Unbekannt 5.

autor: Sari
betaread: Helushka
Upíral zrak z okna a sledoval míhající se krajinu.
„Tome, proč si se mnou nepovídáš?“ začala znovu Emily.
„Promiň… nemám nějak náladu.“ Sklopil oči k zemi, poté se zase díval z okna.
„To mi říkáš pořád, nikdy nemáš náladu, co je to s tebou?“ nedala se odbýt Emily. Už zase začínala být podrážděná. Tom neodpovídal. Nevěděl, co se s ním děje, ale věděl, že tu není něco v pořádku. Někdo mu chyběl. Tak moc mu chyběl a on nevěděl, co dělat.
„Nejdeme si někam sednout? Do nějakého baru. Mám žízeň, ty ne?“ kývla hlavou na jeden bar na rohu.
Tom přikývl. Už měl těch všech nákupů plné zuby. Chtěl si odpočinout.
Sedli si do rohu a objednali pití.
„A proč jsme museli jezdit až sem, na druhý konec země?“ začal povídat Tom. Cítil, že jestli bude pořád ticho, bude to s Emily zase velice nepříjemné.
„Nikde jinde než tady není ten obchod s těmi nejlepšími šaty! A já chci vypadat na naší svatbu co nejlépe!“ Rty se jí roztáhly do obrovského úsměvu a sedla si Tomovi na klín.
„Emily… sedni si radši na židli. Tohle není vhodné místo…“ zaprotestoval Tom, ale proti ní neměl šanci.
Chvíli si hrála s jeho dredy a líbala ho na ucho. Bylo mu to nepříjemné. Ale nic neříkal.

Bill začínal být unavený. Chození po městě na sluníčku ho unavilo. Potřeboval najít někde stín. Do oka mu padla malá hospůdka na rohu. Sedl si do kouta hned za dveře. Spokojeně vydechl. Bylo tu příjemně chladno. Rozhlížel se po lidech, kteří zde stejně jako on hledali odpočinek nebo se sem šli pouze napít.
Oči se mu zastavily na dredatém mladíkovi. Srdce mu začalo divoce bušit a ruce se mu třásly. Nechtěl věřit, co právě vidí. Bylo to jeho dvojče a na klíně mu seděla Emily! Emily, jejich upovídaná sestřenice, kterou tak oba neměli rádi. A Tom, jak se zdálo, se vůbec nebránil. Bill byl v šoku. Vstal. Rozmýšlel se, co má dělat. Jestli jít za Tomem, nebo utéct. Pořád stál a díval se na Toma. Ten k němu po chvíli zvedl zrak. V Tomových očích nevyčetl žádný náznak radosti, že jej vidí, ani omluvu, vůbec nic. Vyběhl z baru. Po hladkých tvářích mu stékaly slzy. Nechtěl uvěřit tomu, co viděl. Ale byla to pravda.
Tom svraštil obočí. Nevěděl, proč se na něj ten černovlasý mladík tak díval, proč tak vyděšeně. Byl to velice zvláštní pocit. Neuměl ho popsat, ale kdyby ten mladík neutekl, rád by si s ním promluvil. Připadalo mu, že on zná odpovědi na jeho neustálé otázky k sobě. Ale byl pryč, už bylo pozdě.
O několik let později:
Seděl v houpacím křesle. Měl zavřené oči a vychutnával klid a pokoj.
„Bráško…“ zašeptal mu kdosi do ucha. Tom zamručel a poslepu našel Billovu hlavu. Políbil bratrovy rty. Bill se napřímil a na Toma se lišácky usmál.
„Bille… nech toho! Pojď ke mně…“ Vzal ho za ruce a přitáhl k sobě na klín. Bill si na Toma obkročmo sedl a nohy spustil na zem. Položil hlavu na Tomovo rameno a zavřel oči. Pevně svého bratra tiskl. Nechtěl od něj odejít, ale musel.
„Proč už je pozdě, Tome, proč?“ zašeptal Bill a byl pryč.
Tom zprudka otevřel oči. Bill! Jeho bráška, jeho dvojče, jeho krev, jeho přítel… jeho všechno…
„Bille…Tímhle se nic nevyřeší.“
„Nenávidí nás…“
„Moc mi chybíš, Bille… Tak moc!“
„Ty mně taky, bráško..“
„Co, Bille? Neměl, nebo nemusel?“
„Ty bezbožný zmetku! Pelešíš se s vlastním bratrem!!“
„Tome!! Tome, udělej něco, Tome!“
Obrazy, slova a věty, vše mu jako film běželo hlavou. Vše se mu vrátilo. Vzpomněl si na den, kdy se viděli v baru. Zastavil se mu dech. To byl Bill! V tom baru… o ne! Takhle to nesmí dopadnout. Vstal od stolu, na kterém usnul, a běžel dolů do haly.
„Emily, nebude ti vadit, když si půjčím tvé auto?“
„Na co? A kam jdeš? Víš, že se musíme chystat. Za dva dny je přeci…“
„Vím, Emily, právě proto,“ přerušil ji, donutil se k úsměvu a doufal, že mu na to skočí.
„Dobře,“ usmála se na něho a mu podala klíčky.

autor: Sari

7 thoughts on “Unbekannt 5.

  1. dáááál prosííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííím

  2. takže to o několik let později byl jen sen????? si jo, že x))) páč jinak to moc nepobírám. Když jsempřišla na větu: o několik let později, jsem vytřeštila nevěřícně oči a muselo to zopakovat na hlas – O NĚKOLIK LET POZĎEJI a stále to nedáááááávááám.

    Sari: hilfeeeeeee x)))

  3. ZoE: to, jak seděl v tom křesle byl sen. ale nic dalšího sen nebyl. normálně spal, ve snu si vzpoměnl na Billa, na ten den kdy ho viděl v baru a uplně na všechno. takže se zbavil výpadku paměti, kterým doteď trpěl. a tak si půjčil od Emily auto a jede Billa hledat. Jenže jak uběhlo oněch "několik let" za dva dny bude..svatba. (ale to jsem neřekla. xD) no a to je právě průser. Tom si vpzomněl na Billa, ale zanedlouho se žení a úplně všechno je dokonale naplánovaný..

  4. Sari: takže nejsem úpa emo nemo, tak nějak skoro přesně jsem to pochopila, jen se mi to zdálo nějak divné….a Tomísko si má vzít Emily-debily??? Tak fofr s tím dalším dílkem, ať můžeme Emily-Debily vyškrtnout ze seznamu záškodníků :D:D:D komplikované zápletky jsou NEJLEPČÍÍÍ x))

  5. ZoE: jo, Tom si má vzít Emily, nikdo jinej tam  není. xD

    už je hotovej i poslední díl, teďka je jen potřeba chvíli počkat, až se to zveřejní..:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics