The Ties That Bind 6.

autor: elvisfan
Bill otevřel hlavní dveře a rozesmál se nad svými přáteli, kteří v současné chvíli vypadali stejně mizerně jako o dvě hodiny dříve on sám.
„Kdo sakra mohl vědět, že se můžeš takhle opít z míchaných drinků?“ Zeptal se Andy, když vešel do obývacího pokoje a sundal si sluneční brýle.
„Ti, kteří se opíjejí z míchaných drinků,“ odpověděl Gustav. „Ale jen hádám.“
„No, já vím, že jsem muší váha,“ řekl jim Bill. „Ale lidi, cítil jsem se na sračky, když jsem se probudil.“
„Tak proč právě teď vypadáš tak zbrusu nově?“ Zeptal se Andy a prohlížel si jej odshora dolů.
„Tom je král kocovin.“ Bill se usmál přes rameno na staršího muže, který byl v současné době na telefonu s Georgem a smál se rozhovoru, který slyšel, zatímco je vedl do svého pokoje. „Řekl mi, abych si vzal tři Advily a dal si sprchu, a když jsem se dostal ven, udělal mi snídani.“ Zavřel dveře a skočil na postel vedle Andyho. „Obrovskou snídani. Vejce, brambory… jen jsem nejedl slaninu, ale všechno ostatní bylo vynikající.“
„Já jsem měl sušenky a plechovku Pepsi,“ odpověděl Gustav.
„Já rohlík,“ dodal Andy a jeho pozornost se přesunula k oknu. „Nemusíme zůstat tady, že ne?“
„Ne,“ odpověděl Bill a přemýšlel, co na zahradě bylo tak fascinujícího. „Proč? Co to děláš…“

Andy vyskočil z postele a vyběhl ven z místnosti, takže Bill a Gustav se na sebe jen podívali a pokrčili rameny, než se vydali za ním. Andy zamířil nejkratší cestou k největšímu stromu na zahradě, a okamžitě vyšplhal mezi větve, kde se uvelebil.

„Bav se tam nahoře, opičáku,“ řekl Gustav, zatímco se s Billem uvelebili na houpací síti.
„To vždycky šplhá po stromech?“ Zeptal se Bill.
„Jo. Proto ta přezdívka opičák. Samozřejmě, že ta přezdívka začala jako legrace ve druhé třídě, kdy strávil celou půlhodinu sezením na nejvyšší části prolézaček. Na stromy povýšil až na druhém stupni.“
„Páni, nevěděl jsem, že se vy dva znáte tak dlouho.“
„Jo, byl jsem tam i během dvou zlomených rukou, levé a pravé, zlomené nohy a vymknutého malíčku.“
„Gustav vždycky dostal šanci jako první se mi podepsat na sádru,“ dodal Andy a už se přesunoval na jinou větev.
„Jestli přistaneš na mně, tak budu nasraný,“ varoval ho Gustav.

Bill s Gustavem se bavili tím, že se snažili převrátit houpací síť i sebe navzájem a Andy nakonec zamířil do poloviny výšky stromu. Tom vyšel na terasu s telefonem u ucha a zapálil si cigaretu. Bill si okamžitě všiml, že si Tom sundal tričko, a odvrátil pohled.
„Mám tě,“ zazubil se Gustav. „Právě teď prakticky slintáš.“
„Nene!“ Protestoval Bill.
„Vole! Je to tvůj strejda!“
„Bratranec,“ odpověděl strom.
„Co?“ Gustav zamžoural vzhůru do koruny stromu.
„Je to Billův bratranec a ne jeho strejda,“ objasnil Andy. „A jen přes manželství.“
„To je jedno. Bill ho totálně očumuje.“

Bill ho vážně očumoval. Poslal sérii kradmých pohledů Tomovým směrem, zatímco se opíral o zábradlí. Jeho paže byla první věc, které si všiml, a když se Tom napřímil, Billovi už nezáleželo na tom, jestli je to tak očividné, když si prohlížel Tomovu svalnatou hruď a pevné břicho.

„Jestli se sem podívá, tak jsi totálně přistižen,“ varoval ho Gustav. „Ach můj bože, ty se červenáš! Andy, on se červená!“ zakřičel nahoru do stromu.
„Mohl by ses ztišit, prosím?“ Požádal Bill. „Uslyší tě…“
Zvuk sekačky na trávu usekl jeho poslední prohlášení, a když se odvážil opět pohlédnout Tomovým směrem, starší muž definitivně nevěnoval ani trochu pozornosti klukům na houpací síti.
„Vypadá to, že se za chvilku začne potit, Bille,“ škádlil ho Andy. „A tohle je Arizona. Nebude to trvat moc dlouho.“
„Drž hubu, Andy.“
Bill se podíval znovu, na široká ramena vedoucí dolů k úzkému pasu a na pěkně zaoblený zadek, pokrytý tmavě modrými basketbalovými šortkami. Dokonce i jeho opálení bylo perfektní.
„Vypadá to, že práce ve stavební firmě je dobrá z více důvodů,“ uchechtl se Andy.
„Drž hubu… oh, sakra!“

Bill s Gustavem se sotva dostali z houpací sítě před tím, než se Andy zřítil a dopadl se žuchnutím na zem.

„Do prdele,“ sténal.
„Tentokrát jsem neslyšel, že by se něco zlomilo,“ poznamenal Gustav.
„Hádám, že to je dobře,“ odpověděl Bill.
„Není mrtvý, nebo jo?“
Bill poskočil, vylekaný, když spatřil, že Tom stojí přímo vedle něj, lehký pot se mu už stihl vytvořit na čele i ramenou.
„Ne, ale přeju si, abych byl,“ odpověděl Andy.
Gustav Andymu pomohl na nohy a Bill ho oprášil. Podíval se na houpací síť ležící na zemi a na velký kus stromu, který k ní byl stále připojený.
„Rozbil houpací síť,“ řekl Tomovi. „Promiň.“
„Je to houpací síť,“ pokrčil Tom lhostejně rameny. „Opravím to. Jsi v pořádku, Andy?“
Andy zatřásl rukama a nohama, promnul si krk a podíval se na Toma.
„Bylo by něco k jídlu?“

***

Středa se rychle stala Billovým oblíbeným večerem v týdnu.

Natálie obvykle pracovala v salonu až do zavíračky a většinou se nedostala domů před desátou, což zanechávalo Billa a Toma jejich osudu. Bill byl stále ještě mírně překvapen, že on a Tom nyní dokázali vést skutečnou konverzaci s tématy, která obsahovala vše od toho, jak se Tom setkal s Georgem (byli spolu necháni v prváku po škole) až k tomu, jak Bill zcela zničil matčino auto dne poté, co dostal řidičský průkaz. Také si užíval týrání Toma svou vegetariánskou kuchyní, ze které Tomovi většinou vše chutnalo, i když to jedl neochotně. Po večeři si spolu zakouřili na terase, než se uvelebili na gauči. Tom přepínal programy a psal si s Georgem, zatímco Bill dumal nad jakýmkoliv domácím úkolem, který se mu nepodařilo dokončit ve studovně.

Jednoho konkrétního večera Bill se zasténáním odhodil učebnici historie na stůl a téměř přitom poslal dálkové ovládání od televize k zemi.

„Problém?“ Zeptal se Tom pobaveně.
„Řecko,“ povzdechl si Bill unaveně a rukama si přikryl oči.
„Chceš se přestěhovat do Řecka?“
„Starověké Řecko,“ Bill po Tomovi střelil pohledem mezi svými prsty. „Idiote. Jako by mi snad Byzantská říše k něčemu později v životě byla. Ale naštěstí si to musím pamatovat jen do zítřejšího dopoledne.“ Bill pohlédl na televizi, kde se skupinka dětí chovala až příliš vesele ve svých Halloweenských kostýmech. „Tome, čím bych měl být na Halloween?“
„Ty se budeš převlíkat?“ Zeptal se Tom nevěřícně.
„Jasně. Proč ne? Někdo ze školy pořádá párty, není to tak, jako bychom snad chodili strašit po domech a mlátili mladší děti, abychom je obrali o sladkosti.“
„Nejsi na Halloween už moc starý?“
„Počítám, že to bude můj poslední rok,“ teoretizoval Bill. „Tak bych si to mohl pořádně užít. Ale nemůžu se rozhodnout, za co jít, a mám na to jenom týden, abych něco vymyslel. Zazubil se a palcem u nohy šťouchl Toma do stehna. „Beru to tak, že ty se převlíkat nebudeš?“
„Jo, to by mělo znamenat ne.“ Tom pokukoval po Billově noze, která se odvážila zasahovat na jeho polovinu gauče. „Mám v plánu si povyrazit s velkou mísou sladkostí a nadrogovat děti cukrem. Myslím, že jedna s holek, se kterými Natálie pracuje, pořádá taky nějakou párty, takže ona bude pryč taky.
„Aww,“ zahihňal se Bill a šťouchl Toma do nohy o něco silněji. „Nebudeš se tady bát, úplně sám?“
„Ještě jednou, ne.“

Bill pokračoval ve šťouchání do Tomova stehna, až vyjekl překvapením, když ho Tom popadl za nohu, aniž by odvrátil pohled od televize. Bill vytřeštil oči a krátce žil ve strachu, že Tom objeví jeho lechtivá chodidla. Tom však, jak se zdálo, byl spokojený jen s držením Billovy nohy, aby tak zabránil šťouchání. Bill se uvolnil a tajně si užíval té trochy fyzického kontaktu. Statečně položil Tomovi do klína obě nohy a překřížil je v kotníku. Tom pohlédl na chodidla, pak na Billa, a pak prostě obrátil svou pozornost zpátky k obrazovce. A Bill se jen usmál a snažil se nečervenat z té trošky vzrušení, které mu způsobovalo to, že má nohy v Tomově klíně.

***

Nakonec se Bill rozhodl, že se oblékne jako Neo z Matrixu, pokud pro nic jiného, tak jen z toho důvodu, aby měl důvod si na sebe vzít svůj černý kožený kabát. Oblečený celý v černém a s vlasy sčesanými dozadu trval na tom, že na sobě bude mít po celou noc své zrcadlové sluneční brýle. Trochu mu to ztěžovalo procházení davem, ale i tak se mu podařilo, aby se dobře bavil.

Krátce před půlnocí se vydal do auta určeného na cestu domů. Jeho řidičem pro ten večer byla Stephanie, objekt Andyho náklonnosti, a Bill byl docela zděšený, že se musí pokusit naskládat se do Mini Cooperu.
„Jsem tady poskládaný jako preclík, Stephanie!“ Rozesmál se Bill. „Jak můžeš tohle auto vystát?“
„Mám 165 centimetrů, Bille,“ připomněla mu jeho řidička. „Já se sem vejdu.“

Když zastavili před domem, Bill si všiml měkké záře lampy v obývacím pokoji a doufal, že to neznamenalo další hádku. Stephanie sledovala, jak Bill tápe po klice, než se nad ním slitovala a pomohla mu ven z auta a do domu. Tom byl na gauči a Bill se nezřetelně pokusil o vzájemné představování, než Stephanii popřál dobrou noc.

„Bavil ses?“ Zeptal se Tom.
„Byla to taková zábava, Tome!“ Odpověděl Bill a neohrabaně dopadl na gauč. „Jídlo bylo dobré, hudba byla dobrá…“
„Alkohol byl dobrý?“
„Alkohol byl skvělý,“ chichotal se Bill. Naklonil se k Tomovi, jak se snažil sundat si svůj kabát a netrpělivě kňučel, když se zdálo, že mu pravá ruka uvízla v rukávě. „Tome, pomoc!“
„To jsi vždycky takhle bezmocný?“ Zeptal se Tom, když mu pomohl. „Nebo jen když jsi opilý?“
„Pravděpodobně jen když jsem opilý.“

„Chystáš se mít sluneční brýle celou noc?“

„Ach!“ Bill se znovu rozesmál a odhodil brýle na kabát, který ležel na opěradle gauče. „Asi jsem si už zvykl, že je všude tma.“ Stočil se do klubíčka proti Tomově paži a položil mu hlavu na rameno. „Na co se díváme?“
„Na cokoliv, dokud nebudu dost unavený, abych šel do postele.“
„Nejsi zase vykázaný na gauč, že ne?“
„Vůbec ne,“ ujistil ho Tom, zatímco přepínal programy. „Jen jsem prostě nebyl připravený jít do postele v jedenáct jako Natálie.“
„Ach! Tome, nech to tam! Nech to tam!“ Bill vzrušeně plácal Toma do ruky, dokud ovladač nepoložil. „Hm, Hugh Jackman,“ povzdechl si.
„Vážně?“ Tom se zazubil dolů na chlapce vedle něj. „Ty si myslíš, že Hugh Jackman je sexy?“
„Totálně žhavý.“
Tom se právě chystal odpovědět, když si Bill najednou složil nohy na gauč a položil si hlavu do klína svého společníka. Několikrát se zavrtěl, dokud se neuvelebil a poté široce zazíval.
„Ale neboj se, Tome,“ dodal Bill ospale. „Ty jsi pořád žhavější.“
„To je dobré vědět,“ rozesmál se Tom tiše, zatímco shlížel dolů na chlapce ve svém klíně, který byl sotva při vědomí. „Myslím, že to vysvětluje, proč jsi vždycky venku, když sekám trávu.“
„Jen obdivuju krajinu.“

Bill znovu zívl a zanedlouho si Tom všiml, že usnul. Když film skončil, zatřásl Billovým ramenem, aby se ho pokusil probudit. Bill zamumlal cosi nesrozumitelného, ale oči neotevřel. S držením spícího chlapce tak nehybně, jak jen to bylo možné, se Tom vyvlékl z gauče. Vypnul televizi a zhasnul světla, než si všiml, jak se Billovy oči pootevřely do úzkých štěrbin, zatímco přes něj přehazoval deku.

„Snídaně zítra?“ Usmál se Bill ospale.
„Jasná věc.“

autor: elvisfan

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

original

10 thoughts on “The Ties That Bind 6.

  1. Věci se pomalu ale jistě začínají dávat do pohybu. Bill už je z Toma tak hotový, že se ani neobtěžuje to nějak skrývat a Tom by musel být úplně slepý, aby si ničeho nevšiml. Ostatně, myslím, že on to má s Billem dost podobně.
    Velké díky Natalii za to, že se konečně někam ztratila a nechala kluky chvilku na pokoji….
    Ale hvězdou dnešního dílu je pro mě "opičák" Andy. To je poděs 😀
    Díky za překlad

  2. Huhůů, to bylo tak dobré, že jsem si to musela přečíst dvakrát za sebou. No krásně se nám to vyvíjí. Bill už je příjemně omámený a Tom se nijak extra nesnaží mu v tom zabránit. Líbí se mi ty jejich gaučové interakce. 😀
    Andy s Gustavem jsou fakt vtipní.
    A mimochodem, vidět Toma bez trička, jak seká trávu, to bych slintala i já. Vůbec se Billovi nedivím, že nedokáže odtrhnout pohled.
    Moc děkuji za překlad Zuzu

  3. Teď si trochu připadám jak malá puberťačka, protože se mi chce po tomhle díle ječet nadšením! Bylo to naprosto sladké!!! ♥

    Po tomhle je Bill totálně jasný! Napřed okukuje Toma když seká trávu, pak mu přizná, že je žhavý a ještě nemá problém si k Tomovi dojít pro pohodlí. Mám naprostou radost!! Jen doufám, že to zase brzy něco nepokazí. 😉 Mezi klukama to začíná pořádně jiskřit, tak by už mohla Natálie zmizet 😛 Vůbec mi v tomhle díle nechyběla 😀

    Jsem fakt ráda, že to kluci mezi sebou spravili a snad už bude jejich vztah jen sílit!

    Moc děkuji za perfektní překlad! Tuhle povídku zbožňuju! ♥

  4. Tak se nám to krásně rozjíždí. Je fajn, že si pánové k sobě našli cestu a dokážou spolu vyjít, a nejen to. 🙂
    Bill je naprosto k sežrání svou bezprostředností, i když v tom svou roli určitě hraje i alkohol.
    Díky, těším se na pokračování.

  5. Toto bolo strašne zlaté! Škerím sa ako debil, keby ma niekto videl, tak by si asi myslel svoje 😀
    Strašne sa mi páči, že sa to začína medzi nimi pomaly rozohrávať. Bill na férovku očumuje Toma a už to aj priznal. A Tom to vie a vôbec mu to nevadí 😀 Jaj, toto bude ešte inak super, ak sa to bude takto vyvíjať medzi nimi.
    Natália mi tam vôbec nechýbala a dúfam, že sa čoskoro odprace zo scény úplne.
    Ďakujem za preklad.

  6. Tak krásne sa zblížili:) bolo to tak milé ako sa Tom o Billa postaral a ako mu nevadí, že sa Bill na ňom takmer vyvaľuje pri telke… strašne pekná kapitola. Ďakujem za preklad.

  7. Já prostě nemůžu z Andyho a Gustíka. To je dvojka… a jsem šťastná, že je Bill má. Myslím, že ty paka opravdu potřebuje. Navíc já se u toho neskutečně bavím, takže jen tak dál opičáci 🙂

    Jsem nadšená, že Bill svůj obdiv k Tomovi nijak nepotlačuje, nebojuje s tím. Prostě si to užívá, stejně jako výhled do krajiny 😀 a že ta krajina s tím nemá problém, to mi přijde naprosto boží 😉

    Taky děkuju Natálii, že dává klukům dost prostoru na to, aby se nám broučci do sebe pomaličku a jistě zamilovali 😉

    A Tome, vážně, jsi pořád žhavější 😉 i když ty vousy prostě musím zvládnout;)

    Moc děkuji za překlad Zuzu, jsi bohyně, fakt že jsi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics