Breaking Through 47.

autor: Muckátko :o*

Změna je život

Tom stál pod schody a díval se do patra. Doufal, že se Bill objeví každou chvíli, aby nemusel znovu volat, ale vypadalo to, že ani teď nebude mít štěstí.

„Bille? Opravdu už musíme vyrazit. No tak…,“ zahalekal.
„Už jdu!“ houkl Bill nazpět a během chvilky se opravdu objevil nahoře. „Nemohl jsem najít vodítko pro Schnuppiho,“ vysvětlil.
„Chceš ho vzít s sebou? Bille, dovnitř ho vzít nemůžeme.“
„Já vím. Myslel jsem, že bys s ním počkal venku, než budu hotový? Nechci ho nechat samotného. Podívej, jak smutně kouká,“ přistrčil psí tlamičku před tu Tomovu a sám udělal psí oči.
„Nekouká smutně, Bille, takhle mu narostl obličej,“ zasmál se Tom, ale nakonec si pejska vzal, aby se Bill mohl obout.
„Pojď, Schnuppi, jde se na procházku,“ řekl Bill pejskovi po obutí a připnul štěněti vodítko. Ti dva bez sebe nedali ani ránu. Chodili všude spolu, dokonce spolu i spali v posteli.
„Tak pojďte, vy dva drobečci,“ povzdychl si Tom a za oběma zamkl domovní dveře. Po cestě se automaticky natáhl pro Billovu dlaň a sevřel ji ve své. Bill mu věnoval zářivý úsměv a udělal krok blíž k Tomovu tělu.

„Dobře. Počkáme na tebe tady,“ zastavil se Tom u lavičky nedaleko budovy a převzal od Billa vodítko.

„Budu spěchat, Schnuppi,“ řekl pejskovi a lípl mu pusu k čumáčku. Na Toma se usmál a zmizel v budově.
„A všechny polibky dostaneš ty, ty psisko jedno nezdařené,“ zamračil se Tom a zasmál se, když pejsek legračně naklonil hlavu. Tom zavrtěl hlavou a posadil se na lavičku. Schnuppi přicupital k lavičce a předníma packama se opřel o okraj dřeva. Byl ještě pořád malý na to, aby sám vyskočil nahoru. Tom zakoulel očima, vzal Schnuppiho pod předníma nohama a vysadil jej nahoru. Schnuppi se několikrát zatočil na místě a posadil se těsně vedle Toma, opírajíc svůj hřbet o Tomův bok. Zvědavě pozvedl ouška a rozhlížel se kolem.

*

Bill zvedl pravou ruku a kloubky prstů zaťukal na dveře.

„Dále,“ ozvalo se zevnitř. Bill trochu nakrčil čelo, ale vešel. Něco se mu na hlase jeho psycholožky nezdálo.
„Dobrý den?“ pozdravil a rozhlížel se po kanceláři, jestli nezahlédne Noemi.
„A Bille! Dobrý den. Pojď dál a posaď se,“ ukázala na obvyklé místo, kam se usazovali pacienti.
„Ale já…“
„Já vím. Jdeš na sezení k Noemi. Nastoupila jsem na její místo. Minulý týden si ošklivě zlomila nohu a vypadá to, že rekonvalescence bude dlouhá,“ vysvětlila psycholožka a přešla k Billovi, který nejistě postával u stolku.
„Jsem Kessy,“ představila se a podala Billovi ruku, který ji bez potíží přijal. „Neboj se. Prostudovala jsem celou tvoji složku a vím všechno, co věděla Noemi. Navíc tu mám některé její poznámky z minulých sezení, takže se nemusíš ničeho bát,“ usmála se Kessy a přešla do rohu místnosti. Do sklenice nalila trochu džusu a na malý skleněný talířek vyskládala máslové sušenky, které koupila.

„Tak na to vlítneme,“ zabrumlala a položila před Billa nápoj i malé občerstvení. Bill se nestačil divit. Už od první chvíle si všímal rozdílů mezi Noemi a Kessy. Noemi nikdy nebyla tak uvolněná, vždycky se Billa nejdřív zeptala, jestli nechce něco k pití, a víte, co se říká – Kdo se ptá, nerad dá. To Kessy nalila džus, aniž by se ptala. Billa naprosto vykolejila i tím, že místo aby si sedla do křesla jako Noemi, hupsla do polstrovaného křesla vedle Billa, a dokonce si složila nohy pod sebe, takže tam seděli spíše jako dva kamarádi než pacient s lékařem. Dokonce ani nedržela žádný směšný poznámkový blok, do kterého si Noemi psala všechny své postřehy, teorie a závěry.

„Džus je tvůj a ty máslové sušenky jsou naprosto výborné, takže si ber,“ pobídla jej a zářivě se usmála. „Tak jak se daří?“ zeptala se Kessy.

„Moc dobře,“ přikývl Bill a natáhl se pro jednu sušenku, aby trochu zahnal nervozitu s cizího člověka, kterému se má svěřovat.
„To moc ráda slyším. A viděla jsem, že jsi měl nedávno narozeniny. Dělal jsi něco speciálního?“
„Byl to nejkrásnější den mého života,“ usmál se Bill tajemně.
„Oh vážně? Povídej!“ vybídla jej Kessy a natěšeně si poposedla. Bill by dal ruku do ohně za to, že ji to opravdu zajímalo.
„Dostal jsem narozeninovou snídani, nádherné přání, dort, spoustu dárků a dostal jsem štěňátko,“ zatetelil se Bill šťastně, když si vzpomněl na svého mazlíčka, který na něj čekal venku.
„Páni. Proč já nikdy nedostanu tolik krásných dárků?“ postěžovala si Kessy. „Jak se jmenuje pejsek?“
„Schnuppi. Je malý a pomačkaný,“ zasmál se Bill tiše.
„Oh moc ráda bych ho viděla.“
„Čeká venku s Tomem,“ prozradil Bill.
„Vážně? A mohla bych ho vidět, až tu skončíme? Prosím?“
„Mohla,“ svolil Bill.
„Bezva,“ zavýskla psycholožka nadšeně. Zbožňovala zvířata, takže to v žádném případě na Billa nehrála. „A co Tom, jak se má?“
„Asi dobře, jen… možná je trochu smutný.“
„Protože jsi víc s pejskem než s ním?“
„Jo.“
„No jo. Jenže kdo by dokázal odolat takovým malým stvořením?“
„Právě,“ přitakal Bill.

„Víš, Bille, budu k tobě upřímná. Kromě posledních záznamů, že se tvůj stav vrací do normálu obrovskou rychlostí, se v záznamech z posledních sezení objevily i jisté poznámky,“ naznačila Kessy. Bill zamrkal. Jeho nová psycholožka mu říkala, co si o něm Noemi psala? Nechá jej ‚nahlídnout‘ do lékařských postupů a psychologických tajemství? To byly novinky znamenající plusové body pro Kessy.

„Jaké poznámky?“ zeptal se Bill opatrně.
„Noemi si zapsala, že má pocit, že se mezi tebou a Tomem něco děje,“ naznačila Kessy.
„Já… on… my,“ začal Bill koktat a nevěděl, co říct.
„Ne, Bille, počkej. To nebylo něco jako obvinění,“ řekla Kessy a stiskla jeho ruku, aby jej uklidnila. „Jen jsem nechtěla, aby si tu Noemi vymýšlela nějaké pohádky, které nemá ničím podložené. Všechno to jsou jen její dohady, tak jsem chtěla, abys to věděl,“ usmála se Kessy uklidňujícně. Bill se po těchto slovech trochu uklidnil. Jeho důvěra k té mladé psycholožce výrazně stoupla.
„Já… je to složité,“ začal Bill.
„To chápu, Bille, nevíš, jak pojmenovat to, co cítíš, a už vůbec nevíš, jak to vyjádřit.“ Bill trochu nešťastně přikývl.
„Miluju Toma, nebo alespoň myslím, že je to láska. Když mi dal všechny ty dárky a choval se ke mně tak krásně, strašně mě to uvnitř bolelo,“ sáhl si na hrudník.
„To je moc krásné, Bille, vždycky jsem si přála takovou lásku zažít. Cítí Tom to samé?“
„On… nevím. Objímá mě, hladí a… uhm… l-líbá,“ začervenal se.
„V tom případě tě miluje i on,“ stiskla Kessy Billovu ruku povzbudivě.
„Ale jak? Byl s dívkou a já… mě nikdo nemůže milovat,“ posteskl si.
„To není pravda. Já jsem si tě zamilovala hned a myslím, že budeš jeden z mých nejoblíbenějších klientů,“ šťouchla do Billa hravě a přidala jeden ze svých pozitivních úsměvů. „A že byl Tom předtím s dívkami. Nikde není napsané, že musí lásku najít u dívky. Možná ji u nich hledal, ale nakonec ji našel u tebe. Je hloupost myslet si, že nejsi pro lásku dobrý. Zasloužíš si ji stejně jako všichni ostatní. Nech Toma, aby ti ji ukázal.“
„Zkusím to.“
„Dobře. A teď mi pojď ukázat toho malého šmudlíka. Nemůžu se dočkat, až ho uvidím,“ vyskočila Kessy z křesla a hnala se ke dveřím.

Společně s Billem vyšli ven, kde Toma našli sedět na lavičce i se Schnuppim. Tom se malinko zamračil, když viděl v Billově přítomnosti cizí ženu, kterou tu předtím neviděl.

„Páni. To je on? To je krasavec!“ zvolala Kessy.
„Jo to… uhm… to je Tom,“ odkašlal si Bill.
„Oh, no měla jsem na mysli to malé zvířátko, ale Tom je taky krasavec,“ zasmála se Kessy. Bill zrudl jako rajče a schoval si obličej za dlaně. Tom se hlasitě zasmál. „Ahoj. Já jsem Kessy. Jsem tu místo Noemi,“ natáhl k Tomovi dlaň a přátelsky si s ním potřásla rukou.
„Zdravím. Jsem Tom,“ zazubil se a sledoval, jak se nová psycholožka mazlí se Schnuppim.
„Je vážně kouzelný!“ poznamenala.
„Uhm Schnuppi?“ zeptal se Bill, aby opět nedošlo k mýlce.
„Oba dva,“ zasmála se Kessy a pohladila pejska po hlavě.
„No tak já budu muset zase běžet. Za čtvrt hodiny mám další sezení. Moc mě těšilo, Tome, ráda jsem tě poznala, Schnuppi, i tebe, Bille. Uvidíme se příští týden dobře?“
„Dobře. Na shledanou.“
„Mějte se hezky, vy tři!“ mávla jim a vrátila se zpět do budovy.

„Co to bylo?“ zeptal se Tom.

„Nová psycholožka. Noemi si zlomila nohu,“ vysvětlil Bill. Přistoupil k Tomovi, sklonil se a procítěně Toma políbil na ústa. Tom slastně vydechl a polibek Billovi opětoval.
„A co bylo tohle?“ zeptal se Tom omámeně, když se Bill odklonil.
„Pusinka,“ usmál se Bill.
„Pusinka,“ zopakoval Tom. Tak, jestli takhle vypadala Billova pusinka, zajímalo ho, jak by vypadal Billův polibek. „Jo takže, vypadala v pohodě,“ narážel na novou psycholožku, zatímco Billovi podával vodítko.
„Mám ji radši než Noemi,“ přiznal Bill.
„To musela být skvělá, když se po jednom sezení vyšvihla na horní příčku tvého psychologického žebříčku,“ zažertoval Tom.
„Byla úplně jiná. Jako kamarádka.“
„To jsem moc rád. Takže, chceš dnes dělat něco, o čem by neměli rodiče vědět? Máme totiž jedinečnou příležitost. Máma s tátou slaví výročí, takže budou nejspíš většinu noci venku.“
„Jako třeba drobení v posteli, ‚omylem‘ prošvihnout večerku a zůstat vzhůru až do rána?“ Tom se zasmál.
„Jo třeba něco takového.“
„Pak říkám ano!“
„Tak fajn,“ líbl Tom Billa na spánek a objal jej jednou rukou, aby mohli bok po boku kráčet domů za Schnuppim, který se před nimi roztomile kolébal a cupital po chodníku.

Simone a Gordon opravdu udělají dobře, když půjdou večer ven.

autor: Muckátko :o*

betaread: J. :o)

8 thoughts on “Breaking Through 47.

  1. To byl opět moc pěkný dílek 🙂 Nová psycholožka se mi, stejně jako Billovi moc líbí. Vypadá moc fajm. Myslím, že teď už tam bude Bill chodit mnohem raději.
    Jimak Schnuppi má moc hezké jméno!
    A Billova 'pusinka' byla úžasná! A stejně tak i Tomova úvaha nad tím, jak by potom vypadal polibek 😀
    A už se nemůžu dočkat jejich společného večera 🙂

  2. Normalne tak sladky dil jsem dlouho nevidela 😀 vazne se mi moc libilo jak Bill ochotne povedel o lasce k Tomovi a ten jeho prerek s krasavcem Tomem byl senzacni 😀 ale potom prisla pusinka a ja jsem byla opet podlomena v kolenou. Oni jsou spolu tak sladci 🙂 ovsem ta posledni veta me nahlodala. Copak se asi bude dit pristi dil? 😀 uz ted se nemuzu dockat az si ho prectu! Mimochodem, pomackane stenatko dostalo krasne jmeno 🙂

  3. Schnupii – podarené meno 😀 veľmi pekné.
    Pobavilo ma, ako Tom žiarlil na šteniatko o tm, že on dostáva všetky bozky 😀
    Kessy ako nová psychologička – najskôr som sa zľakla, že čo prinesie do príbehu, ale hneď od začiatku je super. Totálny hurikán 😀 A vážne sa mi páči, že sa k Billovi správa ako kamarátka, je potom omnoho ľahšie sa s ňou o niečom rozprávať.
    Billova pusinka… uff, ako uvažoval Tom, aj ja som zvedavá, ako by potom vyzeral jeho bozk 🙂
    A záver – na ich spoločný večer sa veľmi  teším a neviem sa dočkať, čo všetko sa stane, keďže tá posledná veta bola dosť zavádzajúca 😀
    Ďakujem za skvelú časť.

  4. Ja som vždy paranoidná a tú psychologičku podozrievam, že nie je tak dokonalá ako sa zdá. Ale ak sa mýlim, budem veľmi rada 🙂
    Tom bol zlatý ako žiarlil. Teším sa s nimi na tie zakázané veci 🙂 dúfam, že si to užijú.)Ďakujem za kapitolu, strašne moc♥

  5. Další krásný, pohodový a milý díl! 🙂
    Bill je se svým pejskem neuvěřitelně roztomilý! Dokážu si to představit, jak bez sebe ti dva nedají ani ránu a jak s ním Bill vesele spinká v postýlce. Jen doufám, že s tím spaním v posteli přitom nezapomíná na Toma! 😛 😀 Navíc to jméno pro pejska je taky strašně roztomilé a tak nějak se to k tomuhle ´pomačkanému´ pejskovi hodí. 🙂
    Nejvíc se mi asi líbila Tomova věta: "Tak pojďte vy dva drobečci." ♥ U toho jsem se ohromně culila. 🙂
    A nová psycholožka? Vypadá naprosto skvěle! 🙂 Nejprve jsem se trošku lekla a měla jsem strach, že to bude pro Billa dost složité si zvykat na novou psycholožku a ještě se jí i jako neznámemu člověku svěřovat. Ale nakonec se z ní vyklubalo úplné éro! 😀 Každopádně zatím z ní mám dobrý pocit. Moc se mi líbilo, jak byla bezprostřední, pohodová, nepsala si žádné poznámky a chovala se jako kamarádka. Věřím, že takové chování Bill potřebuje a že to věčné psaní poznámek do notýsku Billa jen znervózňovalo. Navíc se mi i líbilo, jak chtěla vidět Billova pejska a ty její dvojsmysly!! 😀 😀 😀
    Celkově mám OPĚT strašně krásný pocit a jsem hlavně za Billa ráda, že má teď strašně krásné a zamilované období! 🙂 Jooo, a to Tomovo žárlení na pejska je prostě rozkošné! 😀 No jo, hold se teď o pusinky a veškeré mazlení musí podělit se štěňátkem! 😛 🙂
    Moc děkuji za další krásnou kapitolu. ♥

  6. Kessy je velká sympaťačka 🙂
    Moc fajn díl, těším se na další a hlavně na to, co spolu kluci budou provádět 😛

  7. Krásná díl, taková pohodička, úplně cítím to štěstí a spokojenost, které z Billa vyzařují =)
    Kessy je super, svým přístupem mi trošku připomíná Toma, není divu, že si svou citlivou metodou získala Billovu důvěru.
    A nejlepší byl "krasavec" xDDD
    A na večer se teda fakt těším =)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics