Look at me 10.

autor: Chii-chan
Ignorance

Bylo pondělí a Bill konečně bude mít šanci Toma vidět a taky s ním mluvit. Ve vší upřímnosti, Bill měl trochu obavy, když mu Tom v neděli večer nezavolal, a když se mu snažil zavolat Bill, nedostal žádnou odpověď. Na malý okamžik si pomyslel, že si Tom vzpomněl a vyhýbal se mu, ale rychle to zamítl. I kdyby si Tom vzpomněl na líbání s Billem, pravděpodobně by se mu přišel omluvit a neignoroval by ho.

I přesto, když jej Bill konečně spatřil a vydal se za ním, starší chlapec si jej sotva všiml. Uvažoval, jestli se mu něco stalo během uplynulých čtyřiadvaceti hodin, co by mohlo způsobit, aby se choval s takovým odstupem. Možná mu jeho rodiče zavolali a oznámili mu, že budou pryč déle. Možná, že fotbalový trénink nešel tak dobře. Možná, by se měl prostě zeptat.

„Tome, je… je něco špatně? Chováš se divně…“ Zeptal se Bill a kousal se do spodního rtu, když spatřil, jak se Tomova ramena napjala.

„Jsem v pořádku,“ odpověděl mu a s prásknutím zavřel svou skříňku, když našel, co potřeboval. „Uvidíme se.“
Tom se k Billovi otočil zády a zamířil beze slova ke své fyzikální třídě. Bill se zamračil, nebyl zvyklý na léčbu tichem, zejména ne od Toma.
Sledoval, jak Tom prošel kolem pana Crowleye a pozdravil jej malým kývnutím. Učitel se také překvapeně zamračil, když neměl žádný důvod dát mu nějaký trest.

Bill s povzdechem vytáhl věci ze své skříňky a zavřel ji mnohem jemněji než před chvílí Tom. Jeho první hodina byl dějepis a jeho učitelka byla milá dáma, kterou nechtěl naštvat.


„Mluvil jsi s ním?“ Zeptal se ho Georg tlumeným hlasem.

Tom se zamračil a nakopl neviditelný kámen. Mířili na další hodinu, jejich třídy byly vedle sebe, a tak vždy chodili spolu.
„Ne,“ odpověděl a dál zíral na své boty.
„Proč ne? Nejsi zvědavý?“
Tom pokrčil rameny a vzhlédl. Jo, byl zvědavý. Ale více než zvědavý, byl naštvaný. Naštvaný a ublížený.
„Nemáme na to čas,“ zamumlal a Georg po něm střelil nepříjemným pohledem.
„Myslíš, že Andy něco ví? Nebo Gustav?“
„Nech toho, Geo.“
„Fajn, fajn. Uvidíme se během přestávky na oběd.“
„Jo. Uvidíme se.“ Zamumlal opět Tom a otevřel dveře do své třídy.
Doploužil se ke své lavici a dopadl na židli, upřel oči ke stropu. Zatracený Bill.

„Tome! Hodně štěstí zítra!“ Zavolal na něj jeden ze spolužáků a získal tak jeho pozornost.

Zamračil se ještě víc a přikývl. Zapomeň na Billa, musíš se soustředit na hru! Hra proti W.R.Střední.
„Kurva!“ zavrčel a praštil do lavice. Jak nádherné to bylo? Tak dlouhá koncentrace!
Nevšímal si překvapených pohledů od svých spolužáků a zadíval se z okna.
Co tam k čertu dělal Bill s těmi kluky? Nemohl tu myšlenku dostat z hlavy. Předchozí noc se sotva vyspal. Něco bylo opravdu v prdeli a Tom chtěl vědět co!

V tu chvíli si to neuvědomil, ale později v posteli mu to došlo. Bill křičel na toho bruneta a volal na něj Caine. Cain bylo jméno známého delikventa na území W.R. Tom slyšel hodně příběhů o tom klukovi, jak někoho málem zabil jen proto, že mu poškrábal auto, jak měl pletky s policií, jak někomu z členů jeho gangu usekl prsty. Naprostý psychopat.

Tom se kousl do rtu, jemně přežvykoval svůj stříbrný kroužek. Nebylo dobré, že se Bill dostal do problémů s tímhle klukem. Uvědomil si, že právě on mohl způsobit Billova zranění. Zaťal pěsti a odolal pokušení opět udeřit do lavice. Proč mu Bill neřekl, že má problémy? Pak si vzpomněl na toho blond kluka, který Billa bránil.
Kdo sakra ten kluk byl a proč Billa bránil proti Cainovi? Možná jeho přítel…
Dřív, než se mohl zastavit, mu ze rtů uniklo slabé zavrčení.

„Je něco špatně, Tome?“ Zeptala se učitelka s ustaraným pohledem.

Tom potlačil slovo všechno a zavrtěl hlavou. Jeho (a Billova) učitelka na dějepis byla moc fajn na to, aby na ni Tom vyštěkl.
„No dobrá tedy, pokud jsi si jistý, že se necítíš nemocně…“ Tom přikývl a učitelka dál pokračovala ve svém výkladu.
Tom se necítil nemocně. Cítil se ještě hůř. Nebyl tu žádný způsob, aby Bill mohl mít přítele. Řekl by to Tomovi. Pochlubil by se mu a smál by se a mával by rukama. Tom ucítil silné škubnutí v břiše, což bylo něco, co se mu v poslední době stávalo dost často, a snažil se ten pocit potlačit pryč.
Více se obával toho, že ti kluci Billovi mohli ublížit a byl naštvaný, že to Bill držel jako tajemství. Byli přece nejlepší přátelé, ne? Proč mu to Bill neřekl? Bál by se, že by to Tom nepochopil?
S povzdechem otočil hlavu k hodinám a sledoval každou minutu. Snažil se koncentrovat svou mysl na zítřejší fotbalový zápas. Už zítra…

„Hej, kde jsou Tom a Georg?“ Zeptal se Bill a položil tác s obědem na stůl, zatímco očima skenoval celou jídelnu.

Andreas se zarazil se svým sendvičem ve vzduchu a nepřítomně na Billa zíral.
„Děláš si srandu, že jo?“ Zeptal se a pokrčil rameny, když Bill pozvedl obočí a zavrtěl hlavou. „Dobře ti tak…“ zamumlal si pod vousy.
Gustav protočil oči a pokynul Billovi, aby se posadil. Černovlasý chlapec se posadil a ujistil se, že Andrease nakopnul do holeně. Tvrdě.
Blonďák vyjekl a zíral na Billa, který se díval na Gustava. Starší chlapec na pár okamžiků vypadal zamyšleně, než svůj pohled otočil k Billovi.
„Jsou na fotbalovém tréninku. Tom ti to neřekl?“

Bill se zamračil a podíval se dolů na svůj podnos s jídlem. Věděl o nedělním tréninku, ale Tom se mu nezmínil, že ho mají i dnes.

„Já… jsem s Tomem dnes ještě pořádně nemluvil…“ zamumlal a napíchnul na vidličku trochu jídla.
„Hm, to je divné…“ pokrčil rameny Gustav. „Možná, že na to prostě zapomněl. Zápas je zítra, takže trenér je zřejmě utrénuje k smrti.“
„Zítra?“ Zeptal se Bill překvapeně. Vzpomněl si, jak mu Aster říkal, že má také v úterý fotbalový zápas.
„Jo, zítra. Proti W.R.Střední,“ odpověděl Andreas s úšklebkem na rtech. „Nakopem těm zmrdům zadky!“
Bill zíral na blonďáka, který nahlas zařval: „Do toho!“ A polovina jídelny jako odpověď zajásala.
Fotbal. Zítra. W.R. – „Do prdele!“ Vyjekl a náhle se postavil.
Tom bude mít zápas s Asterem! Kurva!
„Bille, jsi v pořádku?“ Zeptal se Gustav a zamračil se.

Bill si odkašlal a několikrát zamrkal, zaměřil se na to, aby zklidnil své srdce. Relax, Bille. Neznají se navzájem. Jo, bude to v pořádku. No, Aster ví o tom, že má Tom dredy a může si dát dvě a dvě dohromady a… Do prdele! Proč mu Aster neřekl, že bude hrát proti jeho škole? Ví, že je studentem E.R.Střední, tak co.to.kurva?

„Jsem v pořádku. Hned jsem zpátky… záchod,“ zamumlal.
Letmý pohled Andreasovým směrem mu dal najevo, že blonďák ví, na co myslí. Andreas se na něj díval s nadzvednutým obočím a s výrazem, který mu jasně říkal: „To je to, co si zasloužíš.“

Bill zaťal zuby a zamířil ven z jídelny. Chtěl do něčeho praštit, jen aby uvolnil trochu z toho pocitu marnosti. Jeho dva světy se spolu neměly prolnout! Zvlášť ne bez jeho souhlasu!

Bezcílně chodil po chodbách a snažil se vymyslet nějaký způsob, jak zabránit Tomovi nebo Asterovi, aby do hry nastoupili. Ale u těchto dvou sportovních nadšenců prostě nebyl žádný způsob! Možná by mohl zamknout Toma ve skladu… Nebo přinutit Caina, aby Astera na týden zmlátil…
Odfrknul si. Tom s ním v tomhle okamžiku ani nemluví a Cain by raději zmlátil Billa za ten nápad, než aby poslal do kómatu svého bratra. Zasraný život. Evidentně mohl pouze čekat a uvidí…
Doploužil se k chemické laboratoři, zapomněl na celý svůj oběd, a namísto toho doufal, že Tom dorazí na hodinu.

Ale neměl to štěstí. Zdálo se, že fotbalový tým bude mít trénink celý den. Bill si povzdechl a pomalu žvýkal konec své propisky. Napadlo ho, jestli by zbytek vyučování nemohl prostě vynechat. Stejně se na učení v tuhle chvíli nemohl vůbec soustředit. Ne, měl by zůstat. Tom přece přijde na tělocvik, nebo ne? Nebo spíš Bill půjde na tělocvik a celý fotbalový tým tam bude trénovat. Taky dobrý.

Kývl sám sobě a podíval se dolů na podivné nádoby s nebezpečnými tekutinami. Jak má tu sračku přinutit, aby zezelenala?

Hodina výtvarného umění byla snesitelnější, i když, upřímně řečeno, nikdy moc neměl rád Rubense. Ale umění je umění, že?

Víc než polovinu hodiny na sobě cítil Andreasovy oči, ale odmítl se setkat s jeho neúprosným pohledem. Jakmile zazvonil zvonek, Bill si s povzdechem začal sbírat své věci.
„Mizíš na tělocvik?“ Ozvalo se za ním.
„Hmm…“ Zahučel Bill souhlasně, ale neotočil se.
„Bille…“ Andreas se rozzlobil. „Měl bys mu to prostě říct. Tom to pochopí…“
Bill přestal uklízet svůj stůl, otočil hlavu a na blonďáka se zamračil.
„Opravdu v tom chceš pokračovat?“ zavrčel a zatnul pěsti.
Andreas si povzdechl a o krok ustoupil a zavrtěl hlavou. Rozhodně nehodlal Billa opět naštvat. Ani náhodou. Ne.
„Uvidíme se zítra, Bille,“ řekl raději a poté, co Bill přikývl, popadl svou tašku a odešel.

Bill si promnul spánky a zhluboka se nadechl, než se vydal do tělocvičny. Venku se na chvíli zastavil a zadíval se na fotbalové hřiště. Kluci byli rozděleni do dvou týmů a na sobě měli různobarevné dresy. Bill si okamžitě všiml Toma, který právě svou hrudí zastavil míč.

Bill se kousl do rtu, aby hlasitě nevzdychl. Tom byl propocený a dredy měl ledabyle svázané na temeni hlavy. Rozesmál se, když prošel Georgovou obranou a skóroval. Jeho spoluhráči jásali a Bill se usmál. Tom byl dobrý v každém sportu. Možná, když bude mít štěstí, trenér je nechá mít hodinu venku.
Obrátil oči v sloup nad svou zženštilostí. Tom ho ignoroval z bůhvíjakého důvodu a Bill by měl být naštvaný a ne nad ním slintat. Bože, to bylo tak ubohé, zamilovanost nezamilovanost.

Vstoupil dovnitř budovy, kde se nacházela tělocvična, aniž by si všiml Toma, který za ním lehce zamračeně zíral.

Zamířil ke skříňkám a převlékal se, zatímco vtipkoval s Tylerem. Když vyšel ven, setkal se s trenérem McGeem, který na něj se založenýma rukama mžoural.
„Kaulitz, jak milé, že ses k nám připojil,“ řekl přísným tónem.
Bill na něj pohlédl a rozhodoval se, jak nejlépe tohoto muže nenaštvat. Vynechal hodinu v pátek. Velký problém.
„Mám pro tebe práci, Kaulitzi.“ Oh-oh. To nebyla nikdy dobrá věc. A to musel říct jeho jméno v každé větě? „Vhledem k tomu, že se zbaběle vyhýbáš jakékoliv činnosti bez dobrého důvodu, budeš muset udělat něco, za co dostaneš známky.“
„Ano, pane?“ Zeptal se Bill a snažil se tento rozhovor urychlit.
„Budeš zítra pomáhat týmu při zápase. Ručníky, voda, možná zvednout pár míčů, co?“ Trenér se rozesmál nad svým vtípkem a Bill mu věnoval malý úsměv, i když by jej nejraději uškrtil. (v angličtině ´balls´ znamenají míče, ale zároveň také koule)
„Jistě, pane,“ procedil Bill přes zaťaté zuby a snažil se držet svou tvář co nejvíce neutrální.
„Dobře, dobře. Teď budu venku s klukama…“ Jako by mě zajímalo, kde budete. „Ty běž říct ostatním studentům, aby zůstali uvnitř a trénovali volejbal nebo basketbal.“
Bill za zády zapraskal klouby, neúmyslně. Schoval to zářivým úsměvem a „Dobře, pane.“
Muž přikývl, očividně si nevšiml Billovy zlosti, a odešel. Bill zavrčel a pěstí praštil do zdi, ale zeď byla falešná a lehce se pod jeho vztekem promáčkla.

Poté, co vyřídil zbytku třídy vzkaz od trenéra, zalezl do svého obvyklého kouta, kde zůstal sedět a mračil se.

Teď už byl opravdu v prdeli. Jestliže předtím mohl zápas vynechat a poté přesvědčit Astera, že si Toma spletl s někým jiným, teď byl nucený být přímo tam.
Aster jej uvidí s Tomem. Aster za nimi přijde po zápase… a bude mluvit s Tomem… a oba dva to zjistí… Ach, on byl tak v háji.

autor: Chii-chan

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

original

8 thoughts on “Look at me 10.

  1. Billi ma velky pruser… xD jsem opravdu zvedava, jak to klukum vysvetli. Snad mu pak Cain neda do drzky za ty lzi, snad ho Tom neopusti :-\ vsak opet bylo znat, ze je do Billa zamilovany 🙂 mel by se s tim smirit, vse si s nim vyjasnit. Nemluvit spolu je vazne k nicemu. Opravdu netrpelive budu vyhlizet dalsi dil. Zapas bude cool 🙂 moc dekuji za preklad nasi skvele zuzu 😉

  2. Tomovi sa nečudujem, že momentálne Billa ignoruje, aj keď nemyslím, že je to tá najlepšia cesta. Skôr by sa s ním mal porozprávať čo najskôr.
    Myslím však, že či chce alebo nie, aj tak spolu budú musieť čoskoro hovoriť. Hlavne kvôli tomu zápasu, lebo nepredpokladám, že pôjde hladko. Určite sa vyskytnú nejaké problémy. A ja som už veľmi zvedavá, aké 😀
    A ešte ma Bill trochu nepríjemne zarazil, keď rozmýšľal o tom, ako sa jeho dva svety nemali stretnúť a hlavne bez jeho súhlasu. To sa mi zdá také.. neviem, nenapadá ma presné slovo, ale akoby si myslel, že môže všetkých okolo seba ovládať tak, ako to jemu pasuje (teda, že sa nestretnú ani náhodou a tak). No uvidíme, ako to bude všetko pokračovať.
    Vďaka za preklad a teším sa na pokračovanie.

  3. Já jsem tak napnutá, jak ten zápas dopadne! Sobotu budu přivolávat silou vůle :):)
    A už by mě fakt zajímaly ty Billovy důvody, snad nám je brzo prozradí 🙂
    Díky moc za překlad a strašně se těším na další díl.

  4. Abych se přiznala, tak teď Billovi tohle všechno škodolibě přeju. Já prostě nenávidím lži ze všeho nejvíc a tak si prostě myslím, že si Bill všechno tohle zaslouží. Aspoň si už bude pamatovat, že lež má krátké nohy! 😛 Vím, že ještě neznám Billovy důvody a možná potom své stanovisko ohledně něj přehodnotím, ale zatím si sama nedokážu představit, jaký závažný důvod by pro ty svoje lži mohl mít. Nejsem na něj naštvaná za to, jak všechny tahá za nos, spíš jsem z toho mrzutá a smutná, protože je mi líto, že před Tomem tají celkem důležitou část svého života. Navíc jsem díl od dílu více a více napnutá na ty jeho důvody! 😀 Ta zvědavost je fakt pěkná mrcha! 😀
    No ale nic se nemění na tom, že mám Billa ráda. 🙂 Za ty jeho lži by ode mě nejspíš jednu dostal :-D, ale nějakým způsobem mě okouzlil a já si jej oblíbila. 🙂
    A Toma je mi líííííto! A to tak moc! Musí se teď cítit vážně strašně a jeho ignoraci se nedivím. Ano, problémy by se takhle řešit neměly, vždy je lepší si hned všechno vyříkat, ale někdy hold člověk potřebuje chvíli času na vychladnutí, aby si mohl v klidu popovídat.
    Mám teď trošku obavy, jak to dopadne se vztahem kluků…jestli tohle třeba neochladí jejich vztahy. Nemám ponětí, ale rozhodně doufám, že se nebudou mco dlouho trápit.
    Mockrát děkuji za překlad!!!! 🙂

  5. Bill to pokašlal ale je mi ľúto, že ho Tom ignoruje. Dúfala som, že sa pohádajú, budú kričať, povedia si konečne pravdu a potom si podajú ruky, alebo sa možno objímu:(
    Som zvedavá prečo je Aster taký problém, veď o Tomovi vedia? A čo obaja zistia? Som strááášne zvedavá a teším sa na pokračovanie.

  6. Luxusnii! Decka zkratka luxusne napinave a sakra Bill je v haji! 😀 Ale to je dobre, drama a adrnalin a zatajenej dech mi prospiva 😀 mam tuhle povidecinecku taaak rada!! Vzdycky mi srdce busi jako zvon! 😀 Je to lepsi poctenicko nez sedet u TV a divat se na Twilight Sagu, kde se takove stavy nedockam 😀 Kam se na to Cullenovi hrabou? Bracha by to mel prestat sledovat! 😛 Po tydnu stravenem na chate temer bez elektriny… je tohle naprosto dokonale oziveni vsech mych PC smyslu :3 Vitejme opet v 21.stoleti… (u babicky je to jako ve stredoveku… ne ze bych melo neco proti Tudorovcum ..) Myslim, ze pristi dil bude jeste stavnatejsi a nemusim psat jak moc se na nej tesim ze? 😀 Sice je mi lito, jak Tom Billa ignoruje, ale na druhou stranu je lepsi, aby vse vyslo na povrch driv, nez pozdeji 🙂 drzim palce Tomi a Billy, snad nikdo neprijde o.. mice nebo koule pri zapasu! 😀 😀 😀

  7. Tahle povídka je díl od dílu větší jízda. Billovi to tak trochu přeju, ale pořád ještě čekám, jaký k tomu všemu má důvod. Tom je naštvaný a chová se jak malý kluk. Ignorace? Vážně někdy něčemu pomohla? Oba jsou to pitomci… ten zápas bude mazec…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics