Živelná pohroma II 7.

autor: B-kay

„J-jak jako miminko?“ zopakoval Bill koktavě a malinko nechápavě hleděl na kamaráda, který na malýho vrhal všemožný grimasy a úšklebky. Daniel Oliho jemně pohladil po hebkých vláscích a poté se opatrně zahleděl na Billa.
„Je to šílený, já vím ale… nemůžu si pomoct. Bylo by krásný, kdybych mohl vychovávat s Andym dítě. Naše dítě…“ zasnil se a vůbec nevnímal Billův překvapený pohled… teď se dokázal soustředit jenom na svoje představy, ve kterých se míhaly obrazce jeho, Andyho a jejich miminka. Věděl, že je to absurdní, a že se mu tohle přání jistě nikdy nesplní, ale přesto v něj doufal.
„Noo, Dane, já… nevím, co ti na to říct. Víš, Andy je něco jako veliké mimino, stejně jako Tom,“ pousmál se plaše Bill a opatrně položil malýho, který se batolil, až ke košíku s jahůdkama a neobratně si jednu vložil do pusiny, takže byl za chvilku celý zapatlaný.
„Bille, běž za Tomem. Co kdybych malýho na chvilku pohlídal, hmm?“ zeptal se Daniel s nadějí v hlase a tu malou jahůdku si vzal do náruče.
„Noo, já-,“ koktal nejistě, ale vzápětí byl ovlažen sprškou vody, která, jak poznal, pocházela z dredů jeho brášky, který se nad ním vesele skláněl a lišácky na něj cenil své bílé zoubky. „Počkej, až tě chytnu,“ smál se Bill a rozběhl se za utíkajícím Tomem, až nakonec oba dva přistáli v jemných vlnách.

„To jsou blázni,“ vydechl Andy tichým hlasem a pobaveně se díval na své, dá se říci brášky, jak se snažili utopit jeden druhého, ale přitom to stejně skončilo u líbání. Daniel Andyho pozoroval s veselým úsměvem, přičemž se mu na klíně pohupoval malý Oliver a ťapal si ručičkama. Hned, jak Andyho pohled padnul na malé dítě v náručí jeho lásky, tváře mu mírně zčervenaly.
„Já myslel, že budeme mít chvilku pro sebe,“ špitl malinko zklamaně a natáhnul se pro veliký bílý ručník, který mu Daniel podával. Danyho oči náhle vzplály menším smutkem, jak uviděl zklamání v Andyho očích.
„Víš, já myslel, že budeš rád,“ vydechl tiše a podal malýmu gumovou kachničku, po které natahoval ruce, a hned, jak ji konečně uchopil mezi prstíky, se jí zakousnul do zadečku a začal ji žužlat.
Andy se na Daniela dlouze zahleděl a poté se posadil vedle něj, na malýho se však nepodíval ani jednou!
„Ale jo, je rozkošnej. Ale Dany víš že mám daleko raději tebe než mimina,“ šeptl a natáhnul tvář, aby mohl svou lásku jemně políbit. Čekal, že si tenhle den dokonale užijí, ale zatím se zabavil akorát tak s Tomem ve vodě, a když si konečně myslel, že se budou moci mazlit a líbat, zase tady bylo to mimino. Možná až teď chápal Tomovo chování, když sem to mimino přivezli. Daniel se na něj nechápavě zahleděl a malýho si nevědomky přitulil k sobě malinko více.
„Andy, vždyť tenhle prcek tady bude asi ještě dva dny a pak jej už možná nikdy neuvidíš a líbat se můžem přeci pořád,“ vzdechl a ani si neuvědomoval, že jeho hlas působil najednou mírně vytočeně s lehkým podtónem zklamání.
„Aha. Tak proč se tedy nelíbáme? Nebo tě to už omrzelo?! Možná, že je ti přednější to dítě, než já,“ řekl rozhořčeně a nepatrně si prohrábnul vlhké vlasy. Pak nasupeně vstal, vzal si své věci a bez jediného slova se najednou zvedl a šel pryč.
„Kam jdeš?“ zavolal za ním Daniel plačtivě, se slzami na krajíčku.
„Domů,“ odpověděl Andy rychle a ani netušil, jakou bolest způsobuje tomu křehkému chlapci sedícímu na dece s malým miminkem na klíně.

„Lásko, počkej ne… tady už nedosáhnu,“ pípl Bill a naléhavě se ovinul Tomovi kolem krku, protože věděl, že Tom jej podrží.
Vždycky jej podržel…
„Ale Bille, vždyť tady dosáhnu ještě i já. Drž se mě a neboj,“ špitl a políbil jej na promrzlé rtíky, které už pomalu získávaly modrou barvu. Tom se na něj musel usmát. Vždycky, jak byl Bill jenom chvilinku ve vodě, jeho rty byly úplně modré a tělo zkřehlé na kost. A ještě k tomu, když byli ve vodě, která nebyla moc teplá. Ještě chvilku se soplu mazlili ve vodě, když Billův pohled najednou padnul na deku, kde seděl opuštěný Daniel a kolébal malýho v náručí. „Tome, něco se asi stalo,“ vydechl a náhle slastně přivřel víčka, jak se bráškova ruka ocitla někde pod jeho plavkama. „Miláčku ne,“ snažil se jej zastavit a zoufale se snažil Tomovu ruku vyprostit ze svých plavek, ale efekt to mělo takový, že si jeho dlaně nevědomky sám tlačil víc a víc na své zvětšující se vzrušení.
Až tichý dětský pláč u obou ztlumil touho po tom druhém a Bill se za pomoci bratrovy náruče pomalu dostal až ke břehu. Oba dva se rychle rozběhli k Danielovi, který se snažil brečící miminko uklidnit, avšak marně. Sám totižto plakal!
„Olivere,“ vydechl tiše Bill a rychle jej vzal do náruče. „Pššt, no tak, už jsme tady. Broučku, neplakej,“ houpal s ním ze strany na stranu, ale malej se nějak moc neuklidnil.
„Bille, dej mi ho,“ zašeptal Tom a ochotně přijmul naříkající děťátko do své náruče. Oliverův pláč malinko ustal, ale pořád se z jeho očiček ještě kutálely slzy. „Tak už nebreeč. No tak…“ šeptal mu Tom tiše do vlásků a přikryl jej drobným ručníčkem, který mu Bill podal.

Dvojčata se marně snažili z Daniela celou cestu domů vypáčit, co se vlastně stalo. On však neřekl ani slovo. Chtěl mít jenom klid a chtěl se konečně zavřít ve svém pokoji a vyplakat se. Nedokázal ani popsat, jak moc jej Andreas zklamal. Jak moc mu ublížil. A proto ani nešel nakonec k němu, kde bydlel, ale dvojčátka mu nabídli jednu noc u nich.

autor: B-kay
betaread: Janule

7 thoughts on “Živelná pohroma II 7.

  1. Bože u těch posledních vět jsem normálně brečela:-( Chudák Daniel je mi ho úplně líto..když už si na mimi zvykl Tom tak začne Andy ach jo…Doufám že se usmíří, chudáčci malí…ale opravdu nádherný díl fakt moc skvělí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics