Zapleten v lásce 12.

autor: Ivetka

,,Koukám, že tvá teta měla pravdu, když mi o tobě vyprávěla. A určitě i tvoje maminka,“ usmál se Tom, když večer sledoval další díl jeho oblíbeného seriálu Ztraceni. Tom nikdy nevynechal ani jeden díl. Miloval ho, hlavně Sawyer mu přišel tak… tak správný.
O reklamách sledoval Billa, jak opatrně uspává Scooty. Přemýšlel nad vším. Nad sebou, nad Billem, nad Scooty. Nad tím, co poslední dobou udělal i neudělal, nad tím, co se stalo a co se má stát.
,,A co ti o mně má drahá rodina řekla?“ usmál se Bill a zvednul hlavu k Tomovi.
,,Hodně moc věcí. Sice jsem je nemusel vědět, ale když se mi tvá teta sama nabídla, že mi o tobě povypráví, nebránil jsem se…“ řekl potichu, aby Scooty nevzbudil.
,,To pořád není odpověď na to, co ti o mně řekli…“ Bill se postavil na všechny čtyři a přešel až k sedačce, na které Tom seděl. Roztáhnul mu kolena a sednul si mezi ně. Hlavu si položil na vnitřní stranu jeho pravého stehna. Ten se na něj jen překvapeně podíval, ale po chvíli spustil.
,,No, vyprávěla mi o tom, jaký jsi byl na škole, prý jsi velmi nadaný chlapec. No a taky mi vyprávěla o tobě samém. Ukazovala mi fotografie, videa… řekla mi o tobě, že když tě člověk lépe pozná, jsi velmi ochotný, naslouchavý a milý kluk. Upřímný a spravedlivý. Prý jsi sice trošku uzavřený, kvůli tomu, co se ti za život přihodilo, ale prý se takoví, jako jsi ty, dnes nevidí tak často… A měla pravdu…“

Bill se jen usmál a rukou vjel Tomovi u kotníku pod tepláky a nehty ho začal hladit po lýtku.
Oba dva byli chvíli ticho, jen se na sebe dívali, Tom si užíval příjemného pocitu, který mu způsobovala Billova ruka, potom polknul. ,,Jsi nádherný, Bille“ skoro zašeptal. ,,Už… už poprvé, když jsem tě viděl na fotografii, mě to bilo do očí… Ale ani na fotografii nejsi tak krásný jako teď…“
Bill ho přestal hladit a trošku nehty do jeho lýtka zaryl. Koukal chvíli před sebe, nevěděl, jak má Tomovi na tohle odpovědět. I Tom se Billovi líbil, ale to, co slyšel od Toma, jakým tónem a výrazem mu to podal…
,,Děkuju, Tome…“ usmál se Bill a Toma začal hladit po lýtku znovu.
,,Jsi lechtivý, Bille?“ usmál se Tom.
,,Ano jsem, ale teď na to ani nemysli, Scooty spí…“ zasmál se Bill.
,,To nevadí, když tě odvedu nahoru, tak nic neuslyší…“ odrovnal ho Tom.
,,No to teda uslyší, protože minule, když sis zpíval v pokoji, tak já to slyšel i přes puštěnou televizi v obýváku,“ smál se Bill skoro v křečích.
,,No, takže teď tě můžu zlochtat i tady, protože Scooty na tebe kouká takovým způsobem, že vůbec pochybuje o tvé inteligenci.“ Oba smíchy skoro chrochtali, potom se ale Bill rozhodl k ráznému kroku, stáhnul Toma na zem, obkročmo si na něj lehnul a začal ho lochtat. ,,No to to ale trvalo, co?“ uchechtl se Tom.
,,Přestaň se sakra chovat jak ten Sawyer,“ protočil Bill oči a pokračoval ve své práci.
,,ÁÁÁ, Scooty! Pomóóóóc!“ křičel Tom v nadějích, že Scooty přijde a zaujme Billa natolik, že Toma přestane lochtat, ale Scooty si díky křiku Toma zřejmě myslela, že něco provedla, a tak k Tomovi došla a začala mu vesele olizovat celý obličej. ,,Jsi pěkná zrádkyně, abys to věděla, ty malá kuličko,“zaprskal Tom a začal se bránit před oběma…
,,Počkej, počkej… Já už nemůžu,“ svalil se udýchaně Tom vedle Billa na zem. Po několika minutách se Tomovi totiž podařilo dostat na místo Billa a chvíli ho lochtal, ale s Billem se moc pracovat nedalo. Tom se s ním pral tak usilovně, až ho to naprosto vyčerpalo. Chvíli vedle sebe leželi.
,,Nechtěl bys někdy zajít do kina, Tome?“ zeptal se Bill.
,,To není špatný nápad, ale upozorňuju tě, že na filmy pro děti nechodím… Nejradši bych šel na nějaký horor,“ zasmál se Tom škodolibě.
,,Hahaha, nemusíš se mi teď mstít. Ale jak chceš. Alespoň ti dokážu, že nejsem tak splachovací, jak si myslíš,“ vypláznul na něj Bill jazyk.

O_o

,,Tak Bille, kdy půjdeme do toho kina?“ zeptal se další den u snídaně Tom.
,,No já nevím, třeba dnes, pokud máš čas,“ nabídnul Bill, zvedl se od stolu a šel nakrmit Scooty.
,,Tak klidně, ale pokud ti to nebude vadit, šli bychom nějak večer, protože já dnes přes den budu mít nějaké vyřizování,“ dořekl Tom a v ten moment mu začal zvonit mobilní telefon. ,,To je šéf, tak co?“ zeptal se v rychlosti.
,,No, mně to vadit rozhodně nebude…“ kývnul Bill. ,,Fajn, tak zatím jdi nahoru a na mém notebooku zjisti program dnešního kina v Berlíně,“ usmál se Tom a v rychlosti zvednul mobil a začal vyřizovat své pracovní věci.

,,Tak, co? Našel jsi?“ vešel do pokoje Tom a rovnou přešel k posteli, kde ležel Bill.
,,Ano, našel… tady…“ ukázal.
,,Fajn, tak co kdybychom šli na tenhle horor?“ ukázal Tom hned na první horor, co uviděl.
,,Mně je to jedno, výběr nechám na tobě,“ posadil se Bill.
,,Tak já bych bral tenhle. A půjdeme na něj v těch 19:20?“ kouknul se na Billa.
,,Jak chceš, já souhlasím,“ pokýval hlavou Bill a pomalu šel k odchodu. ,,To budeš zase celý den pryč?“ otočil se ještě mezi dveřmi na Toma.
,,No, po obědě budu muset na nějakou dobu do kanceláře, a potom se zřejmě uvidíme až večer,“ podíval se smutným výrazem k Billovi.
,,To nevadí, Scooty se aspoň pořádně vyspí a já tu poklidím,“ uznal Bill a pomalu odešel dolů.

autor: Ivetka
betaread: Janule

3 thoughts on “Zapleten v lásce 12.

  1. Uklízení nenávidím 😀 Proto je u mě vždycky takový svinčík 😀
    Jinak díl povedený, už mě ani nenapadá jiný slovo… Kromě nádhera, roztomilost apod… 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics