Kristy 10.

autor: Cincina
Tom seděl napjatě na pohovce v obýváku. Hned, jak dorazili domů, tak uložil Kristy do postele a sám si sedl na pohovku a už se nehnul. Musel přemýšlet o tom všem. Co se stalo? Proč to tak najednou vyvrcholilo?
Zavolal Billovi, aby se zastavil, ale nevěděl, kde je mu konec. Asi je v práci, a dorazí až večer. Když s ním mluvil, tak ho vlastně ani moc neposlouchal. Akorát slyšel, že přijde. Ale kdy, to nevěděl.
VEČER
Tomovi se rozdrnčel mobil. Byl to Scott. Tom byl z něj tak trochu nervózní. V ordinaci se na něj musel pořád koukat, protože vzpomínal na staré časy, a možná ho napadlo, že by si je chtěl zopakovat. Se Scottem se rozešli… kvůli čemu se to vlastně rozešli? Už si ani nemohl vzpomenout. A nakonec ho poslal z ordinace pryč, aby se mu Kristy svěřila.
Jenže je tady Bill. Sice ho Tom nezná tak dlouho, ale už došli k jedné z pomyslných „met“, a tou je líbání. Jasně, když se s někým líbáte, neznamená to, že hned spolu chodíte. Ale je to dost intimní, a napovídá to, že s tím člověkem chcete něco sdílet. A třeba právě i chodit.
Tom raději zvedl telefon. „Ano?“
„Ahoj Tome. Co Kristy? Máš ji někde poblíž?“
„Ne. Je v pokoji a spí.“
„Kamaráde, nevypadá to s ní dobře. Řekla ti sama něco? Doufám, že ses jí na nic neptal.“
„Neptal jsem se jí na nic, a ona mi neřekla ani slovo. Hned jak jsme přišli, tak jsem jí uložil do postele, a je tam doteď.“
„Dobře. Takže já ti to teď shrnu. Porušuju lékařské tajemství, ale ty to musíš vědět, i když si to ona nepřála. Tome, nesmíš ji v tom nechat, slyšíš?“
„Nenechám ji v tom. Ale teď mi řekni, co se děje?“

„Zdají se jí noční můry o tom, že jí znásilňuješ. Dále má deprese, ale to víš. Nesnáší sama sebe. A ubližuje si.“
„Jak jako ubližuje?“
„Má jizvy na zápěstí. Schovává to pod náramky.“
„Cože?“ Vyjekl Tom a prudce se postavil. „Děláš si srandu?“
„Bohužel ne. Já se s ní nadále budu scházet, aspoň jsme se tak domluvili, a ona se mi bude svěřovat. Ale Tome, to, co mi teď bude říkat, už bych ti sdělovat neměl. Nechci ztratit její důvěru.“
„Tomu rozumím.“ Zamumlal Tom. Byl z toho celý zmatený.
„A Tome?“
Ticho.
„Haló Tome!“
„Ano?“
„Chybí mi ty naše staré časy.“
Tak jestli byl Tom zmatený, tak teď si myslel, že to s ním praští o zem. Ale dokázal ještě trochu myslet a řekl mu pravdu.
„Mně taky, Scotte.“
***
Od rozhovoru uplynula necelá hodina a přišel Bill. Nejprve zaklepal, a to Tom slyšel okamžitě. Vstal, šel na chodbu, a otevřel mu dveře. Místo pozdravu Bill vpálil okamžitě dovnitř.
„V mobilu jsi zněl hrozně. Jsi v pořádku? A co Kristy?“ Vychrlil hned.
„Kristy… ona si ubližuje.“ Tomovi se v očích objevily slzy. Většinou nebrečel, protože chlapi mají být ti silnější. Ale občas ho to skolilo a brečel, aby ho nikdo neviděl. Teď nemá sílu držet je.
„Ona… myslíš sebepoškozování?“
Tom kývl. Bill ho chytil za ruku, a odvedl do obýváku na sedačku. Nevěděl, co na to říct. Snad jen ho trochu utěšit. Stáhl si ho k sobě na klín a jemně ho hladil. Toma to hodně uklidňovalo.
„Chceš o tom mluvit?“
„Jo.“
„A jak vlastně víš, co jí je? Ten doktor ti to řekl?“
„Řekl. Ale odteď už mi nic říkat nebude.“
„Proč?“
„Protože nechce ztratit její důvěru. Ale tohle mi prý říct musel, abych jí v tom nenechal.“
„Tome, jsem tady pro tebe, dobře?“
„Bille, moc děkuju.“ Nadzvedl hlavu a Billa políbil.
A Bill mu to opětoval. Nechtěl je v tom nechat oba. Chce jim pomoct.
autor: Cincina
betaread: J. :o)

3 thoughts on “Kristy 10.

  1. Fuu, tak Kristy je na tom vážne zle! Ako bolo spomenuté, že sa jej sníva, že ju niekto znásilňuje, ale že práve Tom? A celé to vedie až k sebapoškodzovaniu? Dúfam, že jej Scott pomôže a som rada, že to Tomovi povedal – aj keď by nemal, ale tento začiatok je lepšie, keď Tom vie.
    A keď som už pri tom Scottovi – to čo má znamenať?! Ako ot, že mu chýbajú staré časy?! Dobre, jemu môžu, ale Tomovi nie!!! Ten nech sa ani neopovažuje myslieť na to, že by sa dali znova dokopy! On patrí k Billovi!!! 😀
    A koniec – som rada za Billa, že im chce pomôcť. Tom v ňom má oporu a nemusí všetko znášať sám.
    No uvidíme, čo sa tam ďalej zomelie, ďakujem za časť.

  2. Tome, tak teď jsi mě zklamal! 🙁 Napřed řká Scottovi jak mu chybí a přemýšlí pořád o tom co bylo, pak dojde Bill a hned se s ním líbá. Uuuh, jak tohle nesnáším! Doufám, že to Tom nezačne hrát na dvě strany! A snad si brzy uvědomí, že je to právě Bill s kým má být! 😀
    A Kristiiny sny bych vážně nechtěla…je mí líto, že je to s ní špatné a hrozně chci vědět, co s ní je!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics