Duality 1.

autor: Diamondairways
Zuzu opět v akci, vážení 🙂 Čeká vás 21 kapitol povídky Duality od autorky, která si říká Diamondairways. Překlad tu bude jednou týdně, takže nám povídka vydrží až do konce září. Že máte číst, a poté komentovat, vám snad už ani nemusím připomínat 🙂 Opět velké díky Zuzu. J. :o)
Bill Kaulitz se přiřítil chodbou se zamračením na svém dokonale tvarovaném obličeji. Jeho tmavé oči sršely blesky na každého, kdo se na něj odvážil jen podívat, byl jako ničivé tornádo a lidé se mu snažili rychle dostat z cesty.
Bez okolků strčil do dveří kanceláře svého manažera a vpálil dovnitř. Dveře se za ním s prásknutím zavřely. Díky té jednoduché akci měl ihned Davidovu pozornost. Otočil se ve své kancelářské židli a ukončil telefonní hovor s prostým: ‚zavolám ti zpátky‘. Bill stál uprostřed kanceláře se založenýma rukama a pobouřeným výrazem.

„Vyhodíš ho. Hned.“ Zasyčel skrz zuby, vypadal jako divoká kočka. David si povzdechl a přejel si rukou přes své rozcuchané vlasy.

„Koho budu tentokrát vyhazovat?“ Zeptal se David, hlas měl napjatý vyčerpáním. Jednání s Billem bylo jako jednání s ďáblovým dítětem. Syčel, vrčel, dupal a sliboval peklo.
„Dennise, toho ubohého hajzla!“
„Nemůžu ho vyhodit, Bille, je to hlavní kytarista!“
„Není nenahraditelný!“ Bill téměř zadupal svýma těžkýma botama. „Najdi někoho jiného. Jinak nevystupuju.“

David si znovu povzdechl, věděl, že s Billem není žádné argumentování, jakmile se jednou rozhodne. Ale už to bylo trochu směšné.

„Bille, to je třetí kytarista za tenhle rok, kterého chceš, abych vyhodil. Máte před sebou velké turné za méně než měsíc!“


Bill si olízl rty se sladkým úsměvem a David věděl, že má tento boj prohraný ještě před tím, než vůbec opravdu začal. Pak Bill promluvil sametovým hlasem, který měl výhružný podtón, prokládaný zároveň i přeslazeným: „Já tě nežádám, oznamuju ti to. Udělej to. Nebudu hrát s takovým… takovým… s ním!“ Bill divoce gestikuloval, jeho hubené paže poletovaly vzduchem.
„V čem je problém tentokrát? Udělal vtip o tvých vlasech?“ Davidův hlas byl plný kousavého sarkasmu. Chtěl nad zpěvákem protočit oči.

Billovi se v očích nebezpečně zablesklo, pak si odfrkl. „Jako kdyby snad měl prostor mluvit! Už jsi viděl jeho účes? To je jedno. Hraje na hovno, chápe to všechno špatně. Ničí mou hudbu!“ Billův hlas byl stále hlasitější, odrážel se od stěn a David cítil, jak jej začíná pohlcovat bolest hlavy jako přílivová vlna.

„Dobře, okay, právě teď dostal padáka. Šťastný?“ David položil lokty na stůl a bradu si opřel o spojené ruce. Tatam odešla jeho polední pauza, teď si bude muset koupit po cestě sendvič nebo tak něco.
Obdržel geniální, tisíci-wattový úsměv, úsměv, který byl na obálce tisíců časopisů, na televizních obrazovkách a na milionech fotografií po celém světě.

„Ano!“ Bill vzrušeně zatleskal rukama, jeho kouřové oči se rozzářily jako hvězdy a několikrát mírně poskočil.

„Je tu jedna podmínka.“
Úsměv lehce povadl a jiskřivé oči se zúžily s podezřením. „Co je to?“
„Nový kytarista podepíše smlouvu minimálně na dva roky. Nebudu ho moct vyhodit kvůli tvému rozmaru. Bude s kapelou na turné a pak bude s vámi nahrávat, až budete zpět ve studiu. Takže pokud ho budeš taky nenávidět, nebude tady nic, co bych s tím mohl udělat. Je ti to jasné?“
„Já… no, okay. Fajn. Ale raději vyber někoho, kdo alespoň ví, jak kurva hrát!“ Vyštěkl Bill. „Pokud bude stát za hovno, osobně mu zlámu prsty. To je to, co udělám.“ Pohrozil zpěvák. David se zhluboka nadechl.
„Jen jdi, připrav se na interview, Bille. Najdu ti nového kytaristu.“ Mávl na něj David. Bill mu věnoval poslední pohrdavý pohled, než se otočil a zamířil ven z místnosti, a David se svezl pateticky do křesla. Den, kdy se upsal jako Billův manažer, byl den, kdy zamával rozumu na rozloučenou.

Teď měl skličující úkol najít dobrého kytaristu za méně než měsíc. Turné bylo na obzoru, bylo to dosud to největší, a Billova kapela Duality bude hrát svou velkolepou show ve městech po celé Evropě, než si dá malou přestávku, a pak bude pokračovat na turné v USA. Bill Kaulitz vystřelil ke slávě jako kometa, rozpálil oheň v srdcích milionů dívek a některých kluků po celém světě. Byl zpěvák a skladatel, a nahrávací společnost mu najala kapelu, se kterou nahrával a hrál na turné, když s ním podepsali smlouvu. S výjimkou závratné rychlosti, s jakou měnil kytaristy, jako by měli datum vypršení platnosti na zadních stranách svých hlav. Nicméně basista Georg a bubeník Gustav s ním zůstávali od samého začátku. Zdálo se, že s oběma vychází Bill v pohodě, ale přidejte do obrazu kytaristu a Bill vystřelil drápy. Za pět let slávy Bill vyhodil více než deset kytaristů, vždycky se našel nějaký problém.

Nyní chtěl vyhodit nejnovějšího kytaristu Dennise a David mohl jen přemýšlet, co ten chudák udělal špatně. Mohlo to být cokoliv, od skutečného hraní na hovno, o čemž David pochyboval, až po utroušení něčeho špatného na Billův účet v nesprávnou dobu. Možná, že porušil jedno z Pravidel Billa Kaulitze, kterých tam byl kilometrový seznam, a David se ani neobtěžoval, aby si je všechny zapamatoval.

Bill Kaulitz byl v tomto okamžiku jedním z největších jmen v hudebním světě; no, on a jeho kapela Duality. Udával svůj vlastní rytmus, otáčel hlavy všude, kam přišel, zářil stejně jako tisíce sluncí svým zářivým úsměvem, říkal všechna správná slova, a dařilo se mu vypadat fantasticky bez ohledu na to, co udělal a bez ohledu na to, co měl na sobě. To bylo mimo Davidovo chápání a to pracoval bok po boku s Billem už léta. Bill byl uctíván tisíci, ale jakmile byl pryč z obrazovky, daleko od oka fotoaparátu, dokázal se ostře změnit. Jeho nálady byly dramatické, v jednu chvíli mohl být jako sluníčko smějící se s ostatními a pak, špatné slovo, špatný pohled, a změnil se v bouřku a blesky. Bill Kaulitz vás vtáhnul jako plamen, a poté vás spálil. Nutil vás chtít být kolem něj po celou dobu, ale zároveň také běžet daleko za kopce tak rychle, jak je to jen možné.

David popadl telefon a vytočil nešťastného Dennise. Řekl mu, aby přišel do kanceláře, a zavěsil. Brzy bude pro Dennise konec show, ale pro Billa bude pokračovat, protože Bill, zdálo se, vždy vyhrával s překvapující lehkostí.

Manažer se opřel hlavou o stůl, svěsil ramena. Kde, k čertu, má najít slušného kytaristu v tak krátké době?

autor: Diamondairways

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

original

11 thoughts on “Duality 1.

  1. Fíííha!! Vypadá to super!! 🙂 Jen doufám, že Bill nebude taková primadóna, jak se zdá na první. Snad i odhalíme i jeho odpor a nenávist ke kytaristům. A už, aby na scénu dorazil Tom a zamával Billovi s jeho žovot. 🙂 Díky za překlad.

  2. Prokrista! Tady Bill vypadá na pěknou mrchu. 😀 Ještěže měl David tolik duchapřítomnosti, že si vymínil dalšího kytaristu minimálně na dva roky. 🙂
    Těším se na pokračování.

  3. Vypadá o moc zajímavě už se těším na další díl a tobě dík za všechny tvé překlady na tomhle blogu

  4. týýýjo 😀 tak tohle mě fakt docela rozesmálo 😀 Bill jako uragán 😀 to beru 😀 moc se těším na další dílek! díky Zuzu :3

  5. Páni, Bill vyzerá byť parádna mrcha! A cítil v tejto poviedke príležitosť na poriadnu zábavu!
    Ešteže Davida napadla tá podmienka s budúcim gitaristom na dva roky. Teraz Bill nebude mať inú možnosť, len sa zmieriť s Tomom (pretože nečakám, že to pôjde hladko a určite nejaké problémy nastanú :D), ktorý mu asi obráti život pekne naruby! 😀
    Bola to ešte len prvá kapitola, ale vyžaroval z nej taký náboj a možnosti do budúcnosti, že už teraz sa teším na pokračovanie 😀
    Ďakujem, Zuzu, za ďalší preklad. Ty si už vážne ako stroj 😀

  6. Ja vim :O Ja vim :O Ja to vim :O ! Diamantova lady… To je autorka rush! Ze jo? 😀 Nase metrova aferka 😀 Toz to abych zacala cist… Uuuuuu, to bude jizda, momentalne teda nrmam cas, jsem zaneprazdnena,jen jsem skocila sipku na blog a co nevidim, to jeji doouhe zvykackove jmeno :O Airways jsou ptece zvykacky, ze jo? 😀 No… Ale jeste dneska si dilek prectu a uz ted dekuj Zuzu za to, ze se pustila do dalsiho prekladu, boze ty jedes! :O

  7. Diamondairways… Uf, tak dlouha prezdivka… Pise uzasne! :3 Jeji styl psani je presne ten styl, ktery se mi hrozne libi :3 Coz je co rict, ja mam jen 3 oblibene styly a vsechny 3 jsou podle meho nazoru tezke na vytboreni 😀 Pokud nemate talent a nejde vam to od ruky a jsem si jista, ze Damond talent ma :O :3
    Nicmene nicmene… Vse vypada zajimave, moc zajimave, Bill je primadonna, asi nejaka labilni 😀 A David chudak musi snaset jeho averzi ke kytaristum 😀 Ale tak nejak tusim, kdo bude jeho budouci kytarista :3 😀 3:D A toho bude muset mit rad… Prece jen je ta twc povidkach neco dobreho a to je to, ze je jasne, at uz je dej jakykoliv, ze Bill a Tom spolu budou mit pletky 😀 A na to se tesim :33 Na ty pletky… Pro upresneni 😀 Vidim, ze Gus a Geo jsou neohrozeni 😀 Ty nikdo nevyhazuje to je dobre, Deniss si hold vybral spatneho frontmana 😀

  8. Jsem zvědavá, co má Bill za problém! 😀 V dnešním dílu jsem se sice jeho výstupu musela strašně smát, ale na Davidově místě by mi to rozhodně směšné nebylo. Já bych tedy rozhodně neměla na to procovat s někým jako je Bill. Jako nevím, po prvním dílu můžu těžko hodnotit, ale tyhle děsně nespokojené lidi fakt nemám ráda. 😀

    Rozhodně jsem ale zvědavá na další díl a na to, až přijde na scénu Tom! 🙂
    Straš moc děkuji Zuzu za překlad! 🙂

  9. Další překlad od tebe, Zuzu, opravdu smekám ještě jednou.. 🙂 Povídka začala úplně suprově, miluju tenhle typ povídek, kde je

  10. [9]: …Bill rozmazlený arogantní fracek.. 😀 Jsem si jistá, že jako dalšího kytaristu najde David Toma a Tom se s Billem určitě mazat nebude, určitě z něj tu jeho aroganci a temperament dostane a nemusím snad ani psát jak.. 😀 Chudáci ale ti minulí kytaristi, které dal Bill vyhodit pro nějakou malichernost.. Doufám, že Tom se nedá jen tak zastrašit.. 🙂 Skvělá povídka, skvělý překlad, moc se těším na další.. 🙂

  11. To bude skvelá poviedka:) Veľmi pekne ďakujem za preklad a hlavne za skvelý výber. Teším sa na pokračovanie… na všetky pokračovania♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics