Elys

autor: Davidoff

Upřímně, po této povídce si říkám, že bych měl přestat psát 😀 (smutné příběhy) Ale pak si řeknu, k čemu? Miluju, když jsou lidi z mých povídek emočně vysosaní, jako kdyby je napadl psychologický upír. Miluju slzy, které kanou (dokonce i mých, když jsem psal takový konec)! Jako vždy, tohle je má klasická povídka, která rozhodně nekončí šťastně, ale vy už jste zvyklí, takže vás to nepřekvapí. To, co je psáno kurzívou, je flashback. Jen pro informaci a děkuju, že tu stále jste.

Pac a pusu Davidoff
Určitě všichni znáte ten pocit, když není co dělat. V tomto okamžiku většinou začneme intenzivně přemýšlet. O budoucnosti. O minulosti. O problémech. O radostech… O tom, co jsme dokázali, nebo co dokážeme. Pokud nezasáhne nějaká vyšší moc, tak si šlapeme cestičku ke svému štěstí. Jenže co když ta vyšší moc zasáhne a zmaří naše sny? Potom si musíme hledat novou cestu, pokud je to možné…

***

Tmavé oči bez jiskry bloudily po šedo-modrých stěnách nemocnice. Všude kam dohlédl, byl zmatek. Křik. Naříkání. Peklo.

Uvědomil si, co se stalo, ale nechtěl si to připouštět. Prsty špinavé od zaschlé krve zvedl a natáhl je ke světlu, které přicházelo skrz skleněné okno. Do jeho nosu narážel zápach dezinfekce a krve. Ten nezaměnitelný pach krve, pach železa. S vysokou teplotou se zdálo, jako by se ty dva pachy mísily v nezaměnitelném tanci a on měl pocit, že bude brzy zvracet.
Jeho oči se zaplnily slzami. To, co vypadalo jako nádherná pohádka, ze zvrhlo v to nejhorší peklo, které mohlo nastat. A jeho bratr… vzpomněl si na jeho úsměv, na ty jeho zářící oči a lesklé vlasy, na jeho osobní vůni. Zamrkal a povzdechl si, kde jen byl…
„Bille…“ Zašeptal.


***

„Měl bys být šťastný, že tak nestydatě omakáváš tělo, které chtějí miliony holek na světě.“ Čokoládové oči se koukaly do těch stejných, nádherně čokoládových. Oči toho majitele, jehož rty vypustily tuto větu, zkoumaly cizí ruce, jež mu po pokožce na břiše roztíraly opalovací krém.

„Jen tě mažu, to přece neznamená předehru, Tome.“ Usmál se mladší muž a prohrábl si své krátké blond vlasy.
„Pravda, od doby, co sis ostříhal vlasy, už nepůsobíš tak křehce a zvrhle.“ Usmál se starší muž a pohladil mladšího po paži.
„Chtěl jsem vypadat mužnější.“ Pokrčil mladší z nich ramena a našpulil rty.

Tom se zasmál. Jeho bratr Bill jej vždy dokázal pobavit i s obličejema, co vždy dělal. Občas si říkal, že jeho bratr by mohl být komikem, rozhodně by rozesmál i mrtvého.

„Vypadáš úžasně i s tím strništěm, ale jen mi chybí to, že tě nemám za co při sexu tahat.“ Vyplázl Tom jazyk a prohrábl si své dlouhé černé dready. Chvíli jeden žmoulal v ruce, ale nemohl se odtrhnout od pohledu na svého bratra.

„Tak si vyměníme role.“ Zasmál se Bill, když spatřil zděšení v Tomových očích.

***

Obrátil se s námahou na druhý bok a ztěžka vydechl. Proč byl osud takový a připravil tolik lidí o život a tolik lidí o jejich blízké? Příroda je krutá a nevyzpytatelná. Spustil pravou ruku dolů a zamžoural do paprsků slunce. Někde tam venku je Bill… a Tom doufal, že je naživu.

***

Slunce pálilo do kůže a šumění moře příjemně ukolébávalo ke spánku. Radostný křik dětí se ozýval všude kolem.

„Hej!“ Vykřikl Bill, když na jeho čerstvě opálené a horké pokožce přistálo několik kapek chladné vody, kterou Tom škodolibě nabral v bazénu do svých dreadů. Dready v tomto případě posloužily jako velká sací houba. Stál nad ním a s lehkým úšklebem si ždímal vodu ze spletených vlasů.
„Tomane, já tě zabiju.“ Zavrčel Bill a sundal si černé sluneční brýle. „Připrav se na smrt utopením.“ Zasmál se a vystartoval po Tomovi, jehož vřískot a hbité nožky přesunuly jeho tělo k bazénu, zatímco jeho dready vlály za ním. Zastavil se těsně před krajem bazénu, ale Bill do něj zezadu narazil a oni s jekotem přepadli do studené vody.
„Neveděl jsem, že na Maledivách bude tak skvěle.“ Usmál se Tom, zatímco kolem prskal vodu.
„Vždyť jsem tady s tebouj bráško. Kamkoli půjdeš, já tě budu následovat.“ Obtočil mu ruce kolem krku a objal ho. Tom jeho objetí opětovat a obtočil ruce kolem jeho pasu.

***

Tom se silně nadechl. Tahle vzpomínka byla jednou z těch krásných. Těch líbezných, které si uchoval v paměti. Ovšem člověk si neukládá jen ty krásné chvíle, ale také ty špatné…

„Pane? Pane!? Jak se jmenujete?“ Tom otočil pomalu hlavu za hlasem. Byla to menší snědá žena v lehce zašpiněné sesterské uniformě. Zpocené tmavé vlasy se jí lepily na čelo. V ruce držela starý papír, vytrhnutý z nějakého sešitu. Na druhé straně bylo něco napsáno. To však Tom nemohl přečíst, protože ten jazyk neznal.

„Tom…“ hlesl. „Tom Kaulitz.“
„Hledáte někoho?“
„Svého bratra…“

***

„Víš, že tě miluju.“ Usmál se Tom, zatímco držel Billa za ruku. Měsíc byl krásně kulatý a vysoko nad nimi. Bořili nohy do písku při každém kroku a cítili, jak jim mořské vlny olizují kotníky.

„I já tebe…“ Vydechl Bill a o krok jej předběhl, aby se mohl otočit čelem k němu. Tom se opatrně dotkl Billova boku, až si jej k sobě něžně přitáhl.
„Tohle je prostě jako ráj, Tome…“ Bill potřásl hlavou a pohladil Toma po svalnatých pažích. „Cítím se jako princezna, která je v náručí vysněného prince.“ Usmál se jemně a naklonil lehce hlavu, aby lépe viděl do Tomových očí, od kterých se měsíc odrážel.
„Ty jsi má princezna…“

***

Tom zanaříkal a schoulil se do klubíčka. Hlava mu třeštila od neustálého přemýšlení a také od rány na temeni. Přitiskl si špinavé prsty ke spánkům a jemně promasíroval. Pomohlo to. Na chvíli…

„Oh bože, kdy toto skončí?“ Hlesl si tiše pro sebe a otočil hlavu směrem k místnosti. Všude byla lůžka a provizorní lůžka. Bylo tu plno, někteří lidé se dělili o postele, jiní leželi vedle na zemi. Na dřevěných dveřích, velkých kusech skříní. Prostě tam, kde bylo místo a kde se dalo vejít, tam se vždy položil raněný člověk. Peklo. Jinak se to nazvat nedalo…
Mezi provizorními lůžky stále pobíhal zdravotnický personál nemocnice. Občas proběhlo nějaké malé dítě, které ustavičně volalo své rodiče. Bylo to smutné. Ti, co měli to štěstí a přežili bez větších zranění, obcházeli lůžka a hledali členy rodiny. Tolik lidí. Tolik životů…

***

„Jednou spolu zestárneme.“ Usmál se starší z dvojčat a tulil si Billa ke svému boku. Měli menší chatku přímo u pláže. Bylo to romantické, protože byli sami. Bez rodiny, bez lidí, bez otravných paparazzi. Jen pro sebe. Pro svou lásku, kterou si mohli plně dát, zde v odlehlém koutě světa, v náručí divoké přírody a azurového moře.

„To nám bylo souzeno už v dobu, kdy jsme se narodili.“ Bill lehce hladil Tomův vypracovaný a nově opálený hrudník. Tato lehce opálená pokožka dráždila Billa jako červená barva býka. Jenže nedráždila k agresivitě, ale k většímu sexuálnímu apetitu. Bylo to prostě a jednoduše sexy. Lehce se naklonil a políbil Toma do prostřed jeho břicha.

Tom zalapal po dechu a vjel prsty do bratrových krátkých vlasů. Tento nepatrný dotek Billových rtů v něm okamžitě vyvolal explozi a cítil, jak tenká bublina uvnitř jeho břicha, plná nadržených motýlů, praskla. Cítil jejich křídla otírající se o jeho útroby.

Bill přehodil nohu přes Tomovy a začal se otírat rozkrokem o jeho bok, zatímco rty okusoval horkost jeho nahé pokožky. Jazykem zkoušel jeho delikátní chuť, a jeho nos byl nabitý jeho osobní živočišnou vůní. Afrodiziakum. Tom byl jako jedno velké afrodiziakum…

Bill se natahoval po boxerkách svého milence, když v tom se s velkým hlasitým prásknutím otevřely dřevěné dveře se skleněnou výplní, které vedly ven na pláž. Bill zvedl hlavu a podíval se tím směrem, potom stočil hlavu na Toma. Udělal se velký průvan. Bill se pomalu zvedl s Tomem v patách a šel zavřít dveře, jež přetrhly krásnou a romantickou chvilku. Když se Bill postavil před dveře a Tom se nalepil zezadu na něj, Bill strnul. Jediné, na co se v tu chvíli zmohl, bylo, že stiskl Tomovo předloktí.

„Můj bože, ochraňuj nás…“

***

Tom přivřel oči. To bylo naposledy, co ho viděl, co jej držel a cítil jeho sladkou vůni. Nechal slzu, aby mu skápla z tváře a po té si ji hned setřel hřbetem ruky. Trochu se zvedl do polosedu a podíval se na svou nohu. Byla stále ještě provizorně zavázaná, ale obvaz byl nyní čistý. Jeho noha krvácela, než se sem dostal. Omotal si kolem rány velký list a zavázal kusem liány. Teď měl aspoň čistou ránu, ale noha jej pálila a nemohl dobře chodit. Teď když to nejvíce potřeboval. Chtěl najít bratra… musel Billa najít.

***

Vlna Tsunami, které novináři začali říkat Elys, se převalila přes Maledivské ostrovy. Nikdo této katastrofě nemohl zabránit. Smetla všechny malé chatky, bungalovy, hotel, dokonce i palmy praskaly a kácely se k zemi.

Tom ještě chvíli po tom, co s ním voda cloumala, cítil ruku svého milého. Potom se mu však Bill vysmekl a silný proud vody ho zanesl daleko od něj. Cloumal s ním jako s hadrovou panenkou. Vláčel ho a obíjel o všechno, co mu stálo v cestě. Právě takto Tom přišel ke svému zranění a ke své bouli na hlavě, a tudíž i k tříštivé bolesti.
Tom lapal po dechu, snažil se vyplavat na hladinu. Voda byla všude kolem něj. Silný proud ho spíše stahoval ke dnu a zanášel dál a dál od pobřeží. Bojoval. Bojoval o svůj holý život.
Zmítaný ve spárech vodního boha se zachytil větve velké stromu. Vykašlával snad litry vody, které se nalokal. Byla slaná, bahnitá, divně páchla. Byla zkrátka naprosto odporná.

„Bille!!!“ Zakřičel a otáčel se kolem sebe, doufajíc, že snad bratra někde zahlédne, že se také někde zachytil a čeká na něj. „Bille!!!“ Zakřičel znovu, ale odpovědí mu bylo jen hučení vody, jež se převalovala a devastovala všechno kolem.

***

Tom ležel na zádech, jeho myšlenky se kroutily v bolestech na milovaného bratra. Ruku měl zvednutou a prohlížel si ji ve slunci,
Odlesk stříbrného prstenu na levém prostředníčku jej však nedokázal uklidnit. Jejich prsteny… Dali si je, když strávili první noc milování spolu. Tehdy před dvěma lety. Od té doby je nikdy nesundali z prstu. Bylo to něco jako závazek, jako manželství, jako důkaz, že jsou svoji. Že existují jen jeden pro druhého a nikdo jiný už do toho nikdy nezasáhne.

„Tom Kaulitz?“ Tom znovu otočil hlavu po hlase. Uviděl staršího prošedivělého pána ve vojenské uniformě. Tom se zmohl jen na přikývnutí.

„Nejspíš jsme našli vašeho bratra, pojďte s námi…“ Řekl odměřeně a pomohl Tomovi na nohy.
Vedl jej krátkou chodbou do malé místnosti, tam ho posadil ke stolu a sám si sedl naproti.
„Kde je Bill?“ Zeptal se nervózně, potřeboval ho vidět a vědět, že je v pořádku. Muž vytáhl z kapsy malý ušmudlaný kapesník a rozprostřel ho na stole, Tom se zarazil, když viděl malý stříbrný kroužek, vzal jej tiše do prstů a koukl se na vnitřní stranu prstenu. Bylo tam napsáno:
„Pro Billa od Toma, navždy spolu.“

„Je mi to líto…“ Hlesl muž a odešel z místnosti, aby mohl být mladík sám. Tom svěsil ramena a stiskl prsten u srdce. Neměl sílu zadržovat slzy. Proto se naplno rozplakal. Přišel o něj. Byl od něj odloučen. Poprvé za celý svůj život…

Měsíc byl stejně krásný jako v ten den. Moře bylo klidné a jen tiše hučelo, když naráželo do skalisek kousek od něj. Tom zvedl oči a podíval se na obzor. Od vlnek poskakovaly odlesky měsíce. Vypadalo to, jako by si na měsíci udělali zářivou noční párty, kde se jen tančilo.

Tom zalovil v hloubce kapsy svých kraťasů a stiskl prstýnek. Chvíli se opět koukal na obzor a po té vstoupil do moře, šel dál a dál, dokud mu voda nebyla po pás. Vytáhl stříbrný šperk a přitiskl si ho ke rtům.

„Navždy spolu, Bille. Pamatuješ?“ Zeptal se do ticha a hodil prstýnek co nejdál od sebe. Lehce se pohladil po pažích a nechal se unášet vzpomínkami na Billa.

Na jeho sladký úsměv. Na jeho zalepené oči a neupravené vlasy, když se ráno probouzel v sametových peřinách. Na chuť jeho rtů a na jeho vlídný hlas, který měl vždy moc ho uklidnit.
Bill… jeho Bill… chtěl být zase s ním. Proto se jemně usmál, když si ho vodní bohové brali k sobě… vydal se za ním…

Byli opět spolu, tančící mezi korálovými útesy…

Ty nejkrásnější věci totiž nejdou vidět ani slyšet, ale jdou cítit srdcem…

autor: Davidoff

betaread: J. :o)

6 thoughts on “Elys

  1. Pri Tebe porušujem svoje pravidlo "neničiť si dušu smutnými príbehmi" pretože píšeš úžasne a stojí za to trpieť takýmto spôsobom. Bolo to strašne krásne. A asi si okopírujem len tie flashbacky a prečítam si ich a budem sa hrať na to, že to ostatné sa nestalo:) Ďakujem za silný emotívny zážitok.

  2. Povídku jsem tu viděla sice už včera, ale rozhodně jsem neměla náladu na něco smutného a depresivního, takže jsem si ji nechala až na teď 😉 Moc ráda bych si alespoň jednou od Tebe přečetla něco veselého 🙂 Miluju Tvůj styl psaní a Tvoje nápady, a proto od Tebe čtu i tyhle děsně depresivní povídky, ale bylo moc moc hezké si někdy přečíst i něco pozitivního 🙂
    Tahle povídka byla božská! ♥ Zanechala ve mně spousty pocitů. Jsem opravdu ráda, že jsem si něco takového mohla přečíst, protože to byla krása 🙂
    Ten flashback byl ale úplně nejlepší ♥ Úplně jsem se rozlývala nad tím, jak se kluci milují. Napsal jsi to tak úžasně, až mě vážně zabylo líto, že celá povídka není nesena pouze v tomhle rozverném, romantickém duchu 🙂 Perfektně jsem si tu lásku mezi nima užívala 🙂 Jinak to tsunami 🙁 Je mi to strašně moc líto, na konci jsem zase brečela (ovšem kdy já nebrečím? :D) Ty to dokážeš vždycky tak perfektně vystihnout a napsat, že mám pocit, že se to děje mně a o to víc je to pro mě horší.
    Každopádně Ti chci opět moc poděkovat za příval emocí, jak smutných tak krásných! Tahle povídka se Ti opět velice povedla, a i přes to, že je takhle smutná, se k ní opět rozhodně vrátím! 🙂 Tvoje povídky jsou skvělé, díky, že píšeš! ♥♥

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics