Be prepared to get it 6.

autor: Becs

Zdravím, jen vám chci říct, že povídka je téměř hotová a většinu dílů už má Janička na betaread. Nemusíte se tedy bát, že by mezi díly byly nějaké odmlky. Trochu mě mrzí, jak málo komentářů pod povídkou je. Z padesáti přečtení mají jen tři lidi co říct? To nepotěší. Nicméně nutit vás nemůžu. Snad se vám líbí, i když komentář nezanecháte. Užijte si dnešní díl.

Becs

„A co je tohle, Bell?“ ukázal Tom prstem na oranžové auto s očima v obrázkové knížce, kterou držel v rukou.

„Auti,“ píchla Bell prstem znalecky do obrázku a trochu se na Tomově klíně zavrtěla. Poposedl si, aby se na gauči líp uvelebili.
„A jak dělá auto?“ ptal se znovu a pohlédl dceři do obličeje.
„Tutů,“ odpověděla holčička bez zaváhání.
„Správně, jsi šikovná. A co je tohle?“ obrátil stránku.
„Čiči,“ plácla buclatou ručičkou do papíru, až knihu málem upustil na zem.
„A jak dělá kočička?“ reagoval okamžitě Tom.
„Máááu,“ protáhla Bell.
„Dej jí už chvilku pokoj,“ usmál se Bill, když celou scénu nějakou dobu pozoroval. Popadl z kuchyňské linky vařečku a zamíchal červenou omáčku, která tiše klokotala v hrnci před ním.

„Je tak chytrá,“ pronesl užasle Tom a věnoval holčičce malý polibek do jemných vlásků. „Jsem si jistý, že jiné děti nejsou takhle inteligentní.“

„To rozhodně,“ kroutil pobaveně hlavou Bill a přisypal do hrnce sůl. Rychle stáhl plamen pod špagetami, když mu voda začala přetékat přes okraj.
„Bibi,“ řekla zničehonic Bell a natáhla ruce k němu.
„Jo, Bibi se pokouší vařit,“ rýpnul si Tom. „Doufejme, že u toho nepodpálí kuchyň.“
„Hele, já umím vařit,“ ohradil se okamžitě.
„Tahle tvoje rajčatová omáčka je to jediné, co umíš,“ zachechtal se dobrácky a nechal Bell žužlat roh knížky. „A ani ta se pokaždé nepovede.“
Bill po něm jen střelil zlým pohledem a vztyčil prostředníček v neslušném gestu. Tom se rozesmál ještě víc a zakryl Bell obličej, aby to neviděla. Pak znovu obrátil pozornost k ilustracím.
„A co je tohle, miláčku?“
„Lala,“ odpověděla holčička.
„Kytara, správně. A kdo hraje na kytaru?“ pozvedl Tom obočí.
„Bibi?“ otočila se k němu obličejem s otázkou v hnědých očích.
„Ale kdepak. Bibi nemá na kytaru dost trpělivosti,“ vzhlédl k bratrovi, aby zachytil, jak nehlasně ústy naznačil: Naser si.
„Tak kdo hraje na kytaru?“ trval dál na odpovědi.
„Tati?“ zkusila to Bell znovu.
„Správně,“ přikývl Tom. „A teď šup dolů. Mravenčí mi z tebe noha.“

Postavil dceru na zem a ta odťapkala ke košíku s hračkami. Naklonila se nad něj a začala celý jeho obsah postupně vyhazovat ven. Patrně toužila po něčem, co se nacházelo až na samém dně. Tom vstal a přešel za bratrem do kuchyně. Posadil se na kousek kuchyňské linky, kterou ještě Bill nestihl zaneřádit.
„Přemýšlel jsem,“ pronesl náhle blonďák do ticha a ztlumil plamen pod bublajícím pokrmem.
„Ano?“ vzhlédl Tom, ukradl si malý kousek rajčete a vložil si ho do úst.
„Chtěl bych se přestěhovat,“ otočil se Bill k němu s rozhodnutým výrazem v obličeji.
„Cože?“ zakuckal se, jak mu kousek slupky uvízl v krku.
„Chtěl bych dům na pláži, abychom z terasy viděli rovnou na moře,“ rozvedl to Bill. „Tenhle dům je pro nás stejně malý. Bell ani nemá vlastní pokoj. Teď to zas až tolik nevadí, ale chtěl bych, aby měla časem svůj vlastní prostor.“
„Ale vždyť tady už bydlíme tak dlouho,“ poposedl Tom. Z vidiny stěhování nebyl moc nadšený.
„No právě. Nikdy jsme neměli v úmyslu tady zůstat. Bylo to přece jen přechodné a podívej se na nás. Jsme tu několik let. Copak ty bys nechtěl trochu víc místa?“ nahodil Bill svůj přemlouvací tón a položil ruce těsně nad Tomova kolena.
„Jo, ale studio…“ houkl Tom, ale Bill ho nenechal větu doříct.
„Kruci jde ti jen o posrané studio nebo o to, kde bude tvoje dcera vyrůstat?“ vybuchl Bill a okamžitě stáhl ruce dolů. Bratr na něj hodil káravý pohled kvůli sprostému slovu a Bill hned zkrotl.

„Jen si to představ. Najdeme dům, který nám bude vyhovovat. Klidně i se studiem. Úplně vidím naši ložnici směrem k oceánu. Budeme usínat za zvuku šplouchání vln. Není to krásná představa?“ zasnil se Bill, vměstnal se mezi Tomovy nohy a spojil prsty za jeho krkem.

„Naše ložnice?“ podotkl Tom a pochybovačně se na své dvojče podíval.
„Jasně, že naše. Myslíš, že nechám tu královnu světa, aby s námi bydlela v našem vysněném domě? To ani náhodou,“ nakrčil Bill čelo.
„Takže mě v brzké době necháš se s ní rozejít?“ svitla Tomovi naděje. „Už jsem myslel, že k tomu nikdy nedojde.“
„Ale jistě, že jo,“ přitiskl Bill krátce rty na bratrovy a pak přešel zpět ke sporáku. „Nebude se kolem nás motat až do konce života. Jen to bude chtít ještě nějaký čas. Chci udělat všechno správně.“
„Tos mě uklidnil,“ zavrčel rozmrzele Tom, ale dál se nevyptával. Pokud šlo o něj, strávil s Riou až příliš času. Ne, že by ji neměl rád, ale poslední dobou měl i při zvuku jejího hlasu chuť skřípat zuby. Byl by ochoten ustát i střídavou péči o Bell, jen kdyby už konečně mohl přestat předstírat vztah, který nikdy ve skutečnosti neexistoval. Bill o tom měl ale evidentně svou vlastní představu, o kterou se však s Tomem doposud nehodlal podělit. Tom neměl na výběr. Slíbil, že bráškovi bude věřit a to taky dělá. Byla to Billova válka a Tom v ní byl jen pěšák. Miloval jej však natolik, že nikdy nedokázal říct ne.

„Nebylo by pak hezké tohle všechno opustit a vytvořit si nový svět?“ mrknul na něj Bill a začal znovu míchat. Než stihli říct cokoliv dalšího, uslyšel Tom, jak v patře klaply dveře. Jen o několik málo okamžiků na to vstoupila do kuchyně nahrbená dívka.

„Dobré ráno,“ houkla rozmrzele.
„Ráno? Je půl dvanácté,“ uchechtl se Bill a měřil si Riu pohledem.
„Co to tu smrdí?“ nakrčila nos a jeho poznámku ignorovala.
„Bazalka,“ zrudl Bill a stiskl čelist k sobě. Uznával, že není žádný extra skvělý kuchař, ale byl přesvědčený o tom, že rajčatovou omáčku umí úžasně.
„Bill vaří,“ řekl Tom a bylo znát, že se přemáhá, aby se nerozesmál.
„Snad ne zase ten červený blivajz,“ korunovala to Ria. Bill se k ní otočil zády a nijak nereagoval. Byl háklivý na to, když mu někdo kritizoval jeho dílo. Ať už to byla hudba, móda nebo jen omáčka.

„Myslím, že si půjdu zase lehnout. Je mi ještě hůř, než mi bylo,“ přitiskla si ruku k ústům a polka sliny, které se jí nahrnuly do pusy.

„Kocovinka?“ neubránil se Bill popíchnutí.
„Nepila jsem,“ ohradila se hned Ria.
„V poslední době ti tahle bývá často,“ dodal Tom konverzačním tónem a úkosem na svou přítelkyni pohlédl.
„Co tím chceš říct, kurva? Že chlastám?“ rozkřikla se a rozhodila rukama.
„Rio,“ řekl Tom varovně a zalétl očima do obýváku, kde si Bell nerušeně hrála.
„Seru na vás,“ štěkla Ria. Popadla láhev s vodou, která stála na kraji linky, a s hlasitým dupáním vyběhla schody nahoru. Tom si povzdechl a protřel si dlaní tvář. Od té doby, co se Ria naplno vrátila do kolotoče modelingu, nezapomínala se zúčastnit i všech večírků, na které všichni její kolegové vyráželi. Měla strach, že kdyby po focení spěchala domů a nešla s nimi, nebrali by ji jako členku party. Toma to trochu znepokojovalo, nicméně o Bell se zvládala starat bezchybně, takže jí nechtěl nic vyčítat. Její střídání nálad ale rozčilovalo všechny.
Seskočil z linky a objal Billa zezadu kolem pasu.
„Miluju tě,“ špitl a vtiskl mu malý polibek za ucho. „O tom stěhování si ještě promluvíme.“ Bill jen krátce přikývl a pousmál se. Tom stáhl své paže a zamířil zpátky za dcerou.

„Bille, přišla ti nějaká pošta,“ pošoupla Ria malíčkem zdobenou obálku po kuchyňské lince. Snažila se světle růžového papíru dotknout co nejméně, protože měla ruce upatlané od banánu, který se pracně snažila rozmačkat v misce. Bell mezitím seděl ve své dětské židličce a bavila se tím, že ze všech sil třískala plastovou lžičkou do stolu.

„Gustav by z tebe měl radost,“ pousmál se na holčičku Bill, odložil si desky plné papírů do dostatečné vzdálenosti od nenechavých malých ručiček a ztěžka se posadil. Ve spáncích mu pulsovala bolest a žaludek se mu kroutil hlady. Několik posledních hodin strávil dohadováním se s dodavateli, protože mu téměř všechny látky poslali v jiném odstínu, než žádal.

Vzal do ruky tvrdou obálku zdobenou velkými písmeny D a G a hned srdce mu vynechalo jeden úder.

„Pane bože,“ zašeptal a ruce se mu roztřásly, když ji otáčel v prstech.
„Co se děje?“ vzhlédla k němu Ria a olízla si s hřbetu ruky sladké ovoce. Položila modrou misku před Bell a ta do ní okamžitě radostně zabořila ruku. Se lžičkou se neobtěžovala.
„Pane bože,“ zopakoval Bill. Pak se natočil směrem ke schodům a zakřičel: „Tome!“
„Nejsem si jistá, jestli tě uslyší. Určitě má na uších sluchátka,“ zamračila se Ria a změřila si obálku zvědavým pohledem. Než však stihla větu doříct, uslyšeli Tomovo zvolání: „No?“ A za chvilku už dotyčný sbíhal schody, aby se k nim připojil.
„Co je?“ houkl a těkal pohledem mezi Riou a Billem. Jeho bratr už mu však nevěnoval pozornost, roztrhl okraj a vytáhl ven zdobený papír, nadepsaný zlatým písmem.
„Dostali jsme pozvánku na křest nového parfému od Dolceho a Gabbany. Bude to obrovský večírek se spoustou hvězd,“ vysvětlil konečně Bill a oči mu zářily, jako by mu znovu bylo pět a bylo vánoční ráno.
„Křest parfému? Proč potřebuje parfém pokřtít?“ zazíral na něj nechápavě Tom a absolutně nesdílel jeho nadšení.
„Tome, jsou to Dolce a Gabbana. Můžou si dělat, co chtějí. Když mají chuť pokřtít parfém, tak to prostě udělají,“ zavrtěl popuzeně hlavou Bill nad tím, jaký je jeho bratr ignorant.

„A to je pozvánka pro nás pro všechny?“ zeptala se Ria s nadějí v hlase.

„Jasně, že pro všechny,“ kývl Bill. „No není to krása, Bell? Tvůj první večírek a zrovna je to něco tak exkluzivního.“
„To půjde i Bell? Na večírek?“ zamračil se Tom a vzal si od Billa pozvánku, aby si ji mohl taky přečíst.
„No rozhodně,“ vyhrkla Ria, než stihl kdokoliv něco říct. „I kdyby jen na chvilku. To si nenecháme ujít. Kdy to je?“ Vytrhla pozvánku Tomovi z ruky a zběžně přes ni přelétla pohledem.
„Ach ne,“ zasténala okamžitě. „Je to ten víkend, co jsem na focení v Londýně. Nemůžu jít.“
„To je mi líto, zlato,“ nasadil Bill soucitný výraz.
„To je taková škoda,“ hučela dál Ria a položila papír na stůl. Pak obrátila pohled na dceru, která už si stihla většinu banánu napatlat na obličej.
„Alespoň s námi můžeš jít vybrat nějaké dokonalé šatičky,“ pokusil se ji trochu uklidnit Bill.
„To bude fajn,“ pousmála se Ria, ale smutek jí z očí nezmizel. „Jen mě mrzí, že u toho nebudu.“ Vzala do ruky ubrousek a začala Bell stírat ovoce z tváře. „Myslím, že tohle zlobidlo je zralé na koupel,“ založila si ruce v bok. Pak Bell vytáhla z židličky, věnovala Tomovi polibek na líčko a odešla pryč. Oba muži chvilku stáli a čekali, až uslyší bouchnutí dveří v patře, než se k sobě naklonili a spojili rty do sladkého polibku. Billovi stále v očích zářily jiskry nadšení.

„Udělal jsi to schválně, že jo?“ povytáhl Tom šibalsky obočí.

„Nevím, o čem mluvíš,“ špitl Bill a zčervenal až po kořínky vlasů.
„Ale no tak. Věděl jsi, že tahle party bude, tak jsi Rie domluvil focení co možná nejdál, aby nemohla jít s námi,“ dobíral si ho Tom a pobaveně se culil.
„Poprvé bereme naši holčičku do společnosti. Do VIP společnosti. Myslel jsem, že si to užijeme jen ve třech. Nechci, aby nám Ria hyzdila fotky,“ klopil Bill rozpačitě hlavu k podlaze.
„Vždyť já ti nic nevyčítám,“ přitáhl si Tom bratra do medvědího objetí. „Bude to perfektní.“
„Budeš si muset vzít oblek,“ pozlobil jej blonďák a vtiskl mu polibek na krk.
„Hádám, že to budu muset přežít. Nepředpokládám, že je nějaká šance, že mi dovolíš zůstat doma,“ pronesl rádoby útrpně Tom.
„Přesně tak,“ zazubil se Bill a opustil bratrovu náruč. Posbíral si všechny věci, které předtím odložil a pomalu zamířil ke schodům. Tom jej ihned následoval.
„Co miláček chce, to taky dostane,“ zavrněl za ním ještě smyslně, když si prohlížel jeho houpající se pozadí. Bill se na krátko zastavil před dveřmi do svého pokoje a věnoval mu poslední vlhký polibek, než zapadl dovnitř. Tom si jen povzdechl a vykročil směrem ke koupelně, kde se jeho dcera oddávala vodním hrátkám.

autor: Becs

betaread: J. :o)

8 thoughts on “Be prepared to get it 6.

  1. Bill je pořád stejná mrcha, ale já mu to v téhle povídce prostě nedokážu mít za zlé 😀

    První, co mě okamžitě napadlo…Ria je zase těhotná?! A jestli ano, tak s kým? Je to Tomovo, nebo někoho úplně jiného? Nebo mám jen bujnou fantazii? 😀
    Jak Bill řekl, že se chce stěhovat, tak jsem se nejdřiv lekla, že chce odejít sám…uf, ještě že to tak není.
    Na téhle povidce mě dostává to, jak se dvojčata bezpodmínečně milují, ať se kolem nich děje cokoliv, a vůbec o sobě vzájemně nepochybují. To je nádherné. Ria má prostě jen smůlu, že si kluci ke svým plánům vybrali právě ji, teda spíš Bill. Jinak by to mohla být celkem fajn holka.
    A Bell společně s klukama je úžasná! 🙂

  2. Úžasné,děkuji 🙂 jen doufám,že není Ria opět těhotná… Bill je opravdu dobrý plánovač 😀 🙂

  3. Nevím proč, ale dneska jsem Riu v povídce nemohla vystát, až jsem to sama nechápala. Svým způsobem je mi jí pořád strašně líto za tu boudu, co na ni kluci (no spíše Bill) šijí, a že z toho všeho nakonec mod dobře asi neodejde. Bill prostě dosáhne všeho, co si zamane! 😉 Naprosto si uvědomuju, že pro okolí se může zdát, že je to Bill, který se okolo nich pořád motá, všechno jim kazí a nenechá jim chvilku klidu, ale u mě je to tak, že už mi začíná vadit, jak je Ria pořád okolo a nenechá kluky žít. Ono je to jasné, když je Tomova přítelkyně a mají spolu dítě, ale když vím jak se věci mají, tak už bych byla nejradši, aby se s Tomem rozešli. Hrozně mě štvalo, když chtěla jít taky na párty! 😀 Ještě že je Bill taková šikulka a takhle to vykoumal s jejím focením! 😛

    Stejně jako holky, i mě napadlo, zda není Ria těhotná! Nechci, aby byla. Bell bohatě stačí! To radši ať má problém s alkoholem, to by se pak Billovi více dařilo v tom, že by mohla být Bell výhradně v Tomově péči. 😀 Nechci samozřejmě Rii přát nic špatného, je to strašná chudina, ale jednoduše nezapadá do Billova plánu a vlastně ani mně se tam nelíbí. 😀

    Díl byl opět úžasný, vždycky si užívám Toma v roli otce, je báječný.
    Moc děkuji za další díl! 🙂

  4. Já prostě miluju Toma v roli milujícího otce. Jako Becs, tobě se to tak krásně povedlo zachytit, tu lásku a něhu. A Bibi snažící se vařit červený blivajs 😀 To Ria zabila.

    Hele, ale taky mě napadlo, jestli není těhotná, ale tak nějak si říkám, že jestli je (což spíš ne, vzhledem k tomu, že se snaží nastartovat uvadající kariéru modelky), tak nemyslím, že by bylo Tomovo. Jak jsem to tak pobrala, tak Tom s Riou spolu už moc nespí, takže bylo by vlastně z čeho mít dalšího sviště?

    No napnutá jsem jak kšandy, protože Bill je malá mrcha manipulátorská, takže kdo ví, co všechno se mu v té jeho rozkošné hlavince urodilo, čím nás ještě hodlá dostat.

  5. Boze to je tak sladke, jaka rodinna idylka na zacatku jen oni tri:-) Kouzelna scena s obrazkovou knizkou a Billovym kucharskym umenim:-):-) Zda se mi to, nebo je skoro vsude kritizovano jeho kucharske (ne)umeni?:DD Teda ale spagety bych si FAKT dala, s cerstvou bazalkou a tu jeho omacku bych vyslovene rada ochutnala!:)

    Jinak Ria se mi tady zda…zvlastni. neudelas ty z ni nahodou alkoholika nebo rodice-flakace, vymetace vecirku?:D A Bell by tak mohla plne prejit do pece Toma.
    Jen doufam, ze Billuv plan nebude skodoliby (to by se mu to v karme vratilo!:D). Doufam, ze se to vsechno odehraje tak nejak prirozene a Bill v tom bude mit jen takovou malickou vedlejsi rolicku…:D Lisak jeden tajemnej:)
    Krasna povidka, kolem a dokola, proste nemam vyhrady!:)

  6. [6]: jo, taky me napadlo, jestli neni tehotna. Ze by to byla TAKY soucast Billova planu, s nekym jinym?:D no, necham se prekvapit^^

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics