Zakázané ovoce – Vůně novoty 9.

autor: Kate

Nazdar lidi XD, mno byla jsem teď v jednom zapadákově, kde ani nebyl internet, takže jsem neměla možnost poslat dílek… tekže se omlouvám. Snažila jsem se dílky psát trochu dopředu, ale moc se mi to nevedlo, protože buď kolem mně poskakovala máma, nebo dva malý prckové, nebo zvířata a nebo něco, co si netroufnu něčím nazvat. Ještě něco k jedný části dílku, tam kde je ta část s počítáním příkladu, prosím nepoužívat tento příklad ve skutečném životě. Za prvé, tuhle látku teď vůbec neberem, za druhé, ten příklad je totální nesmysl, a za třetí, je to z mojí mentálně postižené hlavy! Prosím, kdyby takový příklad existoval, a výsledek by byl jiný než v příběhu, prosím nezabít mě! Tuhle látku moje hlava opravdu, ale opravdu nebere. Tak zatím úchyláci, Pa Kate

Tom se pomalu došoural k tabuli a vzal si křídu.
„Tak si pište.“ Otevřela si učitelka učebnici a něco hledala. „Tak. Vezmeme-li 4. odmocninu z neznámého čísla a přičteme-li k ní odmocninu poloviny čtvrtého násobku čtyřiadvaceti, vyjde zlomek 3xy/ 4x. Jaké je neznámé číslo?“ vysypala na něj příklad, který nebyl Tom schopnej za boha vypočítat. Dredáčovi cukly koutky, naprázdno otevřel pusu a hned ji zvřel, když ho učitelka umlčela napomenutím: „A žádné breptání! Buď to vypočítáte, nebo máte za pět.“
Škoda, zrovna se Tomovi na jazyku utvořila skvělá připomínka. Ale škoda, no. Těkal pohledem všude možně po tabuli a čekal, až to učitelka ukončí. Tahle nikdy moc dlouho nevydržela čekat. Mohl by se to pokusit vypočítat, ale sám už dopředu věděl, že je to zbytečné. Na matiku nikdy hlavu neměl.
„No?“ zvedla k němu pohled od svého hrnku s kafem.
„Nic.“ Odsekl.
„Sedněte si! A máte za pět. Opět!“ spráskla rukama a zapsala jeho známku do klasifikace.
Tom zahodil křídu, teda spíš vysypal z ruky prach, co kdysi bývala křída, a pomalu odcupital do lavice za Billem. Těžce dopadl na židli.
„V pohodě?“ zašeptal Bill.
„Jo, máma to přežije.“ Usmál se. Zazvonilo. Třída se okamžitě rozprchla do jiných tříd, nebo úplně někam jinam po škole. Bill si sednul na parapet okna v rohu místnosti a Tom si stoupnul vedle něj.
„Co budeme dělat po škole?“ položil si Tom ruku na Billovo stehno a stoupnul si tak, aby to nikdo neviděl. Bill pod tím dotekem ztuhnul ale nic nedělal.
„Nevím.“

„Nazdar, spáči!“ ozvalo se za nimi. Tom dal ruku pryč z Billova stehna a otočil se na nově příchozí.
„Ahoj, holky,“ usmál se na Nessu a Sáru.
„Ahoj,“ pozdravil také Bill.
„Hele, co budete dělat večer?“ sedla si Sára na parapet vedle Billa.
„No ještě nevíme, proč?“ zvednul Tom obočí.
„No, jen že máme volňásky do kina.“ Dodala Nessa a vytáhla z kapsy čtyři lístky.
„To jako fakt?“ vykulil Bill oči. Věděl, jak je v dnešní době těžké něco takovýho sehnat.
„No, myslim, že to padělky nebudou.“ Usmála se Nessa, a každému dala jeden.
Tom na to hleděl jak na svatý obrázek.
„Hele, bacha ať to nevykoukáš.“ Zasmála se Sára. Chvíli si takhle ještě povídali, a Tom si přešlápnul na místě.
„Hele, já jdu na záchod. Za chvíli jsem tu.“ Oznámil a zmizel ze třídy.

Trojice se za ním ohlédla a zasmála se. Sáře bohužel úsměv zamrzl, když zpozorovala, že ji k sobě volá učitel z těláku.
„Utíkej.“ Popíchla ji Nessa a Sára s protočením očí seskočila z parapetu.
„No jo.“ Odešla. Nessa si přisedla k Billovi.
„Tak co?“
„Co co? nechápal Bill.
„Tak co Tom?“
„Ty to víš?“
„Co vím?“ provokovala.
„No, že, že Tom a já…“
„Jo ,vím to. A co? Všechno v pohodě?“
„Jo, v pohodě.“
„Co je v pohodě, Billíšku?“ přišla k rozhovoru nevítaná osoba. Mark.
„S tebou se nebavíme.“ Odsekla mu okamžitě Nessa, jak se přiblížil k Billovi.
„No, já s tebou taky ne, ale tady s Billím se bavím.“ Dal mu ruku na břicho. Billa to už začalo štvát. Nessa zpozorovala malé plamínky v jeho očích a radši si poodstoupla, na vzdálenost, aby nekoupila další ránu do hlavy, ale dostatečně blízko, aby byla schopná včas „zasáhnout“.
Bill seskočil z parapetu a lehce chytil Markovu ruku, co měl položenou na jeho břiše, a druhou rukou mu vlepil facku. Mark hlavu otočil skoro o 180° a chytil se za červenou tvář.
„Wow, ta sedla.“ Řekla si sama pro sebe Nessa s vykulenýma očima.
„Víš ty co?!! Už mám tebe a tvých pitomých keců plný zuby!! Dej mi pokoj!! Vůbec nechápu, co po mně chceš!! Nech mě být!! Je ti to jasný?!!“ seřval ho Bill. Mark jen valil oči, a Nessa na tom byla stejně. Vůbec nechápala, co se to s Billem najednou stalo.
„Fajn.“ Odešel okamžitě, jak narovnal hlavu do normální polohy. Bill si sednul zpět na parapet a Nessa k němu.
„Hele, dobře ty.“ Usmála se na něj.
„Zasloužil si to.“ Uchechtl se Bill. Nevěděl, co se to s ním teď stalo, ale byl za to rád.
Od dveří k nim okamžitě přiletěl Tom, který to celé sledoval.
„Bille! Co se to dělo? Neudělal ti nic? Co to mělo znamenat?“ zasypal Billa otázkami.
„Co, zase otravoval. A ne, nic mi není. Neboj se.“ Usmál se. Tom se podíval na Nessu s otazníkama v očích a očekával vysvětlení.
„No co je? Bill ti to už vysvětlil.“ Zatřásla se na oko Nessa a seskočila z parapetu. Znovu zazvonilo na hodinu.
„Opravdu jsi v pohodě?“
„Ano, mami.“ Vlepil mu letmý polibek na tvář a zasedl do lavice.

PO ŠKOLE

Čtveřice se domluvila, že na večer půjdou do kina. Film vyberou až na místě. Dohodli se tak, že Nessa se Sárou vyzvednou Billa a pak půjdou k Tomovi, protože ten bydlí u kina nejblíže. Bill teď jde sám domů, přestože Tom chtěl jít s ním. Bill ho ale přesvědčil, že se mu nic nestane. A taky že ne. Odemknul si domovní dveře a zase je zavřel. Zul si boty, na věšák hodil bundu a plácnul sebou na gauč. Neměl co dělat a večer je ještě daleko. Trochu se prospí. Vyběhnul schody nahoru do pokoje, sebral tam čisté oblečení a vběhnul do koupelny. Odlíčil se, vysvlíknul, a vlezl pod sprchu. Pustil si teplou vodu a do rukou si nalil šampon. Pečlivě si umyl vlasy a všechnu pěnu spláchnul. Byl konečně hotový, a tak se navlékl do trička a boxerek. Přemýšlel nad tím, co si vezme do kina. Něco najde ve skříni. Přešel do pokoje a otevřel obří černou skříň. Ke svým oblíbeným černým upnutým riflím zvolil červené tričko s černým potiskem. V šuplíku vyndal náhodně náramky, a pak vybral ty, které se k tomuhle oblečení hodily nejvíce. Podíval se na hodiny a zjistil, že má ještě tři hodiny, než ho vyzvednou. Spánek by mu možná zkrátil čas. Natáhnul si na mobilu budík a zalehl do postele. Opravdu spánek potřeboval, usnul téměř okamžitě.

PO TŘECH HODINÁCH

Budík správně zazvonil na půl hodinu předem a Bill ho chtěl zahodit do kouta. Teď se mu zdál tak krásný sen. Byl s Tomem někde na pustém ostrově a byla bouřka. A on se k Tomovi pořád tulil a nechal se utěšovat. A ten pitomej budík mu to zkazil! Vypnul vtíravý zvuk a namáhavě rozlepil oči. Promnul si je a pomalu vstal z postele. Rozhlédl se po pokoji a došel k oknu. Venku bylo šero a všude poletovalo spadlé listí. Otočil se a šel se navléknout do připraveného oblečení. Když všechno na něm sedělo, přeběhnul do koupelny. Nalíčil se a vlasy si upravil tak, že mu splývaly na ramena. Snad se to Tomovi bude líbit. Zazvonil zvonek. Stihnul to jen tak tak. Sebral mobil, lístek, co mu dala Nessa, mikinu a seběhnul po schodech do přízemí. Nazul si Adidasky a vyběhnul ven.

„Ahoj.“ Řekli všichni najednou. Bill zamknul dveře, a šel před bránu směrem k holkám.
„Tak co, připravenej?“ popíchla ho Sára, když vycházeli z ulice.
„Víc než to.“ Odpověděl jí s jiskřičkama v očích. Zanedlouho došli k Tomovu domu. Ten už čekal před vchodem. Usmál se na trojici, co s k němu přiblížila. Mávnul na Nessu a Sáru, které mu to oplatily a přešly ho. Nechaly klukům prostor. Tom přistoupil k Billovi.
„Ahoj, lásko.“ Obejmul ho okolo pasu. Bill mu zabořil obličej do mikiny.
„Chyběl jsi mi,“ zašeptal.
„Ty mně taky.“ Dal mu pusu na čelo. „Tak pojď.“ Pustil ho ze sevření a dohnali jejich kamarádky. Cestou si propletli ruce, a mlčky šli ke kinu. Dvojice před nimi živě diskutovala o tom, na jaký film půjdou. Zatočili za roh a objevila se před nimi rozlehlá budova.
„A jsme tady.“

autor: Kate
betaread: Janule

10 thoughts on “Zakázané ovoce – Vůně novoty 9.

  1. Tak tahle holka, tahle holka má fakt talent!! Doufám že bude brzo další díl… napnutá jak kšandy!!!

  2. [3]:,[4]: – moje slova, holky… to přece není jen tak samosebou, že si tam dovoluje Billa tak perverzně osahávat. 😀 jestli má nějakou sexuální krizi, ať si radši zajde do baru za nějakýma cuchtama, kterým to vadit nebude 😀
    ***
    autorku moc chválím, vůbec mi nevadí, že další díl se trochu opozdil, já sama mám co dělat abych stihla okomentovat všechny nové články a nepřipadá v úvahu nový díl nějaké mojí povídky… 🙂 takže oproti mně jsi ještě v pořádku a všechno relativně stíháš. *závist* jestli to takhle půjde dál, za chvíli tuhle povídku budu hltat ještě víc než teď… 😀

  3. ten Mark mě tam nejvíc dostává. Upe se nemůžu dočkat až Billovi ublíží :DDD Beztak ho znásilní :DD já vim jsem zlá. No pokud jde o kino, tak moje fantazie taky pracuje na plné obrátky. Nějakej nudnej film a tma kolem. Vrrrr. No ale nechám se překvapit od autorky. TAkže se mooc těšim na další díl. Tohle se mi totiž hoodně líbí.

    [5]: noo tak o mym spoždění já raději uplně pomlčim :DDDDDDDDDD

  4. Heej, já to do dalšího dílu nepřežiju!! 😀 Super… Bill dal Markovi co proto, ale ještě se o něj bojím… :/ To kino, mm. Doufám, že už, kurňa, k něčemu dojde!! 😀 Jsem si všimla, že to píšu už asi k posledním 4 dílům pořád dokola :DD

  5. jste fakt super, děkuju za komenty 🙂

    [8]: ano, něčeho jsem si všimla XD, a myslim že další díl bude už trochu zajímavější 🙂

    (pro někoho) XD

  6. Tahle povídka je fakt bombová!! Jen se mi nezná že by si to Mark nechal hen tak líbit.. to mi nesedělo… že by se pomstil Billovi v příštím dílečku? x)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics