Mein Kampf 9.

autor: Dietřisko & Kentaur
18. září 1939
Berlin

Liebes Tagebuch,

včera mi volal Himmler. Mluvil o mé skvělé budoucí kariéře. Ještě před pár dny bych byl radostí bez sebe. Teď jsem sotva vydržel poslouchat. Taky říkal, že se celá moje jednotka pojede podívat do Bergen-Belsenu. Prý je tam nějaké překvapení. Když to konečně položil, vrátil jsem se k Tomovi.
„O co šlo?“ zeptal se.
„Nic důležitýho,“ řekl jsem smutně. Lehl jsem si vedle něj. „Budeš dneska spát tady?“ S nadějí jsem se na něj podíval.
„No…“ Vypadal dost překvapeně. „Budeš mít problémy.“ Přitulil jsem se k němu.
„To je mi jedno… Chci být s tebou.“ Nakonec souhlasil a já usnul v jeho náručí.
Ráno jsem se opatrně vyplížil z postele, abych ho nevzbudil. Moc jsem se nevyspal – pořád jsem se budil strachy, že někdo jde.
Takhle to prostě dál nejde. Nemůžu žít v té nejistotě a strachu, že nás někdo odhalí, a pořád se schovávat. Uvidíme, co se dá dělat.



19. září 1939
Bergen-Belsen

Liebes Tagebuch,

včera se Tom začal hýbat. Už je mu líp. Nedokážu ani popsat, jak se mi ulevilo. Nastoupil jako moje ochranka, naprosto bez problémů.
Odpusť mi, že ti dopodrobna nevylíčím, co jsme včera všechno dělali, ale teď na to nemám sílu.
Zjistil jsem, co je to Himmlerovo „překvapení.“ Do koncentráku v Bergen – Belsenu přivezli skupinku Židů, Romů a antifašistů úspěšným členům SS na hraní. Samozřejmě, že všichni – kromě mě a Toma – z toho měli hroznou radost.
Nemůžu ti to popsat. Nejde to. Ani se to nedá popsat slovy. Právě jsem viděl jednoho muže, jak… zozšlápl hlavu malému dítěti. Myslím, že jsem omdlel. Naštěstí si mě v té vřavě nikdo nevšímal. Pamatuju si akorát, jak mě Tom drží a něco mi říká.
Trvalo to hrozně dlouho. Ani nevím jak…

Tom

Po tom, co Bill omdlel, jsem ho dovezl do jeho kanceláře. Nějakou dobu mě vůbec nevnímal. Nevěděl jsem, co mám dělat. Mám ho vzít na ošetřovnu? Nebo ne?

Když se konečně probral, okamžitě jsem k němu přiskočil.

„Jsi v pořádku?“ zeptal jsem se starostlivě.

„Já… Já nevím. Co se stalo?“
„Najednou jsi omdlel. Oberführer mi dovolil tě odtamtud odvézt,“ řekl jsem.
„Nemůžu uvěřit, že tě Günhe pustil,“ zavrtěl hlavou.
„Já taky ne,“ přiznal jsem. „Ale hlavně, že ti nic není,“ usmál jsem se a pohladil ho po tváři. Naklonil jsem se k němu a dal mu krátkou pusu.
Na zbytek dne už Bill neměl co na práci. A já jakožto jeho strážce také ne.

Večer jsem se vrátil do kasáren. Ostatní se na mě chvíli divně dívali, a pak mě Gustav odtáhl kousek stranou. Podezřívavě se na mě díval. Nervózně jsem přešlápl.

„Co je?“ zeptal jsem se nejistě.
„Každýho zajímá, proč jsi najednou tak povýšil. A mě osobně taky,“ řekl na rovinu. To jsem na něm oceňoval. Nikdy dlouho nechodil kolem horké kaše.
„Já…“ Nevěděl jsem, co na to říct. „Bylo mi řečeno, že mě chtějí mít na očích, abych nemohl nic udělat,“ plácl jsem první věc, co mě napadla. Gustav si mě přeměřil pohledem, ale pak přeci jenom pokýval hlavou. Když mě nechal o samotě, dost jsem si oddechl.
Po večeři jsem šel brzy spát. Říkalo se, že během dnešní noci bude nějaké cvičení, takže jsem se chtěl alespoň trochu vyspat.

Bill

20. září 1939

Berlin

Liebes Tagebuch,

už jsem se rozhodl. Takhle to dál nejde. Jen málokdy si s Tomem urveme chvilku pro sebe. Celou dobu se kolem nás motá Oberführer. Je jen otázka času, kdy nás odhalí a bude konec.
Tohle nemůžu dopustit. Mám plán. Tomovi to zatím neřeknu… Až časem
Tohle musí skončit.

21. září 1939

Berlin

Liebes Tagebuch,

už jsem začal realizovat svůj plán. Všechno mám zařízené. Dnes v noci to udělám. Musím se přiznat, že jsem dost nervózní. A taky nevím, jak se na to bude tvářit Tom, až mu to řeknu. Myslel jsem si, že by mohl protestovat, tak jsem usoudil, že bude lepší ho postavit před hotovou věc.

autor: Dietřisko & Kentaur

betaread: J. :o)

5 thoughts on “Mein Kampf 9.

  1. Teda, takhle nás opět napínat! :))
    Moc by mě zajímalo, jaký má Bill plán… Co ho mohlo napadnout… Budu si s tím pěkně lámat hlavu, než se tu objeví další díl, na který se moc těším 🙂

  2. Ts, takhle to zakončit? Jak si to jako přestavujete? Do dalšího dílu budu celá napjatá, co zase Bill vymyslel… A jak vás znám, něco se pokazí. No, nechme se překvapit, rozhodně se ale moc těším na další díl 🙂

  3. Kurňa, čo mi to robíte?! 😀 Teraz budem celá napnutá, aký plán Bill vymyslel. Chcela by som, aby mu ho nič neprekazilo, ale myslím, že to asi také ľahké nebude,.
    Vďaka za časť a netrpezlivo čakám na ďalšiu. 🙂

  4. Souhlasím s holkama, takhle nás napínat 😀 Do dalšího dílu budu přemýšlet co má Bill za lubem 😀 Napadlo mě, že chce třeba s Tomem utéct nebo tak..ale tak nevím, je to dost riskantní. Vlastně ono bude asi všechno dost riskantní. Jen se bojím, že se něco zhatí a žádný plán nevyjde. Z Andrease mám šílený strach, myslím, že už něco tuší a dává si na kluky pozor. Tak budu doufat, že se nic nestane a klukům se nějak podaří z toho pekla se dostat pryč.
    Děkuji za díl 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics