténal, se Bill cítil ještě více nesměle a náhle nevěděl, kam dát ruce a co s nima dělat.

„Takže…“ řekl, sevřel boční strany židle a zvedl ramena, už jen chybělo, aby začal pohupovat nohama a připomínal by nervózního šestiletého kluka. „…co teď?“

„Já nevím,“ řekl Tom a usmál se, když viděl Billovu rozpačitost. „Hádám, že požádat tě, abys vylezl na postel nahý na všechny čtyři, by bylo asi trochu moc, co?“
Bill se rozesmál a sklopil hlavu. Jo, to by neudělal.
Pak Tom zvážněl a vzdychl, jak se dívali jeden na druhého. „Sakra, Bille. Vypadáš tak dobře.“
„Ty vypadáš taky opravdu dobře,“ usmál se Bill.
Tom frustrovaně zasténal. „Kurva, měl bych být tam, dotýkat se tě, líbat tě…“
Dveře Billova pokoje se náhle otevřely a Bill v panice ztuhl a s hrůzou zíral, jak se ve dveřích objevila Jorgova mohutná postava. Zoufale chtěl Toma utišit, přimět ho, aby okamžitě přestal mluvit, ale všechno se stalo tak rychle, že byl naprosto bezmocný v tom, aby zabránil svému otci slyšet zbytek Tomovy věty.
„… a celou dlouhou noc tě šukat.“

autor: Shefifty

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

10 thoughts on “Nájemník 18.

  1. Chudák Bill…jsem zvedava,jestli jsou jeho rodiče opravdu tak nevšímaví a nezjistili ještě,že Bill kope za jiný tým🙂 děkuji moc za kapitolu😉

  2. A sakra. Tak tohle bude hodně nepříjemný. Horší způsob coming outu už by byl jedině, kdyby je nachytal přímo v akci. Jen doufám, že se mu otec nebude snažit homosexualitu vymlátit z hlavy. Předpokládám že Toma od teď bude mít zakázaného navždy. To je fakt v háji.
    Díky za překlad Zuzu

  3. Budem znieť veľmi hrozne, keď poviem, že sa to začína vyvíjať sľubne pre tým Tom – Bill? ( Teda ak má autorka rovnakú  a fantáziu, ako ja. ) Hocitu teda aj tá možnosť, že Billa odrežú od sveta úplne a on s Tomom stratí kontakt, čo by bolo horšie. Ale vyhrá by to nebola, lebo ak to nebude Tom, bude to Adam alebo niekto ďalší. A to by jeho otcovi nepomohlo. Teda ak je fakt tak proti, ako si Bill myslí. No, uvidíme.

  4. wow. Nejdřív jsem byla naprosto nadšená z Andyho a jeho přítelky 🙂 a trochu make-upu určitě neuškodila 🙂 pak Adam, ten kluk se mi líbí díl od dílu více, takže jsem moc ráda, že si to kluci mezi sebou hezky urovnali, Bill opravdu není volný, spíš je z něj slaměný vdovec čekající na svého miláčka 🙂 a jsem moc ráda, že to Adam vzal v pohodě a taky díky tomu jsou už dva s Billem, kdo to mají stejně 🙂
    Ovšem ten konec, souhlasím, že horší by to mohlo být už jenom kdyby je přistihl přímo u toho 🙁 tohle bude jízda, jenom doufejme, že všechno proběhne co nejlíp, kdyby něco, Bill má ještě úžasnou babičku 🙂
    moc moc děkuji za tuhle povídku, zuzu, maximálně si ji užívám, jenom teda dumám, na kolik kapitolek se ještě můžeme těšit:)

  5. Ouuuu toto bude zlé, však…..Tatko sa nepoteší a asi to nepochopí, Bill to má ťažké – čakajú ho kým príde z párty, ma tajomstvo pred rodičmi, Tom je ďaleko 🙁

  6. No jéééjda…teď mám docela strach, co Billův otec udělá. Vůbec jej neznám a z těch pár poznámek o něm doopravdy nemám představu o tom, jaký je člověk, ale nemyslím si, že by vzal v pohodě vědomí, že jeho syn je gay a ještě k tomu když musel slyšet zrovna něco takového..chudák Bill! 🙁

    Děkuji za překlad!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics