Zapleten v lásce 13.

autor: Ivetka

,,Bille, ty špagety byly výborné. To mi budeš muset udělat častěji,“ pochválil Tom Billovi jeho dnešní dílo. Bill se snažil, vařil špagety s jeho oblíbenou omáčkou, jejíž recept okoukal od tety. Krásně ozdobil talíře, aby to Tomovi nejenom chutnalo, ale aby se mu to i líbilo. Tom ho chválil ještě nějakou chvíli, potom se sám nabídl, že poklidí v kuchyni, a tak si šel Bill hrát se Scooty na zahradu, potřeboval si trošku odpočinout, protože od toho stání u sporáku ho pěkně bolela záda. Sedl si na schůdek na terase a začal Scooty házet malý uzlíček, který mu pořád dokola ochotně nosila a čekala, kam ho Bill hodí příště.

,,Tak Bille, já budu muset jet. Ještě jednou děkuju za výborný oběd, pokusím se přijet co nejdříve, ano? Těším se na ten večer…“ zašeptal Tom Billovi do ucha, líbnul ho na tvář a pomalu se vydal k odchodu. Bill se za ním ještě překvapeně podíval, připadalo mu to jako nějaká scéna ze šťastné rodinky. Bill se s blaženým úsměvem podrbal ve vlasech a znovu a znovu házel Scooty uzlík a přemýšlel nad jeho dětstvím.
Z toho přemýšlení ho vytrhlo až lehké zakňučení Scooty, která se chvilku předtím pevně zakousla do uzlíku. Bill se k ní hned rozeběhl a ohmatal jí celé tělíčko, jestli si něco neudělala třeba s nohou, jestli si něco nezapíchla do tlapičky. Potom ho to ale trklo, otevřel jí opatrně pusinku. Myslel si to. Scooty vypadnul další zoubek. Bill jí prohledal celou pusinku, jestli ten zoubek někde nemá, našel ho ale zapíchnutý v uzlíku. ,,Musíš opatrně ty trdlo, pojď se taky napapat,“ vzal jí do náruče a nesl si jí do kuchyně.

Hned potom začal Bill všude o domě utírat prach, potom všude, kde bylo lino, zametl a vytřel, potom vyluxoval všechny koberce, matrace postelí, sedačky a křesla. Potom začal obývákem, kde otřel obrazovku televize a skončil narovnáním polštářků na křeslech a sedačce, potom se přesunul do kuchyně, kde začal vyklizením ledničky všech starých výrobků a všeho, co nikdo nejí a skončil otřením jídelního stolu a židlí. Na chodbě vytřel botník a urovnal boty i malý šatník, kam se odkládaly mikiny, bundy a kabáty. V patře začal koupelnou tím, že omyl kelímky, ve kterých stály kartáčky na zuby a skončil umytím toalety, sprchového koutu a vany. Potom přešel k Tomovi, překlidil mu skříň, aby v ní měl pořádek, urovnal všechna rozázená CD do stojanu podle abecedy a skončil hezkým ustláním postele, nakonec otevřel ještě okno, aby se tu hezky vyvětralo. Potom šel k sobě do pokoje a konec konců udělal skoro to samé co u Toma.

Teprve v 16:00 měl pocit, že je vše, jak má být. Přečetl si zprávu od Toma, která mu přišla ve chvíli, kdy omýval sprchový kout od čistícího prostředku.
,,Bille, zlatíčko, přijedu tak v 18.00, dřív to bohužel nepůjde, omlouvám se…“
Bill se nezlobil, alespoň bude mít čas se pořádně upravit, chtěl, aby mu to dneska slušelo. Došel si do sprchy, v novém koutě se mu to mylo raz, dva… Rychle si umyl vlasy a tělo, potom si ještě chvilku užíval teplé vody. Dnes se rozhodl, že si vlasy vyfouká jen do objemu, což mu slušelo i víc, než když to měl rozházené… Oblečení nechal až naposledy, líčení mu zabralo nejdelší dobu. Dnes použil černé, prachové stíny s modrými třpytkami, které vypadaly moc dobře. Oblečení moc dlouho nevybíral. Dneska si vzal černé džíny s černým páskem a červené tričko. Přesně v 18:00 byl hotov, ale Tom nikde. Navoněl se a běžel rychle udělat nějakou lehkou večeři.

Vymyslel vanilkový pudink. Udělal ho s ovocem. Vzal dvě mističky, na dno dal několik piškotů, potom na ně vyložil několik ostružin a trošičku je pocukroval, aby nebyly kyselé a zalil je pudinkem. Potom to na chvíli dal do ledničky a uklidil po sobě nepořádek. Netrvalo dlouho a slyšel bouchnutí vchodových dveří. Bill hned vyšel do chodby a sjel Toma pohledem. I Tom si zanedlouho Billa všimnul.
,,Teda… Málem jsi mi vyrazil dech, moc ti to sluší…“ usmál se Tom a přešel k Billovi. ,,Tak já se převléknu a můžeme vyrazit, ne?“ mrknul Tom.
,,Ne, nejdřív se najíš…“ šťouchnul jej do ramene.
,,Nemám moc hlad Bille, navíc si šetřím místečko na popcorn…“ nakrčil nos.
,,Nezájem, bude ti potom špatně… Navíc to není nic, čím by ses přejedl…“ usmál se Bill a už ho za sebou táhnul do kuchyně. Vyndal z kuchyně dvě mističky, vzal lžičky a jednu dal Tomovi přímo před nos.
,,Vážně mě překvapuješ, Billy,“ usmál se Tom, na tohle měl vážně chuť… Ihned se do toho pustil a během minuty to měl v sobě. ,,Mňam…“ spokojeně pomlaskával a čekal, až i Bill dojí. Potom se doběhnul nahoru převléknout. ,,Teda Billeee, ty jsi mi tu uklidil, děkujůůůů,“ křiknul Tom na Billa z horního patra. Bill se jen usmál a došel pro Scooty na zahradu. Uložil jí do pelíšku a pohladil po hřbetě.

Mezitím už přišel nachystaný Tom. Jemu to slušelo vždycky. ,,Taky ti to sluší.“ Pochválil jej Bill a usmál se. Tom jen kývnul na souhlas a pokývnul hlavou na znamení, ať už jde.
,,Ještě jednou děkuju za ten úklid. Celej barák, jako by byl vyměněný…“ děkoval Tom, mezitím, co se poutali v autě k bezpečnostním pásům.
,,Není zač“ narovnal se Bill, ale v tu chvíli mu přiletěla dnes už v pořadí druhá hubička na tvář. I když takhle byla spíše na ouško. Billem projel elektrický proud, přivřel oči a na chvíli ztuhnul. Tom si toho nemohl nevšimnout, proto se k Billovi naklonil znovu a věnoval mu ještě jednu a trošku odvážnější pusinku na ouško. Bill se trošku ošil, ale stejně se usmál. ,,Jeď už, nebo přijedeme pozdě a budeme mít po filmu,“ píchnul jej nehtem do stehna Bill.

O_o

,,Co si dáš za popcorn, Bille?“ otázal se Tom Billa, když už byli na místě. Lístky došel koupit Bill.
,,Střední a… šunkový…“ mrknul na Toma a vydl se k pultíku, kde se tiskly lístky do sálů.
,,Vzal jsem ti ten popcorn a střední colu, ano?“ podal Billovi krabici s popcornem a jeho kelímek s pitím.
,,Doufám, že to nebude moc strašidelný. Většinou se na horory musím koukat ráno, protože pak na to přes den nemyslím, ale když na to koukám večer před spaním nebo tak, tak na to večer musím pořád myslet a nemůžu usnout,“ nervózně se Bill usměje při cestě do sálu číslo 8.

autor: Ivetka
betaread: Janule

4 thoughts on “Zapleten v lásce 13.

  1. úžasnej dílek!! ale divim se billovi, že ho takhle baví to uklízení, taky bych to někdy brala 🙂 těším se, copak se asi bude odehrávat v sále 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics