Twinsátka z Karibiku 11. (konec)

autor: Áďa&Samara&Sauriel

Tak človíčci, všecko jednou končí, a i tenhle příběh postupně doplul do finiše. Moc se omlouváme, že to trvalo tak dlouho, tenhle poslední díl, ale holt existujou věci, které znemožńují psát v pravidelných intervalech. Škola, práce… Prostě tyhle už ohrané, ale bohužel reálné záležitosti. Tak si užijte poslední díl 🙂

Bylo zdánlivě klidné, slunečné odpoledne. Jenže místo toho, aby se městem rozléhaly radostné hlasy jeho občanů, nesly se městem pochmurné údery bubnů. Lidé kvapně vyráželi na náměstí, aby stihli pro ně velkolepou podívanou. Tyhle bubny vždy znamenaly to samé. Popravu.
Tom stál na malém dřevěném placu a tvářil se lhostejně. Ale i přes svůj nevšímavý výraz se nemohl ubránit tomu, aby jeho pohled každou chvíli nesklouzl nad sebe, kde se houpalo lano s oprátkou, na které bude za chvilku viset. Už jenom to pomyšlení ho děsilo. Že za chvíli skončí jeho poměrně mladý život…
,,Tome Sparowe,“ začal soudce. Tom jen otráveně převrátil oči v sloup.
,,Kapitáne, kapitán Tom Sparrow,“ opravil ho polohlasně. To si to lidi nemůžou zapamatovat alespoň před jeho smrtí?
,,Oznamuji vám, že jste byl vojenským námořnickým soudem obviněn, souzen a odsouzen za záměrné páchaní zločinu proti Koruně. Mezi těmito četnými a ohavnými zločiny jsou tyto. Pirátství…“
,,Nespravedlivé,“ zasyčí rozzlobeně Sauriel, která stojí vedle matky a svého snoubence. Matka na ni ale jen stroze pohlédla.
,,Komodor Norrington je vázán zákonem jako my všichni,“ řekne. Sauriel na ty dva pohlédne a v očích má jakousi směs smutku a znechucení.
,,…vydávání se za duchovního anglikánské církve,“ pokračuje soudce ve vypočítávání Tomových zločinů. Tom se při vzpomínce na onen ,,strašný zločin“ zasmál, jenže když pootočil hlavu a uviděl kata, který na něho zlobně zahlížel, úsměv mu zmrzl na rtech.

Bill, který se do té doby schovával v davu lidí pod velkým kloboukem, jenž mu zakrýval tvář, zpozorněl. Všiml si totiž jednoho ptáka, který stejně jako on přihlížel Tomově popravě. Jenže… byl to papoušek… a vypadal přesně jako…
,,Jsou tady!“ pomyslel si Bill a kvapně se otočil. Rychlým krokem přešel až k trojici, která stála ve stínu pevnosti.

,,Guvernérko Swannová, Komodore Norringtone, Sauriel,“ oslovil je.
,,Od chvíle, kdy jsem tě poznal, jsem měl říkat, jak miluji tě,“ vydechl. Sauriel pootevřela pusu údivem a zamrkala. Tušila to, ale v poslední době se už vzdávala naděje. Ale přece… přece ji miluje!
Bill jí věnoval naposled dlouhý pohled a pak se obrátil a zamířil si to zpět k popravišti.
,,Panebože, ať není pozdě,“ opakoval si pořád s hrůzou, když viděl, jak kat upevňuje kolem Tomova krku oprátku, která ho za chvíli zardousí. Nestihne to, vojáci ho chytnou, Tom umře…

Sauriel stála se sklopenýma očima a v hlavě jí vířilo tisíce myšlenek. Nevěděla, jak to bude dál, jestli Toma zabijí, jestli bude moct být s Billem… samozřejmě, že ne, vždyť je zasnoubená s Norringtnem. Copak nikoho nezajímá, co chce její srdce? Těžce vzdychla a zvedla oči. A uviděla totéž, co před chvílí Bill. Cottonova papouška. Piráti jsou tady! V hlavě jí bleskla jen jediná myšlenka. Musí Toma zachránit! V dálce vidí Billa, jak utíká k Tomovi… musí mu dát čas!
,,Co to je?!“ vykřikne vztekle Norrington, který už si Billova počínání také všiml.
,,N-Nemůžu dýchat!“ vykřikne Sauriel do hlasitého zvuku bubnů a sesune se k zemi. Přesně jak si myslela, matka i komodor se jí okamžitě snažili přivést zpět k vědomí, a když už věděla, že se něco děje, otevřela oči a narovnala se, aby zrovna viděla, jak Bill v zoufalém pokusu zachránit mladého piráta vrhl meč vpřed a ten se s přesností zabodl do dřeva tak, aby na něm Tom mohl stát , byť jenom na samých špičkách, a zabránit tak oprátce, aby se utáhla kolem jeho krku.

Bill ladně vyskočil na dřevo a začal bojovat. Koutkem oka zahlédl, že se k němu ženou vojáci, ale nedbal toho.
Tom na ty dva zápasící človíčky zíral téměř naštvaně. Oni si ho tady nechají přivázaného, napůl udušeného… vyjekl, když katův meč jen o píď minul jeho hlavu.
,,Miláčku, mohl bys laskavě,“ zaryčel na Billa. Ten se na něho omluvně usmál a přesekl provaz. Tom dopadl na zem, rychle si o trčící meč přeřezal provaz, kterým měl svázané ruce a připojil se k Billovi, který hbitě seskočil vedle něho.
Oba věděli, že bojují o dvě věci. Svobodu a život. Jestli je chytí, popraví nejen Toma, ale i Billa. A to vědomí jim dodávalo neuvěřitelnou sílu a obratnost. Přestože se tolik lišili, teď stáli bok po boku, byli spolu, jako jin a jang. Každý voják, který se té dvojici postavil do cesty, za chvíli ležel na zemi. Ale ani oni nebyli nepřemožitelní. Zanedlouho je obklopil kruh vojáků, kteří na ně mířili pistolemi. Bill vyděšeně zamžikal a přitiskl se k Tomovi, který mu okamžitě ochranitelsky položil ruku kolem pasu, aby se nebál.

,,Tušil jsem, že dojde k nějakému hloupému pokusu o útěk, ale od vás bych to nečekal,“ řekl ledově Norrington Billovi a propálil ho ledovým pohledem. Konečně má důvod se toho ubohého kováře zbavit jednou provždy!
,,Když jsem se vrátila do Port Royal, dala jsem ti milost,“ přidá se guvernérka. ,,A takhle se mi odvděčuješ? Tím, že se taháš s tímhle?“ pohodí hlavou k Tomovi. ,,Vždyť je to pirát!“
,,A hlavně skvělý kluk,“ oponuje okamžitě Bill. Tom se na něho vděčně usmál. ,,Jestli za to, že jsem nenechal umřít člověka, který je pro mě moc důležitý, a ke všemu ještě nevinný, bude mít kat dva páry bot místo jednoho, ať se tak stane,“ řekne statečně černovlasý chlapec. ,,Ale mé svědomí bude čisté.“
Tomovi se v očích mísila směs smutku a vděčnosti. Věděl, že ho Bill má svým způsobem rád, ale zároveň věděl, že mu jeho city neopětuje. A to ho moc bolelo. Raději by se houpal na oprátce, než aby viděl Billa po boku šťastné Sauriel.
,,Zapomínáte, kde je vaše místo, Turnere,“ sykne Norrington a s potěšením přejede hrotem meče po útlém krku.
„Jenom tady. Mezi vámi a Tomem,“ odpoví tiše Bill.
,,Tak jako moje,“ řekne znenadání Sauriel a vrhne se k oběma chlapcům a přitiskne se k Billovi. Přece teď neopustí svou lásku! Nedovolí, aby Billa zabili! A udělá – li to kováři radost, pak zachrání před smrtí i Toma!
,,Sauriel! Dejte pryč ty pušky, tak dejte je pryč, proboha!“ zavelí okamžitě guvernérka, téměř zděšeně.
,,Tak vaše srdce směřuje tímto směrem?“ zeptá se nevěřícně Norrington. Nechce se mu věřit, že by si Sauriel místo vysokého postavení vybrala prostého kováře.
,,Ano, pane,“ odvětí hrdě dívka.

A pak ho Tom taky uviděl. Papouška. A došlo mu, že na něho už čeká Černá Perla. Tady ho nic nedrží. Bill už chce být jistě se svou láskou. Nebude je zdržovat, má přece svou loď snů a posádku ničemů tak zkažených, že je vyvrhlo i samo peklo…
,,No, já z toho mám docela dobrej pocit,“ začal řečnit, aby zamaskoval svůj smutek a zlomené srdce. Chvíli provokoval komodora a guvernérku svými nesmyslnými kecy, pak se ale obrátil k Billovi a Sauriel.
,,Sauriel… miláčku, mezi náma by to neklapalo,“ usměje se. Naráží tím na jejich krásnou noc na ostrově. I když tu holku nemohl vystát a pořád k ní cítil zášť, přece ji měl rád. Sauriel se chápavě usměje. Tajemství o jejich společné noci na ostrově nehodlá Billovi nikdy říct, nebude přece ničit lásku, která sotva začala.
,,Bille… lásko, krásnej klobouk,“ pošle mu Tom vzdušnou pusu a Bill mu to oplatí úsměvem. Ví, že ho Tom miluje, ale jeho srdce prostě patří té dámě po jeho boku. Ale přesto se postará, aby byl Tom šťastný. Když ale vidí, jak se pirát čím dál tím víc blíží k okraji hradby, dojde mu, co chce udělat… to ne! Nemůže ho tu nechat! Bleskne mu najednou hlavou. Aniž by věděl proč, tak ho naprosto děsila představa, že Tom někam uteče a on už ho nikdy neuvidí…
,,Dnešek si už provždy zapamatujete jako den, kdy…“ nedořekne Tom, protože se zřítí z hradeb a volně padá do jasně modrého oceánu.
,,Ne!“ vykřikne Bill zoufale a přemáhá slzy. On odpluje pryč a nechá ho tu… ,,Tomi!“ zakřičí a žene se k místu, kde Tom spadl. Když vidí Tomovo tělo, jak volně padá do oceánu, uvědomí si věc, kterou si dlouhou dobu nechtěl připustit… že svůj život by chtěl strávit po boku toho sladkého, dredatého piráta. Ano, miluje ho, miluje ho od té doby, co spolu bojovali v kovárně!
,,Idiot, utečou nám zpátky do oprátky,“ zasměje se jeden voják při pohledu na Toma.
A pak to šlo ráz na ráz. Bill se otočil na Sauriel, krátce ji políbil, zašeptal jí přání, aby byla šťastná, a že na ni nezapomene a jedním skokem se vrhl do vody.
,,Bille! Ne!“ zaječí Sauriel hystericky, a kdyby ji matka a Norrington nezachytili, jistě by skočila za Billem. Takhle se jen bezmocně otočila a se zoufalým výrazem začala matce vzlykat do šatů. Věděla to už od začátku. On miloval Toma! A Tom tomu nasadil korunu, jak Billa celou dobu sváděl!

,,Loď na obzoru!“
Tom se otočí a s radostným výrazem začne plavat směrem k lodi, která se vynořila z mlhy. Černá Perla. Připluli pro něj, nejspíš se vykašlali na zákoník. Šťastně uchopil lano, které mu posádka hodila, a vyšplhal na palubu. Pak vzhlédl ke Gibbsovi.
,,Já myslel, že budeš dodržovat zákoník,“ řekl naoko přísně.
,,Došli jsme k názoru, že je k oblbnutí naivních,“ usměje se Gibbs na svého přítele. Podá Tomovi ruku a pomůže mu vstát.
,,Kapitáne Sparrowe, Černá Perla je vaše,“ řekne Anna – Marie obřadně. Tom jen vytřeští oči. Tahle ženská, co sedí na každým kormidle jako slepice na vejcích, a skutečně mu věnuje takový skvost, jakým je Černá Perla? Dojatě pohladil kormidlo, ale vtom je přerušil křik.
,,Kluk, nějaký chlapec je v moři! Nehýbe se!“ zakřičí jeden muž z posádky.
Všichni se nahrnuli k zábradlí a pak ho uviděli.
,,Bille,“ zblednul Tom při pohledu na svou lásku, která vypadala jako mrtvá. Strhl ze sebe klobouk a už podruhé se vrhl do moře. Popadl bezvládného Billa okolo pasu a s pomocí posádky ho vytáhl na palubu.
,,Nedejchá, nehejbe se!“ zděsil se Gibbs. Tom chvíli Billa sledoval s vyděšeným a zároveň nevěřícným výrazem. Pak mu ale palcem a ukazovákem otevřel pusu a začal mu dávat umělé dýchání. I když po chvíli se to spíš podobalo vášnivému líbání…
,,T – ty mě líbáš,“ zachrčel Bill slabě, vzepřel se na vratkých loktech a začal vykašlávat vodu. Tom úlevou div neomdlel.
,,Co tady děláš? Proč jsi skočil za mnou?“ začal se vyptávat. Bill zčervenal, sklopil hlavu a mlčel. ,,A kde máš budoucí slečnu Turnerovou?“ pokračoval kousavě Tom. Nehodlal mu jen tak odpustit, že si místo něj vybral tu holku.
,,U matky a snoubence, tam, kde má být,“ odpověděl tiše, ale popravdě Bill. Tom mu narovnal hlavu, aby se mu díval do očí.
,,A co tady teda děláš?“
,,Já… musím ti n – něco říct,“ zakoktal se Bill a Tomovi v tu chvíli přišel neskutečně roztomilý.
,,Copak mi chceš říct?“ zeptá se s úsměvem. Billova odpověď mu však vyrazí dech, přestože v ní tajně, většinou jen ve svých snech, doufal.
,,Sauriel není moje láska. Ty jsi moje láska, Tome, miluju tě,“ vydechne Bill.
,,C – cože?“
Teď byl na řadě Tom, aby koktal. Bill se lehce usmál a prstem přejel po jeho tváři.
,,Promiň, že jsem si to neuvědomil dřív,“ omluvil se. Tom na něj chvilku nevěřícně hleděl, pak se ale zářivě usmál.
,,Taky tě miluju, piráte,“ zašklebil se na chlapce a dřív, než Bill mohl spustit vodopád slov, ho políbil. Bill tichounce vydechl a toho Tom využil a vklouzl do těch sladkých úst jazykem. Nevěděli, jak dlouho se k sobě tiskli a hladově se líbali. Probrala je až posádka, která kolem nich utvořila kruh a hlasitě tleskala. Kluci se od sebe odtrhli a překvapeně se rozhlédli. Takovou reakci nečekali.
,,Co tak koukáte, mezi piráty není místo na odsuzování,“ zazubí se Gibbs. Tom na ně pohlédl téměř dojatě.
,,Pane Gibbsi, budeme muset změnit kurz,“ řekl lehce a vstal. Vzal Billa do náruče a odnesl si ho do své kajuty.
Gibbs se otočil k posádce a pokýval hlavou. Oni už věděli, kam mají Čenrou Perlu nasměrovat…

Bílé krajky, květiny, nádherné šaty a oltář. Slunce zářilo a lidé se šťastně usmívali. Oblékali se do krásných šatů a chodili se dívat na tu slávu, která se v pevnosti chystala. Mladá slečna Swannová se vdává! A ne za ledakoho! Bere si samotného komodora Norringtona!
Zatímco guvernérce Swannové se oči plní slzami štěstí, u Sauriel jsou to slzy smutku. Stoupne si k zábradlí a hledí dolů do vody. Krásné, hedvábné šaty a krajkový závoj jí vlají v prudkém větru. Dívá se do dálky a po lících jí kanou slzy.
,,Bille… proč?“ špitne a její zoufalá slova se ztratí v silném větru, který na vrcholu pevnosti foukal. Klopí oči a nechává slzy, aby solily už tak dost slané moře..
,,Sauriel? Ach, tady jsi, lásko,“ ozve se jí za zády hlas. Zhluboka se nadechne a s falešným úsměvem se otočí na svého nastávajícího manžela. Ten se na ni usměje a přivine ji k sobě.
,,Tady nestůj, odtud už jsi mi jednou spadla, nechceš přece, abych tě lovil v náš velký den,“ řekne Norrington a políbí Sauriel na tvář. Ta stěží udržuje radostný výraz.
,,Omlouvám se, drahý.“
,,To nic, Sauriel, pojď, farář je tu,“ odpoví muž a uchopí Sauriel za ruku. Takhle si ji odvede k oltáři.
,,Drazí svatebčané, sešli jsme se tu dnes…“ začal stařičký farář. Sauriel ho neposlouchala. Hlavou ji vířilo tisíce myšlenek a všechny se točily okolo Billa. On je teď šťastný a ona? Její život už nemůže být horší. Kdyby tu neměla maminku, tak skočí z věže.
,,Pane Jamesi Norringtone, berete si zde přítomnou slečnu Sauriel Swannovou?“
,,Ano,“ odpoví Norrington a spokojeně se usměje.
,,Slečno Sauriel Swannová, berete si zde přítomného pana Jamese Norringtona?“
,,Ne, ne!“ křičí Sauriel v duchu. Osamělá slza dopadne na květ rudé růže, kterou drtí v ruce.
,,Ano.“

,,Seš si jistej, Tome?“ řekne nejistě Gibbs. Oba stáli na útesech a dívali se na Černou Perlu.
,,Věřím ti, že to zvládneš. A navíc, není to napořád,“ odpoví Tom.
,,Proč zrovna tenhle ostrov?“ povzdychne si Gibbs.
,,Je opuštěný. Nikdo nás tu nenajde. I když, Samara je mrtvá, Billovi žádné nebezpečí nehrozí.“
,,Dělej, jak myslíš. Ale za měsíc přijedeme.“
,,Uvidím, možná odplujem s váma, možná zůstanem tady,“ usměje se Tom.
,,Tak… buďte šťastní,“ vzdychne Gibbs a obejme dredatého piráta.
,,I ty, příteli,“ odpoví lehce dojatý Tom. Gibbs se usmál na Billa a pak odešel k loďce, která ho dopravila zpět na Černou Perlu.
Tom objal Billa kolem pasu. Oba stáli ve vyhřátém písku a dívali se na Tomovu milovanou loď, dokud jim nezmizela z dohledu. Bill se usmál a políbil svého milence na rty.
,,Nelituješ toho?“ pípl. Věděl, jak moc Tomovi na lodi záleží.
,,Nelituju. Tady nám nic nebude chybět,“ vydechl Tom a přitáhl si Billa blíž k sobě. Ten se o něho opřel.
,,Budeme navždy spolu, viď?“ zeptá se tiše kovář. Tom ho pohladí po zádech a zahledí se na zapadající slunce.
,,Navždy, lásko, navždy,“ zašeptá pirát a oba chlapci spojí své rty v nekonečném polibku.

*zazvonil zvonec… a pohádky je konec 🙂 *

autor: Áďa&Samara&Sauriel
betaread: Janule

11 thoughts on “Twinsátka z Karibiku 11. (konec)

  1. Tak,,dneska jsem se pustila do čtení týhle povídky.
    Je to nádherný!
    Když se ti dva poprvý políbili a poádka jim začala tleskat,tak mi srdíčko radostí zaplesalo..
    Ahh,Miluju tyhle filmový verze^^
    Nádherný.
    Dokonalost..Tleskám děvčata.Je to vážně překrásný <3

  2. moc pěkný … opravdu … já nemám slov mě to moc dojalo 😉 opravdu krásný ale škoda že už nebudou další díly 🙁

  3. [5]: jo, až na to, že někdo má co dělat, aby zvládal školu i práci dohromady a ještě k tomu dopisovat rozepsaný povídky 😀 aspoň, že tohle se vám líbilo 🙂

  4. awwwwww♥♥♥ já opět slzím, to je ale nádherné, i když byly chvíle, kdy jsem v HE nedoufala…
    KAPITÁN, KAPITÁN Tom Sparrow, jak to, že to slovo "kapitán" někdo prostě vynechá? Tak důležité slovo. Bych se taky ozvala být na Tommyho místě :-DDDDDDDDDD
    Oh, Billy v klobouku. Když si představím i ten ohoz, wow, sama se nad Billem rozplývám. Tohle mu musí tak slušet. Se nedivím, že je z něj Sauriel tak vedle. Ale ona je vedle snad z každého XY…
    Oprátka, která měla kapitána zardousit, mně naháněla pořádnou hrůzu.
    Billova řeč tobě, guvernérko, byla… odvážná, má u mě plus 500 bodů. Bylo od něj hrdinstvím, že šel Tommyho zachránit! A že Perlu vyvrhlo samo peklo? No jo, takové prokletí.
    Bille, LÁSKO… to bylo od Toma krásné, ale bylo mi ho v ten moment líto, i když zachráněný, přesto srdce Billa asi… ale nééééééé, nepatří Sauriel, hurá, skočil za Tomem!
    A jeho "Tome, miluji tě…" Aaaaaach, tady kapitán Tom Sparrow ani nezdůraznil slovo KAPITÁN, když ho Bill vynechal v oslovení.
    A ten hladový polibek…*umřela*

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics