Barefoot – How far do you go when you’re in love? 10.

autor: Sapere Aude
„Nejsme dobří přátelé, ale neznáme se příliš dlouho“

Bill s Tomem se opět připojili k ostatním, Tom se snažil sem tam promluvit s hosty, zatímco Bill se znovu pustil do švédských stolů. Ještě nikdy předtím neviděl ani nejedl tolik různých druhů jídel, bylo to skvělé.

Simone sledovala, jak Bill vzal do rukou celý kokosový ořech, který byl určen k dekoraci. Zatřásl ním, točil ho dokola, přiložil si ho k uchu, dokonce se do něj pokoušel zakousnout, což Simone přišlo poněkud… zvláštní.
Tom zjistil, že sleduje stejnou scénu a sám pro sebe se usmíval. Nikdy si nepřišel natolik ohromený tím, jak neznámý byl pro Billa skutečný svět, ale bylo to roztomilé.

„Tome,“ obrovskou halou se najednou rozlehl mužský hlas.

Tom se otočil a na vrcholu schodiště spatřil svého bratra. V duchu zasténal, i když dobře věděl, že ta chvíle musela dřív nebo později přijít.
„Davide,“ řekl a strčil si ruce do kapes bratrova obleku.
„Takže ses nakonec rozhodl přeci jen ukázat,“ řekl brunet sestupující po schodech. „I když trochu pozdě,“ dodal arogantně.
Tom potlačil nutkání zakoulet očima a zpod stolu vytáhl Davidův dárek, který tam byl spolu s ostatními. „Pro tebe,“ řekl sklesle a podal mu tašku.


David pozdvihl obočí, trochu překvapený tím, že mu bratr dává dárek pro něj a jeho ženu.
Gordon vše pozorně sledoval, Tom očividně nepřinesl bratrovi ledničku, o kterou jej žádal. Spokojeně se ušklíbl; věděl, že si Tom něco takového nemůže dovolit.
David svraštil obočí, když z bílé igelitky vytáhl velké nůžky na živý plot.
„Nůžky?“ zeptal se nevěřícně.
Tom pokrčil rameny, kousajíc se do rtu, aby se nezasmál. „Na živý plot,“ poopravil Davida a očima vyhledal Gordona.
Gordon zavrtěl hlavou a otočil se, vyhýbaje se Tomovu pohledu. Nemohl uvěřit, že měl jeho nevlastní syn tu drzost udělat něco, o co jej vysloveně požádal, aby nedělal.

„Pochopil jsem,“ řekl David a nedbale pohodil nůžky zpět do igelitky. „Myslím, že ses ještě pořád nepřenesl přes to, že tvá ex-přítelkyně je nyní mou ženou,“ ušklíbl se.

Tom se zamračil a zatnul čelist. „Je s tebou jenom kvůli penězům, jsi šťastlivec, žes ji nakonec dostal,“ posmíval se mu.
„Ne Tome, to já jsem měla štěstí,“ k uším mu dolehl známý ženský hlas.
Podíval se za Davida a zahlédl Rachel, svou ex-přítelkyni, postávat na vrcholu schodiště. Měla na sobě nádherné bílé svatební šaty. Vypadala rozkošně se svými hnědými loknami s mírně zakroucenými konečky, které jí spadaly přes ramena. Své kdysi světlé vlasy měla obarvené, ale slušelo jí to.

Tom těžce polkl, teprve tehdy si uvědomil, že na ně většina hostů zírá a cítil se poníženě.

„Rachel!“ Jeho matka najednou stála vedle něj. „Pojď sem, srdíčko.“
Rachel se usmála a poslechla, sestupujíc po schodech pomalu a opatrně, aby nezakopla o své dlouhé šaty. Tom se tvrdohlavě otočil, chtěl odejít. Všiml si Billa, který osaměle stál vedle jednoho ze švédských stolů. Díval se přímo na něj velikýma, zmatenýma očima. Tom mu věnoval uklidňující úsměv, který Bill plaše opětoval.
„Pořád nemůžu uvěřit tomu, jak nádherně vypadáš,“ zaslechl Tom za zády hlas své matky a otočil se tváří k Rachel.
„Ahoj, Tome,“ řekla strnule, zřejmě jí nestál ani za úsměv.
„Petere, zlatíčko, pojď sem,“ řekla náhle Simone a naznačila Billovi, aby se k nim připojil.
Bill ostýchavě poslechl, postavil se vedle Toma dost blízko na to, aby cítil Tomovo rameno tlačící proti tomu jeho, ale i tak se cítil nesvůj.

„Rachel, tohle je Peter, přišel s Tomem,“ představila je.

Rachel se na něj usmála. „Ahoj, ráda tě poznávám,“ řekla mile.
„Ahoj,“ pozdravil Bill. Těkal očima z Toma na Rachel a zase zpět. „Oh!“ vykřikl najednou a odkašlal si. „Nejsme dobří přátelé, ale neznáme se příliš dlouho!“ nadšeně přikyvoval.
Tom si odfrkl a rychle to zamaskoval zakašláním. Rachel zmateně povytáhla obočí a tázavě se zadívala na Simone. Simone jen pokrčila rameny, už ji nepřekvapovaly Billovy zvláštní reakce.
„Potkali se na tenisovém zápase,“ řekla Rachel, která jen přikývla, očividně pořád zmatená.
David se rozhodl zapojit do konverzace a omotal ruku kolem pasu své ženy. „Kdo je to?“ zeptal se, ukazujíc na Billa prstem.
„Peter, Tomův přítel,“ řekla Simone, věnujíc Billovi přátelský úsměv. Byl zvláštní, pomyslela si, ale nemohla si pomoct, líbil se jí, působil jako zlatíčko.
David si jej prohlédl a zvedl obočí. „No, vypadá… zajímavě.“

Simone zalapala po dechu a Bill svraštil obočí, zmateně se dívajíc na Toma.

„Co prosím?“ zeptal se Tom naštvaně a v kapsách stiskl ruce v pěsti.
„Davide, nebuď drzý!“ Simone se snažila zabránit tomu, aby došlo k hádce, nebo ještě hůř, ke rvačce.
David jen pokrčil rameny, ještě jednou si Billa prohlédl předtím, než se otočil a Rachel táhl za sebou. „Pojďme si dát něco k jídlu.“
„To zní dobře,“ usmála se Rachel a našpulila rty.
Tom protočil oči a málem chytil Billa za ruku, místo toho se ale natáhl po jeho zápěstí. „Pojď, půjdeme se něčeho napít,“ řekl a jemně Billa přitáhl k sobě.
Bill přikývl a následoval jej. Poznal Rachel z fotek. Ona i Tom na nich vypadali tak šťastně, bylo smutné vidět, jak se k sobě chovali nyní a opravdu doufal, že se mu to nikdy nestane.

*

„Chutná to divně,“ poznamenal Bill a opět si upil z drahého šampaňského, které mu Tom nalil do skleničky.

Tom pokrčil rameny. „To ano, myslím, ale lidé to stejně pijí.“
„Proč?“
Tom se podíval na Billa; na to neměl žádnou odpověď. „Nemusíš to pít,“ řekl místo toho.
„Ne, chci, pokud to tak dělají všichni,“ řekl mu Bill a opět se napil.
Tom se usmál a hravě šťouchl Billa do boku tím svým. Bill se zasmál, téměř rozlil své šampaňské a zopakoval Tomovo šťouchnutí se zářivým úsměvem.

Simone je sledovala; vlastně je sledovala celý večer. Neviděla Toma takového od chvíle, co se s Rachel rozešli. Tom vždy býval energické dítě, rád vyváděl. Uměl se těšit i z maličkostí; vždy býval tím, kdo si získal pozornost ostatních svou energií a zářivým úsměvem. Byla vždy velmi pyšná na svého syna; byl sluncem jejího života.

Lámalo jí srdce dívat se na to, jak padá, přišlo to tak náhle. Zesmutněl, zářivý úsměv, kterým vždy všechny odzbrojil, se stal velikou vzácností, vlastně už hodně dlouho žádný neviděla. Rozuměla mu, opravdu jej chápala. Nestává se často, že si žena, kterou jsi kdysi miloval, vezme tvého bratra. Věděla, že na tom Tom není tak dobře, jak se jim snažil namluvit. Věděla, že mu chybí peníze, ale to by on nepřiznal a nebyl žádný způsob, jak by ho k tomu donutila, takže mu nemohla pomoct a on stejně většinu nabízené pomoci odmítl.

Ze zamyšlení ji vytrhl povědomý smích. Její srdce poskočilo, jakmile spatřila Toma se zakloněnou hlavou v záchvatu smíchu kvůli něčemu, co musel Bill říct nebo udělat. Bill vraštil obličej a vyplazoval jazyk, zatímco si opakovaně drhnul rukáv své bílé košile – musel sníst něco, co mu nechutnalo.

Simone si uvědomila, že se upřímně směje při pohledu na scénu před sebou. Tom vypadal tak bezstarostně. Zamrkala, aby zahnala slzy, jak dávno slyšela ten smích naposled? Bylo to dávno, opravdu hodně dávno.

*

„Fuj, fuj, fuj,“ naříkal Bill a utíral si jazyk do kapesníčku, který mu Tom podal poté, co zjistil, že nebyl příliš dobrý nápad utírat ho do bílého rukávu.

Tom se vedle něj chechtal a pobaveně vrtěl hlavou. „Ale no tak, není to tak zlé,“ zazubil se.
„Proč jsi mi neřekl, že jsou to rybí vajíčka?“ zakňučel Bill a dopil své šampaňské, aby se zbavil pachuti na jazyku.
„Wau, zpomal,“ Tom vzal Billovu sklenku a položil ji na stůl před nimi. „Neměl bys to pít příliš rychle.“
„Proč?“ zeptal se Bill, utíraje si ústa ubrouskem.
„Bude se ti motat hlava.“
„Motá se,“ řekl Tomovi a na chvíli zavřel oči předtím, než mu věnoval líný úsměv.
Tom se tiše zasmál a podal Billovi svou sklenici vody. „Tady, vypij to, já budu hned zpátky,“ řekl, jeho močový měchýř praskal.
„Počkej, kam jdeš?“ Bill si jej přitáhl za rukáv obleku.
„Koupelna, hned jsem tu,“ slíbil.
Bill ho pustil. „Dobře,“ přikývl a napil se Tomovy vody.
„Jen nikam nechoď,“ mrkl na něj Tom s hravým úsměvem a Bill se zasmál.
„Nepůjdu,“ slíbil a viděl Toma mizet po schodech, které bral po dvou.

autor: Sapere Aude

překlad: B-kay
betaread: J. :o)

original

8 thoughts on “Barefoot – How far do you go when you’re in love? 10.

  1. Zatiaľ oslava prebieha celkom fajn. Tomov darček Davidovi ma poriadne pobavil 😀 Ale inak David a tá Rachel – no neviem, nejako sa mi nepozdávajú. Tá Rachel pôsobí namyslene a tá Davidova poznámka o Billovi…
    Na druhej strane zas Bill zahviezdil svojou roztomilosťou, keď skúmal ten kokosový orech alebo nakoniec aj tak povedal tú jednu vetu (v nadpise) presne tak, ako nemal 😀
    Koniec bol vtipný – Billova reakcia na kaviár 😀 A som rada spolu so Simone, že sa Tom pri Billovi smeje, keďže očividne nemal ľahký život.
    Ďakujem za preklad a som zvedavá na pokračovanie, aj keď ma napadla taká blbá vec, že sa na tej oslave určite stane niečo zlé. Dúfam, že sú to len moje blbé nápady vždy vyhrocovať situáciu 😀

  2. Heh, Bill se nám opije? No bezva, to už se těším co na té svatbě provedou 😀 a na kaviár bych se tvářila úplně stejně jako Bill xD
    David i Gordon jsou namyšlení parchanti, opravdu doufám, že Simone bude milejší osoba, alespoň zatím se tak tváří. Rachel… Tom jí musel opravdu hodně milovat, ale jak vidno, Bill její místo přebral, aniž by Tom vůbec tušil jak 🙂 A to je moooc fajn! Myslím, že Bill dneska rozhodně bodoval, nikdo nebyl roztomilejší 😀
    Děkuji za překlad, těším se na další díl 🙂

  3. Bill je opravdu zlatíčko, zamilovala jsem si ho tady. A Simone taky okouzlil, stejně jako Toma 🙂
    Smála jsem se, když zkoumal ten kokosový ořech a potom ten kaviár 😀
    Moc děkuji za překlad!

  4. Som rada, že Simone má Toma rada a teší sa z toho aký je šťastný. Tom Billa zase nechal osamote napospas svetu 😀 snáď sa mu nič nestane. Mohol ho vziať na ten záchod so sebou:) Kaviár je fakt hnus:) tiež som si chcela poutierať jazyk keď som ho ochutnala 🙂
    Ďakujem za kapitolu 🙂 Teším sa na ďalšiu.

  5. Já jsem VĚDĚLA, že to budou nůžky! Věděla jsem, že bude chtít Gordona naschvál naštvat! :DDD
    Díl byl skvělý jako vždycky, takový rychlý a zábavný. Toma je mi líto, kdyby si moje přítelkyně začala s mým bráchou, asi by mi bylo vážně mizerně. Ale Bill je ten nejlepší lék proti bolesti 🙂
    Děkuju za překlad, už se zase nemůžu dočkat dalšího dílu!
    P.S. Zdá se mi to, nebo se nám Bill trošičku opil? :DDDD

  6. Tak svatba zatím probíhá celkem v pohodě až na pár kousavých poznámek, až se sama divím, že se zatím nestal žádný trapas a ani obrovská scéna. Stejně ji ale možná čekám v dalším díle. 😀 Být Tomem, tak Billa nikde nenechávám samotného, protože už se stalo pár divných věcí, když Bill zůstal byť jen na chvilku sám. Že se Tom nepoučí! 😀 Trochu se bojím, co by Billovi mohl provést David!
    Jinak Bill a jeho zkoumání kokosu, bylo strašně milounké! Úplně jsem si ho při tom dokázala představit a samozřejmě jsem se zase smála jak divá! Bill mě v téhle povídkce nikde nezklame – rozesměje mě, a ještě se rozněžnuju nad tím, jak slaďoučký je! 🙂 A vidím, že Tom stále více a více propadá Billovu kouzlu a jsem za to neuvěřitelně šťastná! 🙂
    Simone se mi zatím taky velice líbí. Jde vidět, že jí na Tomovi záleží, má jej ráda a je šťastná, že si našel Billa, protože vidí, že dělá jeho život šťastnějším. Snad bude takhle sympatická i v dalších dílech! 🙂
    Na Davida ani Gordona nemám slov. Hrůza! Tom to Davidovi dobře nandal těma nůžkama! 😀
    B-Kay, děkuji za překlad téhle překrásné povídky! ♥♥

  7. Takže Bill dokázal rozosmiať Toma:-) som rada že to Simone potešilo a dúfam že taká idylka bude pokračovať…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics