Little White Lies 3.

autor: HollyWoodFix
„Tys jí řekl, že spolu chodíme!“ Tom byl opět v Billově pokoji a díval se, jak se černovlasý kluk s mohawkem může počůrat smíchy. „Na co si myslel?“ Zeptal se Bill mezi nádechy.
„Chtěla mi začít domlouvat schůzky s klukama!“ Řekl Tom, jako kdyby to byla ta nejzřejmější věc na světě.
„A místo toho, abys jí řekl pravdu, že jsi na holky a prostě jen opravdu nechceš, aby ti domlouvala rande, tvým jediným logickým řešením bylo i nadále předstírat, že jsi gay, a chodíš se svým nejlepším kámošem. Je to tak?“
„Ano… Jsem rád, že mi rozumíš.“
„Tome. Uvědomuješ si, že je to šílené, že?“ Zeptal se Bill, všechno vtipkování teď z jeho hlasu zmizelo. „Nemyslíš si, že by bylo prostě jednodušší vyjít s pravdou ven?“ Tom věděl, že o něco mladší muž má pravdu a že by ho měl poslechnout, ale po včerejším večeru prostě nedokázal své matce dopřát to potěšení a přiznat, že měla pravdu.
„Možná ano, ale nejde to, Bille, teď ne. Víš, jaká občas je; viděl jsi to šílenství z první ruky! Nemůžu jí dopřát to potěšení. Kromě toho, kdybych matku usadil a měl to srdce jí říct svoje k celé té věci s dohazováním, řekla by, že to chápe a že přestane… ale trvalo by to jen krátkou dobu, a pak by se to vrátilo zase na začátek.“

Proti tomu Bill nemohl protestovat. Znal Simone od dětství a věděl, že má velmi silnou a rozhodnou osobnost.

„Pokud to nechceš udělat, tak to pochopím, nikdy bych nechtěl, abys dělal něco, z čeho se cítíš nesvůj. Ale slibuju, že by to nemělo být na moc dlouho, museli bychom to předstírat, jen dokud nevymyslím něco jiného. Jen alespoň do té svatby… prosím, Bille.“ Tom povystrčil spodní ret.
„Ty chceš proti mně použít mé vlastní našpulené rty?!“ Bill zavrtěl hlavou, předstíral zklamání, „to je bezcitné, Kaulitzi, opravdu bezcitné…“
Bill ještě na chvíli zaváhal, než zakoulel očima a dramaticky vzdychl. „Fajn! Budu tvůj přítel.“
„Falešný přítel,“ objasnil Tom v žertu.
„Už naši lásku zlehčuješ, jsem zraněný!“ Řekl Bill a Tom se rozesmál.

Bill možná s Tomovou lží nesouhlasil, ale stále byl jeho nejlepší přítel a udělal by cokoliv, aby mu pomohl. Kromě toho, už tak s Tomem trávil tolik času, že si byl jistý, že by tu lež nemělo být problém zahrát. Billova vlastní matka si stejně myslela, že s Tomem tajně chodí.

„Teď pojď sem a dej svému příteli pusu,“ zavtipkoval Bill a skočil na Toma. Tom se jen smál.
„Schovej si to až na chvíle před mou rodinou.“
„Věř mi, mám v plánu tvé mámě předvést pořádnou show.“

~ * ~ * ~
Poslední týden před sestřinou svatbou byl bláznivější, než by si byl pomyslel. Věděl, že s tím je spousta práce, když přijde na svatbu, ale naprostá zběsilost jeho matky a sestry byla trochu děsivá. Na vrcholu všeho ostatního Tom musel vést ten ztrapňující přiznávající rozhovor znovu a znovu.
Jeho sestra mu řekla, že to celou dobu věděla, o čemž si nebyl jistý, jestli by tím měl být uražen, nebo ne, a jeho bratr mu jen rozpačitě poblahopřál. A byl si jistý, že o nadcházejícím víkendu tam bude spousta dalších členů rodiny a rodinných přátel, se kterými ten rozhovor povede opět. Alespoň tam bude mít na podporu Billa.

Dnešek byl dnem, kdy všichni odjížděli na svatbu do Mnichova. Nataliin snoubenec Georg byl z Mnichova, a tak se rozhodli pořádat svatbu tam, jelikož hory poskytovaly nádherné panorama.

A dnešek byl i dnem, kdy začne Billův a Tomův skutečný test. V průběhu minulého týdne byli oba celkem zaneprázdnění, takže opravdu neměli šanci se vzájemně vidět. Předstírání, že jsou ve vztahu, bylo snadné, když jste nemuseli nic dělat. Ale teď měli strávit společně čtyři dny obklopeni lidmi, kteří je budou sledovat. Bude mnohem těžší uspět a Tom si začal dělat starosti, jestli to vůbec můžou zvládnout.
Naštěstí se Bill s Tomem vydali na tu sedmihodinovou jízdu odděleně od ostatních, a tak měli nějaký ten čas navíc na dotvoření jejich příběhu.

„Takže kdy jsme spolu začali chodit?“ Zeptal se Bill a otevřel si přitom balíček chipsů. Byli na cestě necelou hodinu, když Bill začal prosit, aby zastavili, že umírá hlady.

„Nevím, asi před rokem?“
„Dobře. A kam jsi mě vzal na naše první rande?“
„Proč musíme tohle všechno vymýšlet?“
„Protože lidi se budou ptát, Tome! Budou zvědaví,“ Bill dramaticky protočil oči. „A kdy sis poprvé uvědomil, že nejsi na holky a že jsi až po uši zamilovaný do mě?“
„Bille!“ Tom se rozesmál, „pochybuju, že se na tohle budou ptát.“
„Hej! Nikdy nevíš! Jen se ti snažím pomoct vybudovat tvou lež!“ Bill trucovitě našpulil rty, což Toma přinutilo se usmívat. Nikdy nemohl odolat kouzlu svého nejlepšího přítele.
„Fajn. Poprvé jsem si uvědomil, že k tobě něco cítím, před rokem, těsně před mými 22. narozeninami loni v září. Byli jsme venku, popíjeli jsme, a já jsem ti přiznal své city. Ty ses pak na mě vrhnul s tím, že mě taky miluješ. A pak jsme šli na pizzu a to bylo naše první rande.“
„Páni, to je jako splnění každého romantického snu, který jsem kdy měl. Já mám takové štěstí, že tě mám,“ rozesmál se Bill.
„No, tak já nevím! Jsem nový v celé té věci s předstíraným chozením se svým nejlepším kámošem.“
„Dobře, nechám ti tu opilou zpověď tvých citů, protože díky pití je člověk odvážnější, ale v žádném případě nebudeš lidem vykládat, že jsem se na tebe vrhnul! A pizza nebyla naše první rande!“
„Okay, tak mi řekni, co bylo naše první rande?“
„Jednoho letního večera jsi mě vzal do parku, kde jsme se poprvé setkali. Překvapil jsi mě piknikem a prostě jsme strávili společný večer pod hvězdami.“ Bill si toužebně povzdechl.
„Wow, Bille… to je super gayovské.“ Tom se rozesmál a druhý muž zčervenal. Nechal se tím okamžikem tak trochu unést.
„Přesně tak, to je to, co teď jsi. Takže je to perfektní.“ Bill pevně přikývl a Tom se nehádal. Bill pro něj dělal tu největší laskavost, jakou po něm mohl žádat; to nejmenší, co on sám mohl udělat, bylo nechat Billa mít jakékoliv detaily, které jen chtěl.
„Takže kdy jsme to poprvé dělali? A kdo byl nahoře?“
„Ježíši Bille! Už teď vím, že na tohle se ptát nebudou!“

~*~*~

O několik hodin později konečně dorazili do Mnichova. Krátce poté, co diskutovali o podrobnostech jejich falešného vztahu, Bill usnul a zanechal tak Toma na několik hodin v naprosté nudě. Ale Tom se mladšího muže neodvažoval probudit. Vypadal tak klidně, když spal. Tomovi to dalo příležitost svého nejlepšího přítele prozkoumat, aniž by si toho všiml.

Bill byl opravdu hezký kluk; na to jste nemuseli být gay, abyste to dokázali ocenit. Měl velmi ženské rysy, ale zároveň podědil i určitou mužnost. Pravděpodobně byl krásnější než většina dívek, se kterými Tom kdy randil.
Jeho vlasy se věčně měnily, ale právě teď je měl docela krátké. Měl je po stranách vyholené a občas je nosil v mohawku, ale dost často je nosil i volně dolů. Rozhodl se je tak mít i po celý víkend, protože nechtěl přitahovat hodně pozornosti a riskovat, že tak bude přebírat pozornost nevěstě. To byl také důvod, proč se rozhodl nenosit žádný makeup.

Bill si obvykle lemoval oči tmavými stíny se silnými očními linkami, které mu vytvářely kouřové oči a opravdu zvýrazňovaly jeho ženské rysy. Když Tom viděl Billa nosit makeup poprvé, bylo jim 12 let, a on si z něj za to dělal legraci. Nemyslel to zle, myslel si, že prostě jen vtipkuje, jako to obvykle dělávali, ale uviděl, že Billovi ublížil a okamžitě toho litoval. Omluvil se mu a už nikdy se Billovi nesmál za to, jak se projevoval skrz svůj styl. Ve skutečnosti, čím byli starší, tím více lidí se za to po Billovi vozilo, a tím více měl Tom potřebu jej chránit.

A Tom byl první člověk, kterému to Bill řekl, když poprvé zjistil, že je gay. Tom byl velmi podporující a řekl mu, že tu pro něj vždycky bude, a byl. Byl tu, když to Bill řekl svým rodičům a jeho otec reagoval dost špatně, byl tu, aby Billa utěšil, když měl poprvé zlomené srdce, a byl tu, aby nakopal zadek každému, kdo se snažil Billovi ublížit za to, že je takový, jaký je.
Ale stejně tak moc, jako tam Tom byl pro Billa, tak i Bill tam byl pro Toma. A to, co dělal pro Toma tento víkend, bylo toho důkazem.
Opravdu Billa miloval, možná ne takovým způsobem, jakým předstírali, ale přesto ho miloval. Možná, že to předstírání nakonec nebude tak těžké, jak se obával.

autor: HollyWoodFix

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

10 thoughts on “Little White Lies 3.

  1. A jéje, už to začíná. Už se Tom rozplývá na tím, jak je Bill krásný a jak ho má rád 😀
    Bill je skvělý kámoš, že nenechal Toma ve štychu. Ale ta svatba proběhla nějak moc klidně. Upřímně, čekala jsem, že Simone zkusí na Billa nějak nenápadně uhodit, jestli třeba nekápne božskou 🙂
    Díky za překlad

  2. Jasně, že to předstírání nebude tak těžké. O to se Bill postará svou spontánností. Líbí se mi, jak jsou k sobě otevření a vytváření falešného příběhu bylo zábavné. Teď ale přijde na řadu svatba a s ní velký křest ohněm – smečka příbuzných.
    Děkuji za překlad a těším se na pokračování.

  3. Je to jasné! Naprosto jsem kouzlu téhle povídky propadla! ♥

    Bill s Tomem jsou úžasní kamarádi. ♥ Líbí se mi, jak pro sebe navzájem dělají i maličkosti, a to, ýe je Bill ochoten udělat pro Toma tohle, jasně naznačuje, jak silné přátelství mezi sebou mají. Já vím, že někomu se to může zdát v pohodě – vždyť přeci jsou kamarádi, ale pro mě osobně tohle znamená hodně.

    Navíc mám pocit, že Tom začíná být z Billa hotový! ♥ To, jak jej nechce budit a začíná si uvědomovat, jak je Bill hezký je jen začátek. Myslím, že když bude na svatbě povídat o svém vztahu k Billovi a o tom, jak jej miluje, tak nakonec bude až tolik lhát. Docela čekám, že za ty čtyři dny se v Tomovi něco pohne a možná nějaké skutečné zamilované city vyplují napovrch.

    Zatím mám z téhle povídky neuvěřitelnou radost a moc se těším na další pokračování, protože to vypadá bombově! Snad si kluci užijí kopec srandy na svatbě a nenastanou nějaké trapné chvíle. Dokonce čekám i na Simoniny hloupé poznámky a čekám, že je někdo bude veřejně povzbuzovat k pořádnému polibku. 😀 To jsem teprve pak zvěavá na reakci Toma! 😀

    Moc děkuji za překlad téhle báječné povídky, Zuzu! Jsi nejlepší! ♥♥♥

  4. To předstírá ní nebude mít dlouhého trvání. Však oni si uvědomí, že je spojuje něco víc nežli přátelství.
    Tato povídka je tak úžasně hřejivá, moc se těším na další pokračování. Kluci jsou úžasně vtipní.
    Moc děkuji za překlad, tato povídka je naprosto úžasně pohodová

  5. Tom bol podarený ako skúmal Billa a uvedomoval si jeho krásu a vlastne aj to, že ho fakt miluje, aj keď ešte asi netuší ako veľmi:) ďakujem za preklad.

  6. Bill je teda správny priateľ! Síce s tým úplne nesúhlasil, ale nakoniec to zobral s humorom 😀
    Páčilo sa mi, ako si s Tomom dohadovali detaily vzťahu – pretože Bill má pravdu, rodina sa dokáže pýtať na hocičo. A vážne by som sa zasmiala, keby sa fakt niekto opýtal, že kto je v ich vzťahu ten hore 😀
    A Tom ako analyzoval Billa – tu sa čosi črtá, aj keď to ešte sám Tom nevie 🙂
    Ďakujem za preklad.

  7. "Nikdy nemohl odolat kouzlu svého nejlepšího přítele." Ehm ehm…..:D

    Tak mně se hrozně líbí úroveň toho jejich vztahu – jak jsou si blízko a zároveň to pořád nejsou milenci, jen jsou si tak důvěrnými navzájem…taky bych někoho takového chtěla mit:) Opravdu krásně vystižený vztah. Zdá se mi, že Tom bude dřív tím, kdo Billa políbí – vsadím se sama se sebou:D Tady už je naznačeno, že se mu Bill líbí…a ne že ne!:D Páni, těším se na tu svatbu, to bude!:D

  8. Jasné, že to predstieranie nebude ťažké 🙂 Tom do toho padne až po ušiiii :)majú polu fakt pekný vzťah. A úprimne Bill je mega dobrý priatel, pretože ja by som za nič na svete nešla na svadbu predstierajúc vzťah…brr, nemám rada tieto rodinné "sešlosti"

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics