Crashed Senses 9.

autor: Dead F4rt™ & Klitz
Bill se stále překvapeně díval na Tomův mobil, dokud nezhasl díky spořiči obrazovky. Nečekal, že tam najde sebe s Tomem a ne Riu. Chtěl se pro jistotu podívat znovu, ale jeho heslo už bohužel nevěděl. Hodil mobil zpátky na jeho místo a šel si lehnout. Usmál se při vzpomínce na tapetu mobilu, zavřel oči a snažil se usnout.

***

Asi za hodinu se Bill opět vzbudil. Slyšel klíče. Že by šla Ria? Bill byl naštvaný, že má klíče od Toma. Zvedl hlavu, aby viděl, a všiml si jí, jak se plížila. Obývací pokoj byl hned naproti předsíni, takže mu to nedalo moc práce, aby měl rozhled.

Opřela se jednou rukou o zeď a druhou si sundala boty na vysokém podpatku. Už chtěla jít k Tomovi do pokoje, když se zalekla hlasu, který prolomil ticho.

„Ne!“ zakřičel Bill, který si potom ihned zacpal pusu rukou nad tím, co řekl.
„Bille?“ mžourala do tmy v opilém stavu.
„Ehm… totiž chci říct… kde jsi byla?“ Bill rychle změnil téma, rozsvítil lampičku a jeho hlas zvážněl. „Musel jsem Toma táhnout domů, zatímco ty sis někde užívala?“ trochu se usmál, když věděl, že to byli oni dva, co si užívali před pár hodinami.
„Moc se omlouvám, ale kamarádce se udělalo zle a musela jsem jí odvést domů. Když jsem se vrátila, už jste tam nebyli.“ Bylo vidět, že mluvení jí dělá trochu potíže díky alkoholu.
„Detaily mě nezajímají. Vysvětluj to Tomovi. A klíče jsi vzala kde?“ Bill si teď konečně mohl užít té moci nad ní. Bylo to trochu zlé, ale ona si to zasloužila. Přece mu ho znovu přebrala.
„Tom měl klíče u mě. A vůbec. Jdu si za ním lehnout, nejsi moje matka,“ zašklebila se a odešla. Bill byl zvědavý, jak to dopadne, až všichni vstanou.

***

Bill se vzbudil kolem poledne a rozhlédl se kolem sebe. To už viděl Toma v kuchyni s Riou, jak si tam spolu cvrlikají. Ria seděla na kuchyňské lince a Tom jí krmil hrozny. Kysele se zatvářil nad tímhle obrázkem. Že by si teda nakonec Tom opravdu nic nepamatoval?

Tom ucítil na sobě Billův pohled a ohlédl se. Okamžitě položil ovoce na linku a šel si na verandu zapálit. Bill neváhal a šel za ním.

„Jaká byla noc?“ snažil se Bill nějak prolomit ticho mezi nimi, zavřel dveře od verandy a zapálil si také.
Místo odpovědi se mu dostalo pouhé pokrčení rameny, potáhnutí z cigarety a žádný oční kontakt.
„Táhl jsem tě domů, Tome. A ta tvoje hvězda se na tebe pěkně vykašlala,“ pokračoval Bill a čekal, jestli Tom něco řekne. Tom ale nadále mlčel, kouřil cigaretu a díval se stále před sebe.
„Ne, že bych ti do toho chtěl nějak kecat, ale-„
„Tak to nedělej,“ přerušil Billa vážným tónem Tom, típl cigaretu o popelník položený na zábradlí verandy a šel dovnitř.

Bill stále postával venku a přemýšlel nad chováním Toma. Podle této situace si byl jistý, že si musí jejich ‚první‘ noc pamatovat. Bill vzpomínal, že takhle reagoval i po jejich opravdu první noci, co byli na turné před tolika lety, které si Tom už bohužel nepamatoval.

Bill si povzdechl. Musel se mu Tom vrátit, protože tenhle Tom nevypadal, že by někdy svoji přítelkyni kvůli úletu se svým dvojčetem opustil. Bill zakroutil hlavou s úmyslem tyhle negativní myšlenky vyhnat z hlavy.

***

Přibližně po půlhodině a spoustě cigaret Bill otevřel dveře verandy a vešel zpátky dovnitř. Nikde nikdo nebyl. Rozhodl se tedy jít na průzkum Tomova pokoje.

Opět nakoukl přes akvárium a mezi zlatými rybičkami opět viděl obrys Toma. Tentokrát ale v jiné situaci. Viděl ho, jak chodí nervózně po pokoji, křičí na Riu a rozhazuje rukama.
„Chápeš, jak já teď vypadám?! Stál jsem tam a čekal na tebe jak idiot! I-D-I-O-T! Zatímco ty někde šukáš?! Hodláš se s ním ještě někdy vidět?!“ Bill mlčky otevřel ústa v úžasu a v duchu se radoval. Takže nebyl daleko od pravdy. Poslouchal, jestli uslyší nějakou reakci od jeho ‚dokonalé‘ přítelkyně, ale slyšel pouhý brek a nic jiného.
Všiml si, jak Tom hodil po Rie jejím růžovým mobilním telefonem a šel směrem ke dveřím. Bill se ihned narovnal a čekal, co se bude dít.
Tom se místo mluvení jen podíval na Billa. Vyšel z pokoje a pohledem ‚kdokoliv mi přijde do cesty, toho zabiju‘ šel opět na verandu si zakouřit.

autor: Dead F4rt™ & Klitz

betaread: J. :o)

6 thoughts on “Crashed Senses 9.

  1. No vida, to se nám Ria pěkně vybarvila! 😀 Muhehehe 😀 Toma trochu chápu, asi neví, jak se s tou situací vyrovnat, ale věřím tomu, že si všechno v hlavě časem srovná 🙂
    Díky za díl 🙂

  2. No prima. Takže Ria si to pohnojila sama. Teď jenom čekat, jak na to Tom ve výsledku zareaguje.
    Těším se, co bude dál.

  3. Ria sa teda pekne vyfarbila. Ale aspoň tým nahrala Billovi do karát. Teraz len čakať, ako sa bude Tom ďalej správať.
    Ale inak ma reakcie Tom na ich spoločnú noc trochu sklamala. Som zvedavá, či si fakt všetko pamätá a ak áno, ako dlho mieni predstierať.
    Ďakujem za časť.

  4. Ta Ria je ale koza. Má doma Toma a jde za jiným. 😀 Dobře jí tak, pak senemá divit, že se s ná Tom rozejde. Tedy alespoň doufám, že to udělá! 😛

    Billa mi bylo opět strašně líto, protože to pro něj všechno musí být strašně složité. 🙁
    Díky za další díl! 🙂

  5. Nuž, radšej by som bola, keby Tom Riu nechal preto lebo ju nemiluje, nie preto, že ho podviedla… takto to neukazuje žiadny dôkaz citov k Billovi… som zvedavá ako to bude pokračovať. Mrzí ma, že sú k sebe takí zvláštni…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics