Den, kdy se dozvěděl pravdu

autor: SlashPrincess

V místnosti byla tma a ticho. Jen na zdi proti oknu se rýsovalo několik pruhů šedého světla, které pronikly skrz žaluzie. Stěny byly holé a bílé.
„Tys mi lhal,“ ozvalo se plačtivě ode dveří. Černovlasý mladík v ruce třímal nabitou zbraň. Třásl se. Celé jeho tělo se třáslo bolestí a strachem, který jej sužoval předešlé týdny.
„Bille, poslouchej mě, je to jinak,“ řekl muž, jenž se krčil pod oknem. Tiskl se ke zdi a rukama se silně zapíral o zem. Díval se svému vězniteli do očí.
„Ne!“ zakřičel Bill. „Neříkej něco, co není pravda, ty hajzle! Mám už dost všech lží! Zabils ho!“ Hlas se mu zlomil na posledních dvou slovech. Po tvářích mu stékaly proudy horkých slz, odkapávaly z brady až na zem pokrytou linoleem. Udělal krok do boku a napjal ruce víc před sebe.
„Nic z toho, co jsi viděl, nebylo pravda,“ snažil se jej stále přesvědčit mladý muž. Znervózněl, když viděl, že se Bill pohnul k němu.
„Drž hubu, sakra! Já ti věřil, věřil jsem ti, když jsi říkal, že jel jen do studia. Věřili jsme ti oba,“ Bill se snažil. Vážně se snažil přemoct tíhu na srdci, která jej od dnešního rána ovládala o dvě stě procent víc než předtím.

Mladík trhnul zbraní, když si všiml, že se muž před ním pohnul. Už nechtěl slyšet další lži od toho prohnaného vraha.
„Měl jsem jet s ním,“ šeptal naléhavě. „Nikdy jsem ho od sebe neměl nechat odejít.“ Bill popošel až k osobě opírající se o stěnu. Hlaveň pistole přitisknul k jeho rtům. „Co myslíš, že teď udělám? Nechám to jen tak?“
„Bille, prosím tě, posl-„
„Ne,“ Bill přitlačil. Drtil jeho spodní ret. „Nenávidím tě, vždycky tě budu nenávidět.“

Když ucítil, že muž chce znovu mluvit, jeho prst zmáčknul. Stisknul spoušť a místnost zalila ohlušující ráda. Bill vykřikl. Strnulé tělo muže před ním povolilo. Hlava mu spadla na bok, ruce se uvolnily, svalil se na zem. A Bill plakal. Sesul se na kolena a vyplakával duši pro svého bratra. Byl rád, že v té tmě nemohl vidět žádnou krev.
„Tohle ti patří, Davide,“ zamumlal mezi trhanými vzlyky. „Rozdělils nás, ale já nás zas spojím. Lhal jsi nám, ale všichni lháři budou po zásluze potrestáni. Ať shniješ v pekle jako ten nejhnusnější bastard pod sluncem.“
Srdce mu bilo, jako by chtělo každou chvíli vyskočit z hrudi. V třesoucí se ruce stále držel zbraň. I když už v prstech ztrácel všechen cit, neupustil ji. Dnešek ještě neskončil. Měl ještě jeden úkol.
Slíbili si, že budou navždy spolu. Tom mu to tolikrát šeptal do ucha a on věděl, že Tom by mu nikdy nelhal.
„Jsi všechno, co jsem já,“ zašeptal Bill vysíleně a zvedl zbraň ke svému spánku. Už nebude dál bez svého dvojčete. Setřel si z obličeje zbytky slz. „Miluju tě,“ byla poslední slova, která vyšla z jeho úst. Pak už byl jen další výstřel.

autor: SlashPrincess
betaread: Janule
Klikni na anketu, díky J. :o)

15 thoughts on “Den, kdy se dozvěděl pravdu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics