Fault Lines 9.

autor: AshesPashes
Všechno je jednou poprvé

Bill seděl na podlaze před pohovkou, ještě nebyl úplně spokojený s nákupem. Byla dostatečně pohodlná a s černým potahem, který zaručoval, že může dát na stěny jakoukoliv barvu, ale stále to ještě nebyl jeho gauč.

Byl vyčerpaný. Když zrovna nepřenášel krabice, organizoval a roznášel jednotlivé věci, kterým se snažil najít nové místo. Oba jezevčíci zvědavě očichávali nový domov. Když Bill připravil jejich pelíšky a misky s jídlem, psi se zdáli být trochu zmatení, ale spokojení. Byli zvyklí jíst a spát na podivných místech, když cestovali s dvojčaty.
„Myslím, že je čas, abychom se přesunuli z bublinek na vodu, chce někdo něco?“ Zeptal se Andy, když se postavil a začal uklízet papírové talíře, které dříve obsahovaly pizzu.
„Jsem v pohodě, díky,“ zamumlal Bill unaveně.
„Já taky,“ dodal Nick.
Andreas vstal a zamířil ke kuchyni. Bill nechal svou hlavu dopadnout vzad na gauč, o kterém si přál, aby měl dostatečně tvrdý povrch, který by ho srazil do bezvědomí, aby nemusel myslet a přemýšlet nad tím, co právě teď dělá Tom.

Bill tam měl Nicka i Andyho, aby mu pomohli vybalit, oba muži byli neustále v novém bytě s ním, ale přesto se cítil úplně sám a lehce v depresi. Jediné, co chtěl, bylo nasednout do svého auta, odjet zpátky do domu, který sdílel s Tomem, a zalézt k němu do postele. Chtěl slyšet Tomův stabilní tlukot srdce a chtěl, aby mu jeho bratr řekl, že všechno je v pořádku a že to tak i zůstane. Že to budou vždy pouze oni dva. Ale Bill věděl, že Tom toužil po tomto rozdělení a nově nalezené nezávislosti.

Nick viděl napětí usazené v Billových ramenech, jeho nepohodlí evidentní na Billově těle. Vzhledem k tomu, že Bill seděl u Nickových nohou, natáhl se, aby položil ruce na Billova ramena a začal masírovat jeho napjaté svaly. Bill si povzdechl a pokoušel se do toho doteku uvolnit.

„Vím, jak je to divné zvykat si na nové místo. Moc rád bych tady dnes v noci zůstal, pokud bys chtěl, samozřejmě,“ řekl Nick tiše.
„Andy tady bude pár nocí se mnou,“ odpověděl vyhýbavě Bill.
„Bude s tebou Andy sdílet postel? Nejsem majetnický, jen říkám, že bych s tebou mohl sdílet postel, Andy by mohl mít gauč, a bylo by tady dost místa pro všechny tři.“
Bill naklonil hlavu, aby se na Nicka podíval. „Ne, ale bude tu už jen několik dní. Opravdu bych si měl tyto dny vyhradit pro něj.“
„Máš pravdu, ale jakmile odjede, můžeš mi zavolat, když bude vrzat podlaha a bude tě strašit a ty nebudeš chtít být sám.“ Nick na Billa mrkl a ten mu to oplatil.

***

Tomova mysl opravdu nebyla na rande s Riou, což jako žena poznala. Tom dělal automatické pohyby, pokračoval v jejich dni plném překvapení a zábavných aktivit, které naplánoval jen pro ně dva, ale jeho srdce ani mysl v těch činnostech nebyly. Tomovi se ulevilo, když zastavili před Riiným bytem, i když věděl, že jakmile ji vysadí, už tam nebude žádná výmluva nejet domů, kde na něj nebude čekat Bill.

„Jestli chceš jít dál a počkat, můžu si rychle zabalit věci a jet k tobě,“ řekla Ria a uchopila Tomovu ruku do své vlastní přes středovou konzoli.
„Ne, to je v pořádku. Byl bych raději, kdyby ne.“
„Tak zůstaň přes noc tady. Vím, že tady nerad přespáváš, ale zamknu dveře, takže budeme sami.“
„Jen chci jet domů a spát ve své vlastní posteli.“
„Neměl bys být sám, Tome,“ zašeptala Ria.
„To jsem si vždycky myslel taky, ale zřejmě jsem se mýlil,“ zamumlal Tom spíše pro sebe než pro Riu.
Tom vyprostil ruku z jejího sevření a vystoupil z auta, aby jí otevřel dveře jako signál, že jejich večer je u konce.
„No, kdyby sis to rozmyslel, stačí jen zavolat.“

***

Když se vrátil domů, dům byl tichý a tmavý, s výjimkou světla v hale, které obvykle zůstávalo rozsvícené. Tom upustil klíče do misky na stole vedle dveří, když zaslechl ťukání drápků o podlahu, které signalizovalo, že psi slyšeli jeho návrat.

Objevily se pouze dvě vysoké, tmavé hlavy. Očichávali jej a rozhlíželi se kolem po Billovi a ostatních psech.
„Je mi líto, kluci, nejsou tady,“ řekl Tom tiše.
Jeho hlas zněl příliš nahlas jeho vlastním uším, a on by přísahal, že zaslechl ozvěnu. Věděl, že to bylo směšné, ale to mu nezabránilo to tak necítit. Dům nevypadal o nic méně prázdný, ale Tom viděl mezery, kde Bill nějaké věci vzal nebo přesunul. Na širokých policích už nebyly rozložené filmy a knihy, malé tretky byly pravděpodobně zabaleny do novinového papíru a odvlečeny do Billova nového bytu. A psi. Ztráta malých, věčně nadšených psů, byla velmi dobře cítit, a to zejména pro Tomovy lovecké psy.

Tom se procházel po přízemí a snažil se určit každou změnu. Bill si nevzal nic z kuchyně, zanechal tam každou položku tak, jak to bylo, když Tom ráno odešel. Jejich sdílená kancelář už však byl zcela jiný příběh. Dvojčata měla rohový stůl ve tvaru písmene L se dvěma rovnými stoly vycházejícími z místa, kde byly v rohu spojeny, speciálně navržený pro tuto místnost. Dvojčata mohla sedět zády k sobě, a přesto vedle sebe, když každý z nich pracoval na svých úkolech. Pravá strana, Billova strana, byla prázdná. Jeho dvojče tam nezanechalo ani jediné pero, všechno zmizelo.

Místnost se zdála být divná, nakřivo, a holá. Tom ji opustil, zavřel za sebou dveře a zamířil po schodech nahoru. Stál uprostřed chodby, na pravé straně byl jeho pokoj s dveřmi dokořán a na levé straně Billův pokoj se zavřenými dveřmi.
Tom se zhluboka nadechl a postavil se před Billovy dveře s rukou na klice. Nechtěl je otevřít, otevření dveří by jen potvrdilo poznatek, že Bill je pryč. Mohl bagatelizovat, že položky v kanceláři nebo v obývacím pokoji jsou pryč, ale neexistovalo by žádné vysvětlení pro prázdnou ložnici.

Po zmáčknutí kliky Tom vstoupil do ložnice a ostře se nadechl. Celá místnost byla prázdná jako v den, kdy se nastěhovali. Na podlaze se neválela ani jediná věc.

Tom cítil, jak se mu oči zalévají horkými neprolitými slzami, knedlík v krku, který necítil už tak dlouho, znamenal, že zadržuje slzy. Místnost, která bývala zaplněná Billovými věcmi, byla nyní prázdná.
Tom vypustil frustrované zavrčení, když se v něm to uvědomění konečně usadilo. Jeho bratr ho opustil poté, co mluvil o oddělených životech. Předtím, než si to Tom uvědomil, jeho pěst narazila do zdi vedle dveří, prošla skrz suchou zeď a zanechala velkou díru.
Tom v ruce sotva cítil bolest, když vyběhl z prázdné místnosti a pevně za sebou zabouchl dveře.

autor: AshesPashes

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

original

9 thoughts on “Fault Lines 9.

  1. Myslím, že už se budu opakovat, ale nemůžu si pomoct. Já tu mrchu nenávidím! Divím se, že se Tom udržel po zbytek jejich společného odpoledne i když chápu, že nechtěl být doma, když se Bill stěhoval pryč. Co nepochopím je, že Bill Rie doopravdy uvěřil. Žili spolu celý život a pak přijde taková ***, řekne co se jí hodí a všechno jde od desíti k pěti. Jsem docela zvědavá, jaké bude první znovusetkání dvojčat po Billově stěhování…
    Díky za překlad… 🙂

  2. Takže Riina šaráda pokračuje, i když se divím, že se k Tomovi víc nevnucovala. Skoro jsem čekala, že sotva Billův stěhovák odstartuje od domu, přivalí se ten s Riou. Tom evidentně není takový podpantoflák, jak by chtěla. I tenhle trik musela nastrčit přes Billa.
    Naštěstí to, že bydlí odděleně neznamená, že se nemůžou dál stýkat. Věřím, že si k sobe zase brzy najdou cestu. Ovšem Nick mi tam připadal takový lichý. Tenhle vztah musí jít zákonitě do kopru. Akorát netuším, kdo z nich to ukončí.
    Děkuji za překlad a těším se na pokračování.

  3. Nechapu proc proste Tom nezavola Andymu nebo nekomu .. urcite to by to z nekoho dostal .. dokonce i s Billa .. ale je to jejich rozhodnuti co budou delat no, ale je mi obou lito .. smad se nastehujou zpatky k sobe rychle ..
    sem zvedava na dalsi dil

  4. Taky se budu opakovat, ale to je taková mrcha. Jedna debilní poznámka od blbé husy a všechno je v troskách. A při tom by stačilo, aby si ti dva moulové sedli a všechno si vyříkali. Ach jo, doufám v lepší zítřky.
    Děkuji za překlad

  5. Mrcha jedna oba jsou nešťastný o ona spokojena doufám že to dlouho nebude že ji to brzo spočítají.

  6. Nevím, já už je snad ani nedokážu litovat. Jsou to dvojčata, jeden pro druhého by údajně udělali první poslední, ale přitom nejsou schopni si spolu ani na rovinu promluvit a místo toho poslouchají kecy te vypočítavé mrchy…

  7. Som rada, že Tom dokázal Riu odmietnuť a nenasáčkoval si ju k sebe. Strašne mi je ľúto Billa ale aj Toma:(

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics