PUZZLE aneb Kdo si hraje, zlobí dvakrát tolik 2.

autor: ZoE
betaread: Janule
(Jsi-li TWINCESTNÍ fans z ČR, potom se tahle povídka týká i TEBE, jsi její součástí :DD )
(pic by Syhrael)

„Jo, fakt dobrý, tak trochu jiné fans z ČR,“ zabručím.
„Si asi myslí, že nemáme nic lepšího na práci, než skládat a rozkládat tu jejich hloupou krabici plnou puzzle blbostí, pche!“ se otočím a jdu konečně na zahradu.
„Ale obrázek chybí,“ stačí ještě pípnout Bill, než za sebou praštím dveřma.
. . .
Rozvalím se do pohodlného křesla tak, aby na mě nesvítilo, nasadím si sluneční brýle a usrknu první doušek ledového mátového čaje, abych se uklidnil. To bylo zase dopoledne. Bill, hračička, místo aby tu krabici hned vyhodil, se určitě co nevidět pustí do skládání toho nesmyslu. Úplně ho vidím, jak nadšeně běhá po baráku a hledá místečko, kde by se ten gigant nejlépe vyjímal. Přece jen, 10.000 kousků chce pořádný kus místa. Ale on si poradí. Jak jde o hraní si a o pohádky… v tom je prostě nejlepší. Na tváři se mi vyloudí nehraný úsměv.
Např. na Ježíška věřil do patnácti let. A přestal až v momentě, kdy pod stromečkem nebyli rodiče, které si nejvíc přál. Bohužel, tohle přání nemohl splnit už nikdo. Právě v tom roce zahynuli při dopravní nehodě. Ale Bill věřil až do posledního okamžiku, že na Vánoce je dostane zpět. Nestalo se tak. Kruté procitnutí v čase lásky a kouzel. Ještěže tu s námi byli babi s dědou, jinak by nás děcák neminul. Od té doby žije Bill ve svém vlastním světě.
Nebo v loni, v sedmnácti, se pro změnu hádal s učitelkou biologie, že děti nosí opravdu čáp. Chápete? V sedmnácti! To byla zase ostuda. Dalo jí to fakt hodně práce, aby našemu mega naivnímu Billíčkovi vysvětlila, že děti nenosí čáp, ale vrána… Prostě teď už Bill ví, že děti přichází na svět i bez pomoci kouzel a jakýchkoliv zvířátek. Za tohle Billa miluju. Je svůj, má ten svůj svět, kde jen tak někoho nepustí. Naopak, někdy je moc těžké vytáhnout jej zase zpět do reality, z barevného a optimistického světa pohádek, kde je všechno možné.
„Mám to, Tome, mám to!“ křičí na mě šťastně Bill z okna v patře.
Hm, skvělé, sice nevím co, ale je to skvělé a dál popíjím mátovou lahůdku.
„Tomíí…,“ v ten moment Bill vybíhá z domu se zářivým úsměvem…
„Tomi, našel jsem perfektní místo, kde ty puzzlata můžeme složit!“ vychrlí na mě jedním dechem. Neustále skáče, pobíhá kolem mě, nadšeně tleská ručičkama a ještě si u toho všelijak podupkává.
„Ty jsi fakt jak holčička, miláčku,“ najednou ze mě vypadne.
„Holčička??“ … „Já??“ … „A… miláčku???“ … „Ou, Tomi…?“ Bill v ten moment přestane poskakovat a sladce se na mě podívá, tak jak to umí jen on.
„Ou kej, holčička… si koupím tu černou sukýnku s růžovým laclem… snad ji ještě neprodali,“ dorozumuje a jemně si malíčkem rozetře balzám po rtech.
„Ale Bille… jsem to řekl jen tak, ty… ty jsi kluk, i když se maluješ,“ jsem tomu zase dal a obočí mi pobaveně vyletí.
„Kluk nekluk… nuda… nuda to jejich oblečení… žádné barvičky, žádné volánky, žádné sukýnky, žádné vysoké podpatky a žádná třpytivá cinkrlata!“ zoufale pípe Billda a naoko smutně na mě mrkne.
„Tak jo, bráško, kup si tu růžovou suký, kup si co chceš… stejně dneska nosí všichni všechno, tak co.“ Nevzrušeně utrousím a rukou plácnu na křeslo vedle sebe, ať si to třeštidlo konečně taky sedne. Billík je jako vzorné děcko. Pokaždé, když něco chce, si přijde vyžádat povolení a já jako slabý „rodič“ mu vše dovolím. Má jeden praštěný nápad za druhým. Bill ví, že mu nedokáži říci ne. Přesto mu očička vždy spokojeně zajiskří, když uslyší můj souhlas.
autor: ZoE

27 thoughts on “PUZZLE aneb Kdo si hraje, zlobí dvakrát tolik 2.

  1. No…moc hezky x) ..chtela bych videt Billa v ruzovy sukince s volanky xD … a nebo … já jakoslabý ''rodič'' 😀 … dalsi diilek x)

  2. jééjku strašně mocky roštomiwííí 🙂 Billííík takowý mawinký třeštiprdlo 🙂 a ta žůžová sukýnka s wolánkama mu bude určitě slušet xD….jinááák honem další díleček :))

  3. Téééda!! Toe kwááášnýý!!! ((= Konečně jsem se dokopala k přečtení týhle FFky!! ((= A stálo to za to!! Mocinky se těším na pokráčkooo ((= ((= ((=

  4. dokonalý!! a chudák paní učitelka biologie..XD jako fakt nádhera a honem další dílek!! 🙂

  5. Milá Zoe, krásný, roztomilý, úplně jiný, než co znám, rozumný "taťka" Tom, nááááááááááádherný, těším se na další 🙂 🙂 🙂

  6. já být Tomem tak Billa asi umačkám k smrti..on je v té povídce tak sladký….a Tom je tak taky usper..ale ten Bill v sukýnce s růžovou bože xD je sladký…honem dál

  7. x)x)x)x)x) lol x)x)x)x) to  je hustýýý,ale mega sladký x)x)x)x) já tu padám ze židle x)x) jako s tím ježíškem bo čápem x)x)x)x) hihhihi x)x) no prostě suuper!!!Pokráčko prosím rychle dál!!♥x)Ale jen at si tu sukýnku neoblíkne x)x)x)x)

  8. Tahle povídka bude chtít asi velkou dávku nadhledu, což? Bill co se chová jako úplný magor? A jo, proč ne? 😀 Docela maso, no.

  9. 😀 Očekávala sem originalitu a je to tady 😀 udělala si z Billa totálního magora 😀 a to se mi líbím 😀

  10. ááááááááá xDDDDD *dusí se smíchy* xDDD

    panebože… xDDDD =oDDD

    prej : "Ou kej, holčička… si koupím tu černou sukýnku s růžovým laclem… snad ji ještě neprodali,"  xDD ne néééééééé xDDD Ježíšek xDD

    vrána xDDDD panebože xD

    mno ZoE teda moc neznám xD

    ale podle toho se mi zdá že to bude asi pěkný kvítko xDDD originální xDD supéééer xDD

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics